Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 967.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gtx 9xx Club
picajzla0707 kaže...

jedno pitanjce

tonči je, koliko se sjećam, imao inno3d grafu (mislim 980, ali nisam siguran) s istim ili skroz sličnim hladnjakom i riješio je se, kako je rekao - zbog čudnih i iritantnih klikova kod paljenja i gašenja ventova

pa jel i na toj tvojoj 960 isti slučaj s tim klikovima kod paljenja i gašenja

Kod mene toga nema. Još kod mene trenutno, zbog prostorne zavrzlame, komp stoji pred monitora, i bez bočne stranice (smeta mi odsjaj na bočnoj stranici, nzxt s340) tako da čujem apsolutno sve.

Evo baš sam sad estirao s gpu-z, i moram priznati da nema nikakvog klikanja. Čak i tako grafa je nečujna, moram staviti glavu 3cm od grafe da čujem da radi, više se čuje vodeno hlađenje.

Ali kažem, kod mene je gtx960, tako da neznam kako se ponaša kod jačih grafa.

Sorry na kvaliteti slike, mobitel..

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Gtx 9xx Club

rjesio se 980ti i uzeo titan x 

liquid
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 19:15 (zagy15061984).
Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina
zagy15061984 kaže...

Haha...

To je za tebe, modani biosi vodurina...

Baš me zanimaju rezultati.

15 godina
Tiby kaže...
zagy15061984 kaže...

Haha...

To je za tebe, modani biosi vodurina...

Baš me zanimaju rezultati.

mene isto.. nadam se da necu pozalit 

liquid
14 godina
zagy15061984 kaže...

mene isto.. nadam se da necu pozalit 

Evo malo poticaja.

16 godina
odjavljen

Prođi 3DMark, ali i snimi senzore - zanima me kako ti se temperaturno ponaša na tom overclocku.

14 godina
Tonči kaže...

Prođi 3DMark, ali i snimi senzore - zanima me kako ti se temperaturno ponaša na tom overclocku.

Kako misliš snimi senzore?

Onaj oc sam radio s custom profil fanom a tu je 62ºC a na auto 68ºC

16 godina
odjavljen

Screenshotaj sensors ekran gpuza. Da vidimo boost, voltažu, rpm, etc..

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 20:42 (Tonči).
14 godina
Gtx 9xx Club

Dobro ovako?

fan auto, odmah nakon izlaska iz 3d.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2015 21:07 (Tiby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Nije dobro☺ stavi graf pri kojem se vidi temp kroz cijeli bench. 

liquid
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zagy15061984 kaže...

Kako?

15 godina
Gtx 9xx Club

Ukljuci gpuz i stavi senzor neka ocitava kroz cijeli bench

liquid
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Tiby kaže...

Kako?

valjda ovako...?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Gtx 9xx Club

*signs in

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tiby kaže...
zagy15061984 kaže...

Kako?

Jednostavno. Samo ostavi da GPU-Z radi u pozadini i nakon bencha, klikom na pojedini senzor u GPU-Z, dobit ces maksimalnu temperaturu.

Btw sretno sa grafom, prava zvijer. 

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Prelazim sa Asus na Msi kod gtx 970, što mogu očekivati? Prednosti, mane?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kole2689 kaže...

Iz razloga? Po meni ti je bolje da se držiš Asusa. MSI zna imati problema s fanovima, curenjem ulja iz ventova - a i sumnjam da će biti tiša/hladnija. Eventualno ćeš je možda moći clockati više zbog 2 konektora (6+8pin). Da ne govorim da će najvjerojatnije coil whine GTX 970 modela biti izraženiji nego kod Asusa (ako ga potrefiš).

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2015 10:28 (mrsmith).
14 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Nadam se da sa MSi neće biti problema, a što se tiće fanova, curenje ulja itd. za to je garancija tu(svaki brand ima svoje probleme). Najveći ustvari faktor je što sam Asus nabavio izvana pa mi je draže da je gara kod nas

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2015 10:54 (kole2689).
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
kole2689 kaže...

Iz razloga? Po meni ti je bolje da se držiš Asusa. MSI zna imati problema s fanovima, curenjem ulja iz ventova - a i sumnjam da će biti tiša/hladnija. Eventualno ćeš je možda moći clockati više zbog 2 konektora (6+8pin). Da ne govorim da će najvjerojatnije coil whine GTX 970 modela biti izraženiji nego kod Asusa (ako ga potrefiš).

Ti problemi su riješeni odmah, to s curenjem. Od 780Ti nadalje nikad problema s MSI-jem.

kole2689 kaže...
mrsmith kaže...
kole2689 kaže...

Iz razloga što je Strix od početka imala coil whine, a u zadnje vrijeme se pogoršalo, ventovi su bili dosta glasni i slika svako malo na monitorima se palila, gasila. Neznam dali zbog drivera, ali mi je prisjelo više, a gpu tweak mi je stalno mjenjao rezoluciju kad sam htio OC-a.

Nadam se da sa MSi neće biti problema

Asus ima problema u posljednje vrijeme, jer su proizvodnju kartica prebacili u Kinu i kvaliteta kontrole je drastično pala...

17 godina
Gtx 9xx Club

Tonči, nije li asus zapravo sad poboljšao sve s ovim "potpuno strojnim"  načinom proizvodnje grafa?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

A ne znam kole, bez obzira na to što Tonči kaže, Asus još uvijek ima po meni ipak malo bolju kvalitetu izrade nego MSI. Očito si samo pogodio takav loš primjerak, vjerojatno bi ti poslali novu da si reklamirao i naveo sve to - pogotovo ventovi glasni.. to je nepojmljivo kod STRIX modela, pa ni ne znaš da ih imaš u kućištu dok ne pogledaš, ipak su to ultra tihe kartice. Nadam se da će ti MSI biti bolja sreća :)

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
rooswelt1991 kaže...

Tonči, nije li asus zapravo sad poboljšao sve s ovim "potpuno strojnim"  načinom proizvodnje grafa?

mrsmith kaže...

A ne znam kole, bez obzira na to što Tonči kaže, Asus još uvijek ima po meni ipak malo bolju kvalitetu izrade nego MSI. Očito si samo pogodio takav loš primjerak, vjerojatno bi ti poslali novu da si reklamirao i naveo sve to - pogotovo ventovi glasni.. to je nepojmljivo kod STRIX modela, pa ni ne znaš da ih imaš u kućištu dok ne pogledaš, ipak su to ultra tihe kartice. Nadam se da će ti MSI biti bolja sreća :)

MSI je jednako tih jer ne pali ventove, a kako sam rekao to s curenjem ulja je bilo samo na jednoj seriji jednog modela... i popravljeno je.

Što se Asusa tiče, do sada su bili dobri, ali već od serije 9xx imaju problema prema onome što mi kažu kolege. Strojni način u potpunosti je oduvijek tu, samo je sad i pakiranje strojno. Nije neka bitna razlika, ali zato su pogoni u Kini i sve je navodno lošije.

A podrška Asusa je najgore smeće od podrške ikad na svijetu. USA još nekako uspiješ nešto kroz koji mjesec, ali ostatak... uh.

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Danas sam čistio pc pa reko da i ja slikam svoju Strixicu.

kole2689-ne brini MSI, ASUS, Gigabyte, EVGA itd. niti sa jednom ne možeš pogriješit. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2015 12:09 (Đapa club).

3 0 hvala 2
17 godina
Tonči kaže...

Što se Asusa tiče, Strojni način u potpunosti je oduvijek tu, samo je sad i pakiranje strojno. Nije neka bitna razlika, ali zato su pogoni u Kini i sve je navodno lošije.

Koliko sam ja shvatio, neki dijelovi se još uvijek rade ručno na grafa ostalih proizvođača, zato imam onakve "varove" po zadnjoj strani, dok je ovo novo.

Zato se kod novih asus grafa pojavljuje onaj "full clean design".

Uostalom ne vjerujem da je asus toliku frku digao na ovo zadnjem sajmu u Tajvanu oko toga, da je samo promjenio "pakiranje".

Nemam asus grafu, ali mislim da bi statistički gledano, stroj trebao manje griješiti od ljudske ruke 

13 godina
protjeran
Asus-ova 100% strojna proizvodnja se odnosi iskljucivo na top modele tj 20g edicije(gold), ostalo je sve po starom! Sve gtx970 imaju po neke sitne musice tako da ustvari koju god uzmete nemrete pogrijesiti! Osim one ino3d(najeftinije)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
odjavljen

Imaš pravo, još ima dosta ručnih dijelova: http://www.computershopper.com/feature/inside-a-mainland-china-factory-how-a-graphics-card-is-made-in-100-pictures/(page)/5#review-section

Svakako, proces im je lošiji u posljednje vrijeme. Možda baš zato... tko zna. I podrška. :) 

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Imaš pravo, još ima dosta ručnih dijelova: http://www.computershopper.com/feature/inside-a-mainland-china-factory-how-a-graphics-card-is-made-in-100-pictures/(page)/5#review-section

Svakako, proces im je lošiji u posljednje vrijeme. Možda baš zato... tko zna. I podrška. :) 

Hm neki pišu kako ASUS ima lošu podršku, nekima je odlična drugi seruckaju po ostalim brendovima i tako u krug.

13 godina
Gtx 9xx Club
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

A niko ne spominje da je na asus 9x seriji ocajno hladjena vrm sekcija. 

Meni je asus sa svojim redovnim tehnickim propustima toliko pao u ocima, ma ne mogu opisat. 

0 4 hvala 0
16 godina
Imperator01 kaže...

A niko ne spominje da je na asus 9x seriji ocajno hladjena vrm sekcija. 

Meni je asus sa svojim redovnim tehnickim propustima toliko pao u ocima, ma ne mogu opisat. 

Što ti je točno očajno hlađeno? Meni je VRM bio na max 78c što sam vidio u loadu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice