Nova,tiha i dobra graficka

poruka: 27
|
čitano: 4.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

kao sto i naslov govori, ukratko, treba mi nova grafulja, najbitnije mi je (posto mi je trenutno HDD najglasniji dio kompa, dakle komp je gotovo potpuno pasivan) da se održi ta tišina u kompu...dakle, nemora bit PASIVNA grafulja, jer su takve EKSTRA skupe...nego mi je bitno da ima neki dobar tihi cooler...koji kad bi se pokrennula kakva igra može raditi i glasnije :)
dakle, volio bi vrtit nove igre na ful, MW3, GTA IV i tako te malo zahtjevnije igre
cpu je Q6600 klokan na 3,00, znaci 4x3.00
4gige rama, i ja mislim da sto se te strane tiče da ce biti dovoljno, samo treba nega grafuljica još na to sjest
buđet...a nek bude, + - , hiljadarka

EDIT:
usput budi rečeno, napajanje mi je XFX ovo, nedavno uzeo, 450W

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 22:35 (Tionio).

0 0 hvala 0
17 godina

GTX 560, ATI 6850/70, GTX 460...

Te bi ti odgovarale tvom cijenovnom rangu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Nova,tiha i dobra graficka

Mislim da su sve navedene praktički nečujne dok se ne igra ili radi nešto zahtjevnije (3D). Iz osobnog iskustva bi ti preporučio, ako se ikako možeš protegnuti, da uzmeš ono što sam i ja uzeo http://www.klikni.hr/Graficka-kartica-Asus-ENGTX560-DC/2DI/1GD5-Batman-Arkham-C-71880.aspx .

Ne znam na kojoj rezoluciji igraš, ali 550Ti baš i nije kartica za bezbrižno tjeranje ''na full''. Ova što sam linkao je potpuno nečujna u idle-u, nije baš ni glasna kada igram, prilično je hladna (idle 30-33, gaming 65-69) - nativna rezolucija monitora mi je 1680*1050 i stvarno sam zadovoljan performansama. Vječno spominjani Crysis na mojoj rezoluciji sa 8xAA i sve Very High klizi na prosječnih 40fps-a, BF3 u singleplayeru tjera na ultra bez problema (u multiplayeru na kombinaciji high-ultra). 

Nobody expects the Spanish Inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 23:19 (PsychoticBaklava).
16 godina

a navuc cemo jos tih 300ćuna!

igram na full hd
puno ti hvala za ovo! {#}

TiONiO

1 0 hvala 0
14 godina

može ovakva?

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

hmm..da, i jeftinija je..
sad samo ostaje pitanje dal ce mi napajanje izdrzat i da bude tiha! {#}

EDIT:

jos me najvise ovo privuklo, je malo skuplja...al ima da ima! :D

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9350

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 17:08 (Tionio).
17 godina

odlican izbor ako je mozes uzet tek je nesto slabija od 6950 ali kad se kloka jako joj se priblizi na stock vrijednostima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo upravo sam posalo zahtjev za narudzbu u ADM-u..
narucena je ASUS-ica koju je prije par postova forumaš predložio
glavni razlog zasto sam uzeo nju a ne 6870 je taj što 6870 jednostavno fizički ne stane u kućište {#} iako cu ga i ovako vjerovatno morat brusit {#}

EDIT: a i vidio sam na

da drzi idle na 23-24 stupnjeva {#}

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 18:09 (Tionio).

0 0 hvala 0
14 godina
Tionio kaže...

evo upravo sam posalo zahtjev za narudzbu u ADM-u..
narucena je ASUS-ica koju je prije par postova forumaš predložio
glavni razlog zasto sam uzeo nju a ne 6870 je taj što 6870 jednostavno fizički ne stane u kućište {#} iako cu ga i ovako vjerovatno morat brusit {#}

EDIT: a i vidio sam na

da drzi idle na 23-24 stupnjeva {#}

Ovo si mogao ubosti kad si vec imao zelju.Ta GTX 560 je odlicna kartica sa tim hladnjakom.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
odjavljen
Tionio kaže...

kao sto i naslov govori, ukratko, treba mi nova grafulja, najbitnije mi je (posto mi je trenutno HDD najglasniji dio kompa, dakle komp je gotovo potpuno pasivan) da se održi ta tišina u kompu...dakle, nemora bit PASIVNA grafulja, jer su takve EKSTRA skupe...nego mi je bitno da ima neki dobar tihi cooler...koji kad bi se pokrennula kakva igra može raditi i glasnije :)
dakle, volio bi vrtit nove igre na ful, MW3, GTA IV i tako te malo zahtjevnije igre
cpu je Q6600 klokan na 3,00, znaci 4x3.00
4gige rama, i ja mislim da sto se te strane tiče da ce biti dovoljno, samo treba nega grafuljica još na to sjest
buđet...a nek bude, + - , hiljadarka

EDIT:
usput budi rečeno, napajanje mi je XFX ovo, nedavno uzeo, 450W

Kolega, moja preporuka je da se protegneš na ovu makinu: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806791

Odličan hladnjak, na manjim okretajima će biti jako tih, hladiti će karticu odlično, dere sve igre. Što reći? Najbolja kartica za te novce, uz bok sa GTX 560.

''Navodno'' ako ju registriraš na XFX support stranici dobiješ doživotnu garanciju. Ja bih definitivno išao na ovo {#}

16 godina

hahahah, jos uvijek imam priliku odbit narudzbu jer nisam uplatio...
al sad mi je još teže uplatit! morat cu jos razmislit! zenzuli ste me sad! {#}

EDIT: a morat cu prec i na jače napajanje! :O
XFX predlaze njegovo 650..a ja imam 450! {#}

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 18:32 (Tionio).

0 0 hvala 0
14 godina
Tionio kaže...

hahahah, jos uvijek imam priliku odbit narudzbu jer nisam uplatio...
al sad mi je još teže uplatit! morat cu jos razmislit! zenzuli ste me sad! {#}

EDIT: a morat cu prec i na jače napajanje! :O
XFX predlaze njegovo 650..a ja imam 450! {#}

XFX 450 to drzi bez problema.Ne vjeruj tim glupostima,ono drzi i HD 6970.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

sad baš googlam, i našao sam informaciju da se 560 da kloknuti sa dobrim coolerom toliko da dodje do performansa koje ima 560Ti a to je bolje nego 6870...stim da ova asusova ima dobar cooler, mislim da cu ostati pri toj odluci...za moje potrebe ce bit dovoljna i asusova {#}

TiONiO

0 0 hvala 0
14 godina
Tionio kaže...

sad baš googlam, i našao sam informaciju da se 560 da kloknuti sa dobrim coolerom toliko da dodje do performansa koje ima 560Ti a to je bolje nego 6870...stim da ova asusova ima dobar cooler, mislim da cu ostati pri toj odluci...za moje potrebe ce bit dovoljna i asusova {#}

Isto tako ide i HD6870,samo malo losije skalira overclockom pa manje dobije.U svakom slucaju te kartice su podjednake.

15 godina
odjavljen
Tionio kaže...

Ta Asusova GTX 560 je odlična! Bolje skalira OC-om nego HD 6870 tako da ju šibne bez problema. Uživati ćeš u Physx tehnologiji sa pojedinim igrama, uz odlične performanse će biti još tiha i hladna.

16 godina

MA TO JE TO! :DD
nema dileme, upravo tipkam broj računa i uplacujem!, javim dojmove kad dodje!

HVALA LJUDI (butune na najkorisnijm postovima sam vec postiskao) {#}

TiONiO

3 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Čestitam :D. Evo kad ti stigne da imaš nekakvu referentnu točku. Ja sam svoju stavio na 900/1100/1800 (GPU/mem/shader) pri voltaži od 1.025, skroz stabilno i prilično blag OC (temperature su se neznatno promijenile), gotovo sam siguran da bi išla na cca 950/1200, možda i sa ovom voltažom. Nisam imao vremena za daljnje isprobavanje, no sa ovim povećanjem od 10% performanse skaliraju odlično (1:1, u nekim slučajevima je za OC od 10% dobitak u igrama i veći od 10%). Dobiti ćeš ASUS smartdoctor s njom, njega fino zaobiđi i skini Asus GPUtweak. Možeš staviti i msi afterburner jer je bolji od gputweaka, no ja nisam skužio kako otključati mogućnost mijenjanja voltaže na njemu. 

Nobody expects the Spanish Inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 0:21 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
PsychoticBaklava kaže...

Čestitam :D. Evo kad ti stigne da imaš nekakvu referentnu točku. Ja sam svoju stavio na 900/1100/1800 (GPU/mem/shader) pri voltaži od 1.025, skroz stabilno i prilično blag OC (temperature su se neznatno promijenile), gotovo sam siguran da bi išla na cca 950/1200, možda i sa ovom voltažom. Nisam imao vremena za daljnje isprobavanje, no sa ovim povećanjem od 10% performanse skaliraju odlično (1:1, u nekim slučajevima je za OC od 10% dobitak u igrama i veći od 10%). Dobiti ćeš ASUS smartdoctor s njom, njega fino zaobiđi i skini Asus GPUtweak. Možeš staviti i msi afterburner jer je bolji od gputweaka, no ja nisam skužio kako otključati mogućnost mijenjanja voltaže na njemu. 

Lijepo,imas opciju u settingsima u MSI Afterburneru za otkljucati unoficial overclock i napon.Samo stavis kvacicu na opciji za napon pa restart Afterburner i to je to.Evo sve je na slici.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 0:38 (zoharbizo).
17 godina
neaktivan

mislim da će 7770 bit jaka možda čak i kao 6870, pa zašto ne pričekat tih petnaestak dana?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
motaro1989 kaže...

mislim da će 7770 bit jaka možda čak i kao 6870, pa zašto ne pričekat tih petnaestak dana?

Cijene 7xxx serije će biti paprene kada dođu, tako da su trenutačno neisplative.

17 godina
neaktivan

Ma ne vjerujem da će bit više od 1300kn, ipak je to 7700 serija. I ima 2GB rama.

16 godina

hahhaha, joj sve sam više ne strpljiv, a što je najgore, graficka mi je jos danas trebala doc, al je jutros bio zatvoren krcki most, i nije mogao kombi doc do mene {#}...a za sutra najavljuju jos gore nevrijeme i snjeg..ako ne dodje sutra, morat cu cekat cijeli vikend i jos drugi tjedan ce bit snjega....hahaha, kud baš ovih dana kad mi grafa dolazi, izludicu! {#} nemogu docekat {#}

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 15:16 (Tionio).

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Tionio kaže...

hahhaha, joj sve sam više ne strpljiv, a što je najgore, graficka mi je jos danas trebala doc, al je jutros bio zatvoren krcki most, i nije mogao kombi doc do mene {#}...a za sutra najavljuju jos gore nevrijeme i snjeg..ako ne dodje sutra, morat cu cekat cijeli vikend i jos drugi tjedan ce bit njega....hahaha, kud baš ovih dana kad mi grafa dolazi, izludicu! {#} nemogu docekat {#}

Šteta ;)

Ja kada čekam dobru karticu dižem se u 7h ujutro da dočekam poštara, ali kada treba u školu, nebi se diga ;)))

Tko čeka dočeka, vidit ćeš kako će slatko biti kada ti dođe.

16 godina

kuzis, sve ove dane bio otvoren most, i sad se našao zatvorit, i sto je najgore TRENUTNO sad je otvoren, ali oversas sad ne vozi, nego tek ujutro... -.-

BIT CE SLATKO BIT! :D
komp mi je pripremljen, na stolu otvoren, spojen, samo treba grafu ubost i stisnut tipku za upalit, grrr {#}

TiONiO

2 0 hvala 0
16 godina

nakon 6 dana zahebavanja sa OVERSEASom...KONACNO je graficka dosla u moj pci-e X16 ulaz! {#}

nisam ju jos imao prilike istestirat kompletno, primjetio sam da je hladnjak izuzetno tih na minimumu, al i zazuji na maximumu...i takodjer, nisam bas prezadovoljan sa temperaturama iako hvale ovaj njezin hladnjak, djelomicno je sam i ja kriv, jer nemam trenutno upaljen ni jedan vent od kucista, a kuciste mi je zabijeno u ladicu od stola, tako da, morat cu to nekako rjesit, inace...probao sam par igara, (COD4, GTA IV) to sve radi savrseno! :)

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 6:51 (Tionio).

2 0 hvala 0
16 godina

ljudi, moze ponovno mala pomoc oko grafe..naime, spojio sam ju na plazmu preko HDMI-a..i nemogu dobit DTS zvuk...stereo zvuk radi normalno, al DTS nemogu dobit...ako ju spojim sa optickim kabelom direktno u zvucnu,, onda dobivam DTS..al cilj mi je da to radi preko HDMI-a..jel problem u grafi il nekim driverma...

TiONiO

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice