Evo mojem prijatelju je rikla graficka i sada zeli uzet novu grafulju, limitiran je do 1600 kn
preporucio sam mu gtx 460 ili gts 450! ( bojim se da ce mu bottleneckat cpu )
E sada ako imate bolji prijdlog :)
Procesor mu je Q6600 ( stock verzija ) :)
Evo mojem prijatelju je rikla graficka i sada zeli uzet novu grafulju, limitiran je do 1600 kn
preporucio sam mu gtx 460 ili gts 450! ( bojim se da ce mu bottleneckat cpu )
E sada ako imate bolji prijdlog :)
Procesor mu je Q6600 ( stock verzija ) :)
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
Pa zar mislis da bi mu radilo???
Pa zar mislis da bi mu radilo???
zašto ne?
Sigurno misli na bottleneck.
Pa radi procesora ( 2.4 Ghz ) posto mu bottlenecka?
ako kazes da sam u krivu onda jos bolje :)
iako bi htio cuti jos misljenja ostalih forumasa, no hard feelings :)
Nisi spomenuo dali mora bit nVidia ili moze i Ati 
Sapphire HD 6870 ..... =1550kn ADM
Mislim da je isplativija od GTS450 i GTX460
Mozda je skuplja kojih 100kuna od GTX460 ali toliko je i jaca...
A sto se tice Bottlenecka...bit ce ga i sa GTX460 i sa HD6870,, posto taj proc ima dosta Cachea (ako se ne varam 8mb) bilo bi mu super kad bi ga clockao na kojih 2.7-2.8GHz-a
Ali i ovako mislim da nece bit TAKO VELIK Bottleneck (ko npr. na C2D)
EDIT:Rođak mi sa Q6600 na 2.8GHz fura GTX280 i vrti svaku igru na max bez beda..tako da bilo bi pozeljno clockati!
bottleneck jedno destak posto sto je zanemarivo ako ga digne na 2.8 trebalo bi to biti to!
2.4 Ghz nije puno, jer igre još uvijek više vole takt nego samo jezgre.
@Kilos ako je stock verzija nemora znacit da se nemoze overclockat.
http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=msi-r5850-twinfr
moja preporuka!
Ja vam imam taj Q6600 na 3.6GHz i gura HD6950. Ne kažem da možda nije bottleneck samo ipak se igra sve za što trebam tu grafičku. Pa i meni su pisali da ga clockam na 3.4, da je tako "just fine".
Kažem ti gura on nju i otključanu, probao sam već samo nisam primijetio da je neki problem CPU u igrama pošto imam frejmrejt kao i u recenzijama grafičke kartice na internetu u većini slučajevima, sa manjim odstupanjima ofkors to se ne može poreći. Jer naravno novije kartice se testiraju na novijim platformama tako da moj Q6600 iz 2007-me nema šta tu više tražiti pored nekog i7 920 na 4.0GHz i 8GB DDR3 RAM-a na 1600MHz
Inače za igre će mi biti dosta i on i kartica dok sve ne zamijenim dogodine eventualno kasnije:P
GTX 560Ti taj Q6600 bi bio jako velik botlneck !! To ti je sigurno, pogotovo sa današnjim igrama. Botlneck ti neznači da nebi radila grafa, nego da nebi davala svoj maximum što je bit u svakom optimiziranom računalu. Taj procesor treba clockat koliko može i neka hd 6850 ili gtx 460 bi bilo prava mjera za to računalo. Sve jače se može stavit bez frke, ali ti neće iskorištavati mogučnosti grafe što je onda bacanje novaca u principu !
Sintetički benchevi ti neznače puno. U realnim mjernjima u IGRAMA ti je osjetna razlika između Q6600 i i7 što si ti sad spomenuo. I to razlika je ogromana tako da se nemoj blamirat više sa glupostima!! Taj podatak od 10 % neznam odakle si isčupao, ali ovisno od igara razlika ti može biti sa istom grafom i 50% !!
da je osjetna je razlika ali skoro sve igre ce mu raditi normalno na novoj grafi ja sam na svom procu upiknuo tu grafu bio je klokan na 3.2 i vrtio bencheve i igrao igre nisam osjetio nikakvu degradaciju gameplay-a zato sam mu rekao 10ak posto!da je osjetna je razlika ali skoro sve igre ce mu raditi normalno na novoj grafi ja sam na svom procu upiknuo tu grafu bio je klokan na 3.2 i vrtio bencheve i igrao igre nisam osjetio nikakvu degradaciju gameplay-a zato sam mu rekao 10ak posto! naravno da moze kupiti i slabiju grafu samo kazem da niti sa tom nebi bio veliki bottleneck kao na core 2 duo! najbolje da uzme gtx 460 1gb u tome se slazem
Slažem se s tobom, igrat će se on sve OK, samo kažem da grafa tog ranga bi trebalo uparit sa boljim procesorom. Nek ga clokcne preko 3.0G koliko može i sve će bit dobro što se tiče igranja njegovog, ali kažem samo da bi naravno bilo bolje i brže da upari sa Phenomom ili sa i5 novim ili starim procesorom. To oko razlike nije toliko zapravo bitno kod realnog igranja , jel ti neznaš kad igraš razliku kad je igra 45 frameova ili 55 frameova. To neki likovi što pričaju da oni kao "osjete" su totalne gluposti jel ljudsko oko naprosto NEmože vidjeti razliku !! Bitno je samo da nepada na razinu kad trza baš, i to je to.
ma da ali to mu je dodatni trosak opet ovako ustedi love neka bude onda gtx 460 1gb :-)
Da, GTX 460 i Q6600 clockan bi bili taman soldino otimiziran komp za igre.
Reci ti nama koliko para imas? Nebi bilo lose ubost neki solidan hladnjak pa naclockat procesor.
Ma svaki Q6600 čak i revizija B3 ide na 3GHz što mu dost. Neka uzme grafulju jaču za te pare:P
Btw sve jače od AMD HD6850 OC ili Nvidija GTX460 1GB su mu overkill clockao ga on na 2.8 ili na 3.6GHz kao ja. Ako baš hoćete. Tako da preko 1400kn se ne isplati davat svejedno ako ćemo po tome.
Inače ja mislim da je danas dobra kartica na bilo koji gamerski komp sa quad core gore GTX560!