NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 652.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti
metallic kaže...
ansha kaže...
psihoroba kaže...

Whaaaaat????

3600kn rtx 2080???

Da nisi omasio broj pa 1080 bila 😁

Nope, evo tip na pcekspertu prodaje 3 komada, kaze racun Mindfactory i da za vikend stizu u hr. 

Koji biznismen...

Lik je trebao odma otvoriti novi Webshop, sa 3 RTX2080 bio bi ozbiljan igrač u svom gradu.

Bilo je samo 15 kartica, u 2 minute su bile razgrabljene. Ja kada sam narucio 3 komada, odmah zatim sam htio još jednu uzeti.. ali već se rasprodalo dok sam refreshao stranicu :)

12 godina
neaktivan

Poz imam pitanje vi koji ste kupili RTX 2XXX seriju kod nas u zadnjih 10-15 dana dali ste dobili Anthem ili BF5 na poklon kako nvidija kaze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
odjavljen
Iwan7SeVeN kaže...

Poz imam pitanje vi koji ste kupili RTX 2XXX seriju kod nas u zadnjih 10-15 dana dali ste dobili Anthem ili BF5 na poklon kako nvidija kaze?

da. 

ja sam dobio i aktivirao oboje. 

IG: _m0riarty
12 godina
neaktivan
_itsmoriarty kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

da. 

A di si kupio ako smijem pitati jer ja sam pitao u futuri i rekli da koliko oni znaju hrvatska nije na popisu za igre.

Bdw uzeo bi RTX 2060.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 16:01 (Iwan7SeVeN).
7 godina
odjavljen
Iwan7SeVeN kaže...
_itsmoriarty kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

da. 

A di si kupio ako smijem pitati jer ja sam pitao u futuri i rekli da koliko oni znaju hrvatska nije na popisu za igre.

Bdw uzeo bi RTX 2060.

pa logicno bi trebalo bilo gdje da kupis dobiti poklon igru I guess.

ja sam ju kupio u Svicarskoj. 

IG: _m0riarty
12 godina
neaktivan

Poz evo samo da jos pitam u vezi RTX 2060 koju od ove 2 posto su najeftinije te dali mi se ispalti upgrade sa RX580 na RTX2060?

Palit RTX2060 Gaming Pro OC

ili

Gainward RTX2060 Phoenix GS

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Ta akcija je trebala trajati do 7.1.2019 ili tako nekako, ako se dobro sjecam. Jedino, ako je u nekoj trgovini jos ostalo. U tom slucaju se mora preuzeti/reedemati do kraja prvog mjeseca.

0 0 hvala 0
14 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Poz evo samo da jos pitam u vezi RTX 2060 koju od ove 2 posto su najeftinije te dali mi se ispalti upgrade sa RX580 na RTX2060?

ili

Uzmi Golden Sample ako biraš samo te dvije. Pa isplati se ako ti treba više GPU performansi s obzirom da je jača jedno 60-ak % u prosijeku, što je već osjetna razlika.

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

ili

Uzmi Golden Sample ako biraš samo te dvije. Pa isplati se ako ti treba više GPU performansi s obzirom da je jača jedno 60-ak % u prosijeku, što je već osjetna razlika.

A gledam ove posto bi uzimao na rate a neznm koji mi je limit na diners te nez dali ce 6gb rama biti dovoljno posto je nebi mjenjao 2 god a koliko gledam Rtx2070 je 40% skuplja a 10% jaca tako da je nesisplativa.

14 godina

Realno je dosta 6GB za 1440p a vidim da ti imaš FHD za što je definitivno dosta. Tako da, s tim se naredne dvije godine ne trebaš opterećivati ako imaš taj monitor. Svakako ćeš morati raditi optimizacije da imaš oko 140 FPS-a kad imaš takav monitor, tako da ćeš automstki imati i manje zahtjevan Vram settings

P. S. Da, slažem se da je RTX 2070 neisplativa pored RTX 2060 je je brža samo oko 15% a skuplja oko 30%. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2019 16:37 (itomic009).
17 godina
odjavljen
Iwan7SeVeN kaže...

Supci su, mi koji smo kupovali kad su se tek pojavile kartice smo dobili kitu. 

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...

Pa dobro, ti si barem dobio kitu. 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
Friday kaže...

Pa dobro, ti si barem dobio kitu. 

Ma meni ni ne treba jer mislim da sam vec imao BF preorderan kad sam uzeo karticu. Samo pizdim bezveze, ponedjeljak je - mora se

Freak Show Inc.
15 godina

Ja sam uzeo u iponhr pa nisam nista dobio.... :@

EDIT: Pazi ti konja sta mi kazu ne daju mi kljuc jer sam iz HR, a da sam kupio u Mađarskoj dobio bi wtf ???

Kao iponhr i ipon.hu nije ista firma :S

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2019 9:43 (psihoroba).
17 godina

lmutak nice ,welcome 2 RTX club 

Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina
Friday kaže...
 Ma meni ni ne treba

Kita ti ne treba ili? 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
8 godina
protjeran

Čitam u novom Bugu o novoj nVidijoj sprdačini, kažu da postoje dvije vrste čipova TU 106 (to su GTX 2070) od kojih su jedni bolji od drugih. To se može se provjeriti sa GPU-Z, bolji čipovi imaju Device ID 10DE 1F02 a slabiji 10DE 1F07. Dosad je bilo razlika u kvaliteti memorije ali ovo su mi prve vijesti da ima razlika u samom čipu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2019 19:43 (Paolo Maldini).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Čitam u novom Bugu o novoj nVidijoj sprdačini, kažu da postoje dvije vrste čipova TU 106 (to su GTX 2070) od kojih su jedni bolji od drugih. To se može se provjeriti sa GPU-Z, bolji čipovi imaju Device ID 10DE 1F02 a slabiji 10DE 1F07. Dosad je bilo razlika u kvaliteti memorije ali ovo su mi prve vijesti da ima razlika u samom čipu.

Kakva sprdacina? Ako normalno rade na deklariranom taktu, ne vidim sta je sprdacina?

Ko da te i inace ne moze potrefit smece od cipa ili golden sample...

15 godina
odjavljen
Paolo Maldini kaže...

To vrijedi za sve RTX kartice. Iako po meni nije to nikakva shady taktika, jer:

ansha kaže...
Paolo Maldini kaže...

Kakva sprdacina? Ako normalno rade na deklariranom taktu, ne vidim sta je sprdacina?

Tako je, iako su ovi "bolji" već binani i idu u "bolje" modele grafičkih, koje više koštaju i dolaze sa većim tvorničkim OC.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
8 godina
protjeran
ansha kaže...
Paolo Maldini kaže...

Ok,  priznam da je moje znanje ovdje ograničeno pa me podsjeti - kod kojih si prethodnih generacija jednim klikom mogao saznati jel te dopao bolji ili slabiji čip? Dosad je tako jednostavno bilo moguće provjeriti kvalitetu memorije ali čipa?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2019 22:10 (Paolo Maldini).
15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
ansha kaže...
Paolo Maldini kaže...

Ok,  priznam da je moje znanje ovdje ograničeno pa me podsjeti - kod kojih si prethodnih generacija jednim klikom mogao saznati jel te dopao bolji ili slabiji čip? Dosad je tako jednostavno bilo moguće provjeriti kvalitetu memorije ali čipa?

Prvo, daj link koji potkrepljuje tu tvrdnju da su ovi s jednim device ID-om sigurno bolji od drugih. Drugo, uvijek si mogao u par clickova (jel stvarno bitno jel 1 ili 5?) clocknit grafu i vidit jel cip valja, sad se s automatskim clockanjem to napravi doslovno jednim clickom. 

A to da se po "siframa" na cpu-u ili gpu-u moglo otprilike znat kako ce se clockat je oduvijek tako. Jedna tvornica bude malo bolja od druge, ili odredjeni tjedni/mjeseci slove za najbolje...

8 godina
protjeran

Nemam link, a vidim da osim Reddita nema ništa po webu. Kako sam rekao piše u Bugu. Možda da Denis linka svoj izvor?

I naravno da, s aspekta jednostavnosti, nije isto clockati i provjeriti klikom u GPU-Z. Clockanje traži vremena zbog testiranja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2019 22:50 (Paolo Maldini).
15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Nemam link, a vidim da osim Reddita nema ništa po webu. Kako sam rekao piše u Bugu. Možda da Denis linka svoj izvor?

I naravno da, s aspekta jednostavnosti, nije isto clockati i provjeriti klikom u GPU-Z. Clockanje traži vremena zbog testiranja.

Sta ces provjerit? To ako ima navodno losiji device ID, opet ne znaci da se cip nece clockat iznadprosjecno. Mozda ti je veca sansa dobit losiji cip, al kako se clocka taj odredjeni primjerak neces saznat iz device ID-a...

8 godina
protjeran
ansha kaže...

To ako ima navodno losiji device ID, opet ne znaci da se cip nece clockat iznadprosjecno.

U tekstu (veliki test 2070ki) je prikazan graf i eksplicitno se navodi da su najgore kartice, na stocku i u overclocku bile ove sa slabijim čipom.

15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
ansha kaže...

To ako ima navodno losiji device ID, opet ne znaci da se cip nece clockat iznadprosjecno.

U tekstu (veliki test 2070ki) je prikazan graf i eksplicitno se navodi da su najgore kartice, na stocku i u overclocku bile ove sa slabijim čipom.

Pa daj link vise. 

8 godina
protjeran

Jebo ga ti. Čuješ da je u novom broju Buga, tiskanom. Copyright i to. Odvoji 35 kn od penzije

15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Jebo ga ti. Čuješ da je u novom broju Buga, tiskanom. Copyright i to. Odvoji 35 kn od penzije

Bug je potpuno irelevantan izvor informacija a recenzenti su krajnje nestrucni. Nazalost.

15 godina

Gledam malo postove na slike hardvera ove RTX-ice idu ko vruće kifle. I tata bi sine 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

brisati, ne znam kako je uopće post otišao u krivu temu

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2019 14:40 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

zanimljiv test o tome je li 6gb vrama malo na rtx 2060 - link

It's clear that right now, even for 4K gaming, 6GB of VRAM really is enough. Of course, the RTX 2060 isn’t powerful enough to game at 4K, at least using maximum quality settings, but that’s not really the point. I can hear the roars already, this isn't about gaming today, it’s about gaming tomorrow. Like a much later tomorrow…

The argument is something like, yeah the RTX 2060 is okay now, but for future games it just won’t have enough VRAM. And while we don’t have a functioning crystal ball, we know this is going to be both true, and not so true. At some point games are absolutely going to require more than 6GB of VRAM for best visuals.

The question is, by the time that happens will the RTX 2060 be powerful enough to provide playable performance using those settings? It’s almost certainly not going to be an issue this year and I doubt it will be a real problem next year. Maybe in 3 years, you might have to start managing some quality settings then, 4 years probably, and I would say certainly in 5 years time.

posebno zanimljivo je ovaj dio s novim resident evilom, koji neki već vide kao primjer nadolazećih igara koje će "znati" iskoristiti 16gb vrama na očekivanoj radeon vii

A recent example of this was seen on our Resident Evil 2 benchmark. We often saw VRAM allocation go as high as 8.5 GB when testing with the RTX 2080 Ti at 4K, but there was no performance penalty when using a graphics card with only 6GB of VRAM. There was however a big performance penalty for cards with less than 6 GB.

That is to say, while the game will allocate 8GB of VRAM at 4K when available, it appears to be using somewhere between 4 and 6 GB of memory, probably closer to the upper end of that range.

dakle ne, 16gb na grafi te razine u gejmanju vjerojatno nikad neće biti iskorišteno, a kad igre i budu jednom tražile toliku količinu vrama, radeonka će već odavno biti za staro željezo i ionako ih neće moći pokrenuti na postavkama koje će zahtijevati toliko memorije

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice