Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 964.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Da, napajanje također nije bajno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Lucidius kaže...

Najblaže rečeno, napajanje je koma.

A ako uzima R9 380X, bolje da gleda Sapphire Nitro nego taj XFX.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 17:30 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

Najblaže rečeno, napajanje je koma.

A ako uzima R9 380X, bolje da gleda Sapphire Nitro nego taj XFX.

neznam kaj mu fali? jos od kad je izasao kritike su bile odlicne:

kartica u skladistu se siguno nebu pokvarila

http://www.hardwareheaven.com/2015/11/xfx-amd-radeon-r9-380x-review/

http://www.overclockersclub.com/reviews/xfx_r9_380x_dd_xxx_oc/8.htm

288w potrosnja cijelog setupa s i7 klokanim na 4,5ghz i klokanom grafom,

taj Zalman to bez ikakvih problema gura! po vasoj prici covjek bi pomislio da ima "govno" od napajanja lp!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 17:42 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...
taj Zalman to bez ikakvih problema gura! po vasoj prici covjek bi pomislio da ima "govno" od napajanja lp!

A njegov Zalman može isporučiti koliko W stvarnih?

Je kvalitetno napajanje?                           

Koristi Japanske kondenzatore?                

Koji certifikat ima?                            

ps. nisi valjda blebnuo bezveze ovo podebljano, onda mi budeš bez problema odgovorio na ova pitanja gore,

jer ako to govoriš, onda znaš više o tome napajanju od mene.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 18:24 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

pa lako se zgugla, meni dovoljan prvi link da izracunam da ima barem 100-150w viska s njegovom konfom, dakle gurat ce kao od šale!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

pa lako se zgugla, meni dovoljan prvi link da izracunam da ima barem 100-150w viska s njegovom konfom, dakle gurat ce kao od šale!lp

Link? A ako gledaš ovih 37 ampera koje navodi Zalman, tome baš ne bih vjerovao previše, kako frend moj tu s foruma kaže, "napajanje je dno dna"

i sve što gledam ukazuje upravo na to.

ps. tvoj CX 430 je bio avion za ovo, onda ti je valjda sve jasno.

ps. 2 zašli smo u praveliki off-topic, ukoliko čovjek želi riskirati, a neka riskira, ja i dalje stojim iza svoje tvrdnje, meni to što napajanje nema ama baš

nikakav crtifikat, to što se ne može pronaći niti pošteni review, riječi jednoga od ljudi s foruma koje znam uživo govori dovoljno.

Stjepanj kaže...

ok znam da je cx nesto kvalitetniji unutra

Nije samo "nešto" kvalitetniji iznutra.

Stjepanj kaže...
ok velis da je puno kvalitetniji, pa ako je cx 430 drzao mog i7 na 5ghz s 1.7V + HD 7970 na 1200mhz@ 1.3V onda brate mili i taj Zalman ce pojesti tog fx-a + 380x koja drasticno manje trosi od 7970 i i7 na 5ghz!

Bojim se da se Zalman ne bi gasio kad bi ga opeteretio kao tvog CXa, a i ono tvoje je bilo puuno previše na nož.

Kažem opet, neka kupi što god želi, to nije moje računalo i meni tako svejedno, a da bih mu osobno ugradio tako nešto, ne bih kunem se,

pa da mi plati ne znam koliko, reci da sam lud, možda i jesam, ali to napajanje ja ne bih slagao u računalo da mi ga pokloni netko,

vrijeme mi je predragocijeno da bih se zaje... s time još.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 18:55 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

dakle zalman od 500w na kojem pise da isporucuje 37A je govno a corsair od 430w koji isporucuje 32A je avion( ok znam da je cx nesto kvalitetniji unutra)? jos ides govoriti o nekakvom riziku ako covjek uzima brandirano napajanje? pa kaj onda ovi koji uzimaju ms i ostala šrot napajanja su samoubojice? sry ali pretjerujete konstantno s tim napajanjima!

edit.

ok velis da je puno kvalitetniji, pa ako je cx 430 drzao mog i7 na 5ghz s 1.7V + HD 7970 na 1200mhz@ 1.3V onda brate mili i taj Zalman ce pojesti tog fx-a + 380x koja drasticno manje trosi od 7970 i i7 na 5ghz!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 18:48 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Slazem se, ta r9 380x se grije vise nego r9 390, i trosi sitno manje...

Od kuda ti to?

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ma mislio je mozda na r9 380!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 19:16 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo malo dojmova o ovoj Phoenix 980ti kartici. Što se tiče performansi, nema tu previše filozofije, to je gm200 čip. Vrhunski se nosi sa 1440p rezom i u kombinaciji sa g-syncom daje jako ugodan gameplay.

Što se tiče temperatura. Ugodno iznenađen. Gainward po sebi ni sam ne bih izabrao da idem kupovat novu u trgovini jer "nije popularan brand", no vidim da nema smisla danas biti toliko skeptičan prema malo manje razvikanim brandovima, samo jer nisu, jel, razvikani :) ... Ugl. nakon nekih pola sata bf4 gejmpleja, temperature se nisu podigle iznad 68C (bez zahebancije)... Kartica je bila konstantno zakucana, 64p mapa (haso radi dobar posao). Ovo je doduše na 19C ambient, te custom fan profil prilagođen mom poimanju "buke". OC je +210 što rezultira 1400mhz boostom te +250mhz na memoriji uz power limit +10%. Case fanovi na max (nisu pretjerano glasni). Ali, 68C! Good job Gainward!

Buka? Pa dade se usporedit sa jednim windforce3 hladnjakom; 3 manja venta. Daju nešto viši sound pitch od 2 veća, ali do nekih 70% nisu preupadljiva. Imaju "fanless" opciju, no to sam uredno eliminirao jer 144hz ne dozvoljavaju grafi da uđe u low pstate, već stoji na 810mhz što rezultira temperaturom od oko 50C u idle-u, a to mi nikako ne odgovara pa sam ostavio 30% fanova i dobio 40C idle temp.

Za sada, grafa mi se sviđa u svakom pogledu. Temperature su manje nego sam očekivao, a performanse... uf, gives me giggles :)   

btw... kako stvari stoji sa potrošnjom cijelog sustava, ovaj RM1000i se neće potrudit do daljnjega zavrtjeti ventilatore.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 19:20 (eywa33).
Moj PC  
4 0 hvala 3
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

kaj gainwardu fali?

, ova tvoja super izgleda za razliku od onih ubitacno crno-kvadratnih hladnjaka!

Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

kaj gainwardu fali? , ova tvoja super izgleda za razliku od onih ubitacno crno-kvadratnih hladnjaka!

Imaš pravo, uživo izgleda totalno classy, bez pretjeranih "gejmerskih" gimmicka. Mislio sam da mi se ova neka polu crvena-narančasta neće svidjeti, ali se grdno prevarih - baš je, classy. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Lijepa je kartica prilično.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

joj daj ne sery kvake stjepko takav model si imao koji ti je ljep bio onda...

tolko muljas i trolas da ni sam neznas sto si gdje pisao i kada 

13 godina
Stjepanj kaže...

dakle zalman od 500w na kojem pise da isporucuje 37A je govno a corsair od 430w koji isporucuje 32A je avion( ok znam da je cx nesto kvalitetniji unutra)? jos ides govoriti o nekakvom riziku ako covjek uzima brandirano napajanje? pa kaj onda ovi koji uzimaju ms i ostala šrot napajanja su samoubojice? sry ali pretjerujete konstantno s tim napajanjima!

edit.

Iz iskustva ti mogu reči da LX serija je govno, možda Zalman isporučuje dobre W ali to napajanje je dno dna zalman ponude i da se mene pita ne bi na njega stavljao niti 750ti :D

CX430 je dosta kvalitetniji i da dosta bolji od navedenog Zalmana.... To što si ti držao to napajanje na takav setup, to je ludost žešća i nikako nije za pohvalu, niti za preporuku nekome...

Ako već ima to napajanje, neka ide na GTX 960 ali neka u budućnosti gleda novo, kvalitetnije napajanje... jer to su napajanja za office konfe a ne gaming...

13 godina
protjeran
4mal kaže...

joj daj ne sery kvake stjepko takav model si imao koji ti je ljep bio onda...

tolko muljas i trolas da ni sam neznas sto si gdje pisao i kada 

Kaj s tobom ne stima? Druze gainward karticu sam zadnji put imao zvala se 7600gt...

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Dolazeći od čovjeka koji je javno (ne sjećam se točno gdje) rekao da mu estetika nije važna u PC-u, ovo ima neku težinu pretpostavljam :)

11 godina
Gtx 9xx Club

jel to ova "rugoba" koju sam sam ja branio da nije ružna 

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Davnih godina sam imao Gainward GF4 4400 Ti, stari moj kaj je to bila zvijer od kartice, kako sam se na njoj igrao da glava boli, misli da je to bilo tamo 2002 god, al nisam sto posto siguran, u to vrijeme je bila over the top, a ti veliš nije brand name?

http://members.shaw.ca/eurocom/

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 20:57 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Taraba kaže...

Davnih godina sam imao Gainward GF4 4400 Ti, stari moj kaj je to bila zvijer od kartice, kako sam se na njoj igrao da glava boli, misli da je to bilo tamo 2002 god, al nisam sto posto siguran, u to vrijeme je bila over the top, a ti veliš nije brand name?...

Nisam baš rekao da "nije brand", već da nije razvikan brend, što je istina... Danas jednostavno Gainward/Palit nije razvikan kao MSI, Asus, Giga... Nema tu prevelike filozofije. Asus ima dovoljno novaca da se reklamira na paštetama u konzuma. Gainward i ne baš, što ga svejedno ne čini manje kvalitetnim, već manje razvikanim - kako sam i na početku rekao :)

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Unatoč što nije kako ti veliš "razvikan brand", evo i dan danas je tu, ljudi kupuju, pa evo i ti ju imaš, nadam se da ćeš puno lijepog vremena provesti uz nju i mislim da iako nije razvikana, ćeš znati o čemu sam ja probao govoriti. Pusti ti razvikano ili ne, bitno je da korisnik zadovoljan, a siguran sam da je Gainward napravio dobar proizvod. 

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 21:13 (Taraba).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
stipezorica kaže...

Dobra ponuda jer je GTX 960 sasvim ok za ugodan 1080p gaming i još imaš 4GB a za ok cijenu. Ako si ciljao GTX 960 ne moraš gledat skuplje modele.

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Hvala kupujem ovu onda ;) 

Sa fx6300 na 1080p :)

Setup
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

S te HD 7770 će ti bit svemirski skok ;). Još samo si poduplaj i ram da te to ne zeza.

16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Dolazeći od čovjeka koji je javno (ne sjećam se točno gdje) rekao da mu estetika nije važna u PC-u, ovo ima neku težinu pretpostavljam :)

Pa nije, no to ne znači da ne volim vidjeti lijepi hardver. 

11 godina
eywa33 kaže...
Taraba kaže...

Davnih godina sam imao Gainward GF4 4400 Ti, stari moj kaj je to bila zvijer od kartice, kako sam se na njoj igrao da glava boli, misli da je to bilo tamo 2002 god, al nisam sto posto siguran, u to vrijeme je bila over the top, a ti veliš nije brand name?...

Nisam baš rekao da "nije brand", već da nije razvikan brend, što je istina... Danas jednostavno Gainward/Palit nije razvikan kao MSI, Asus, Giga... Nema tu prevelike filozofije. 

mislim da nisi u pravu da Gainward nije "razvikan" brand kao i ostali vec je zadnjih godina dosta zaostajao za konkurencijom i polako je počeo nestajati sa scene.Nemora brand biti razvikan da bi valjao i da bi bio kupovan već mora ponuditi isto ili više od konkurencije koja je svake godine sve jača.... a eto drago mi je da se i Gainward ponovno vraća u borbu!

SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Rijesio sam se gtx-ica 980 i kaj sad uzeti? Nezelim nis jace od gtx970 a zna naici povoljnih gtx980 nereferentnih pa nikako se odluciti htio sam radeona no nakon bajne gtx 9xx serije sve manje imam zivaca za amd-ove probleme, i napajanje mi nebi bilo sigurno dovoljno ako bi radeonu dusu vadio a ne zelim slusati urlikanje venta  iz xfx550 ili nedaj boze da se gasi!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pricam o slici u postu na kojoj je 970 msi gaming koju si imao i danas popljuvao radi izgleda fan-a 

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Rijesio sam se gtx-ica 980 i kaj sad uzeti? Nezelim nis jace od gtx970 a zna naici povoljnih gtx980 nereferentnih pa nikako se odluciti htio sam radeona no nakon bajne gtx 9xx serije sve manje imam zivaca za amd-ove probleme, i napajanje mi nebi bilo sigurno dovoljno ako bi radeonu dusu vadio a ne zelim slusati urlikanje venta  iz xfx550 ili nedaj boze da se gasi!lp

Cekaj novu seriju, sta ces drugo...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice