Kakav vam se čini Club 3Dov cooler za 4850?
Je li potrebno kupovanje novog?
http://img40.imageshack.us/my.php?image=slika023.jpg
Kakav vam se čini Club 3Dov cooler za 4850?
Je li potrebno kupovanje novog?
http://img40.imageshack.us/my.php?image=slika023.jpg
Imam tu karticu. Cooler je u kutiji :)
Zavisi sta zelis s karticom. Ako zelis drzati standardne taktove, cooler je OK, i blagi OC dobro podnosi, ja sam drzao 660 MHz jezgru pod normalnim temperaturama (mislim da su bile idle ispod 40).
Ja sam htio OCati karticu pa sam ga zamijenio s S1+2x120mm i to rjesenje mi drzi 700 MHz u igrama ispod 50 stepeni. Cak se ni furmark ne rusi.
Ali glavna zamjerka mi je bila to sto memorija nije bila hladjena.
Ja sam uzeo Gigabyte s heatpipe-om, sto znaci bez coolera, te je vozio na nekih 90 stupnjeva pod opterecenjem. Naknadno sam nadodao 120mm cooler i sad podnosi sve moje hirove na 50 stupnjeva i manje
najbolje je uzet gainward-ovu s nereferentnim coolerom koja dodje oko 1000 kn, koja ima predobar cooler,i puno kvalitetnije VRM-ove, onakve koji se koriste na hd4870 karticama. Kartica dolazi s samsungovom 0.8ns memorijom koja se da lagano OC-at do 2600MHz (1300 Mhz), a uz 1 min posla se lagano napravi pencil mod i onda se moze kartica bez problema OC-at na 800/2600, a hladnjak je sposoban da ju ohladi i da u idle bude oko 35-40 ,a u load oko 60-65 C. Evo slika kako napravit pencil mod, samo treba HB olovkom obojati ovo sto je oznaceno na slici...
ja imam tu karticu od club 3d i maknuo sam njihov ventilator stavio obican za kuciste od 80 mm i odma sastrane pusu 2 venta od 120 mm tako da pokriju cjelu karticu i temperature su mi 35-52 stupnja pa vjerujem da bi se dao oc napravit samo ak mi mozete pomoc.....koji alati,dali treba voltazu mjenjat i koji je njen max....pa ako moze pomoc
ja imam tu karticu od club 3d i maknuo sam njihov ventilator stavio obican za kuciste od 80 mm i odma sastrane pusu 2 venta od 120 mm tako da pokriju cjelu karticu i temperature su mi 35-52 stupnja pa vjerujem da bi se dao oc napravit samo ak mi mozete pomoc.....koji alati,dali treba voltazu mjenjat i koji je njen max....pa ako moze pomoc
Preko Ati Overdrive se to i kloka obicno kad vec imamo taj alat na rasplolaganju treba to onda i iskoristit samo je pozeljno uvijek spustit malo od onog kaj je ponudio automatski Ati Overdrive i onda ne bi trebalo bit problema. Meni Automatski Ati Overdrive nudi za jezgru 790mhz a za memoriju 890mhz no ja sam to spustio malo i nikad problema nije bilo s tim!
Preko Ati Overdrive se to i kloka obicno kad vec imamo taj alat na rasplolaganju treba to onda i iskoristit samo je pozeljno uvijek spustit malo od onog kaj je ponudio automatski Ati Overdrive i onda ne bi trebalo bit problema. Meni Automatski Ati Overdrive nudi za jezgru 790mhz a za memoriju 890mhz no ja sam to spustio malo i nikad problema nije bilo s tim!