Gtx 570 na moju konfu

poruka: 116
|
čitano: 10.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Gtx 570 na moju konfu

planiram ubacit gtx 570 i 2x4gb corsair u moju konfiguraciju.... da joj produžim vjek trajanja... ima li to smisla s obzirom na ploču i cpu

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Po meni nema smisla imas dvojezgreni proc i mislim da ispod proca sa 4 jezgre netreba ic za tu grafu....

9 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Yap, mislim da bi se više isplatilo taj novac uložiti u proc, ploću i memoriju, pa karticu uzet kad skupiš još malo love. Lp

4 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gtx 570 na moju konfu
Robert_84 kaže...

planiram ubacit gtx 570 i 2x4gb corsair u moju konfiguraciju.... da joj produžim vjek trajanja... ima li to smisla s obzirom na ploču i cpu

Ma naravno da ima smisla ljepo OC-aj taj procesor na 4,5GHz i stavi tu GTX570, 4GB RAM-a je sasvim dovoljno zato ti netreba jos dodatnih 8GB, umjesto te memorije, mogao bi se  rješi ovog E8500 i nadoplati i uzet neki Core2 Quad.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 10:17 (mtopol).
15 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Core 2Quad bi bio dovoljan za tu grafu al nije ni spomeno kupnju proca mozda nema para zaobadvoje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajd ne filozofirajte, E8500 je high end proc (bio) i klokan na 4GHz može iskoristiti svaku single gpu grafu, pa i gtx580, a kamoli ne gtx570.

17 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Ajd ne filozofirajte, E8500 je high end proc (bio) i klokan na 4GHz može iskoristiti svaku single gpu grafu, pa i gtx580, a kamoli ne gtx570.

može li onda konfiguracija iz MojPC iskoristit GTX570?

16 godina
neaktivan

Naravno, isti qurac je e8500 i e 8400 @4GHz, i tak da može iskoristiti gtx570, jel na fullHD rezi procesor igra sporednu ulogu, glavnu ulogu igra GPU. Tako da pri toj rezoluciji sa max detljima nebi trebalo biti prevelike razlike između npr e8400 i q9650 recimo oba @4GHz, dok bi se na manjoj rezi vidla razlika i s manjim detaljima vidla razlika.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 11:34 (mrog 33).
15 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Pa onda moze i moj zar ne??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Pa onda moze i moj zar ne??

Mislim da e5200 baš i nije u stanju iskoristiti gtx570, premalo cache memorije,  samo 2mb

17 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Naravno, isti qurac je e8500 i e 8400 @4GHz, i tak da može iskoristiti gtx570, jel na fullHD rezi procesor igra sporednu ulogu, glavnu ulogu igra GPU. Tako da pri toj rezoluciji sa max detljima nebi trebalo biti prevelike razlike između npr e8400 i q9650 recimo oba @4GHz, dok bi se na manjoj rezi vidla razlika i s manjim detaljima vidla razlika.

budimo realni, ako gledamo manju rezoluciju, boli me briga dal cu imat 80FPS s dualcem ili 250FPS s Quadom, kad je i jedno i drugo vise nego dovoljno za ugodno igranje... Prema mojoj nekoj logici Quadovi su jedino u velikoj prednosti kod dual GPU sistema...

15 godina
protjeran
Robert_84 kaže...

Iskoristit će nju E8500 bez problema

17 godina

da sam na tvom mjestu, za te pare bi si uzeo neki phenom 925 i pocekao da izade gtx560 jer ce ti za to vrijeme trenutna gtxica sluziti i vise nego dobro.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
15 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Proc je sasvim dovoljan za GTX570, kao i za svaki drugi single GPU.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Bass kaže...

da sam na tvom mjestu, za te pare bi si uzeo neki phenom 925 i pocekao da izade gtx560 jer ce ti za to vrijeme trenutna gtxica sluziti i vise nego dobro.

neplaniram uzimat novu plocu i cpu..... već ovaj iskoristit koliko mogu, ploča mi neda klokat ništa procesor, jer ima neki stari sistem jumpera, samo ga mogu klokat kad mu podignem sabirnicu na 1600, ako ostavim na 1333, mogu ga klokat nekih 300 Mhz...... što mi je malo..., ovako je klokan cca 750 Mhz...

da je ploča bolja bilo bi vjerovatno i više

17 godina
neaktivan
Robert_84 kaže...
Bass kaže...

neplaniram uzimat novu plocu i cpu..... već ovaj iskoristit koliko mogu, ploča mi neda klokat ništa procesor, jer ima neki stari sistem jumpera, samo ga mogu klokat kad mu podignem sabirnicu na 1600, ako ostavim na 1333, mogu ga klokat nekih 300 Mhz...... što mi je malo..., ovako je klokan cca 750 Mhz...

da je ploča bolja bilo bi vjerovatno i više

covjece pa normalno da nemozes OC-at na drugi nacin, jer imas zakljucan mnozitelj koji iznosi 9,5x. Povisi malo napon procesora na recimo 1,35 - 1,4 V i stavi FSB na 450 ( 1800 MHz), pritom pazi na djeljitelje memorije (FSB:RAM) tako da ti takt memorije neodstupa previse od referentnog takta +-100MHz , preporucljivo je da memoriji povisis napon malo, recimo na 2V ... i to bi trebalo biti to , u ovom slucaju CPU bi ti radio na 450x9.5=4275 MHz~ 4,3GHz

15 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

samo mi reci di ces naci  2 plocice od 4 gb kod nas (hr)???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zlo33 kaže...

i to jos stare ddr2, sadašnjih 4GB mu je sasvim dovoljno i netreba mjenjat...

15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
zlo33 kaže...

i to jos stare ddr2, sadašnjih 4GB mu je sasvim dovoljno i netreba mjenjat...

trazio sam ja i to je bilo mission imposible jedino ebay  ali opet di ako se sta desi reklamacija itd

morat ces 4x2gb druge nema bar kolko sma ja upucen

15 godina
Gtx 570 na moju konfu

Dovoljan je procesor, jos k tome clockan na 3.8Ghz...

Gp fot it {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

nisam spomenuo da sam planirao uzet 2x4gb ddr3 1333 Mhz

jer na ploči imam 2xdd3 utora uz 4za ddr2

18 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Samo jedno brzinsko pitanje...

Tko od ovih koji su rekli da je dovoljan dual core, ima gtx4*** ili gtx5*** ? Samo to me zanima.

Hvala!  (ovi koji nemaju neka ne odgovaraju na ovu poruku, ovo je čisto informativno, može bit indikativno)

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 21:58 (Core2Duo2).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Samo jedno brzinsko pitanje...

Tko od ovih koji su rekli da je dovoljan dual core, ima gtx4*** ili gtx5*** ? Samo to me zanima.

Hvala!  (ovi koji nemaju neka ne odgovaraju na ovu poruku, ovo je čisto informativno, može bit indikativno)

Već smo raspravljali o tome i zaključak je da je C2D na 4GHz dovoljan.

Također Weky je testirao 1055T i E8400 u igrama i razlika je bila zanemariva,

čak je E8400 davao mrvicu bolje performanse.

Cele je isto tako testirao 965BE i E8500 i na Full HD bili su podjednaki

osim u Resident Evil koja traži nešto jači proc. A takvih igara je puno manje

od onih gdje GPU radi glavni dio posla.

17 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Meni je smiješno kad likovi  kupuju High End grafe poput GTX570 i stavljaju na procesore poput Core2 Duo E8500. Kao prvo: To nije High End procesor, High End procesor je i7.

Kao drugo: U večini novijih igra(posebice grafički nastrojenih) poput Metro-a,MafieII, F1 2010, Dirt2, ArmaII, Star Wars FUII, pa čak i novi COD-BO koji provijereno radi probleme sa Dualcima, imat če problema sa stabilnim framerateom. Dakle ne govorimo o AVG FPS-u kojeg kažu večina review-a več govorimo o MinFPS-u i opčenitom skakanju FPS-a u igrama.

Svaka nova igra sa večim buđetom ima dobro rješen MultiThreading što znači da zna skalirati na više jezgri.

I'll be back
Moj PC  
10 1 hvala 0
17 godina
Gtx 570 na moju konfu

Ja bi osobno stavio i5 760,novu ploču (do 1200 kn) i gtx 560,570,580

Ali to je bezvezna promjena kad je tvoja konfiguracija malo niža od optimalne (sada)

Jednostavno se neisplati osim nove grafe, i možda 4-ero jezgrenog proca.

Uskoro će doći i AMD ova 69xx serija pa pričekaj dva - tri mjeseca da se tržište smiri.

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Već smo raspravljali o tome i zaključak je da je C2D na 4GHz dovoljan.

Također Weky je testirao 1055T i E8400 u igrama i razlika je bila zanemariva,

čak je E8400 davao mrvicu bolje performanse.

Cele je isto tako testirao 965BE i E8500 i na Full HD bili su podjednaki

osim u Resident Evil koja traži nešto jači proc. A takvih igara je puno manje

od onih gdje GPU radi glavni dio posla.

LOL. Nema ni jedne igre u kojoj CPU radi išta osim Fizike, dakle GPU zadužen za rendiranje textura, a CPU za Fiziku, što je Fizika jača u igri to je i zahtijevnije za CPU, što je Veča reza i detalji to je fizika zahtijevnija i to treba jači CPU. Probaj MafiuII bez Physx-a pokrenut sa Dualcem sve na High i na FullHD i znat češ o čem pričam, Metro ista stvar, o ArmiII ne treba pričati, COD-BO provijereno ima problema sa stabilnošću FPS-a na DUalcu, o tome su čak i BUG-ovci u svojoj recenziji pisali. BC2 također ima zahtijevnu Fiziku i nema šanse da če sa Dualcem prolazit na max postavkama bez obzira na GTX570.

F1 2010 također ista stvar.

I'll be back
15 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

@micro: Sve su te igra igrive s dualcem osim Arma II jer Bohemia ne zna izbaciti dobro optimiziranu igru. Također se tu može svrstati i GTA IV koji je katastrofalno portan s konzola i treba mu 5 patcheva da donekle normalno radi. COD BO ima neki bug, pojma nemam o čemu se radi. Stvar je u tome da je nekima sa Athlonom x2 savršeno igriv dok nekima s quadovima lagga. Ne znam jeli taj problem riješen no prije mjesec dana znam da su se ljudi žalili na trzanje i neigrivost.

Stvar je u tome da još uvijek nema kvalitetne podrške za muli core proceve u igrama. Možeš ti imati i 5 FPS više s quadom no reci mi može li se to nazvati preslabim procom za GTX570/580/Cayman? Meni je žao, ali činjenica je da igre ne iskorištavaju quadove dovoljno efikasno. Uostalom testirao je Cele, Weky i oba su doščli do istog zaključka - quad uglavnom ne pravi prednost nad jakim dualcem.

Tvrdim i dalje da je Phenom II X2/E8xxx dovoljan za svaki single GPU na Full HD. U multi GPU to je nešto drukčije i za to treba nešto jači proc jer logično on radi dvostruki posao pošto komunicira s 2 GPU-a. Tu su bitne memorijska propusnost te broj jezgara. Drugdje se u principu svodi da CPU gurne teksturu s diska u VRAM.

Daj mi konkretan dokaz koji dokazuje suprotno i prvi ću reći da sam bio u krivu.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gtx 570 na moju konfu

Evo vam FC2 i Mafia II sa dvije jezgre i bez HT-a na EX-u(3.6Ghz) i sa svih šest jezgra

Uglavnom sa dvije jezgre u obije igre i Min i Avg FPS su drastično manji, a obije igre su praktički ne igrive sa konstantnim lagovima

Da je u kojem slučaju to Core2 E8500 FPS bi bio još manji

Postavke su indentične. Dakle 1920x1080 Max detalji sa Max AA filtrom. Sutra ču još odvrtit STALKER-a CP, METRO2033 i BC2

FC2 sa 2x jezgre FC2 sa 2x jezgre
Mafia2 sa 2x jezgre Mafia2 sa 2x jezgre
FC2 sa 6x jezgri FC2 sa 6x jezgri
Mafia II sa 6x jezgri Mafia II sa 6x jezgri
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 23:06 (microman).
Moj PC  
4 0 hvala 5
15 godina
protjeran
mrog 33 kaže...

Aaaaa pa zato ja na manjim rezama imam manji fps....definitivno moram uzeti i novi monitor sad :(((

um caruje dok snaga ne popizdi
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Evo vam FC2 i Mafia II sa dvije jezgre i bez HT-a na EX-u(3.6Ghz) i sa svih šest jezgra

Uglavnom sa dvije jezgre u obije igre i Min i Avg FPS su drastično manji, a obije igre su praktički ne igrive sa konstantnim lagovima

Da je u kojem slučaju to Core2 E8500 FPS bi bio još manji

Postavke su indentične. Dakle 1920x1080 Max detalji sa Max AA filtrom. Sutra ču još odvrtit STALKER-a CP, METRO2033 i BC2

Zanimljivo, Mafia čini se dosta pati za procom. Iako je i na dualcu savršeno igrivo, nema tu govora o laggovima.

Na FC2 se baš ne vidi najbolje.

Sad si i mene zainteresirao, moga bih tesirati novije igre s 2/4 jezgre pa ukomponirati u review. Baš me zanimaju rezultati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice