- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ok,hvala
a koja bi bila bolja da je gtx 275 vs 4890 gb?
Tu su negdje, u nekoj igri je bolja jedna, u nekoj druga... Ja bi radija HD4890 zbog cijene...
E sad, tu se upliče fanbojizam i flejmanje.
Evo npr meni je HD 4890 bolja iako je Gtx 275 u dosta testova jača.
Ali to su ti nijanse u performansama, a velika razlika u cijeni (275 je puno skuplja, a tehnološki starija - veći proizvodni proces, dx10.0, ...).
Uz to preferiram ati; od Radeona 9000 preko 9600 do Mobility x1600 i 1650 do sada me nije iznevjerio.
znaci kratko i jasno,ati
Joj,valjda neće još jedan war izbit,neznam što hvalite kartice stalno ne kužim foru,probajte bit objektivni i dat konstruktivan post koji ji bi mogao pomć(neki jeste nemogu reć da niste)a ne samo ati/nvidia.Ovak gtx275 i 4890 su vrlo slične po performansama i cijeni(gtx275 malo skuplji)ali on zato daje bolje performanse u raznim igrama tipacrysis,far cry 2 i slično.4890 pak vrlo dobro tuče gtx275 u wow i za nekih 20-ak frama(ovisi naravno i cijeloj konfi)te terranx-conflict isto jako dobro tuče,i u hawxu je dobar pošto ima podršku za dx10,1.Dakle malo proguglaj,pogledaj testove i zaključi koje igre najviše igraš te uzmi grafu koja daje najbolje rezultate u njima.Također preporučujem ak uzimaš,od 4890 preporučijo bi ja mislim da je od saphire-a vapor-x serija,koja ima vrlo moćan i tih hladnjak te će sigurno produljit vijek grafe.Od nvidie probaj gledat od XFX ili gainward koji imaju dobre hladnjake.Također,nvidia ti ima podršku za physx (iako nema puno igri,za sad jedino mirrors edge)pa ak voliš tu igru(meni je fur fora)sa nvidiom će ti bit još ljepše u još veći gušt igrat(meni vrti na 9800gt)fora je gledat pa ak voliš tu igru još jedan plus za nvidiu.Ako pak nemreš nikako skupit dovoljno love za nvidinu koja dođe oko 2000kn (ovisi koji dućan ja sam gledao u links)onda ti preporučujem 4890 koja je vrlo dobra grafa a dođe nekih 1500kn.Ako mene pitaš koju bi uzeo,ja bi išo na nvidiu,samo zato jer ja uglavnom igram crysis preko neta i tak igre u kojima ona daje puno bolje rezultate(gdje svaki fram zlata vrijedi)pa bi tak nju uzel.Opet kažem pogledaj koja ti više paše i tu si uzmi,al sigurno nećeš pogriješit niti s ijednom od njihUff,malo poduži post xD aj valjda nećete vi ostali nastavit sa warom malo budite konstruktivniji a ne samo flejmat plaseeee
A čekaj, ko flejma? Ja sam lijepo rekao, u nekoj igri vodi jedna, u nekoj druga... Nije to ništa ekstremno... Svega par fps razlike... Po meni nedovoljno da bi se isplatilo dati više novca za GTX275...
Nisam reko da flejmate,al malo po malo i to se razbukta i onda samo modovi mogu stat tome na kraj lockom,zato sam naglašavam da ne počne se opet tak Al pazi jest da je možda nekoliko frama,al u crysisu nije isto ak imaš 30 ili 40 frama razlika je ogromna jer ti je minimalni fram onda oko 10-12 dok je onak oko 0-5 i igru činu puno igrivijom.Naravno što tek dobiješ kad srežeš detalje...Meni na clockiranoj 9800gt na 1280x1024 crysis wars(mp dio crysis warheada)na medium detaljima(izuzev vode koje je low i zvuka i par detalja na high)igra mi vrti oko 80 frama najviše(to opada ovisno o veličini mape/broju igrača) ali ispod nekih 30-ak frama ne padne osim mi je bilo jednom kad je na mapu za 10 igrača bilo nas 25 hehe xD ma je malo štekalo tad,al inače sve pet.Zato ta razlika koju nvidia naprema atiu je i više nego veća i svako ko zna o čem pričam bi se složio
Joj,valjda neće još jedan war izbit,neznam što hvalite kartice stalno ne kužim foru,probajte bit objektivni i dat konstruktivan post koji ji bi mogao pomć(neki jeste nemogu reć da niste)a ne samo ati/nvidia.Ovak gtx275 i 4890 su vrlo slične po performansama i cijeni(gtx275 malo skuplji)ali on zato daje bolje performanse u raznim igrama tipacrysis,far cry 2 i slično.4890 pak vrlo dobro tuče gtx275 u wow i za nekih 20-ak frama(ovisi naravno i cijeloj konfi)te terranx-conflict isto jako dobro tuče,i u hawxu je dobar pošto ima podršku za dx10,1.Dakle malo proguglaj,pogledaj testove i zaključi koje igre najviše igraš te uzmi grafu koja daje najbolje rezultate u njima.Također preporučujem ak uzimaš,od 4890 preporučijo bi ja mislim da je od saphire-a vapor-x serija,koja ima vrlo moćan i tih hladnjak te će sigurno produljit vijek grafe.Od nvidie probaj gledat od XFX ili gainward koji imaju dobre hladnjake.Također,nvidia ti ima podršku za physx (iako nema puno igri,za sad jedino mirrors edge)pa ak voliš tu igru(meni je fur fora)sa nvidiom će ti bit još ljepše u još veći gušt igrat(meni vrti na 9800gt)fora je gledat pa ak voliš tu igru još jedan plus za nvidiu.Ako pak nemreš nikako skupit dovoljno love za nvidinu koja dođe oko 2000kn (ovisi koji dućan ja sam gledao u links)onda ti preporučujem 4890 koja je vrlo dobra grafa a dođe nekih 1500kn.Ako mene pitaš koju bi uzeo,ja bi išo na nvidiu,samo zato jer ja uglavnom igram crysis preko neta i tak igre u kojima ona daje puno bolje rezultate(gdje svaki fram zlata vrijedi)pa bi tak nju uzel.Opet kažem pogledaj koja ti više paše i tu si uzmi,al sigurno nećeš pogriješit niti s ijednom od njihUff,malo poduži post xD aj valjda nećete vi ostali nastavit sa warom malo budite konstruktivniji a ne samo flejmat plaseeee
Ti ga isto preljevas iz supljeg u prazno... To su vec neki rekli x puta...
ja bih ređe uzeo gtx...
ATI 4ever
nikad u životu nisam imo nvidiu a ati me nije iznevjerio
Ja sam ati-evac,ali bih u ovom slučaju uzeo GTX260 zbog količine memorije.
Nije HD4890 ništa jača od gtx260, možda koju sličicu u sekundi ništa više.
Razlika između HD4890/hd4850x2/HD4870 1GB,GTX260/275/285 je vrlo mala, i kupuje se prema cijeni,cooleru,garanciji.
A da nvidia bolje vrti crysis je obična spačka, to je bilo sa hd2 i hd3 serijom. Dolaskom HD48** serije ploča se okrenula.
Ima ona gainwardova GS goes like hell i ta je najjača gtx260 odmah iza gtx285 stoji, tako clockas i ovu i razlike nema previše.
HD4890 od gige je referentna sa bučnim coolerom, nije baš previše hladna, više bi se napatio nego zadovoljio sa njom s druge strane kod gtx260 se može javit cvrćanje zavojnica kod povišenog fps-a pa si uključi vsync.
Hyperion ima dosta istine ali ta GTX260 ima sličnu ili veću cjenu, manje performanse.
Ja bi rađe uzeo HD4890, danas ima uzet za 1500-1600 clockanih Editiona s jačim coolerima, bilo je VaporX za 1590 kn, i lako je to clockat i bila bi cak dostojna se usporedit s GTX285, nagledao sam se takvih testova brdo prije uzimanja grafe, zato nek uzme neku HD4890 s dobrim coolerom.