- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OCCT je stress test, odnosno on grafičku karticu testira na razne bizarne načine da ustanovi da li je grafička 100% stabilna. Igre kao takve ne oterećujnu GPU cijelo vrijeme jednako, stoga je temperatura u prosjeku koji 10-ak stupnjeva niža.
Maksimalna temperatura za taj GPU iznosi 104°C (imaš još 30C do te granice, a nećeš ju nikada probiti definitivno)
Moj GTX 480 je jučer uz furmarku dosegnuo temperaturu od 100°C, a u igrama se obično zagrije do 90C (105C je maks. temp. za GF100 čip koji pogoni GTX 480)
Zaključak je da nemaš brige, clockaj ju do mile volje (razumno normalno, nemoj pretjerivati sa dizanjem napona (ako ćeš ga dizati uopće))
Moja nova GTX460 zotac 1gb mi je najhladnija kartica koju sam ikada imao a uvijek sam pazio na hlađenje pa sam tako imao i vaporx i pcs ali ova je daleko najhladnija i najtiša
Moja grafička kartica nVidia 8800gt dosegne oko 80 stupnjeva kad igram neš.....tak da se nemoraš brinut...sve je to normalno za nVidiu..;)
kill frenzy, pa i meni everest prikazuje istu temperaturu kao i tebi!
To je idle temperatura (temperatura mirovanja). Tada su i clockovi puno niži
Da jasno mi je, samo kazem da je mene brinula temp u load-u, normalno da je niska temp frenzyu kad je u idleu!
Nemaš razloga za brigu :)
Dobro daj mi samo reci onda do koje temp se ne trebam zabrinjavat ?
Sve što je do 85-90 ti je normalno za nVidiu...a što je iznad je opasno...
Napisao sam ti sve... 104C je maks maksova, sve ispod 90C je idealno
Da znam da je u idlu.Htjeo sam reći da je drugim karticama što sam prije imao je temperatura u idlu bila veća :D
I moj GTX 480 je u idleu na 40C, a HD4870 je bila na 48-9C... Samo HD4870 je u idleu imala frekve od 500/1000MHz (GPU/memorija), a GTX 480 ima 50/67,5/101 MHz (GPU/Memorija/CUDA)
Imam Gigabyte GTX 460 OC 768 MB i malo sam testirao kakve su temp. pomocu OCCT-a! Testirao sam ju 12 minuta i temperatura prelazi 75 stupnjeva! Zar nije to puno?? Mislio sam ju overklokat no sve se bojim kakve bi temperature onda bile!
Ja imam istu tu gigabajt i temperature su mi kao tebi.
Jedino to šta si ti napisao da kad ju clockaš imaš više temperature onda mi je slučaj da je
EVGA Precision alat poništi nakon 2-3 minute OCCT testa i smanji clockove.
Inače da ti odmah kažem kada ju clockaš sa MSI Afterburnerom ima artefakte u benchmarkovima. A sa ovim EVGA Precision je nemoguće dizati napon na GPU.
Evo bas sam danas krenuo sa klokanjem i napravio sam zasad 3 testa u OCCT-u , prvi je na stock frekvencijama core 715, shader 1430, memory 3600 , zatim 765-1530-3700 , 780-1560-3800 i sad idem na 820-1640-4000 i bas me zanima dali ce bit stabilno! Trazim maksimalni overklok bez mjenjanja voltaze! uglavnom pogledaj temperature u sva tri slucaja! maksimalne su rasle za samo 1 stupanj
ova tema je otisla u krivom smjeru pa neka je moderator premjestiti u overclocking ako smeta ovdje 
E te mogu upitat s čime clockaš?
Msi afterburner 
820-1640-4000 nije stabilno, ipak sam pretjeral malo!