GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.572.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pa je mu masno klokan...Ja nisam mogao preko 2050 na istoj kartici dok on piči 100Mhz više...

Masno klokan u odnosu na druge Pascale

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Lucidius kaže...
D3lBoy kaže...
Lucidius kaže...
ansha kaže...
Lucidius kaže...

Naravno, sta god ti oces, ka sam apsolutno siguran u svoje 

Do koliko % ti zna padat gpu usage u Novigradu sa 1080-kom?

Prosjecno na 90 posto

Sad sam prošao od Crookbag Bog sve do i kroz Novigrad (to je preko kilometar). GPU usage je pao na milisekundu na 97% kad sam usao u Novigrad i vratio se na 99% i ne mrda...

Imas osjetno slabiju grafu koju nisi ni klokao, dok ja imam masno klokanu 1080ku koja je u tom slucaju nekih 30-35 posto jaca. Druga stvar je kaj moras dovest proc i grafu u najtezu situaciju, a to je brzo trcanje kroz Novigrad po najtezem dijelu gdje ima puno ljudi i zgrada.

Radi na 2Ghz sto je vise od prosjecne 1070 i isao sam konjem kroz Novigrad i ne ne pada usage.

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran

Taj rad ;)

Ovdje ga malo jebe kaj snima, ali svejedno i da nadodas tih 20 posto na GPU usage bez snimanja opet je to slabo. Vidis kada se prebaci iz Novigrada na mocvarni dio da GPU stoji na 99 posto, isto tako kaze kada poveca rezoluciju da se GPU usage dosta poboljsa, inace proc mu ej na stock. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

masno klokan pascal? lol

Sam po sebi Pascal je masno clockan, a Boost 3.0 sam clocka jako visoko, tako da...

11 godina
neaktivan

Ovo da sa 1080, ali sa 1070 je sve ok, nema ni dropa. 1080p i sve ultra, možda da samanjim al nema smisla smanjivat sa takvim karticama, nikad nepada ispod 60

17 godina
odjavljen

Novigrad je izgleda jako zanimljivo mjesto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa neznam bas kolko se ljudi moze pohvaliti da drzi grafu na 2100MHz u Witcheru uz memoriju na 5600MHz na 55 stupnjeva, da ne kazem kako dobar dio grafa vozi na 2114MHz ali to je prije nego dođe do 55 stupnjeva 

EDIT:

Inace, meni bez obzira na 100 posto na svim jezgrama i bez obzira na GPU na 90 posto FPS u Novigradu nikad ne padne ispod 65 na 1440p sa svime na MAX. Najmanji FPS dobijem u šumi tamo gdje je proc najmanje opterecen (70 posto) a grafa opterecena do kraja (99 posto).

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2016 20:37 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moje obje FTW bez problema 2088 24/7 pod opterećenjem na 70%. Sa 100% venta (zrak se tada već čuje) 2139 bez imalo problema.

13 godina

Tacno se covjek zapita jel vi gledate u te brojke dok igrate ili pratite pricu i uzivate u okruzenju? xD

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
17 0 hvala 0
9 godina

Jel taj witcher koristan samo za benchanje i promatranje hoce li se gpu udavit il ne? Ili su ekipi toliko pali standardi da im je toliki užitak igrat takve prosječne igre? Saga o witcheru............💩💩💩. Oh kosice prekrasna kako vijoriš na povjetarcu , dok se ja kotrljam u krug miljunti puta i ubijam petstotog vuka (i vuku se dlačice vijore na povjetarcu). Ubijam sve ali se moram puno kotrljati i kotrljati............💩💩💩.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 6:46 (BOOMboy).
Moj PC  
2 9 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa u stvari witcher 3 je nabolja SP igra uz GTAV ohoho godina....e sad da li je to zbog toga što su te igre izvrsne ili zbog zoga što je gaming u ogromnoj inovativnoj krizi i samo štaca nastavke i remastere, drugi je par rukava. Zato za mene i nema smisla ulupavati pare u hardver, jedino je BF 1 uspio pozitivno iznenaditi i zaslužuje pažnju.

Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Naletio i na 1070 memory issue koji imaju mnogi: http://wccftech.com/nvidia-gtx-1070-memory-issue/ .-- BIOS fixable srećom!

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 9:05 (Tonči).
16 godina

Znači naši prodavači ne mogu zamijeniti grafu?

Jedina opcija je poslati direktno proizvođaču?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim ja cudno nema nista na vrm-ovima, srecom vec su blokovi na njima.

btw u pitanju je evga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Tacno se covjek zapita jel vi gledate u te brojke dok igrate ili pratite pricu i uzivate u okruzenju? xD

gledaju u brojke, witcher je i onako dosadna igra koja se svodi na to da tražiš onu ženskicu 70+ sati i to je to

16 godina
odjavljen
goodie kaže...

Znači naši prodavači ne mogu zamijeniti grafu?

Jedina opcija je poslati direktno proizvođaču?

Kod EVGA je to i imperativ. Nikad ne vraćaš dućanu, nego uvijek direktno EVGA (i to je dobra stvar).

15 godina
Tonči kaže...

Naletio i na 1070 memory issue koji imaju mnogi: http://wccftech.com/nvidia-gtx-1070-memory-issue/ .-- BIOS fixable srećom!

Ne bi reka da je baš fixable. Ja sam updatea BIOS na Strixici 1070 OC, kartica se kloka 150 manje što se tiče memorije, tj. još ranije se ruši, samo nema blue screena već samo artefakti po menijima i tako, čak i kad prođe test/bench, prođe ga manje više u redu, al kad izađem odnosno kad završi, artefakti po menijima itd... Znači, šta se mene tiče, srušen OC potencijal :)

Ludilo, sad nemogu prebacit 8990 na memoriji da radi stabilno.

13 godina
protjeran
Amd sve bolji Nvidia sve gora?!loool
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Stjepanj kaže...
Amd sve bolji Nvidia sve gora?!loool

Ma ruglo, morat ću probat još par BIOS-a. Ovi glavni je bia koliko toliko OK, nije se dala dignit ko Samsungice al išla je OK, onda su ka izbacili update, instaliram, jebote još niži OC potencijal. Samo bez plavog ekrana...  Core OC ide masno, preko 2100 bez ikakvih problema, al memorija, ne bi bog.

Sićaš se Stipe da san bia naručia 980 Ti Matrix i da je propala narudžba...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 23:05 (LogicusMPS).
11 godina
neaktivan

Zanimljiv video... Prikazuje kako i5 vs i7 i nema neke veze, no što me jos vise zacudilo je 8gb rama vs više, jer igra jako voli zatrpat 8gb memorije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Zanimljiv video... Prikazuje kako i5 vs i7 i nema neke veze, no što me jos vise zacudilo je 8gb rama vs više, jer igra jako voli zatrpat 8gb memorije...

Pa i5 vs i7 je prilično logično da nema neke veze (pogotovo kad su istog takta). A RAM je danas jako jeftin.

15 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ovo je singleplayer?

11 godina
neaktivan
Tonči kaže...
D3lBoy kaže...

Pa i5 vs i7 je prilično logično da nema neke veze (pogotovo kad su istog takta). A RAM je danas jako jeftin.

Za BF mi nije logicno jer na i5 je usage nizi (bio i sa 290X), fps je 100+ ali gpu usage opada... Nisam siguran jel SP ili MP, ako je SP onda da ima smisla

16 godina
odjavljen

GPU usage ne mora nužno značiti baš ništa, a i5 i i7 se de facto ne razlikuju u ničem bitnom za BF i većinu igara.

9 godina

1050ti neisplativ kod nas,još da vidimo cijenu 1050 koja je bolja od rx 460. Kakve su cijene od 1050ti sumnjam da bu ispod 1200 ili 1300 , u tom slučaju rx 460 je bolji izbor. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
BOOMboy kaže...

1050ti neisplativ kod nas,još da vidimo cijenu 1050 koja je bolja od rx 460. Kakve su cijene od 1050ti sumnjam da bu ispod 1200 ili 1300 , u tom slučaju rx 460 je bolji izbor. 

Na uzi shop je već stavljena cijena od 1 138 kn. Nije loše, ali moglo je to i stotku niže na razine rx 460. Vidjeti ćemo kada je ostali prodavači izlože.

Jel bude kakvih akcija za black friday ili to kod nas ništa ne znači?

15 godina
odjavljen

U linksu je bila rx460 za 825 kn, moj frend je uzeo. Asus dva ventilatora.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

GPU usage ne mora nužno značiti baš ništa, a i5 i i7 se de facto ne razlikuju u ničem bitnom za BF i većinu igara.

tonci oce biti sta od onog tvog bencha(s ljepim grafom:)? high bez ikakvog AA@Fullhd!( predpostavio sam da si detalje stavio na ultra pa zato velim high, ako si stavio na high stavi na medium)

daj molim te!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Evo da se prijavim u klub, msi 1050ti gaming x stigla danas
Prvi utisak... konacno tisina :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice