NVIDIA Turing - RTX 2070 / 2080 / 2080 Ti

poruka: 3.190
|
čitano: 650.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
GTX (Volta)/Turing/Ampere

Tko se sa tom grafom bude igrao na 1080p ide na ignore odmah...

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
Re: GTX (Volta)/Turing/Ampere
XXX kaže...

i onda opet i3 8100 4/4 proc daje veči fps od 6/12 1600X proca...tko zakaj i kako, nigdje logike. Za tu igru su kukali zbog denuvo zaštite koja navodno zaguši CPU...a tko zna kaj su oni i kako testirali.

ha čuj, sve ovisi kako igra funkcionira, već je bilo govora da spora veza između ccx blokova poprilično narušava gejming potencijal rajzena

ima nešto očito i u memorijskoj propusnosti, jer threadripper radi s ovom igrom bolje od običnih rajzena:

There aren't many games that will scale beyond 6-core/12-thread, and on Intel CPUs that remains true of Assassin's Creed Origins, but on AMD the Threadripper chips are a solid 25 percent faster than the Ryzen 1800X. It could be that Origins throws around so many threads for AI and physics that Threadripper pulls ahead, or it might be the additional memory bandwidth offered by the platform. Either way, Threadripper owners can at least be happy about gaming performance for a change. Also note that the 1.03 patch allows the game to run on CPUs with more than 24 threads, which wasn't possible with the initial release.

XXX kaže...

slabiji je za 6 fpsa u prosjeku na 1080p rezi. Reži mi lijevo jaje ak situacija nije poravnata na njegovoj daelo večoj rezi, osim ak ne igra na minimalnim detaljima 

jajce na panj, molim lijepo 

na 2k i 4k razlika postotno gotovo jednaka

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2018 14:40 (picajzla0707).
17 godina

Zašto? Pa ray tracing funkcionalnost jedv na 1080p radi... a ima ljudi koji radi toga kupuju!

Ja recimo... ne kužim ljude koji su tu grafu trenutno kupili na čemu igraju?! Jedino, možda 1440p 144Hz... I tamo je overkill.

Ima 3 monitora na tržištu sa GSync chipom za 4k 144Hz... i koštaju više nego ta grafa... ak ste uzeli oboje, OK, sve drugo je suludo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Kakav 4K i 144hz? Pa ova grafa jedva drži 60 fpas na 4K bez RT-a...

opet, pa nebuš valjda dao milion kuna i igrao se na minimalnim detaljima

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Može, vidim moj i3 8100 brži od i7 7700K hebo jajce kad imam tak dobar CPU

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Nebitno je kolko fps-a daje, bitno je da daje 35-40% vise od iduce najbrze gaming kartice....

17 godina
odjavljen

Meni bi bilo bitno da daje igriv FPS...nismo li rekli da je 60 fpsa minimum za bilo kakvu igricost? Po tom mjerilu grafa je drlog na konzolaških 4K

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...
picajzla0707 kaže...

ajde ajde, jajca na panj, ne izmotavaj se 

btw., još jedan test gdje su rezultati gotovo isti - i7 7700k opet zaostaje za 6-core procesorima

rajzeni opet zaostaju, očito ih baš jebe ta veza između blokova - no opet su dosta jači od 4-core/4thread i5 7600k

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2018 15:10 (picajzla0707).
17 godina
odjavljen

I opet i 7700k je 2 fpsa slabiji od višejezgrenih, neznam zašto bi se čovjek sa time zamarao ili nedaj Bože išao mijenjati platformu

Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina

I "jopet" na fhdu .

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...
picajzla0707 kaže...

ajde ajde, jajca na panj, ne izmotavaj se 

btw., još jedan test gdje su rezultati gotovo isti - i7 7700k opet zaostaje za 6-core procesorima

rajzeni opet zaostaju, očito ih baš jebe ta veza između blokova - no opet su dosta jači od 4-core/4thread i5 7600k

Da tog 7600K clocknes na 5ghz bio bi uz bok najbrzima u tom grafu. Al ko sta kolega kaze, to je 1080p, a taj 7700K o kojem se prica ce se koristit sa 3440x1440 monitorom sta je skoro 2 i po puta vise piksela...

12 godina
XXX kaže...

I opet i 7700k je 2 fpsa slabiji od višejezgrenih, neznam zašto bi se čovjek sa time zamarao ili nedaj Bože išao mijenjati platformu

ma nisam to stavio kao nešto za zabrinjavanje, čisto da se vidi da ipak počinje malo zaostajati

di je to od problema, što bi onda ja posijedio sa svojim 4-core zacementiranim na 3,7ghz

DarthMarkus kaže...

I "jopet" na fhdu .

pa ima na testu i veće rezolucije, također je vidljiv zaostatak - ne veliki ili zabrinjavajuć, ali je vidljiv

sljedeća generacija kartica je tu za godinu dana, nije to daleko i tkozna kad kao sa 1xxx serijom koju su rastegli na skoro tri godine, novije igre će još više koristiti jezgre i bit će zaostatak 4/8 procesora vrlo brzo još i veći

17 godina
XXX kaže...

1080Ti je već u dosta igara davala 60+ fps na ful detaljima, iako možda nisu sve najnovije igre, zakaj imat 60Hz 4K monitor i grafu koja daje 80+ fps na igrama koje igraš?

Ili računaš da apsolutno svi igraju isključivo najnovije naslove i pale RT funkcionalnosti pa da ima je FHD 144HZ monitor adekvatan za RTX 2080Ti?

17 godina
odjavljen

O čemu ti? Si pogledao video i testove, 45-50 fpsa u dosta naslova na 4K? Naravno mogu se spustiti detalji kako bi došao do 60 fpsa ali da dam milion kuna za grafu i spuštam detalje, osjećao bi se kao da mi se osušio epenis...a da upališ RT na 4K imao bi slideshow.

17 godina

Kao što sam rekao - "dosta igara" i "sve igre" - nebo i zemlja.

Nemaju ni ljudi sa starijim grafama i 1080p 144Hz monitorima 100+ fps u svim igrama, u nekima imaju ispod 60, pa opet monitor ima smisla za igre gdje imaju.

1080Ti u dosta igara daje preko 60fps na sve maks, očekujem da će 2080Ti samo poboljšati taj trend.

Po tvojim mjerilima u vrijeme Crysisa nitko ne bi trebao  ostat živ sa kojom god grafom jer su najbolje i najskuplje grafe davale 30ak fps-a sve na maks... zvali smo to igrom ispred svoga vrremena.

To što danas postoje naslovi u kojima 2080Ti neće davat preko 50 fps-a (u prosjeku) na 4k sve maks ne znači da se ne može dobit puno više u tim naslovima, pogotovo kad se isključe AA i supersampliranja koji su, iskreno, na 4k apsolutno nepotrebni i puno bolji doživljaj se dobije sa njima isključenim i više fps-a...

Moje pšitanje šti će ti fps-a ako su monitori na tržištu 60Hz

"Raw performanse" su ono zbog čega ljudi to uglavnom kupuju, da igre koje su do jučer igrali na starim grafama sad na novima imaju više fps-a. Ray tracing će bit nešto što će se palit u ona 2-3 naslova koja će to imat, možda u onih drugih 8 koji su to pokazno stavili na 3 mjesta da pokažu tehologicju.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Rhodin kaže...
1080Ti u dosta igara daje preko 60fps na sve maks, očekujem da će 2080Ti samo poboljšati taj trend.

Pa naravno da će poboljšati i to za 30% uz 70% višu cijenu

9 godina
Rhodin kaže...
.

... pogotovo kad se isključe AA i supersampliranja koji su, iskreno, na 4k apsolutno nepotrebni ...

Moje pšitanje šti će ti fps-a ako su monitori na tržištu 60Hz

"...

tocno ovo ,svi veliki znalci pale aa i supersampling/skaliranje priko 100%, na monitoru na kojem ni ne vide piksele, i onda još pametuju da im treba preko 60fps a igraju na 60hz monitoru priko interneta sa latencijom bar 50ms(20hz ekvivalent)...

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 9:25 (dabar_solta_V2).
13 godina

Ej, sjećaš li se kad ti prijatelji dođu u posjet pa idete nešto igrat na kompu?!

Dakle, pogotovo ako imaš najbolju konfu ili grafu u ekipi, znaš sigurno kako ide...

Sve, ali baš sve nova grafa vrti na fullu, najlipša grafika, sve fluidno itd.

Sad da platiš tu novu 2080ti milijun kuna i imaš 4K i nedaj bože 5K monitor i ideš se pohvaliti ekipi;

1. ne smiš spominjati Ray tracing jer grafa ne može ništa s tim onda

2. ne daj bože da smanjiš neki setting u opcijama prilikom prezentacije

3. kad upališ brojač "okretaja", počneš se crvenit i sve pada u vodu

P.S. post je šaljivog ali i informativnog karaktera, ali svi se možemo naću tome.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen

Ili daj da vidim kak ti radi igra godine RDR2 na toj kartici od milion kuna...

Moj PC  
7 0 hvala 4
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Jebeno je to kad je igra koja jos nije izasla igra godine...

8 godina
protjeran

Jbga PS4 je dokazano ultimativno SP iskustvo. Čekamo PS5 sa željama o backwards kompatibilnošću i pravom podrškom za miš i tipkovnicu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2018 10:06 (Paolo Maldini).
17 godina
odjavljen

Ja sam tek jucer zapravo pogledao testove ove nove generacije. Bas fin (ocekivan) skok u performansama, ali ta cijena...

Freak Show Inc.

2 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
XXX kaže...

Vidim nisko udaraš

15 godina
Friday kaže...

Ja sam tek jucer zapravo pogledao testove ove nove generacije. Bas fin (ocekivan) skok u performansama, ali ta cijena...

Pa i nije bas neki skok jel?

Lani je 1070 bila ko 980 Ti, i jaca, ove godine 2070 nece bit ni ko 1080. 1080 je bila masu jaca od 980 Ti i Maxwell Titana. A 2080 je ko 1080 Ti. Nes ti skoka. Jedino mozda 2080 Ti u odnosu na 1080 Ti.

11 godina

Nisi shvatio Nvidia politiku ove godine...nema Titana u lineupu i pošto su sami sebi konkurencija od 1080-ke to i naplaćuju sa Rtx-om...nitko te ne tjera da kupiš novu seriju  pošto je Pascal još itekako u igri ove godine.

IIII
15 godina
ZGamer kaže...

Nisi shvatio Nvidia politiku ove godine...nema Titana u lineupu i pošto su sami sebi konkurencija od 1080-ke to i naplaćuju sa Rtx-om...nitko te ne tjera da kupiš novu seriju  pošto je Pascal još itekako u igri ove godine.

Ma sve sam svatia, samo kažem da nije neki skok :)

9 godina

onda bolje uzet polovnu 1080 nego tx maxwell?

15 godina
dabar_solta_V2 kaže...

onda bolje uzet polovnu 1080 nego tx maxwell?

Dobro jutro Gornje selo

17 godina

Što se tiče raw performansi, da, bolje uzet prošlu seriju, tj. jeftinije, osim ako pucaš na 2080Ti, tu nema konkurencije.

Skok je kakav je, tu je, vidi se, problem je cijena i nove funkcionalnosti koje su neupotrebljive sa novom serijom.

Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina

jos jedan odlican video od adoredtv, vridi pogledat.

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice