GTX 460 2GB vs GTX 470

poruka: 128
|
čitano: 10.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: GTX 460 2GB vs GTX 470
Jughead kaže...

tooo sam čekao jel možda znaš cijenu te mrcine

Cijena kartice + dobro napajanje je cijena za tebe...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Jughead sad su ti nove AMD kartice na pomolu, kroz kojih mjesec dana. Pogledaj si malo reviewe na webu kada izađu pa usporedi njihove cijene sa cijenama serije HD5800 od lani. Nemoj žuriti nije ti sila valjda mjesec dana?!

Ali ako baš hoćeš nVidia kako ti srce želi. Imaš sada GTX460 po 1300 kuna.

kupnja u 6 mjesecu 2010,a GTX 460 mi je preslaba

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Jughead kaže...

tooo sam čekao jel možda znaš cijenu te mrcine

LC power Napajanje 600W, LC POWER Super Silent Series, ATX2 ver 2.2, 120mm vent., crno, PFC 

ću uzet

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Prema najavama ta kartica (GTX 475) bi trebala trošiti manje od GTX 470, jer će imati dizajn po uzoru na GTX 460.

Dakle, tek nešto viša od 5870 bi trebala biti potrošnja, a manja od 470.

Perfomanse (valjda?) barem u rangu GTX 480.

Kartica je u biti samo nabildani GTX 460 sa više CUDA procesora i ROP/TMU jedinica, plus naravno većim taktovima.

Operation Flashpoint
15 godina
neaktivan

CX400 pwna to napajanje. Barem na neki LC Power GP3 ako želiš Fermi u kanti.

17 godina
Weky kaže...
ShadoW kaže...

Zas mislis? Uglavnom, nadam se. Inace koliko sam ja primjetio sve igre naprave za konzolu i onda tek tolko srede da rade na pc-u. A view i slicne stvari budu katastrofa.

Zato što Crysis 2 nije nisko buđžetna igra, i valjda je tebi samome jasno da je jedan High End PC (i7, 6GB RAM, GTX 480) desetak puta ako ne i više jači od XBOX 360, a o PS3 da ne govorim.

Nije ni GTA 4 bio nisko budzetna igra pa je ispo katastorfa optimiziran za pc, a nije nesto ljepse izgledao nego na ps3-u. A ovo drugo mi je jasno ali to ne znaci nista ako igru lose naprave.

15 godina
odjavljen

Nema smisla uspoređivati jedan Crytek sa Rockstarom.... Pa Crytek rulla još od 2001. godine sa benchmarkom za GeForce 3 i DX8 kartice.

Operation Flashpoint
17 godina
Weky kaže...

Nema smisla uspoređivati jedan Crytek sa Rockstarom.... Pa Crytek rulla još od 2001. godine sa benchmarkom za GeForce 3 i DX8 kartice.

Znam, samo sam htjeo reci da to sto je igra visoko budzetna nista ne znaci. Uglavnom, i ja se nadam da ce biti puno ljepsi nego na konzolama. Taman ce neka grafa serije 6xxx prije uletit (ilil nesto drugo ovisi o cijenama)

15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Don Kihoty kaže...

Prema najavama ta kartica (GTX 475) bi trebala trošiti manje od GTX 470, jer će imati dizajn po uzoru na GTX 460.

Dakle, tek nešto viša od 5870 bi trebala biti potrošnja, a manja od 470.

Perfomanse (valjda?) barem u rangu GTX 480.

Kartica je u biti samo nabildani GTX 460 sa više CUDA procesora i ROP/TMU jedinica, plus naravno većim taktovima.

kaj bi ta kartica trebala izaći krajem ove godine

15 godina
odjavljen

Trebala bi ove, ako nvidia uspije taj čip plasirati (s obzirom da očajno gube, pa im je svaki potez trazi troskove i vjerovatno dizu sve moguće kredite).

Operation Flashpoint
16 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Imas neki link do tog? 

Hvala!

CITIRAM: IMO it'll perform around the current 480, Cost 349.99 and be released in Late September

KLIK

Znači preformansama bi se trebala smijestiti između GTX470 i GTX480, a istodobno bi trebala imati nižu potrošnju od GTX470. Ako 350 dolara pretvorimo u Eure dobimo cijeni od 2500kn +23% PDV-a trebalo bi ispasti oko 3000kn.

Što se napajanja tiče bit če dosta 450W Corsair, pošto za GTX470 je dovoljan 500W corsair.

Također nešto se šuška i o GTX485 ili u prijevodu punokrvnom GF100 čipu koji bi preformansama trebao konkurirati nadolazečem Cayman-u.

I'll be back
15 godina
neaktivan
GTX 460 2GB vs GTX 470

Još ću vidjeti GTX 470 ili GTX 475 malo mi je skupo 3000kn jedva ako skupim 2200kn + još napajanje,znam da sam vam dosadan ali da li bih mogao jedno dvije godine igrati na ultra high na 1920x1080 s tim da nakon dvije godine upiknem još jednu GTX 470 u SLI

Hvala ! 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 460 2GB vs GTX 470

Sinko, tu spiku ultra high igranja i godinu dana zaboravi, dok god imaš spiku "jedva skupim xxxx kn". Ako hoces biti istinski geek moraš puno više para nabijat u kuciste i naucit bar razliku izmedu high-ultra high i te spike. Idi umij se !!

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

MBO za SLI podrškom i piči..Namigiva

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

pa imam onaj patch za SLI certifikat

17 godina
protjeran

Pa onda to. Blaženi mi sa tim novim matičnama i patchevima dnsBogataš

Ja se na razumjem baš u MBO, ali ta solucija ti je dobra sa jednom GTX470 i nagodinu još jednu

IMHO ni ja ne bih išao nikad na onu jaču GTX480 čisto jer je jako skupa a već sa GPU-om od 2100 kuna

možeš biti siguran da će ti tjerati sve igre na 1920 i ultra-high možda neke ne ali 99% oće

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Pa onda to. Blaženi mi sa tim novim matičnama i patchevima dnsBogataš

Ja se na razumjem baš u MBO, ali ta solucija ti je dobra sa jednom GTX470 i nagodinu još jednu

IMHO ni ja ne bih išao nikad na onu jaču GTX480 čisto jer je jako skupa a već sa GPU-om od 2100 kuna

možeš biti siguran da će ti tjerati sve igre na 1920 i ultra-high možda neke ne ali 99% oće

ok slažem se,ako do 6 mjeseca padne cijena GTX 470/GTX 480/GTX 475 na 2500kn onda uzimam jednu od te tri

Znači ovako:

GTX 470--corsair 550W

GTX 475--corsair 450W

GTX 480--corsait 650W

Dok ću kupovati uzet će napajanje u toj jakosti,jel to točno što sam napisao za napajanja za te grafe?

17 godina
protjeran
Jughead kaže...

kupnja u 6 mjesecu 2010,a GTX 460 mi je preslaba

bolje ti nemoj kupovati nikakvu.

sačekaj jedno dvije godine pa kupi high end karticu, što se patiš. ;)

15 godina
odjavljen
Bugofil kaže...

Sad si dao glupu izjavu. Zašto ce kupovati za 2 godine karticu kada je Baka Vanga rekla da 2012. je kraj svjeta???

Šala naravno ;)

Operation Flashpoint
17 godina
protjeran

Da!Namigiva

Samo zamjeni prvu i drugu napajanje jer je GTX475 jača od prve i treba onda više snage!

Sve u svemu nećeš pogriješiti ni ako uzmeš GTX470 sada to je isplativa kartica i bila je otkada izašla u prodaju

još su eventualno drajvere napravili poslije tako da ti je to kupnja..

Ili kao kažeš voliš nVidia pa nećeš onda ić na HD6870 koja ti je tu negdje isto i po cijeni i po performansama

a novija je od obje

Ja inače uzimam sad novi komp AMD i grafa AMD jer mi tako odg za gaming PC (za gdn dana)

Za drugo mi svejedno jer mi brat i tata trebaju samo internet i youtube

Inače ja mjenjam grafe svakih gdn dana na jesen kad izađe nova AMD serija kartica(ovo AMD kao po novom jer se više neće zvat ATI)

16 godina
Jughead kaže...
stoncin3 kaže...

pa imam onaj patch za SLI certifikat

Mislim da ti to i nije najbolja ideja, taj SLI patch, jer radi samo sa određenom verzijom Nvidia-ijinih driver-a, te sa 475 ti taj patch neće radit, osim ak ne smisle nešto, al to je onda kockanje, ako imaš za SLI, onda imaš i za poštenu ploču, i da, čak i ako uzimaš neke kartice koje podržavaju patch, zaboravi na poboljšanje u igrama koje donose novi driver-i ili čak ako izađe neki veliki upgrade kroz drivere to ostaješ na starim!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
17 godina
protjeran
Weky kaže...

Sad si dao glupu izjavu. Zašto ce kupovati za 2 godine karticu kada je Baka Vanga rekla da 2012. je kraj svjeta???

Šala naravno ;)

faking baba Vanga.

2012 nam dolazi planet Nibiru i njihovom najnovijom tehnologijom grafičkih kartica serije 64xxx.

15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Bugofil kaže...

Šala naravno ;)

sry za off topic, al u krivu si. Baba vanga nije rekla da je tad kraj svjeta. kraj svijeta bit ce negdje 4000. godine, a 2012 ce biti vrhunac 3 svijetskog rata.

Inace mislim da gtx475 moze spasit nvidiu ali samo ako ga stave po cijeni (kod nas) nekakvih 2300 kn ili su dobili samo jos jednu high end karticu koju ce kupiti malo ljudi

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Da!Namigiva

Samo zamjeni prvu i drugu napajanje jer je GTX475 jača od prve i treba onda više snage!

Sve u svemu nećeš pogriješiti ni ako uzmeš GTX470 sada to je isplativa kartica i bila je otkada izašla u prodaju

Ili kao kažeš voliš nVidia pa nećeš onda ić na HD6870 koja ti je tu negdje isto i po cijeni i po performansama

a novija je od obje

Ja inače uzimam sad novi komp AMD i grafa AMD jer mi tako odg za gaming PC (za gdn dana)

Inače ja mjenjam grafe svakih gdn dana na jesen kad izađe nova AMD serija kartica(ovo AMD kao po novom jer se više neće zvat ATI)

ma ATI ili ti novi AMD mi je dosadio a i ima loše drivere(nije da ja to sad pljujem nego samo kažem),nvidia mi je draža prvo zelena boja onda CUDA,physx,nvidia surround....4 way SLI,ljepše izgleda od ATI-a(AMD-a)....

Tako sam prešao i s Intel na Amd I ODUŠEVIO SAM SE i cijeni i performansama

15 godina
neaktivan

Imam samo jedno pitanje a to kad izlazi gtx 475 ,a kad (ako opce bude) gtx  485 ili 490 (kako se vec bude zva)..???Da li postoje nekakvi okvirni datumu i cijene???

15 godina
odjavljen
yeo kaže...

sry za off topic, al u krivu si. Baba vanga nije rekla da je tad kraj svjeta. kraj svijeta bit ce negdje 4000. godine, a 2012 ce biti  vrhunac 3 svijetskog rata.

Inace mislim da gtx475 moze spasit nvidiu ali samo ako ga stave po cijeni (kod nas) nekakvih 2300 kn ili su dobili samo jos jednu high end karticu koju ce kupiti malo ljudi

Da, to smo zametnuli.

Svejedno čekati novu seriju za kupnju nove kartice je apsolutno van pameti kad je 2012. Modern Warfare 3 rađen u CRYTEK ENGINE 42452356236 sa besprjekornim teksturama i efektima.

Operation Flashpoint
16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

ma ATI ili ti novi AMD mi je dosadio a i ima loše drivere(nije da ja to sad pljujem nego samo kažem),nvidia mi je draža prvo zelena boja onda CUDA,physx,nvidia surround....4 way SLI,ljepše izgleda od ATI-a(AMD-a)....

Tako je. Grafa se uvijek kupuje prema tome koji ti tabor ima ljepše "pakiranje"... Ja se ne mogu s tobom složiti, GTX 460 je već neko vrijeme (još uvijek je) best buy u tom segmentu ali pričekao bih još malo čisto da vidim šta će točno ATI servirati, možda se za*ebeš jer se nisi mogao malo strpiti. I NE, ne kupuj grafu jer ti neki tabor djeluje uvjerljivije, kupuj ono što je trenutno dobar buy ili pričekaj ako misliš da ćeš bolje proći. CUDA, super, nekako imam feeling da to nećeš koristiti, 4-way SLI -> LOL... to neću niti komentirati...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 21:05 (Minoza).
15 godina
neaktivan
GTX 460 2GB vs GTX 470

Joj daj zamarate se i trudite se objasniti nekome ko ni sam nezna što hoće, što mu treba i s koliko novaca raspolaže. Sve je to isti ku... . Kako vam se uopce da nekome objasnjavati ko gleda kako kartica izgleda... LOL.

Zbog ovakvih generacija klinaca su se prodavale i GTS250 i slične kartice jel uvijek ce postojati naivna djeca koja nemaju pojma i kupuju smece koje je isto kao i ono koje u imali doma.

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jughead kaže...
stoncin3 kaže...

Da!Namigiva

a novija je od obje

da imaš pravo boja je najbitniji dio kartice... hmm 5,43 way SLI lol a gledaš kako ćeš namaći lovu za 1 poštenu karticu...i sad najisplativije 460-tice u x4 kombinaciji lol... a o matičnoj niti nećemo.

koliko znam zadnja 2 mjeseca kupuješ sve živo i neživo i evo nas opet na početku...

www.gricni.com
15 godina
neaktivan
GTX 460 2GB vs GTX 470

ja mislim da GTX 460 ne podržava 4 way SLI

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice