Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 967.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
kole2689 kaže...

Probao sam u GTA V OC, ali više nisam ni sam siguran. Na stock mi zna izbacit tu i tamo neki kao artefakt...brijem da je do igre. Stavio sam ga na + 190, + 490 i baca artefakt svakih cca 30 min. tipa crvene sjene.

GTA5 ti definitivno nesmije na stock uzrokovat artefakte,igrao sam ga sinoc i boost mi je konstantno 1522mhz i igra leti a artefakti ne postoje.....

14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
kole2689 kaže...

Probao sam u GTA V OC, ali više nisam ni sam siguran. Na stock mi zna izbacit tu i tamo neki kao artefakt...brijem da je do igre. Stavio sam ga na + 190, + 490 i baca artefakt svakih cca 30 min. tipa crvene sjene.

GTA5 ti definitivno nesmije na stock uzrokovat artefakte,igrao sam ga sinoc i boost mi je konstantno 1522mhz i igra leti a artefakti ne postoje.....

Moguće onda zbog verzije igre... Piratska je od 3DM-a...BF4 sada upalio, 0 artefakta na +190, +490. Stabilnost upitna, jer sam igrao samo 15 min.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Šta točno dobivam sa power limit i core voltage? I koje su sigurne voltaže za podići, a da ne skuriš gpu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Ja sam stavio

Power limit 110

Voltaza +36

Gpu +193

Vram +193

Ali to je sve doslovno random bez ikakvog finog podesavanja i posto mi grafa sa ovim postavkama stabilno boosta na 1506-1522mhz a temps su do max 70c ali u globalu 66c a vruce je za poludit u sobi nisam imao potrebu dodatno dirat ovaj OC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

ako imas garanciju, nosi ju u dućan, moras dobiti novu.. svaka grafa na stock treba raditi 100% ispravno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Ja sam stavio

Power limit 110

Voltaza +36

Gpu +193

Vram +193

Ali to je sve doslovno random bez ikakvog finog podesavanja i posto mi grafa sa ovim postavkama stabilno boosta na 1506-1522mhz a temps su do max 70c ali u globalu 66c a vruce je za poludit u sobi nisam imao potrebu dodatno dirat ovaj OC.

pa ne bosta ti stabilno ako ti skace od 1506-1522 ?(boost klokovi moraju biti 100% konstantni ako grafa ne throtla)?, znaci da si lupio u tdp limi pa kartica spusta klokove! dakle da bi dogurao dalje s stabilnim klokovima kartici trebas jos dici tdp no kako si to vec napravio nesto dalje od toga neces stici, no to moras provjeritu kroz gpu-z pod gpu consuption(tamo ti je iscrtan trenutni tdp limit)

moja Asus Strix ima 120% i na 1500 radi bez ikakvog diranja napona!

ovako bi kod vecine 970 to trebalo izgledati na 110%:

lp

edit.

a tko se zeli malo vise pozabaviti oc evo ovdje u 3 linka kratko i jasno za svakog laika da shvati o cemu se radi:

http://cryptomining-blog.com/3757-how-to-raise-the-power-target-limit-on-geforce-gtx-970-and-gtx-980/

http://overclocking.guide/increase-the-nvidia-power-limit-all-cards/

i zadnji primjer kako to da doma napravite u par klikova kao i svaki smrtnik:)

http://www.hardocp.com/article/2014/09/29/msi_geforce_gtx_970_gaming_4g_video_card_review/8#.VZpKV0byRWk

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 11:53 (Stjepanj).
12 godina
Gtx 9xx Club

Da znam Stijepanje power limit,vec sam prije napisao ako je 99 posto usage onda je 1506 ako je ispod onda je 1522mhz.Zato sam i rekao da mi jedina zapreka za nekakve sulude overclockove preko 1600mhz djeluje upravo power limit.To bi se rijesilo custom biosom ali sa time se necu igrat,u globalu igram zahtijevnije igre i grafa je na 1506 vecinom zato sam i napisao da je ovo full random OC a sto se tice stabilnosti referirao sam se na izostanak bilo kakvih artefakata ili rusenja drivera isl.

EDIT:

Na poslu sam ali TDP mi ne ulazi u crveno sa ovim postavkama.....

EDIT:

Bome su ju dobro clocknuli :)

Odite na overclock

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.hardocp.com%2Farticle%2F2014%2F09%2F29%2Fmsi_geforce_gtx_970_gaming_4g_video_card_review%2F&ei=DV-aVf2tG8ewUf7eu6gF&usg=AFQjCNFbNrvsXE5Zi6p6Ryp90qpDSrK0HQ

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 13:04 (MEGATAMA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PaleSamNaSvijetu kaže...
zagy15061984 kaže...
Stjepanj kaže...

bez slike se nemre u klub... pocet cu naplacivati clanarinu za takve

slike govore više od riječi  

Jel postoji mogucnost da vidimo sliku cijele konfe? Citam 'moj pc' i lagano sline cure... hahah

evo izvoli :

Prodajem Seasonic 1000W PLATINUM
15 godina
Tiby kaže...
zagy15061984 kaže...

mene isto.. nadam se da necu pozalit 

Evo malo poticaja.

probano od oka bez dizanja volzaže

Prodajem Seasonic 1000W PLATINUM
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 19:35 (zagy15061984).
12 godina
Gtx 9xx Club

Sad sam malo testirao Vram,bez ikakvih problema ide na 2ghz :)

EDIT:

Stock voltaza

Jezgra 1516mhz

Vram 2000,7mhz

Max temp 67c!

Power consumption max TDP 91.3%

U Valley benchu savrseno stabilno i bez ijednog artefakta.....sad idem probat u Mordoru,GTA5 i Witcher 3.

EDIT2:

Shadow of mordor konstantnih 1516mhz boost.....ovo je na stock voltazi.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 1:20 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club
Nakon podosta finog podesavanja overclocka poradi Witchera 3 za kojega smatram da je najzahtijevnija igra za overclock koja postoji grafa mi je na 1501mhz i tu nema niti najmanjeg artefakta niti u Witcheru 3.
Inace u drugim igrama mogu bez problema 1522mhz ali u w3 nema sanse igra je ocito pakao za overclock i eto vam pravog bencha da vidite kako se drze vase overclock postavke.....
Zakljucak...ova grafa je ZMAJ :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
Nakon podosta finog podesavanja overclocka poradi Witchera 3 za kojega smatram da je najzahtijevnija igra za overclock koja postoji grafa mi je na 1501mhz i tu nema niti najmanjeg artefakta niti u Witcheru 3.
Inace u drugim igrama mogu bez problema 1522mhz ali u w3 nema sanse igra je ocito pakao za overclock i eto vam pravog bencha da vidite kako se drze vase overclock postavke.....

De mi reci kakvo je stanje sa svim postavkama na max uz one Nvidia efekte. Nemam vremena isprobati.

12 godina
Gtx 9xx Club
Sa tim overclockom imam 99% vremena lock na 60 fps ali iskljucen je hairworks i iscrtavanje biljki je na high a ne ultra sve ostalo max.Fantasticno iskustvo i fluidnost.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...
MEGATAMA kaže...

De mi reci kakvo je stanje sa svim postavkama na max uz one Nvidia efekte. Nemam vremena isprobati.

~35-45 fps

12 godina
Gtx 9xx Club

Aha nisam skuzio da me pitao da probam,sad cu.....

EDIT:

Sve max bas sam bio na skelinge otocima neko manje selo i suma okolo average 60 fps prebacio sam se u novigrad i na onom najnapucenijem trgu average 50 fps.Uz dx 12 ovo bi definitivno bilo lock 60 u svim mogucim uvjetima na ultra postavkama.

Ukratko...iznenadio me ovako dobar framerate na max postavkama.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 15:19 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Gtx 9xx Club

Sa ukljucenim Hairworks? To mi zvuci malo nemoguce iskreno... Idem bas isprobat kad dodem doma

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

Sa ukljucenim Hairworks? To mi zvuci malo nemoguce iskreno... Idem bas isprobat kad dodem doma

Da sa hairworks,i mene je iznenadilo.Suncano vrijeme i popodne, po kisi je vjerujem nizi fps.

16 godina
Gtx 9xx Club

Evo moji rezultati. Testirano i stabilno u Witcheru. http://imgur.com/v2yFUs1,mtIUBzp,NL8ClcZ,XtNfa4U,bpZbaze,2GEqTsA#0

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
kole2689 kaže...

Stigal MSi kartica :) gtx 970 gaming verzija i puno sam više zadovoljan nego sa ASUS modelom...tiša je, ima malecki coil whine, ali daleko slabiji od ASUS, a skoro pa iste performanse. ne znam koliko je razlika u fps-ima, ali rekao bi da možda čak i malkice slabije sam ju uspio klokati nego asus verziju. No tek sam ju danas dobio pa nisam ni testirao kako treba :)

tisa nije sigurno, jer msi je debelo glasnija od strix(razlika je enormnih cca 10db), Asus-ov model Strix je tu trenutno kralj(tako je i dizajniran) ostalo je vise manje sve identicno cak i klokovi u boostu!

kaj se tice oc strix ima najmanji tdp, pa bi se po tome msi model trebao malo vise klokati(cca 50mhz), no zato strix to sve radi bez diranja napona posto je na njoj dopusten veci power limit po defaultu!lp

Vidjeh da si dobio 11 TD, pogledah tvoju konfu i ugledah STRIX , svatko brani svog konja a? 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
12 godina
Shockwave kaže...
Stjepanj kaže...
kole2689 kaže...

Stigal MSi kartica :) gtx 970 gaming verzija i puno sam više zadovoljan nego sa ASUS modelom...tiša je, ima malecki coil whine, ali daleko slabiji od ASUS, a skoro pa iste performanse. ne znam koliko je razlika u fps-ima, ali rekao bi da možda čak i malkice slabije sam ju uspio klokati nego asus verziju. No tek sam ju danas dobio pa nisam ni testirao kako treba :)

tisa nije sigurno, jer msi je debelo glasnija od strix(razlika je enormnih cca 10db), Asus-ov model Strix je tu trenutno kralj(tako je i dizajniran) ostalo je vise manje sve identicno cak i klokovi u boostu!

kaj se tice oc strix ima najmanji tdp, pa bi se po tome msi model trebao malo vise klokati(cca 50mhz), no zato strix to sve radi bez diranja napona posto je na njoj dopusten veci power limit po defaultu!lp

Vidjeh da si dobio 11 TD, pogledah tvoju konfu i ugledah STRIX , svatko brani svog konja a? 

Joj Stijepanje kakvih 10db vise :) Pa jesi li citao recenzije msi 970 gaming?Ja sam ih linkao par i grafa prije ispada najtisa nego tako glasna i vjeruj mi da je doslovno necujna cak i na 1500mhz boostu.

Jucer igram Dark Souls 2 i grafa je radila pasivno a u sobi je bio pakao.....sa navedenim overclockom mi je average temp negdje 65c a na standardnim brzinama grafe koje su takodjer odlicne mi je average 60c,ukratko ovaj frozr5 je pun pogodak.ALI da naglasim to je sa vsync na 60fps ako unlockam onda po ovom paklu ode do 69-70c ALI pri 1500mhz tojest malo vise...

13 godina
protjeran
Je pogrijesio sam, ostalo mi je u pamcenju podatak za neku drugu, tj pomjesao sam kartice, msi pored strixice je najtisa kartica, no ne i bolja!;)lp
12 godina
Stjepanj kaže...
Je pogrijesio sam, ostalo mi je u pamcenju podatak za neku drugu, tj pomjesao sam kartice, msi pored strixice je najtisa kartica, no ne i bolja!;)lp

Stijepanje ja neznam koja je bolja jer nisam imao Strix ali oni smatraju da je 970 gaming najbolja u klasi a ja realno nemam jos niti jedan minus na grafu :)

http://www.pcgamer.com/the-best-graphics-cards/

13 godina
Gtx 9xx Club

Bravo gledamo sta pcgamer pise 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Bravo gledamo sta pcgamer pise 

Imas hrpu recenzija i izuzetno su pozitivne,cak i vise od toga.Mozes li dat smijernice na koga da gledamo?....

14 godina
Gtx 9xx Club

Moja dvojba je isto bila 970 gaming ili Strix (najtiše su u klasi) i po recenzijama su tu negdje. Ne možeš fulati ni sa jednom. Uzeo sam MSI jer imam odlična iskustva sa njima, ali da je slučajno bilo Strixice sa Witcherom i Batmanom kod nas sigurno bih uzeo nju.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Imas hrpu recenzija i izuzetno su pozitivne,cak i vise od toga.Mozes li dat smijernice na koga da gledamo?....

Daj covjece budi realan, citas li ti sta tamo pise

Pazi samo ovo

The GTX 970 is currently the price/performance champion. It regularly outperforms or matches the R9 290X, an older card that currently costs $100 to $200 more.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Hexfire kaže...

Moja dvojba je isto bila 970 gaming ili Strix (najtiše su u klasi) i po recenzijama su tu negdje. Ne možeš fulati ni sa jednom. Uzeo sam MSI jer imam odlična iskustva sa njima, ali da je slučajno bilo Strixice sa Witcherom i Batmanom kod nas sigurno bih uzeo nju.

Ja nisam imao bas najbolje iskustvo sa MSI 290 Gaming pa sam bio malo skeptican ali nagovorili su me kolege forumashi i nakon toga citanje recenzija.

14 godina
Gtx 9xx Club

Razlika između Gigabyte GTX 960, 4GB i MSI GF GTX960 Gaming, 4GB osim u cijeni? Da li je msi gaming jaca i da li se isplati dati 200 kn vise za nju obije sam gledao u futuri-it, mislim da 200 kn ipak nije malo.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/gv-n960wf2oc-4gd/

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/msi-n960-game-4g/

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 23:30 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne isplati se dat za MSI 200 kn više a ne isplati se dat ni za jednu od te dvije 2000 kn.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

2200kn dati za gtx960 daj molim te, jel dolazis u temu samo da bi bezveze nesto napisao ili? inace gigabajtica je bolja i hladnija, msi koliko sam vidio bolje kloka tj treba joj manje truda za isto mhz:p!

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 23:41 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice