Slučajo se frendu polijao sok po hd3650,ona poluradi tj,nekad radi nekad ne...čime joj mogu očistiti PCB? i dali se uopče može ta grafa spasiti...
Slučajo se frendu polijao sok po hd3650,ona poluradi tj,nekad radi nekad ne...čime joj mogu očistiti PCB? i dali se uopče može ta grafa spasiti...
Uzmi acetona ili benztina te namoči četkicu za zube sa time i očetkaj ju. Zatim ju pusti 2-3 sata da sve ishlapi (možeš ju probat i fenom sušit ili stavit na radijator) i to je to.
Uzmi acetona ili benztina te namoči četkicu za zube sa time i očetkaj ju. Zatim ju pusti 2-3 sata da sve ishlapi (možeš ju probat i fenom sušit ili stavit na radijator) i to je to.
hvala,aceton nesmije biti uljni ili?,a jel smijem svugdje i po grafičkom čipu?,po vramovima,inače grafa daje artefakte u normalnom radu a u safe modu ništa!
jesi siguran da je to bezopasno za grafu?
hvala,aceton nesmije biti uljni ili?,a jel smijem svugdje i po grafičkom čipu?,po vramovima,inače grafa daje artefakte u normalnom radu a u safe modu ništa!
Da, ne smije biti na bazi ulja. Smije svugdje, ali nemoj baš previše jer nagrize plastiku.
Da. Grafa se u radu zagrije preko 60 stupnjeva pa joj radijator te temperature ne može ništa. Ni da ju griješ sa 100 stupnjeva ne možeš joj ništa. Na 180 bi se već nešto desilo, no ovako..
skini cooler ogoli je.. uzmi vlaznu krpicu i dobro je i pazljivo iscisti.. kasnije je posusi fenom ili necim..
skini cooler ogoli je.. uzmi vlaznu krpicu i dobro je i pazljivo iscisti.. kasnije je posusi fenom ili necim..
Vlažnu???? Ne smije voda na grafu!!!!
Skinuo sam cooler,čime da očistim pastu? toaletnim papirom?,dosta je ljepljiv PCB :/
Možeš sa toaletnim papirom ili ubrusom.
Zapečena je termalna pasta,pa nejde...
a na koju foru si je uspio zalit , dok si mu je slagao ili je kuciste otvorneo ,,hmmm . rastumci mi to :)
a na koju foru si je uspio zalit , dok si mu je slagao ili je kuciste otvorneo ,,hmmm . rastumci mi to :)
Hehehehe i meni je mutno,nisam ju ja zalio nego moj frend,nisam ja vidio kako ju je on zalio,čudan splet okolnosti :D
Treba strugati noktom. Ili plosnatim šarafcigeom ako budeš pazio.
Moze....destilirana voda :D
Voda je voda. Bilo koja provodi struju i izaziva hrđu.
Destilirana voda ne provodi struju
Moze....destilirana voda :D
Ako imaš nitro razređivač slobodno sa njime operi. Voda nije ok jer od nje pcb oksidira.
Nitro i malo veći kist. Samo peri. Neće si ništa dogoditi. Garantirano. Jedino kao što ti je gore savjetovano ostavi poslije dobro da se osuši. (preko noći)
1 omg pa nece ti grafa pohrdjat za 5 min ciscenja..
2 nisam mislio da je cistis vlaznom maramicom dok ti stroj radi lol
3 netreba se cijedit voda iz krpice..dovoljna je jako mala kolicina..
nije istina, ovo iz trgovine nije 100% destilirano pa provodi struju, isprobano
Ali destilirana voda,ako je kako treba nepravljeno,nece provodit struju
Hence,u pravu sam,al poslusaj kolege,ne mene,lol
medicinski benzin + vata
nije istina, ovo iz trgovine nije 100% destilirano pa provodi struju, isprobano
I to što mind_challenge kaže. Postoji redestilirana koja bi se mogla koristiti, ali... najveći problem je u oksidaciji metala.
sa bolnickim alkoholom ocisti pastu s GPUa 
Da inace ni ne smije biti vlage u zraku dok je grafa u pogonu 
Naravno da je smije i okupati i otusirati dok ne radi i onda je fino posusi prije nego se sama osusi zajedno s kamencem iz pipe.
Da voda provodi struju, morska voda jos i bolje. No nece je kupati zajedno s kucistem i svbe ustekano na 220V
Potpis. Moze biti i obicni spirit za ciscenje a moze i malo jaca rakija
nije to leca od optickog pogona da ce se otopiti ili zamutiti. No ja bih ipak prije pocistio viskove paste, ne one gume za zvakanje, s wc papirom brze je. A tek onda zglancao alkoholom.
Da inace ni ne smije biti vlage u zraku dok je grafa u pogonu 
Naravno da je smije i okupati i otusirati dok ne radi i onda je fino posusi prije nego se sama osusi zajedno s kamencem iz pipe.
Da voda provodi struju, morska voda jos i bolje. No nece je kupati zajedno s kucistem i svbe ustekano na 220V
Potpis. Moze biti i obicni spirit za ciscenje a moze i malo jaca rakija
nije to leca od optickog pogona da ce se otopiti ili zamutiti. No ja bih ipak prije pocistio viskove paste, ne one gume za zvakanje, s wc papirom brze je. A tek onda zglancao alkoholom.
niti alkoholom a jos manje rakijom (zbog secera) se ne cisti pasta, pogotovo ne s bakrenih hladnjaka - medicinski benzin rules, dostupno u svakoj apoteci
btw, da voda ne provodi struju vec elektroliti otopljeni u njoj
Ne slusaj nista ovo gore, !!! skini ovaj PDF i kupi izopropanol, on je za ciscenje tiskanih plocica.
http://rapidshare.com/files/448394404/ASWO_ELEKTRONIK_02_2011AV.pdf
Nadam se da nisi vec unistio grafu :-(.
Edit: najbolje je skinut cooler, i ocistit sve komplet i poslje uzet termalnu pastu i vratit cooler gore.
Ne slusaj nista ovo gore, !!! skini ovaj PDF i kupi izopropanol, on je za ciscenje tiskanih plocica.
http://rapidshare.com/files/448394404/ASWO_ELEKTRONIK_02_2011AV.pdf
Nadam se da nisi vec unistio grafu :-(.
Edit: najbolje je skinut cooler, i ocistit sve komplet i poslje uzet termalnu pastu i vratit cooler gore.
Jedan mali info: u acetono ima isopropanola, zato sam mu to i preporučio. Inače isopropanol je sam po sebi prejak i mogao bi mu nagristi vodove. Zato je aceton puno bolje riješenje.
A zasto se onda Izopropanol prodaje za ciscenje tiskanih plocica, a aceton za skidanje laka za nokte?
Aceton hlapi prebrzo da bi mogao bilo sta kvalitetno ocistiti.
Procitaj tu: Izopropanol (uses)
A zasto se onda Izopropanol prodaje za ciscenje tiskanih plocica, a aceton za skidanje laka za nokte?
Aceton hlapi prebrzo da bi mogao bilo sta kvalitetno ocistiti.
Procitaj tu: Izopropanol (uses)
Jedno su ručno rađene tiskane pločice. Mi ovdje govorimo o finijoj tehnologiji. Isopropanol može otopiti plastiku a da ne pričam što može napraviti plastičnim konektorima i kučištima el. elemenata.