HD 6850 idle temperature

poruka: 10
|
čitano: 5.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
HD 6850 idle temperature

Eto prodao sam svoju staru HD 5770 i kupio MSI 6850 OC. Kartica je super, tiha do bola ukratko prezadovoljan sam. Ali ima jedna stvar prije nego sam instalirao drivere pogledao sam temperaturu u programu GPU i tamo je bila 36C a frekvencije su bile 100/300, a nakon što sam instalirao drivere 11.2 Win 7 x64 frekvencije u idle modu su 300/1100 i temperatura mi je između 48-52C. E sad bi htio čuti Vas vlasnike HD 6850 kakove su vaše temperature i taktovi u idle modu.

Evo na slikama je imoj 3D Vantage score koji je za GPU 13660, a na HD 5770 je bio GPU 10076, što nije loše {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 13:14 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HD 6850 idle temperature

pa očito je da ti je za toliku temperaturu razlog takt memorije od 1100 MHz, odnosno neispravan rad powerplaya zbog drivera. Driveri su ti krivac, a neispravan rad powerplaya je opće poznata stvar kod amd-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: HD 6850 idle temperature

Da. Hm, stavi si najnovije drajvere ne one s CD-a. Zaš imaš te stare drv? Najnoviji su ti 11.2 sa AMD-ovih stranica moš i kod MSI na webu potražit.

Evo linkovi: AMD, MSI.

Meni 6900 savršeno radi sa 11.2 i taktovi u idle su normalni ne povišeni za memoriju.

250/150MHz. Temperature u granicama normale i poslije overclocka:P 43°

Inače ta kartica je OC-ana tvornički pa mora imati i bolji cooler na sebi.

S time automatski i niže temperature nego referentne 6850 bilo MSI bilo druge firme.

Enjoy{#}

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
16 godina
neaktivan

Držim ju na 800/1000 od 0-24 , u idle iste freq, nema nikakvog c'n'q moda, vent na automatski, idle temp 35°C, load 56-57°C. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
16 godina
stoncin3 kaže...

Da. Hm, stavi si najnovije drajvere ne one s CD-a. Zaš imaš te stare drv? Najnoviji su ti 11.2 sa AMD-ovih stranica moš i kod MSI na webu potražit.

Evo linkovi: AMD, MSI.

Meni 6900 savršeno radi sa 11.2 i taktovi u idle su normalni ne povišeni za memoriju.

250/150MHz. Temperature u granicama normale i poslije overclocka:P 43°

Inače ta kartica je OC-ana tvornički pa mora imati i bolji cooler na sebi.

S time automatski i niže temperature nego referentne 6850 bilo MSI bilo druge firme.

Enjoy{#}

E možda imam više taktove jer mi je TV spojen na komp preko HDMI kabla pa ga konta kao još jedan monitor pa zato ATI-jevi driveri automatski podižu frekvenciju memorije. Nemam pojma. A što se tiče drivera uzeo sam najnovije sa ATI-jevih stranica. A na MSI službenim stranicama imaju najnoviji driver od 04.01.2011. pa mi i to baš nije najjasnije.

Slika moje grafe Slika moje grafe
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 22:19 (MasterOfDisaster).
17 godina
MasterOfDisaster kaže...

E možda imam više taktove jer mi je TV spojen na komp preko HDMI kabla pa ga konta kao još jedan monitor pa zato ATI-jevi driveri automatski podižu frekvenciju memorije. Nemam pojma. A što se tiče drivera uzeo sam najnovije sa ATI-jevih stranica. A na MSI službenim stranicama imaju najnoviji driver od 04.01.2011. pa mi i to baš nije najjasnije.

vrlo lako moguce i to a to mozes lako provjeriti da disableas TV, no čudno mi je kako su prije bili normalni, a sada je memorija povišena

16 godina
igy kaže...
MasterOfDisaster kaže...

vrlo lako moguce i to a to mozes lako provjeriti da disableas TV, no čudno mi je kako su prije bili normalni, a sada je memorija povišena

Da, bili su normalni kada niti jedan driver nije bio instaliran. Čim sam instalirao driver odmah je povećao frekvencije, tako je bilo i na staroj HD 5770, tamo sam imao 400/1300.

E a kada disablam TV jel ću ga opet moći enable.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 22:31 (MasterOfDisaster).
17 godina
MasterOfDisaster kaže...
igy kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Da, bili su normalni kada niti jedan driver nije bio instaliran. Čim sam instalirao driver odmah je povećao frekvencije, tako je bilo i na staroj HD 5770, tamo sam imao 400/1300.

da, napravi to u catalistu, ja sam na 5770 imao dva monitora spojena pa sam mogao ukjlučivati isključivati (isto je takt memorije bio povišen ako su bila oba spojena)

16 godina
igy kaže...
MasterOfDisaster kaže...
igy kaže...
MasterOfDisaster kaže...

da, napravi to u catalistu, ja sam na 5770 imao dva monitora spojena pa sam mogao ukjlučivati isključivati (isto je takt memorije bio povišen ako su bila oba spojena)

Evo probao sam i taktovi su mi pali na 300/300 wweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i temperatura mi je sada na 41C MAX. PUNO HVALA

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 22:45 (MasterOfDisaster).
15 godina
HD 6850 idle temperature

Meni su taktovi u idleu 100/150, a temp 36 stupnjeva i vent na 21%.

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 0:03 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice