Gtx 560 ti vs gtx 580

poruka: 61
|
čitano: 7.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 560 ti vs gtx 580
itomic009 kaže...
Frenkyca kaže...
Mene samo na kraju zanima da li da uzmem 2x msi gtx 560 ti twin froz 2 oc ili jednu asus gtx 580 i to je to :)

Jednu Asus GTX 580 je bolje !

da ,  s obzirom kakvo ti je znanje o sli sistemima bilo bi mu jako pametno da tebe posluša, još ovako glup neargumentiran post , ako nemaš šta pametnog za reć bolje ne piši ništa , neka otvori anketu ako zeli da ljudi glasaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 11:56 (athlon64).
14 godina
athlon64 kaže...
itomic009 kaže...
Frenkyca kaže...
Mene samo na kraju zanima da li da uzmem 2x msi gtx 560 ti twin froz 2 oc ili jednu asus gtx 580 i to je to :)

Jednu Asus GTX 580 je bolje !

da ,  s obzirom kakvo ti je znanje o sli sistemima bilo bi mu jako pametno da tebe posluša, još ovako glup neargumentiran post , ako nemaš šta pametnog za reć bolje ne piši ništa , neka otvori anketu ako zeli da ljudi glasaju.

Koji si ti seljak, a tvoje znanje (kakvo god imaš) me niti nezanima !

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

eh , such an epic fail , inace ako nisi znao sli sustavi rapolazu s memorijom samo jedne kartice tako da bez obzira sto kartice zajedno imaju 2 gb sustav ce imati 1gb na raspolaganju

Svaka kartica u SLI/Cf sustavu koristi svoju memoriju, ne znam otkud ti takve dezinformacije. Ako se radi o 2way, svaka grafa ima svoje memorijske čipove i kao takve ih aktivno upotrebljava. Ista stvar je i s dual GPU grafama. Svaki čip koristi svoj vram i ne djeli ga s drugim chipom.

15 godina
neaktivan

Koji si ti seljak, a tvoje znanje (kakvo god imaš) me niti nezanima !

jupi , sta si s ovim uopce tia rec gospodine gtx 560 sli sa 2gb videomemorije?

14 godina
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

eh , such an epic fail , inace ako nisi znao sli sustavi rapolazu s memorijom samo jedne kartice tako da bez obzira sto kartice zajedno imaju 2 gb sustav ce imati 1gb na raspolaganju

Svaka kartica u SLI/Cf sustavu koristi svoju memoriju, ne znam otkud ti takve dezinformacije. Ako se radi o 2way, svaka grafa ima svoje memorijske čipove i kao takve ih aktivno upotrebljava. Ista stvar je i s dual GPU grafama. Svaki čip koristi svoj vram i ne djeli ga s drugim chipom.

Tako nešto sam i ja pročitao !

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Tako nešto sam i ja pročitao !

aj sad procitaj ovo 

http://www.overclock.net/faqs/95064-info-sli-memory-doubled-shared.html

15 godina
neaktivan

Sve je to istina, ali tvoje konstatacije su nešto posve druge.

you still have a total video memory of 256MB, although both card's frame buffers will be used during gameplay or benchmarks

Boldano sve govori. Tvoje riječi su, citiram:

"inace ako nisi znao sli sustavi rapolazu s memorijom samo jedne kartic"

Što nije točno. Kao što rekoh, koriste se meme na obje grafe samo što jedna grafa obrađuje parne, a druga neparne frejmove, tzv. AFR (Alternate frame rendering).

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

you still have a total video memory of 256MB, although both card's frame buffers will be used during gameplay or benchmarks

Što nije točno. Kao što rekoh, koriste se meme na obje grafe samo što jedna grafa obrađuje parne, a druga neparne frejmove, tzv. AFR (Alternate frame rendering).

ima ovde isti slucaj sa gtx560 sli  http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=624346&mpage=1&print=true  , ti hoces rec onda da svaka kartica koristi svoju memoriju samo da software-i prikazuju iskoristenost memorije na samo jednoj kartici ? a da je ona isto tolika i na drugoj?

14 godina
ATiGamer kaže...

U pravu je kolega. Nemaju one zbroj ono tipa jedan plus jedan su  dva, nego svaka grafa korosti svojih 1G VRAM-a

15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

da ali sijecam se da sam ispod jednih od trubitarovih rewiew videa u kojem su bile gtx580-3way sli vs single 6990 , procitao komentar "those gtx580"s are seriousley beeing bottlenecked by only 1.5gb of videomemory.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xyan kaže...

samo da kazem stoncine, nemas blage veze {#}

covjek ima gtx480, nek kupi jos jednu i bok...moj LIghtning u full loadu kad je vani 32 ko danas ima temp 59...kaj svi mogu samo sanjati na svojim grafama, a kamoli na takvom cipu

ROFL

A šta ti tu meni kao neš puno znaš, a???

Čovjek ima GTX480 pa što?

Jer tema tu? Jer pito za SLI/GTX580?

Jer to bolje?

Je. Zašto na te termoelektrane 480 koje se griju i troše struje em su starije ako se daje ljepo nadograditi na neku stvarno super karticu kao što su i GTX560 a pogotovo GTX580 koja rastura sve igre danas na max.

Pa pazi malo šta pričaš brate mili!

{#}

LOOOOOOOOOOOOOOOOOL

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
14 godina
athlon64 kaže...

da ali sijecam se da sam ispod jednih od trubitarovih rewiew videa u kojem su bile gtx580-3way sli vs single 6990 , procitao komentar "those gtx580"s are seriousley beeing bottlenecked by only 1.5gb of videomemory.

A što se tiče te video memorije, ako neće igrati na 2560 x 1600 rezoluciji neće biti problem !!

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
athlon64 kaže...

A što se tiče te video memorije, ako neće igrati na 2560 x 1600 rezoluciji neće biti problem !!

jucer mi je u jednoj o tema neki tip koji ima gtx580 napisao da je pratio u zadnje vrijeme iskoristenost videomemorije u 1080p i da dirt 3 gurne do 1500mb

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ima ovde isti slucaj sa gtx560 sli  http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=624346&mpage=1&print=true  , ti hoces rec onda da svaka kartica koristi svoju memoriju samo da software-i prikazuju iskoristenost memorije na samo jednoj kartici ? a da je ona isto tolika i na drugoj?

Shvati to ovako:

Obje kartice u SLI sustavu koriste svoju memoriju i one je ne dijele međusobno iz razloga što ne rendaju jednake frejmove. Imaš različitih načina rendanja od kojih je najefikasniji gore navedeni. Dakle ne može se reći da sustav s 2xGTX580 od 1.5GB ima 3GB već jednostavno 2x 1.5GB jer se vram ne dijeli izmedju grafa/chipova.

Dolazimo do toga da ni tvoja ni tomiceva tvrdnja nisu tocne stoga nema svrhe nabijanja na nos necije neznanje.

Mozemo to i ovako prevesti... Ako 2 auta putuju na neko odrediše i pritom voze isti broj putnika, naravno da će ih prevesti mnogo brže nego što bi to napravio jedan auto koji bi to morao napraviti na 2x. No to neznači da će se brzine ili ks tih dvaju automobila zbrajati. Nešto slično poput CPU jezgara.

14 godina
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Shvati to ovako:

Obje kartice u SLI sustavu koriste svoju memoriju i one je ne dijele međusobno iz razloga što ne rendaju jednake frejmove. Imaš različitih načina rendanja od kojih je najefikasniji gore navedeni. Dakle ne može se reći da sustav s 2xGTX580 od 1.5GB ima 3GB već jednostavno 2x 1.5GB jer se vram ne dijeli izmedju grafa/chipova.

Dolazimo do toga da ni tvoja ni tomiceva tvrdnja nisu tocne stoga nema svrhe nabijanja na nos necije neznanje.

Mozemo to i ovako prevesti... Ako 2 auta putuju na neko odrediše i pritom voze isti broj putnika, naravno da će ih prevesti mnogo brže nego što bi to napravio jedan auto koji bi to morao napraviti na 2x. No to neznači da će se brzine ili ks tih dvaju automobila zbrajati. Nešto slično poput CPU jezgara.

hvala bogu na logici koju je dao nekima poput tebe ati gameru :)

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 12:34 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Shvati to ovako:

super , fala na objasnjenju , citao sam o nacinima renderiranja u sli-u al stvarno nisam znao da svaka kartica u stvari aktivno koristi svoju memoriju.

14 godina
ATiGamer kaže...
athlon64 kaže...

Shvati to ovako:

Što se tiče te memorije u CF i SLI sustavima, pročitao sam nedavno, ako se dobro sjećam da na isti način memorijom raspolažu i HD 6990 i GTX 590 dual GPU grafe !!! Lijepo se raspravljati sa nekim tko logično razmišlja kao kolga ATIGamer{#}.

14 godina
Gtx 560 ti vs gtx 580

meni samo nije jasna jedva stvar athlon..nebi li bilo glupo tupo i neisplativo radit sli kad bi se se koristila samo memorija od jedne kartice...cista logika...kako ti to nije palo na pamet?

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 12:39 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

koji se Q svadjate?!? svi su danas opcenito postali nekako pametni i bez srama odgovaraju.

stoncine, sto ti cisto ekonomska racunica govori? ako trebas dodati 2000kn da bi dobio performanse vece od gtx560 SLI (koje kostaju 3500kn, dakle 1,75X skuplje) i gtx580 (jednako 1,75x skuplje?), sto ces uciniti?

koja toplana, o cem pricas? evo ti slike dolje....vec sam rekao da mi jedna ne prelazi 80C u full loadu (TGT Charged), a lightning je max na 59C!!! s time da je prva kartica zbog poveceg pcb-a msijevke dosta zakrcena pa ne dobiva zraka ko inace! inace je na 76 u igricama...a gtx 580 ili gtx 560 je isti Q po temperaturi, s time da su manje vise svi testovi temperature radjeni na bench stolu, a ne u kucistu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 16:03 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xyan kaže...

koji se Q svadjate?!? svi su danas opcenito postali nekako pametni i bez srama odgovaraju.

stoncine, sto ti cisto ekonomska racunica govori? ako trebas dodati 2000kn da bi dobio performanse vece od gtx560 SLI (koje kostaju 3500kn, dakle 1,75X skuplje) i gtx580 (jednako 1,75x skuplje?), sto ces uciniti?

koja toplana, o cem pricas? evo ti slike dolje....vec sam rekao da mi jedna ne prelazi 80C u full loadu (TGT Charged), a lightning je max na 59C!!! s time da je prva kartica zbog poveceg pcb-a msijevke dosta zakrcena pa ne dobiva zraka ko inace! inace je na 76 u igricama...a gtx 580 ili gtx 560 je isti Q po temperaturi, s time da su manje vise svi testovi temperature radjeni na bench stolu, a ne u kucistu...

Dobro onda neka ti bude: GTX480 se u full load grije na 59°C i ne troši više od GTX560 Ti.

Ti si šef;)

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

glej nije bitno, nek trosi pare kak oce. al da ce osjetiti nekakvu razliku u temperaturi - nece. poprilicno slicna temperatura izlazi iz kucista....ne mislim se svadjati, dobar si decko i dosta aktivan tu. i ja sam krivi screenshot stavio, al da se iscitati idle temp i temp su redom gpu1,pcb1,gpu2,pcb2. nikako mu ne preporucam da uzme referentnu, nego TFII ili TFIII hladnjak...jer ako i ide prodavati gtx480, dobit ce za te novce "samo" gtx560 novi, al razlike ipak ima u performansama. a i sumnjam da nekome komp radi 24/7 u full loadu pa da se osjeti ta povecana potrosnja na racunu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

xyan ja ću samo reć da kad sam jedan jedini put u životu imao hd 4850 + 4830 u cf-u da sam mogao iza njih kosu sušit a na njima ćaj skuhat , a da ne govorm da te 2 kartice zajedno imaju tdp kao jedna gtx480 , i gotovo sam siguran da u svakoj sobi normalne velicine koja nije  klimatizirana 2 gtx480-ke poprilićno podizu temperaturu u ovim ljetnim danima , neznam kakva ti je soba i jeli klimatizirana ali meni skoci temp sobe jedno 5 stupnjeva nakon sat vremena gaminga , i to sa otvorenim prozorom , mater ude u sobu i oznoji se , i to imam jednu karticu sa 190w tdp-om , tako da sli se definitivno grije i podizat ce mu temp proca , osim ako nema vodeno ili neki bijesni kejs kao obisidian 800D ,ali svejedno sli je itekako dobar izbor  , mislim da bi ja na kraju ipak stao na stranu sli-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

iskreno decki, ne znam. haf 932 kuciste, dovoljno je ventilirano, i vise nego dovoljno. ubiti grafe najvise spasava 2x23cm ventovi, jedan bocno, drugi gore....tak da to direktno ide van kroz balkon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

evo da dobijes dojam kolika mi je soba i gdje mi je komp , tamo na onom prozoru spostim roletnu da mi ne ulaze komarci pa malo zraka ulazi , i mogu ti rec da me skuha ko prasca.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

pa ogromna je :D al meni je skoro pa pola metra komp od vrata balkona

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

pa ogromna je :D al meni je skoro pa pola metra komp od vrata balkona

pa je xd , jos ne dobijes dojam ovako s slike , velika soba  , ali svejedno se ugrije za poludit

14 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

sry za off ali athlon jel ono dell u2311h?imam ga i ja :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skela96 kaže...

sry za off ali athlon jel ono dell u2311h?imam ga i ja :D

yap , ne žalim ni kune date za njega , obozavam ga , savršen u svakom pogledu ;)  , radio sam ja i rewiew + usporedbu 5ms vs 8ms ekrana

15 godina
Gtx 560 ti vs gtx 580

Nisam citao sve postove ( znam da kasnim 2 mjeseca s temom), nedavno sam kupio dvije 560 gtx ti twin frozr.

Prema dosadasnjim igrama koje sam probao Crysis, Crysis Warhead, Crysis 2, Metro 2033, GTA IV ( sa i.c.e. enhancerom 1.25 i better city textures packom), Cod BO, Red Faction Armageddon ( i puno drugih) ..... sam dobio od 0 %, pa sve do 15 % bolje rezultate od 580 gtx. Ako ces ici na SLI dobit ces u prosjeku 10-tak % vise fps-a, ali nesto vise muke zbog dual gpu-a. Dosad nisam imao nikakvih problema sa optimizacijom SLI-ja u dosadašnjim igrama ( osim kolosalnog Dragon Agea 2 koji je sad popravljen). Ja ti preporučujem 560 gtx ti u SLI-u jer ces dobit nesto malo vise performanse, a ja sam u vrijeme kad sam kupio novi PC prosao jeftinije sa 560 gtx-icama ( 2x 1800 kn) nego sto bih prosao sa jednom 580 gtx-icom ( 4000 kn - Asusova verzija). 

Pravi test za 560 gtx ti SLI ce biti Battlefield 3 i Metro Last light koje dolaze u listopadu ( BF3) i sljedece godine za novi Metro.

Neces pogrijesiti s nijednom od geforce-ica, moja preporuka ti je SLI kolko god "problema" imao...

Jos jedna stvar, koja ce si danas kompanija priuštit ( EA, Activision-Blizzard, Ubisoft.....itd.) da im igra ne podržava SLI / CF, vecina igra podržava te tehnologije ( izuzetci postoje).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

moja preporuka uzmi jednu gtx 560 ti ko ja pa kad pocme drukat lako roknes jos jednu..  ja cekam da vidim b3 kako dise pa onda u razmatranje. inace gtx ti goni sve bez pardona..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice