Hladilo za Ati Sapphire Radeon 4870 HD

poruka: 31
|
čitano: 7.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Primoran bolesnim zagrijavanjem svoje grafičke, te nakon nepouzdanog rada pri pokretanju nekih igra (famozni error pregrijavanja koji se nastavlja pojavljivati i s uključenim integriranim ventilatorom). Ali to je priča za sebe. Tema koja čeka odgovor.

Dakle želim uzeti cooler koji će ohladiti prokletog paklenog gada da ne blokaje više.

Molio bih Vas da mi date prijedloge za odgovrajuće hladnjake:

I podpitanje: Da li je isplativo uzeti ovo, i da li odgovara?

http://www.njuskalo.hr/procesori/ac-twin-turbo-oglas-1040912

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Hladilo za Ati Sapphire Radeon 4870 HD
duxqwe kaže...

Primoran bolesnim zagrijavanjem svoje grafičke, te nakon nepouzdanog rada pri pokretanju nekih igra (famozni error pregrijavanja koji se nastavlja pojavljivati i s uključenim integriranim ventilatorom). Ali to je priča za sebe. Tema koja čeka odgovor.

Dakle želim uzeti cooler koji će ohladiti prokletog paklenog gada da ne blokaje više.

pa nemože se grafička samo tako pregrijavati sama od sebe ! da je nisi klokovao sa stock coolerom ???

ne vjerujem da bi ti ovaj cooler pomogao

17 godina
neaktivan
windows_7 kaže...

pa nemože se grafička samo tako pregrijavati sama od sebe ! da je nisi klokovao sa stock coolerom ???

ne vjerujem da bi ti ovaj cooler pomogao

Kako ne bi pomogao? Pa jesi ti vidio uopće taj cooler, pa to ti je Arctic Cooling, ohladio bi i jezgru atomske centrale.. Neodlučan

@autor teme: Uzimaj to! Smijeh

"Toliko ne znam njemački da mi je neki dan profesorica rekla na njemačkom naravno da otvorim udžbenik na 38. stranicu i rješim 5. zadatak , a ja sam se ustao i otišao baciti žvaku u koš. XD"
15 godina
protjeran

Ali zašto mu e grafička toliko grije ?????? ako nije klokovao i ako je na stocku

Moj PC  
1 6 hvala 0
16 godina
duxqwe kaže...

prokleti pakleni gad xD Namigiva

16 godina
neaktivan

Nisam je overklokira ni s čim.

Grafička je tvornički overklokirana i pregrijava se i ovako nenormalno.

S uključenim ventilatorom radi na nižoj temperaturi ali buči ko mlaznjak kad sliječe. Ali nema veze ni što buči.

Meni je bitno da se popravi nepoželjno pregrijavanje tj. aktiviranje glupog VPU - recovera.

Dali je neko pobliže upoznat s situacijom i što mislite o AC Twin Turbo-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koga briga zašto mu se toliko grije, čovjek je pitao samo prijedloge za hladnjake i da li da uzme ovaj sa Njuškala.

@autor teme(opet) Smijeh: Odgovarat će ti cooler sa Njuškala

"Toliko ne znam njemački da mi je neki dan profesorica rekla na njemačkom naravno da otvorim udžbenik na 38. stranicu i rješim 5. zadatak , a ja sam se ustao i otišao baciti žvaku u koš. XD"
Moj PC  
6 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Najsretniji bih bio kada bi se javio netko s iskustvom tj. da posjeduje grafičku dotične serije u kojoj se pojavljuje nemilili error i da znam unaprijed da je to to i da problema više neće bit (da se ne opečem po novčaniku).

P.S. @AlianWare1 fala na korisnom savjetu. Što kažeš za cijenu? I ako se opredjelim za tu, koliko ima utjecaja sama starost coolera, jer bez garancije je, što znači najmanje je godinu dana staro?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 15:15 (duxqwe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jedini problem koji imam sa gf je veliko zagrijavanje vram memorije, 4870 je u pitanju. Tako pogledaj kakav je hladnjak što se tiče hlađenja vram-a a ne samo gpu-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
windows_7 kaže...

Ali zašto mu e grafička toliko grije ?????? ako nije klokovao i ako je na stocku

jbg, takva je 4800 serija

Chuck Norris je poreza nož!
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Jedini problem koji imam sa gf je veliko zagrijavanje vram memorije, 4870 je u pitanju. Tako pogledaj kakav je hladnjak što se tiče hlađenja vram-a a ne samo gpu-a.

A šta da gledam kad sam nedakvatno osposobljena da znadem. Zato i pitam na forumu. -.-'

Konkretnije sugerirajte ljudi.

17 godina
neaktivan
duxqwe kaže...

P.S. @AlianWare1 fala na korisnom savjetu. Što kažeš za cijenu? I ako se opredjelim za tu, koliko ima utjecaja sama starost coolera, jer bez garancije je, što znači najmanje je godinu dana staro?

O tom bi se dalo pričat. Može bit da nabasaš na odlično očuvani primjerak, a možda ga se prodavatelj samo želi riješiti, ali sve u svemu, novi dođe 255kn

15 godina

Ja imam tu karticu,od 1 Gb memorije.Meni su temperature sasvim u redu.dolje na slici su u idle-u,a u loadu se penju ne više od 72 stupnja.Najviše mi je bilo 78 ali to prije nego sam stavio još vent na kučište.

Temp shadercore i ovog drugog nikad nije prešla preko 60 stupnjeva.Vent je postavljen na auto(znači 24%idle,a kad igram nešto nikad nije išao preko 60%)

temperature u idle-u temperature u idle-u
Ovu imam Ovu imam
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
duxqwe kaže...
Vakaka kaže...

A šta da gledam kad sam nedakvatno osposobljena da znadem. Zato i pitam na forumu. -.-'

A jesi li zgodna?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
duxqwe kaže...
Vakaka kaže...

Pa pitaj ljude koji su ti preporučili Arctic Cooling za gf dali hladi i vram memoriju kako treba. Ili si i za postavljanje pitanja neadekvatno osposobljena pa moramo mi na forumu ih priupitat?

15 godina
neaktivan

ja ne kuzim kako su vama tako visoke temperature (uskoro dobivam hd5870 i nadam se da nece biti tako visoke)

sada imam 9600GT koja je dosta stara .. i pasta na njoj nije nikad mjenjana ... ali temperature u idleu su oko 40C

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pošto sam kako se čini riješio error odgoditći ću kupnju za neke bolje dane.

@AlianWare1 hvala još jendom na ljudskim komentarima

Ostatak ekipe me već gleda ispod oka. Pa nemojte tako ljudi, uništite bezveze temu za one koji žele reć nešto konkretno. Al vaše pravo.

Živili sto godina!

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa jesi li uopće skinuo stock cooler, ispuhao kompresorom i promijenio pastu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne. Ne gubi li se garancija ako idem otvarati grafulju? I btw pojma nemam kako mjenjat pastu na grafičkoj, straj me da nešto ne zaserem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
duxqwe kaže...

Ne. Ne gubi li se garancija ako idem otvarati grafulju? I btw pojma nemam kako mjenjat pastu na grafičkoj, straj me da nešto ne zaserem.

samo pazi da ne ostetis naljepnicu/e koje imas na grafi, a mijenjanje paste koliko ja znam je isto kao i na procesoru

17 godina
duxqwe kaže...

Ako izgubiš koji šaraf ili se pozna da si šarafio po njima neće ti priznat garanciju osim ako su slijepi

Ja sam na svojoj HD4870 par puta skidao cooler, ništa posebno, samo trebaš odgovarajuće šarafcigere (a tada ih nisam imao) inače ćeš se namučit da boli glava.

Grafička je osjetljiva dosta, otkineš jedan smd kondenzator i neradi više (a ima ih bar šestotinjak). Pazi da nerazmazuješ pastu po ostatku čipa, već samo na površini koja je predviđena za to. Termovodljiva pasta zna sadržavati metala u sebi pa možeš napravit kratki spoj.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
duxqwe kaže...

Prvo pogledaj u kakvom je stanju grafa...ako ti se ne da vaditi je iz kompa i ispuhati na benzinskoj (u slučaju da ni ti niti tvoji poznanici nemate kompresor) kupi si komprimirani zrak u spreju!

Ako to ne pomogne daj nekom tko je to već radio neka ti promjeni pastu (samo neka ne miče thermalne padove s memorije)!

Hyperion kaže...

Grafička je osjetljiva dosta, otkineš jedan smd kondenzator i neradi više (a ima ih bar šestotinjak).

Osobno sam kombinirkama otkinuo jedan na svojoj 8800GTS...i još uvijek radi...na oba DVI-ja...valjda sam imao sreće!

16 godina
neaktivan

Imam Gigabyte-ovu 4870 s 512 Rama, kupio je prije godinu i pol za 2250 čuna Plač....otkad sam je kupio na idleu mi je radila na 76 C, u loadu oko preko 90 C. Mislio da je to normalno jer se griju....proklinjao Gigabyte i sebe kad sam čuo temperature Sapphireovki i ostalih.

U zadnje vrijeme primijetio da se grije abnormalno( idle 84 C, load oko 98 C) ......neki dan rastavim, očistim nešto sitno prašine, stavim novu pastu - NIŠTA. Temperature variraju oko 90.

Normalno ,u igrama ventilator vrišti. Danas poludio od te proklete turbine , falila mi sekunda da stavim novi BIOS i bacim je u smeće.....rastavim je danas opet ,ispušem nešto prašine, zašarafim dobro kao i uvijek, uspravim kućište - temperatura preko 80 C za par sekundi. Bezveze je spustim horizontalno i skužim da je temperatura instantno pala na 76 stupnjeva. Dignem kućiše, poraste preko 80 C...I skontam da jednostavno hladnjak tvornički nije dobro sjedao, makar sam tu istu karticu rastavljao barem 5 puta. Uzmem šarafciger i stegnem krvnički, pogledam Gpu-Z - temperatura  - 45 Celzijusa Iznenađen!!!!!!!!!! Blažena tišina konačno.

16 godina
neaktivan

Ja san svoju isto u međuvremenu očistiju, stavio pastu, sve pet, al nekako mi je čudno kad krene igra čuje se neko tuljenje iz grafičke (ne znama kako bih opisao taj zvuk), zavirim u kućištei pokušam odgonetnuti odakle dolazi taj neugodni zvuk (jel vantilator grafičke ili nešto drugo), nwm. igram sve okej, ali GTA IV mi još evo ovakav error vraća.

Ma mislim se da je odnesme na servis pa da oni kažu sveto konačno mišljenje. Što ću i učiniti u narednih par dana. Al ako bi je zladija onaj AC TWin Turbo, kupio bih ga.

Koje neugodnosti s grafuljom ha, ja mogu samo reći da sam je platio 1800 i nešto siće. Tako da sam mrvu manje nastrado no ti. Al svejdeno je Bogu za plakat, ošli novci nigdje. :facepalm:

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 17:28 (duxqwe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

99% mrtva memorija...

Više sreće drugi put.

Tko ne zna montirati hlađenje, neka plati nekome 50kn da obavi za njega, da nebi bilo istih problema kao gore.

Just saying, ništa osobno.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
Don Kihoty kaže...

99% mrtva memorija...

Više sreće drugi put.

Tko ne zna montirati hlađenje, neka plati nekome 50kn da obavi za njega, da nebi bilo istih problema kao gore.

Just saying, ništa osobno.

Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 21:29 (Hyperion).
15 godina
protjeran

Znam znam, hybrid AC S1 & Musashi. Belji se

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
Don Kihoty kaže...

Jel ti to pod "Moj PC" piše ASRock? Zar nemaš ti gigabyte-a?Belji se

17 godina
neaktivan

Imam asus-ovu 4850, koja je s defaultnim kulerom u idle bila preko 50C, a load je isao na 80 bez problema, osim sto se pregrijavala, bila je dosta bucna i to je sve u kucistu koje ima odlicno rjeseno provjetravanje, prednji usis, zadnji i gornji ispuh plus sto je perforirano... 

Ugradnjom artic cooling hladnjaka, load mi je nizi od idle s defaultnim kulerom i to sad kad je kartica s podignutim taktovima, na kuler sam smontirao scythe ventilator od 1200 rpm-a i prezadovoljan sam, tako da ovaj hladnjak toplo preporucam...

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Don Kihoty kaže...

Jel ti to pod "Moj PC" piše ASRock? Zar nemaš ti gigabyte-a?Belji se

Sram me Plač

Čekam ovu lepoticu:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme3

Usput je izašla još jedna UCC low end ploča:

http://www.asrock.com/mb/index.asp

A meni se pogotovo ovo sviđa:

http://www.asrock.com/mb/compare.asp?SelectedModel=890GX+Extreme3&SelectedModel=M3A790GXH%2F128M

Možeš compareat dva ili više modela...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice