Gtx 560 ti vs gtx 580

poruka: 61
|
čitano: 7.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gtx 560 ti vs gtx 580

Evo ovako gledajuci po netu vidio sam da ove dvije grafe u sli u vecini programa i igri razara gtx 580... mada znam da ponekad sli ima problema sa novim igrama i ne koristi se bas dobro drugi gpu pa eto zanima me vase misljenje sta mislite sta je na kraju bolje uzeti sli ili samo gtx 580 jer po cijeni su iste.. pa evo nekih testova koje sam ja nasao:http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_560_Ti_SLI/22.html
http://www.hardocp.com/article/2011/02/21/msi_n560gtx_ti_twin_frozr_ii_oc_sli_review/8

I da ja sam mislio icina msi gtx 560 ti twin froz 2 oc ili asus gtx 580

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 13:50 (Frenkyca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 560 ti vs gtx 580

jedna jaka grafa je bolje rješenje to smo odavno zaključili

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

a ćuješ ja bi ipak uzeo jednu 580-ku , ali tvoja odluka , je da sli ima problema ali te 2 kartice su brutalno jake , samo ako ces ih uzimat uzmi neke nereferentne s dobrim hladnjakom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

Ja sam htio uzeti gtx 560 sli ali niko nije imo dvije od istoga proizvodaca pa sam uzeo jednu gtx 580.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 560 ti vs gtx 580
Skela96 kaže...

Ja sam htio uzeti gtx 560 sli ali niko nije imo dvije od istoga proizvodaca pa sam uzeo jednu gtx 580.

pa i ne trebaju bit xd , ali istina lijepo bi izgledalo da su iste , malo je debilno uzet razlicite, ja sam puno razmisljao , nakon ljeta kad izade kepler upgrejdat cu na nesto novo tj umirovit svoju gtx285 , sli sam odlucio ne uzimati jer je to malo previse za mene , a mislim da ce bit najispatljivije uzet referentnu gtx670 ili neku bijesnu gtx 660 kao što su sad msi hawk gtx560-ke , to će mi bit jedina nedoumica (osim ako amd ne uvali nešto presuperuberisplativo)

14 godina
protjeran
Gtx 560 ti vs gtx 580

pa nije vise 2002 da ima problema sa sli kupi gtx 560 ti x2 i miran si 3 godine

Would you kindly STFU?
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Domi Zagreb kaže...

Bi se iznenadio koliko problema ima. Dok neprobaš nemožeš ni pričat o tome kako savršeno radi.

Living in a world of dreams...
14 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580
da sam na tvom mjestu uzeo bih jednu 580 i bio bi dugo miran jer sve pokrece na max, a ak ti nebi bila dovoljna uzmes jos jednu ili dvije, dok kod 560 mozes max 2 u sli.... ja cu si kupit keplera kada izadje i imao sam isto slicnu dilemu, pa cu na kraju uzet ili gtx 670 ili 680 :)
Ako imate kakvo pitanje za modding ili sprejanje kejsa; za neke ventilatore (koji su bolji koji lošiji, kako maknut oštrice), za neonke itd. slobodno pitajte :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Domi Zagreb kaže...

Bi se iznenadio koliko problema ima. Dok neprobaš nemožeš ni pričat o tome kako savršeno radi.

ajde ok i sad da tebe neko pita oces jednu gtx 580 il dvije gtx 570 ti bi reko 580 ajde molim te nemoj te lejmerske fore kad znas da bi uzo dvije 570....

Would you kindly STFU?
14 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

Besplatno ofc da idem na sli.Ali platim sli i jos imam problema.Vecina ljudi igra na sigurno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skela96 kaže...

Besplatno ofc da idem na sli.Ali platim sli i jos imam problema.Vecina ljudi igra na sigurno.

a cujes ima istine , ja sam jednom koristio crossfire , shappireova hd4850 sa xfx-omom hd 4830 je to je bila opća katastrofa , gasili se driveri , nije se moglo podesit taktove ni vent profile jer msi afterburner nije radio kako spada s 2 kartice , mafia 2 je mislim jedina igra koja je obje kartice iskorištavala kako spada , grijale se ko svinje mogao sam kosu osušit iza kompa , zujale , kad sam ih prodao i uzeo dobio polovnu gainwardowu gtx285 jednostavno sam se preporodio i rekao od sad uzimam samo high end single gpu-ove od nvidie.

14 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

opce poznato je da amd ima problema s driverima{#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...
Skela96 kaže...

a cujes ima istine , ja sam jednom koristio crossfire , shappireova hd4850 sa xfx-omom hd 4830 je to je bila opća katastrofa , gasili se driveri , nije se moglo podesit taktove ni vent profile jer msi afterburner nije radio kako spada s 2 kartice , mafia 2 je mislim jedina igra koja je obje kartice iskorištavala kako spada , grijale se ko svinje mogao sam kosu osušit iza kompa , zujale , kad sam ih prodao i uzeo dobio polovnu gainwardowu gtx285 jednostavno sam se preporodio i rekao od sad uzimam samo high end single gpu-ove od nvidie.

Ehhh bas to mislim da danas su to vecinom sredili ali znam da ima 100% problema uvijek sa tim sli ili cros... tako da zaista teska odluka mada me ono super privlaci 2 gtx 560 ti hehe i to jos msi twin forz 2 oc :) ali onda ipak tu je mrcina jedna gtx 580 :) pa sad ti biraj hehehe

16 godina
Frenkyca kaže...

Ehhh bas to mislim da danas su to vecinom sredili ali znam da ima 100% problema uvijek sa tim sli ili cros... tako da zaista teska odluka mada me ono super privlaci 2 gtx 560 ti hehe i to jos msi twin forz 2 oc :) ali onda ipak tu je mrcina jedna gtx 580 :) pa sad ti biraj hehehe

koje su to velike muke,kako češ to prebrodit{#}

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
17 godina
dery kaže...
Frenkyca kaže...

koje su to velike muke,kako češ to prebrodit{#}

Hehe pa si ti vidio to a?? ne mozes vjerovat :P

17 godina
protjeran

Nejeb* tu sa tim SLI jer se grije više troši više košta isto daje 5% bolje performanse i imaš problem više što su ti ugrađene dvije ne jedna poštena kartica kao što je GTX580!{#}

ae z

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 15:35 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

hebote vidi se da ste djeca. nikad nikakvih problem sa SLI-em nisma imao.Nikad!!! ali moras imati za sli pravo napajanje. super je i ako ti maticna ima jedan double slot razmaka izmedju kartica, ali ako i nema, sa nereferentnim rjesenjima neces imati problema sa hladjenjem. sa referentnima, gornja kartica je 4-5°C toplija. ja bi isao na SLI.

ali prije svega ne vidim potrebe da mijenjas grafu, stvarno ne vidim. ako vec moras imat SLI kupi si jednu ovakvu i miran si. 

btw. dosla je nedavno 2k kuna

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 16:43 (xyan).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Gtx 560 ti vs gtx 580

SLI FTW

Would you kindly STFU?
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580
580 FTW.
2 x 560ti imaju osjetno vise SPa i sirove procesorske snage ali i samo 1gb sto je premalo za potencijal 2 x 384 Cuda jezgri. Govorim o igranju sa 8 x msaa i 4 x traa u 1920x1080 i 2560 rezi sa 4xaa. Za iganje u 1920x1080 sa 4x aa su i taj SLI i 580 ogromno bacanje novaca u vjetar jer je za to i solo 560ti dovoljna. Sve nove igre znaju iskoristit vram i traze ga puno. Pratim u zadnje vrijeme na 580 i jako cesto potrosnja prede 1400mb. Dirt3 sa gornjim postavkama trosi 1500mb,
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

samo da kazem stoncine, nemas blage veze {#}

covjek ima gtx480, nek kupi jos jednu i bok...moj LIghtning u full loadu kad je vani 32 ko danas ima temp 59...kaj svi mogu samo sanjati na svojim grafama, a kamoli na takvom cipu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 560 ti vs gtx 580

danas je i jedna dovoljna da bi igra sve na max...ali ako zeli izade na isto...jedan sli sa odlicnim hladnjacima je cak i bolja opcija...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dim kaže...
  Za iganje u 1920x1080 sa 4x aa su i taj SLI i 580 ogromno bacanje novaca u vjetar jer je za to i solo 560ti dovoljna. Sve nove igre znaju iskoristit vram i traze ga puno. Pratim u zadnje vrijeme na 580 i jako cesto potrosnja prede 1400mb. Dirt3 sa gornjim postavkama trosi 1500mb,

ozbiljno , vidis zanimljivo , ja sam svoju gtx285 rijetko vidao povise 800mb na 1080p , ali to je zato sta ima slabiji gpu pa i manje frejmova pa se nema sta spremit u memu , al zanimljiva informacija.

xyan kaže...

covjek ima gtx480, nek kupi jos jednu i bok...moj LIghtning u full loadu kad je vani 32 ko danas ima temp 59...kaj svi mogu samo sanjati na svojim grafama, a kamoli na takvom cipu

drzi se on na dobrim temp samo mogu mislit kako ti lijepo grije sobu po ovim temperaturama , isa sam sad odvozit 2 đira gymkahane u dirt 3 oznojia sam se ko prasac kad se gtx-ica zagrijala

14 godina
athlon64 kaže...
Dim kaže...
  Za iganje u 1920x1080 sa 4x aa su i taj SLI i 580 ogromno bacanje novaca u vjetar jer je za to i solo 560ti dovoljna. Sve nove igre znaju iskoristit vram i traze ga puno. Pratim u zadnje vrijeme na 580 i jako cesto potrosnja prede 1400mb. Dirt3 sa gornjim postavkama trosi 1500mb,

ozbiljno , vidis zanimljivo , ja sam svoju gtx285 rijetko vidao povise 800mb na 1080p , ali to je zato sta ima slabiji gpu pa i manje frejmova pa se nema sta spremit u memu , al zanimljiva informacija.

xyan kaže...

drzi se on na dobrim temp samo mogu mislit kako ti lijepo grije sobu po ovim temperaturama , isa sam sad odvozit 2 đira gymkahane u dirt 3 oznojia sam se ko prasac kad se gtx-ica zagrijala

Onaj tko je spominjao da  GTX 560Ti ima 1G Vrama-a pa zar nije riječ o SLI GTX 560Ti vs GTX 580 a onda pak sustav raspolaže sa 2G VRAM-a što je i previše memorije !

15 godina
neaktivan
Gtx 560 ti vs gtx 580

ma kakvo grijanje....imam hafa, u igrama mi referentna nije isla prek 80... a da ne govorim da inace kako zivim u kuci volim ovec prostor(doma), pa tu u zagrebu u sobi mi je non stop balkon otvoren. tak da najveci problem po ljetu je vrucina izvana

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onaj tko je spominjao da  GTX 560Ti ima 1G Vrama-a pa zar nije riječ o SLI GTX 560Ti vs GTX 580 a onda pak sustav raspolaže sa 2G VRAM-a što je i previše memorije !

eh , such an epic fail , inace ako nisi znao sli sustavi rapolazu s memorijom samo jedne kartice tako da bez obzira sto kartice zajedno imaju 2 gb sustav ce imati 1gb na raspolaganju

xyan kaže...

ma kakvo grijanje....imam hafa, u igrama mi referentna nije isla prek 80... a da ne govorim da inace kako zivim u kuci volim ovec prostor(doma), pa tu u zagrebu u sobi mi je non stop balkon otvoren. tak da najveci problem po ljetu je vrucina izvana

a dobro onda , meni komarci ulaze kad otvorim prozor pa moram drzat zatvoren -.- , i onda se kuham ko svinja , radi meni gtx.ica nikad povise 65 ali svejedno generira ona svvojim 190w topline da me malo griju u sobi lol

14 godina
athlon64 kaže...

eh , such an epic fail , inace ako nisi znao sli sustavi rapolazu s memorijom samo jedne kartice tako da bez obzira sto kartice zajedno imaju 2 gb sustav ce imati 1gb na raspolaganju

xyan kaže...

a dobro onda , meni komarci ulaze kad otvorim prozor pa moram drzat zatvoren -.- , i onda se kuham ko svinja , radi meni gtx.ica nikad povise 65 ali svejedno generira ona svvojim 190w topline da me malo griju u sobi lol

Nisam nikad čuo za to, pročitati ću malo o tome ali mi to zvuči idiotski da tako rade !

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
athlon64 kaže...

xyan kaže...

Nisam nikad čuo za to, pročitati ću malo o tome ali mi to zvuči idiotski da tako rade !

lol , dobro jutro , zato je za sli uvjek bolje uzimat nereferentne modele s više memorije

17 godina
Gtx 560 ti vs gtx 580
Mene samo na kraju zanima da li da uzmem 2x msi gtx 560 ti twin froz 2 oc ili jednu asus gtx 580 i to je to :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Frenkyca kaže...
Mene samo na kraju zanima da li da uzmem 2x msi gtx 560 ti twin froz 2 oc ili jednu asus gtx 580 i to je to :)

to će morat bit tvoja odluka ,rekli smo ti koje su vrline / mane sli-a , jedne kartice , ja bi dobro razislio sto se toga tice, misli da bi na kraju ipak zavrsio s jednom karticom.

14 godina
Frenkyca kaže...

Jednu Asus GTX 580 je bolje !

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice