GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.593.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Izvoli naći kredibilan izvor da je makar 10% prodanih kartica eksplodiralo ili skupi dvije stotine originalnih žalbi u posljednja 4 mjeseca (do danas) koliko su na tržištu EVGA custom modeli i ja ću se ovdje pokenjati po sebi i povući rečeno. Do tada stojim pri tome da je sve što se "širi" panično rezultat masovne histerije i boostanja page/video viewova na isti način kako je to bilo za 3.5GB VRAM-a, RX 480 spaljivanje i sl. gluposti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Previše filozofiraš, ne radi se o linusu, ni o tome da li je tko placen ili ne.

Mada po tvojoj teoriji i teorije nekolicine ljudi jay2cents koji "navodno" preferira nvidiju ide javno govriti o zapaljenim vrm-ovim i javno govori kako je to propust i tebi je on placen od strane nekog?

Naravno da nije takav.

Nadalje nisam rekao da majnam na nvidiji, nego je meni koji se time bavi itekako bitno jel će mi kartica na full loadu biti stabilna i relativno ohlađena a ne da se moram dizat ujutro u 4 jer mi se zapale vrm-ovi radi neznam 0.30 dolara termalne gume.

3.5Gb na gtx 970 je najhapan i ne radi puno razlike u permansama ali sry to je varanje kupaca, ako ja kupim 4gb stick rama zelim 4 a ne 3.5 i to je jasna stvar. Ako kupiš paštetu od 350 grama želiš 350 a 300.

Naravno da nema masovnih žalbi kada ne umire svaka druga kartica, ali nema razloga da dalš 4+k kuna i da ti jedan program zavrti gpu na full i ubije istu karticu. To je fail, bez obzira jel furmark ili nešto treće. Note 7 je imao totalno različitiji problem od ovih kartica i nema ih smisla uspoređivati, ali svejedno je samsung tolikoj ak brend da je imao muda napraviti taj korak koji je napravio. I iphone 4 je na realseu imao ozbiljnih problema pa se to vrlo brzo zataškolo i šuti se o tome i dan danas. I tako možemo u krug.

Ako zapaljeni vrm nije paljevina i mrtva kartica onda neznam što je,i da ima foruma koju su puni sa tim slučajevima, i vjerum da če ih biti još više, jer ne prate baš svi na ovome svijetu forume u strahu da moraju updejtati bios jer je netko bio nesposoban testirati karticu prije prodaje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
amd freak kaže...
Ako kupiš paštetu od 350 grama želiš 350 a 300.

Ja mislim da te tu varaju...

Jednom sam kupio jedan proizvod i išo izvagat i naravno da je bilo manje u ovom slučaju paštete.

No stvarno neznam zašto ovo pišem, nastavite....

17 godina
Tonči kaže...

Izvoli naći kredibilan izvor da je makar 10% prodanih kartica eksplodiralo ili skupi dvije stotine originalnih žalbi u posljednja 4 mjeseca (do danas) koliko su na tržištu EVGA custom modeli i ja ću se ovdje pokenjati po sebi i povući rečeno. Do tada stojim pri tome da je sve što se "širi" panično rezultat masovne histerije i boostanja page/video viewova na isti način kako je to bilo za 3.5GB VRAM-a, RX 480 spaljivanje i sl. gluposti.

Nema potrebe

"The acceptable temperature for the MOSFETs in the EVGA versions are said to be 125°C. Tom’s Hardware’s testing has revealed that VRMs can shoot up to 114°C in Furmark in an ambient temperature of 22°C. Now keeping in mind that many systems are going to be in a higher temperature environment and putting the closed casing with less airflow in the equation, the VRMs can potentially exceed the 125°C mark."

Formula je sljedeća loš airflow u kučištu+furmark i to je to.

Dakle stojim iza toga da možeš ubiti praktički bilo koju takvu karticu sa ovim gore načinom. Svaka koja nema ažuriran bios i koja nije u idealnim uvjetima. I to je faco više od 10% ;)

17 godina
doktor1 kaže...
amd freak kaže...
Ako kupiš paštetu od 350 grama želiš 350 a 300.

Ja mislim da te tu varaju...

Jednom sam kupio jedan proizvod i išo izvagat i naravno da je bilo manje u ovom slučaju paštete.

No stvarno neznam zašto ovo pišem, nastavite....

Ako u 350 grama ne računaju i težinu same limene konzerve, kupi više komada, uzmi odvjetnika i tuži ih. Garantiramo dobivaš, i postaješ vrlo bogat. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 20:16 (amd freak).
17 godina
odjavljen

Pa dobro, gdje su ti forumi prepuni tih žalbi? Daj mi neki link? Overclockers UK? Nisam vidio te žalbe nigdje. Jay2Cents će radije podići svoj view count nego bilo što, uostalom, on je od Nvidije dobijao kartice i putovanje na rančeve, a ne od EVGA. Fućka se njemu za priču koja samo EVGA nanosi štetu.

Masovnih žalbi izazvala su 3.5GB VRAM-a, a misliš da iz nekog razloga ne bi to izazvala masovna eksplozija kartica? Daj stvarno? Samsungu se zapalilo cca. 10-tak telefona i napravili su potpuni recall. Dakle, bilo je ozbiljno. 970 3.5 je izazvao class action.

Koristim EVGA kartice uvijek baš zbog načina kako su ovo hendlali: imaš opciju uzeti padove free, ili im vratiti karticu za novu ili novac zbog nečega što se dešava iznimno rijetko. Koliko podrški se može pohvaliti time? Asus, primjerice, sigurno ne. 

17 godina

Pa nije stvar u supportu, ali kakav je ozbiljam proizvođač koji praktički na visokom rangu karticu ne ohladi vrm-ove već štedi par centi?

To je ozbiljan proizvođač?

I ono čemu ti najviše vjeruješ a mene najviše iritira je ovo: "However, during recent testing, the thermal temperature of the PWM and memory, in extreme circumstances, was marginally within spec and needed to be addressed."

Within spec je njima 120c, a koja je to njihova ambijetalna temperatura testiranja? U kojim uvjetima je to testirano? Pa ako vele da je sve ok čemu novi bios i nove naljepnice?

Da mirno spavamo, moš mislit. Da oni znaju da nema šanse da se ubije kartica običnim frumarkom nebi radili korake koje su napravili.

Već bi napravili realan test, podijelili ga javnosti i demantirali lažne tvrdnje.

EOD. Tako se to radi u poslovnome svijetu kada znaš da nisi kriv i da je sve ok.

Tako da sry, ali nisu u pravu, imaju propust, i može se ubit kartica na vrlo jednostavan način, a sve zbog njihovog propusta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 20:24 (amd freak).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Pa nije stvar u supportu, ali kakav je ozbiljam proizvođač koji praktički na visokom rangu karticu ne ohladi vrm-ove već štedi par centi?

I ono čemu ti najviše vjeruješ a mene najviše iritira je ovo: "However, during recent testing, the thermal temperature of the PWM and memory, in extreme circumstances, was marginally within spec and needed to be addressed."

Within spec je njima 120c, a koja je to njihova ambijetalna temperatura testiranja? U kojim uvjetima je to testirano? Pa ako vele da je sve ok čemu novi bios i nove naljepnice?

Da mirno spavamo, moš mislit. Da oni znaju da nema šanse da se ubije kartica običnim frumarkom nebi radili korake koje su napravili.

Već bi napravili realan test, podijelili ga javnosti i demantirali lažne tvrdnje.

EOD. Tako se to radi u poslovnome svijetu kada znaš da nisi kriv i da je sve ok.

Tako da sry, ali nisu u pravu, imaju propust, i može se ubit kartica na vrlo jednostavan način, a sve zbog njihovog propusta.

Stvar je uvijek u supportu. Meni je samo ove godine "riknulo" sigurno 3-4 komada GPU-a. To je sasvim normalna stvar na velikim brojkama. Stvar je u supportu. Uvijek.

Znamo točno koja je ambijentalna temperatura: 30°C. I kako smo rekli, ima šanse da se ubije Furmarkom ako su uvjeti loši. To su i napisali gore gdje si podebljao. Piše ti i točno čemu novi BIOS i nove termalne krpice.  Realan test je napravljen i objavljen. Možda nije odgovaralo nekim medijima da i to prenesu, ali oni bolji su prenijeli.

I nisu oni štedili na tome, nego su testiranja pokazala da se to neće dogoditi. Da je to garantirani rezultat, izgorjela bi većina kartica, pogotovo jer su puštene LJETI. A nisu. Nisam do ovog Tom'sovog članaka uopće čuo da nekome izgori VRM. Osim overclockeru na Titanu X. Jednom.

Koliko znaš ljudi s ovog foruma da im je izgorjela ploča zbog RX 4x0 kartice? Ili da im je izgorjela EVGA? 0?

U poslovnom svijetu, barem mome gdje baratamo s računima od oko 100 tisuća eura mjesečno samo za grafičke kartice (mašine s njima) radi se tako da imaš garanciju i kad nešto umre (a hardver umire, čak i profesionalni od 5000 eura komad) zamijeni se. Ne radi se cmizdrenje po Youtube kanalima za klikove i viewove i portalima koji su poznati po sranju od vijesti.

Podrška je najvažniji element ICT svijeta, a to EVGA odrađuje perfektno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 20:34 (Tonči).
17 godina
odjavljen

Prviše se zamarate...imaš garanciju i boli te tuki. Pokreneš taj čmark za godinu dvije i dobiš novu Voltu u zamjenu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa baš tak lol. A šta će tek reć kučanice na ovo pa note je mala beba za ovo http://www.bug.hr/vijesti/samsung-problema-perilicama-rublje/156797.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 20:49 (Zuperjuicy).
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Prviše se zamarate...imaš garanciju i boli te tuki. Pokreneš taj čmark za godinu dvije i dobiš novu Voltu u zamjenu 

To pokušavam i reći... zašto bi te bilo briga? Na FTW-ice koje imam je 5 godina garancije. Nešto im se dogodi -> dobijem nove. Kad im istekne garancija ionako će kartice biti toliko stare da će biti beskorisne osim za stisnuti kupus.

9 godina
protjeran

Ali već ima ponuda u najelitnijim restoranima beefsteak na medium ali na EVGA FTW tavi molim.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ali baš EVGA da tako flopa, to je strašno...Cream de la crem gpua lol...

Slično ko Samsung

mislim da neki neznaju da su samo kingping izvedbe vrh poput matrix platinum, hof, lightning itd, ostale izvedbe su kao i kod svih ostalih proizvodaca s manama!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran

Kako na medium, sada je reš peceno u trendu 

Inace, evgin propust moze ostatit samo karticu, dok ej AMD-ov propust sa PCI-e utorima odveo u grob i nekoliko maticnioh skupa sa grafom.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Kako na medium, sada je reš peceno u trendu 

Inace, evgin propust moze ostatit samo karticu, dok ej AMD-ov propust sa PCI-e utorima odveo u grob i nekoliko maticnioh skupa sa grafom.

Koliko je bilo ckrnutih ploča i koje su to ploče bile a da se nisu isključile?

9 godina
protjeran

Imas google, samo upises burned pci-e express i otvori ti miljon rezultata, eto odma prvi klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...
amd freak kaže...

Stvar je uvijek u supportu. Meni je samo ove godine "riknulo" sigurno 3-4 komada GPU-a. To je sasvim normalna stvar na velikim brojkama. Stvar je u supportu. Uvijek.

Znamo točno koja je ambijentalna temperatura: 30°C. I kako smo rekli, ima šanse da se ubije Furmarkom ako su uvjeti loši. To su i napisali gore gdje si podebljao. Piše ti i točno čemu novi BIOS i nove termalne krpice.  Realan test je napravljen i objavljen. Možda nije odgovaralo nekim medijima da i to prenesu, ali oni bolji su prenijeli.

I nisu oni štedili na tome, nego su testiranja pokazala da se to neće dogoditi. Da je to garantirani rezultat, izgorjela bi većina kartica, pogotovo jer su puštene LJETI. A nisu. Nisam do ovog Tom'sovog članaka uopće čuo da nekome izgori VRM. Osim overclockeru na Titanu X. Jednom.

Koliko znaš ljudi s ovog foruma da im je izgorjela ploča zbog RX 4x0 kartice? Ili da im je izgorjela EVGA? 0?

U poslovnom svijetu, barem mome gdje baratamo s računima od oko 100 tisuća eura mjesečno samo za grafičke kartice (mašine s njima) radi se tako da imaš garanciju i kad nešto umre (a hardver umire, čak i profesionalni od 5000 eura komad) zamijeni se. Ne radi se cmizdrenje po Youtube kanalima za klikove i viewove i portalima koji su poznati po sranju od vijesti.

Podrška je najvažniji element ICT svijeta, a to EVGA odrađuje perfektno.

Ja sam ti to prvi napisao par postova iznad da se kvari sve. Ali jedno je kvar jedno je propust.

Ali je to propust koji se nebi smio događati nikome. Ne samo evga, već nikome. I to nije izmišljanje tople vode, jer su vrm-ovi gorjeli već mnogo godina ranije upravo zbog takvih propusta neadekvatnih riješenja u hlađenju.

I furmark ne postoji od jučer, svi znaju za njega i na žalost, kažem na žalost i dalje je omiljen alat za testiranje stabilnosti i temperatura gpu-ova.

I ne slažem se da su mediji baš toliko nepouzdani, ja pratim desetke hw recenzenata na youtube, čitam mnogo stranih hw foruma i magazina i znam kako donijeti pravi zaključak.

I ponavljam, ovo je propust jer su razlike s obzirom na konkurenciju velike:

VRM = 64℃ - Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 GAMING

VRM = 57℃ - ASUS GeForce GTX 1070 STRIX Gaming

VRM = 69℃ - MSI GeForce GTX 1070 Gaming Z

I tebi je onda 100-120c normalno?

Uz to sve sa novim biosom gtx 1080 sa 1600rpm-a raste na 2200rpm-a odnosno buka raste sa 38 na 47 decibela. To više nije prvobitno stanje kartice. 

Misliš da ne postoji baš nitko tko nebi uzeo drugu grafu da je mogao znati za ove "probleme" ?

Tonči kaže...
XXX kaže...

To pokušavam i reći... zašto bi te bilo briga? Na FTW-ice koje imam je 5 godina garancije. Nešto im se dogodi -> dobijem nove. Kad im istekne garancija ionako će kartice biti toliko stare da će biti beskorisne osim za stisnuti kupus.

Pa nije da se zamaramo, samo raspravljamo, ali se ne mogu složiti sa svime što tonči navodi i normalno da ću reagirati, jer nisam ni ja u hw svijetu od jučer, a boje se evga consumeri a ne amd fanovi gladni trolanja.

Ja osobno nikada nisam bio fan ničega, imao sam proizvode koji su ostali u sječanju po kvaliteti ali pljuvat po nečem jer imam konkurentski proizvod je žešča glupost.

Kuda sreće da i amd napravi high end karticu dostojnu konkuriranju nvidijinom high end segmentu. No poznavajući njih kroz ove godine, to je gotovo nemoguće.

13 godina

Ajde luci ocemo ovako.

Za svaku spaljenu maticnu od strane RX 480 ja tebi uplatim 100$ na paypal, a za svaku spaljenu EVGA karticu ti meni 10$

Moze?

Znaci cisto jebeno preseravanje, imas tonu grafa koje vuku vise od 75W preko pci-slota (da ne govorim kad ih clocknes pa kad tad povuce 

Nemoj opet u tu glupu pricu, gori si od ovih politicara 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 21:26 (chaselol).
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Imas google, samo upises burned pci-e express i otvori ti miljon rezultata, eto odma prvi klik

Nije li to riješeno sa prvim službenim driverima? Ima li neki link gdje netko to obradio pa da se zna neka okvirna brojka?

edit; ovaj sa linka ima ASRock 970 Extreme4 na kojoj se vrlo hrabro usudio klokati osam jezgrenog FX-a...tu mi je manje više sve jasno 

sa njihove stranice

"For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design."

Ta MBO hoda po rubu tak i tak, još joj je samo trebalao 75 w iz pci ex slota i gejmanje 

"Everything was working great but then after a 7-hour straight gaming session with Witcher 3 Blood and Wine"

Bolje da mu je netko drugi sastavio komp 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 21:46 (XXX).
17 godina

Pustite si već jednom mira od tog Jokera s tim trolanjem amd-a, to je već lanjski snijeg i nema apsolutno nikakve veze s ovom temom.

Jasno je ko dan da voli trolat i da patološki mrzi amd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 21:45 (amd freak).
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina

A što je sa Polaris downclockom na 300 Mhz ? Jesu to riješili ?

Najozbiljnije pitam, budući da su GTR ponovo dostupne u Linksu za 2200

No pun intended ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 21:49 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...

A što je sa Polaris downclockom na 300 Mhz ? Jesu to riješili ?

Najozbiljnije pitam, budući da su GTR ponovo dostupne u Linksu za 2200

No pun intended ...

Imam ti je ja, apsolutno nikakvih problema za sada. Naravno automatski updejtam nove drivere kako dolaze.

Tiha, hladna, radi super, za te novce no brainer ;)

14 godina
amd freak kaže...

Pustite si već jednom mira od tog Jokera s tim trolanjem amd-a, to je već lanjski snijeg i nema apsolutno nikakve veze s ovom temom.

Jasno je ko dan da voli trolat i da patološki mrzi amd.

AMD freak - zvučiš ko krademsveovac - svatko tko ima nešto protiv njih odma mrzi Hrvatsku...

Istu retoriku bacaš...

17 godina

kakve veze ima nick s bilo čime, mogu se nazvat i tarzan jesam zato tarzan? I od kuda veza nick amd sa amd proizvodima? Može i ne mora biti.

Uglavnom tjeraš sada i ti u off topic, vidjeli smo nedavno kako nema pojma o nekim stvarima i nema potrebe komentirati njegovo trollanje.

Imam rx 480 i ima gtx 1070. Volim obje. Isplativija je rx-ica. I to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ajde luci ocemo ovako.

Za svaku spaljenu maticnu od strane RX 480 ja tebi uplatim 100$ na paypal, a za svaku spaljenu EVGA karticu ti meni 10$

Moze?

Znaci cisto jebeno preseravanje, imas tonu grafa koje vuku vise od 75W preko pci-slota (da ne govorim kad ih clocknes pa kad tad povuce 

Mene uopce nezanimaju statistike i brojke, boli me k. kaj je nekom izgorilo, nek se ljudi nauce provjerit komponente prije kupnje, ja samo kazem da problema ima na jednoj i drugoj strani i uvijek ce ih biti. Pisem ovo samo zato jer me nerviraju ovolka raspravljanja o takvim glupostima, EVGA ce sve nove modele od sada izbacivati sa termalnim padovima i popraviti stvar, a ostali imaju pravo na reklamaciju i to je to, netreba sada dan i noc pisati o tome.

EDIT:

A ovaj AMD Freak je tolko smijesan tip da uopce neznam kako se lovite na njegove udice, vec je sam sebi skocio sto puta u usta i prosuo miljon bisera, a kolko je licemjeran necu ni pricat

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 22:01 (Lucidius).
17 godina
Lucidius kaže...
chaselol kaže...

Ajde luci ocemo ovako.

Moze?

Mene uopce nezanimaju statistike i brojke, boli me k. kaj je nekom izgorilo, nek se ljudi nauce provjerit komponente prije kupnje, ja samo kazem da problema ima na jednoj i drugoj strani i uvijek ce ih biti. Pisem ovo samo zato jer me nerviraju ovolka raspravljanja o takvim glupostima, EVGA ce sve nove modele od sada izbacivati sa termalnim padovima i popraviti stvar, a ostali imaju pravo na reklamaciju i to je to, netreba sada dan i noc pisati o tome.

EDIT:

A ovaj AMD Freak je tolko smijesan tip da uopce neznam kako se lovite na njegove udice, vec je sam sebi skocio sto puta u usta i prosuo miljon bisera, a kolko je licemjeran necu ni pricat

Prvo bezobrazan si i zaslužuješ karton.

Drugo provjeravanje prije kupnje kod evga modela nije moglo pomoći nikome, jer nitko do nedavno nije znao za to. Ista je stvar bila i sa prvim pazi sad ovo referentnim karticama rx480 što je već staro ohoho, a sam to navodiš i failaš ponovo.

Treće ako te nerviraju konstruktivni postovi koji se ovdje vode nemoj ih čitati ili zatraži pomoć za lakše suočavanje sa stresom.

Skakanje u usta su moje riječi tebi, ali hvala i tebi što me kopiraš, to ipak nešto znači ;)

Pusa

9 godina
protjeran

Pa valjda je jasno da se komponente ne kupuju odma po izlasku, sta zbog cijena sta upravo zbog tih potencijalnih problema i neobjavljenih recenzija u kojima se cak i graficke rastavljaju kompletno do detalja da tocno znas sta kupujes, ja se toga drzim vec par godina i nikad ne fulam. I nije mi jasno sta ima covjek pametno za procitat od tebe, pola postova ti je u rangu osnovne skole, a svako malo sam sebe diskreditiras da nisi ni svijestan toga. Meni tamo kada sam dao recenzije svih vodecih youtubera za sraz između gtx 1060 i rx 480 pises da se njima nemre vjerovat i da su placeni, a onda iste te recenzente napominjes i linkas u svezi problema sa vrm-om na evgama... ovo vise cak nije ni smijesno.

Kaj se tice rx 480 i referentnih modela, pa AMD-u je trebalo dobrih 3 i pol mjeseca da izbaci custom modele, cak su i gtx 1060 dosle prije u custom modelima na trziste nego rx 480 koje su u prodaju stavljene par mjeseci prije, i ekipa je tu imala jako dugo razdoblje samo referentne u ponudi koje je dosta njih i kupilo, otuda i tolko prozivki po netu o tim pci-e utorima i problemima.

EDIT:

A ocito imas i problema sa koncentracijom ili si bio po prilagođenom programu u skoli zbog sporije retorike koju i ovdje pokazujes, ti kazes ja sebi skacem u usta a nemas to cime potkrijepiti, a tamo prije par dana tvrdis kako se sa rx 480 maxa u 1080p iznad 60fps i cak sam te isti dan demantirao sa kontra dokazima i jos ti objasnio sta di nije bilo upaljeno i da nisi ni stavio linkove sa pravim max postavkama, da bi sam sebi opet skocio u usta kada si rekao da i gtx 1070 štuca na max postavkam u 1080p, tako da okani se cirkusiranja i stani malo na loptu skupa sa ovih dvoje troje AMD fanova koji su na svakom postu cim spomenes AMD, i bitno ej da su svi drugi osim njih fanboji mada vecina nas ovdje redovito mijenja grafe neovisno o taboru, a spomenuta ekipa nebude sa AMD-a otisla nikad.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 22:21 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Pa valjda je jasno da se komponente ne kupuju odma po izlasku, sta zbog cijena sta upravo zbog tih potencijalnih problema i neobjavljenih recenzija u kojima se cak i graficke rastavljaju kompletno do detalja da tocno znas sta kupujes, ja se toga drzim vec par godina i nikad ne fulam. I nije mi jasno sta ima covjek pametno za procitat od tebe, pola postova ti je u rangu osnovne skole, a svako malo sam sebe diskreditiras da nisi ni svijestan toga. Meni tamo kada sam dao recenzije svih vodecih youtubera za sraz između gtx 1060 i rx 480 pises da se njima nemre vjerovat i da su placeni, a onda iste te recenzente napominjes i linkas u svezi problema sa vrm-om na evgama... ovo vise cak nije ni smijesno.

Kaj se tice rx 480 i referentnih modela, pa AMD-u je trebalo dobrih 3 i pol mjeseca da izbaci custom modele, cak su i gtx 1060 dosle prije u custom modelima na trziste nego rx 480 koje su u prodaju stavljene par mjeseci prije, i ekipa je tu imala jako dugo razdoblje samo referentne u ponudi koje je dosta njih i kupilo, otuda i tolko prozivki po netu o tim pci-e utorima i problemima.

Komponente se kupuju kako kome odgovara, a ne po tvojim pravilima i mišljenjima. To koliko ti pametno kupuješ već svi znamo, a to je gtx 1080 koja je sve samo ne isplativa kartica. Mislim da si pobrkao stvari, jer ja i ti nismo imali sraz sa 1060 i 480 i youtubom nego rx480 u globalu i sa youtube gameplay videima, a ne 2 youtube hw lika koja ja gore spominjem. Tako da molim te prije komentiranja dobro pročitaj o čemu pišemo. Mada razumijem, ponekad je teško čitati konstruktivne postove s razumijevanjem. I da te podsjetim ja sam TEBI linkao 10 gameplay vide-a na kojima se vidi kako je rx480 jako sposobna kartica za full hd gameplay, a ti si taj koji priča bisere poput "rx480 nije sposobna vrtjeti na full igre još tamo od 2014."

Što se tice izdavanja rx480 kartica ponovo grijesis, nije trebalo 3 mjeseca amdu nego ostalim proizvođačima da osmisle custom pcb-ove i svoja riješenja hlađenja. Pa čak da je i kriv sam amd to nebi bilo zato jer su kartice bile neispravne već zbog sporog proizvodnog procesa što nema veze sa kvalitetom gpu-a. 

Nezanimljiv si mi više, neda mi se više citirat, jer uvijek griješiš i imaš sulude teorije. Da si barem konstruktivan ili da barem pomogneš nekome u izboru nečeg, ali ne ti jedino znaš amd ne valja zato jer, na amdu je problem ovdje, amd je smeće, amd ne može tjerat ništa od 2014 etc...

Ja mogu navest i za jedne i za druge tonu negativnih stvari od prije 20 godina do danas, i šta imam od toga? ROFL.

Ajde za promjenu budi koristan, pomogni nekome članu, učini neko dobro djelo, bit češ sretniji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 22:28 (amd freak).
9 godina
protjeran

Internet fakat nije za svakog, ti si ociti primjer 

Kakve veze ima isplativost u high endu, ja imam para i boli me briga kada kupujem komponente sta cu kolko platit ako mi trebaju najbolje performanse i ako mi se nesto sviđa opcenito bez obzira kakvo je u radu, gtx 1080 je super grafa i taman mi je za 1440p rezoluciju i maximalne postavke u igrama uz koje imam stabilnih 60 FPS 99 posto vremena. Uostalom isplativost nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom, ja sma rekao da se drzim svojih pravila i vec zadnjih par godina se ispostavilo da sam kupio najbolje vendore grafi kod određene serije, a ljudi se nemoraju drzat nikakvih pravila kod kupnje sta se mene tice, al neka onda ne zanovijetaju kada dođe do ovakvih problema kao sa evgom i referentnima od AMD-a.

A sta se tice rx 480, da nemoze vrtit 60 fps nijedan naslov ni blizu 60 fps ako se igra MAXA do kraja jos od 2014te i o tome sam pricao od pocetka, moze uz određeno smanjivanje ali to nije max o cemu pricam, na stranu kolko to tebi treba ili netreba. 

To ko je kriv sta AMD nije 3 mjeseca imao custom modele uopce nije bitno, ja ti pricam da se u to vrijeme prodao poveci broj referentnih modela i d aje zato bilo tolko sranja po netu oko pci-e utora.

war3_tft

Sa cime je on mene pobio u komenatrima, bolje suti jel ispadas smijesan, pola vas nezna objasnit niti sta je to GPU a tu pise komentare i soli pamet ljudima koji su u ovome duze godina i koji znaju materiju. Idi rađe tamo informiraj se malo o overkloku, komponentama koje da kupis i ostalim stvarima za koje si trazio savjete, tako ces barem nesto nauciti a ne da ovdje ulazis u rasprave a pojma o pojmu nemas, isto kao ni velika kolicina ostalih koji su kupili komp prije godinu dana i od tada parte hardver itd.

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina

Inače se ne ukuljučujem baš često u rasprave tko je bolji Nvidia ili AMD (jer nikada ne završi dobro) niti me to sada zanima, ali eto pratim temu.

Lucidius uopće ne mislim da ne barataš materijom,ali definitivno ne barataš bontonom i kulturom. Tek si 9 mjeseci na forumu i izrazito se bahato ponašaš, ne prihvaćaš ničije mišljenje čak štoviše najčešće ga popljuješ. Iskreno ponekad zaslužuješ karton od moderatora baš poradi navedenog ponašanja. Da ne bi bili da su oni sa većim stažom na forumu pametniji ili tako nešto, ali uopće nemaš takta tj. izrazito brzo gubiš živce i počinješ napadati one koji sa tobom ne djele mišljenje.

Savijet, pokušaj stati na loptu ponekad, a ne svaki put napadat i uvjeravat druge da si ti baš u pravu jer budimo iskreni ne možeš biti uvijek u pravu, a vjeruj mi ima puno pametnijih i iskusnijih na forumu od tebe.

Moj PC  
15 0 hvala 4
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice