Reinstal drivere, ako te tako jako smeta, ali velim glavno da se to ne dogadja u npr. igrama. 840M ne daje apsolutno nikakav boost u gledanju bilokakvog 1080p videja naspram integrirane, tako da najbolje da se uopce ne zamaras time, ako se javlja samo tada.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Reinstal drivere, ako te tako jako smeta, ali velim glavno da se to ne dogadja u npr. igrama. 840M ne daje apsolutno nikakav boost u gledanju bilokakvog 1080p videja naspram integrirane, tako da najbolje da se uopce ne zamaras time, ako se javlja samo tada.
Sto se tice igara tu nema nikakvih problema ma znam da nedaje nikakv boost nisam od jucer kazem da se javlja samo tad kad upalim bilo koji video.Onda moram prebacivati na integriranu.
Istina, ne gledam bas godine kolko je ko na forumu. Ne znam zakaj ti se uopce pali zasebna grafa za videje, ja bi to iskljucio u Nvidia control panelu i stavio da mi radi integrirana za program u kojem gledas videje.
sad uzmem 970,sacekam fifu 16 i picim s braticem :D

zdravo.koja je bolja graficka msi gtx 750 ti 2 gb gddr5 ili msi gtx 760 2 gb gddr5? lp
760 je bolja
zdravo.koja je bolja graficka msi gtx 750 ti 2 gb gddr5 ili msi gtx 760 2 gb gddr5? lp
zamjetno bolja je 760
Ili idi na gtx 950, ako mozes. Vrlo slicne stock performanse u odnosu na gtx 760, ali dosta stedljivija i novija (moguca bolja podrska u dx12).
1500, max 1520mhz ako izvuces onda si car!
Jel taj ASIC Quality utjece na overclock mogucnosti toliko ?
Moja bivsa Phantomka GTX 960 sa 78 % isla do 1500 MHz,a memorija jako lose,jedva +300 preko MSI AB-a
naravno! memorija nema veze s asicq!lp
Moja ti je stock 1190, normalno ju držim na 1340 bez OV, a ide do 1450 s malim OV, s više bi išla i dalje vjv., ali mi se nije dalo, i ovo mi je dovoljno.
nisam znao da je postojala gtx 780 s 6gb i to jos u Strix izvedbi
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-780-nvidia-asus-strix-oc-6gb-oglas-18926333
pih amateru
nisam znao da je postojala gtx 780 s 6gb i to jos u Strix izvedbi
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-780-nvidia-asus-strix-oc-6gb-oglas-18926333
Pravo je pitanje jel moze uopce iskoristit tih 6gb.A o toj finoj cijeni bi se dalo raspraviti u njuskalo biseri
a muka ti danas napuniti 6gb...
4k 5k reza sa aa 2x puni 6gigi bez frke ali u gddr5 tehnologiji
dok hbm to roka kao od sale sa samo 4gb
zapravo 4gb hbm-a je 6gb gddr5 stim da hbm je stabilniji i ima nize latencije
ali se neda pretjerano ocat...ako se uspije stabilno ocnut npr 50ak mhz do 100
max non h20 bios flash voltage stuff i sl dobije 20-ak % bolje perfe
rad 4096-bit-a
vsr i slide show
a muka ti danas napuniti 6gb...
Sigurno da je muka za gtx 780.O tome pricam.Bacanje novaca na dodatna 3gb rama.Brzinski pogledah review
Actual chartable performance is about equal to ASUS’ other highly regarded GTX 780, the DirectCU II OC but its 6GB of memory allows the STRIX to stretch its legs in certain instances. For example Battlefield 4, Far Cry 3 and Hitman Absolution can take advantage of the additional memory at 4K. However, more often than not, ultra high resolutions prove to be a bottleneck for the core architecture long before a reference card reaches its memory limits. This means the STRIX’s additional 3GB is rarely beneficial but you’ll be happy is there as a backstop just in case a game can actually realize some benefits.
980m rastura
dyling light na ultra preko 60 fpsa :)
4k 5k reza sa aa 2x puni 6gigi bez frke ali u gddr5 tehnologiji
dok hbm to roka kao od sale sa samo 4gb
zapravo 4gb hbm-a je 6gb gddr5 stim da hbm je stabilniji i ima nize latencije
ali se neda pretjerano ocat...ako se uspije stabilno ocnut npr 50ak mhz do 100
max non h20 bios flash voltage stuff i sl dobije 20-ak % bolje perfe
rad 4096-bit-a
Nije baš tako jednostavna priča. 4K gotovo nikad neće trebati toliko memorije, jako rijetko je to problem. Problem može biti za 5K, ali i to rijetko. Mjerenje potrošnje memorije je nemoguće iz više razloga. Zbog načina na koji rade driver i API moguće je samo izmjeriti koliko memorije je zatraženo, a zatraženo će uvijek biti mnogo više nego je zaista potrebno. Upravo iz tog razloga 4GB na Furycama ne stvara probleme. HBM memorija jest nešto brža i neke stvari će brže osloboditi i napuniti, ali 5 litara ne može stati u bocu od 4 litre bez obzira koliko grlo bilo široko. iz vlastitog iskustva s provjerama na FuryX i TX, većina igara pita više nego treba.
Jel se racuna ovo?
Ne
Jel se racuna ovo?
Ovo mi se objašnjenje i "kvalitetni" razredi činili čudnim sinoć pa sam pitao čovjeka koji zna o tome nešto više (radi u jednoj firmi koja proizvodi grafičke čipove): generalno: puno curenja = niži naponi za isti takt, manje curenja = viši naponi za isti takt. Što više "curi", to manje napona treba za postizanje određenog takta. Bolje će se overclockati čipovi kojima više "curi", iako su limitirani snagom.
Dakle, što vam više curi to će manje napona trebati za određeni takt, a više će se napona moći dati do viših taktova. Negativna pojava je što curenje očito više troši i više zagrijava čip. Za overclockanje je veće curenje dobro, pogotovo na vodi jer vas ne zabrinjavaju temperatura i potrošnja.
Sto to tocno curi, wtf
980m rastura
dyling light na ultra preko 60 fpsa :)
Isusek, kaj si vrnul kantu komplet i uzeo laptop ?