Club 3D HD4850 cooler

poruka: 12
|
čitano: 3.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Club 3D HD4850 cooler

Kakav vam se čini Club 3Dov cooler za 4850?

Je li potrebno kupovanje novog?

http://img40.imageshack.us/my.php?image=slika023.jpg

lol
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 11:47 (Fox Mulder).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Club 3D HD4850 cooler

Imam tu karticu. Cooler je u kutiji :)

Zavisi sta zelis s karticom. Ako zelis drzati standardne taktove, cooler je OK, i blagi OC dobro podnosi, ja sam drzao 660 MHz jezgru pod normalnim temperaturama (mislim da su bile idle ispod 40).

Ja sam htio OCati karticu pa sam ga zamijenio s S1+2x120mm i to rjesenje mi drzi 700 MHz u igrama ispod 50 stepeni. Cak se ni furmark ne rusi.

Ali glavna zamjerka mi je bila to sto memorija nije bila hladjena.

Resistance is futile (if < 1 ohm)
17 godina
protjeran
Club 3D HD4850 cooler

Ja sam uzeo Gigabyte s heatpipe-om, sto znaci bez coolera, te je vozio na nekih 90 stupnjeva pod opterecenjem. Naknadno sam nadodao 120mm cooler i sad podnosi sve moje hirove na 50 stupnjeva i manje

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Club 3D HD4850 cooler

najbolje je uzet gainward-ovu s nereferentnim coolerom koja dodje oko 1000 kn, koja ima predobar cooler,i puno kvalitetnije VRM-ove, onakve koji se koriste na hd4870 karticama. Kartica dolazi s samsungovom 0.8ns memorijom koja se da lagano OC-at do 2600MHz (1300 Mhz), a uz 1 min posla se lagano napravi pencil mod i onda se moze kartica bez problema OC-at na 800/2600, a hladnjak je sposoban da ju ohladi i da u idle bude oko 35-40 ,a u load oko 60-65 C. Evo slika kako napravit pencil mod, samo treba HB olovkom obojati ovo sto je oznaceno na slici...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Club 3D HD4850 cooler

ja imam tu karticu od club 3d i maknuo sam njihov ventilator stavio obican za kuciste od 80 mm i odma sastrane pusu 2 venta od 120 mm tako da pokriju cjelu karticu i temperature su mi 35-52 stupnja pa vjerujem da bi se dao oc napravit samo ak mi mozete pomoc.....koji alati,dali treba voltazu mjenjat i koji je njen max....pa ako moze pomoc

amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

ja imam tu karticu od club 3d i maknuo sam njihov ventilator stavio obican za kuciste od 80 mm i odma sastrane pusu 2 venta od 120 mm tako da pokriju cjelu karticu i temperature su mi 35-52 stupnja pa vjerujem da bi se dao oc napravit samo ak mi mozete pomoc.....koji alati,dali treba voltazu mjenjat i koji je njen max....pa ako moze pomoc

Probaj klokat preko overdrive-a znaci preko drivera od graficke ili preko Att-sa.
A sa voltazom se ne igraj ostavi ju na stocku da grafa nebi zavrsila u kontenjeruSmijeh.
xfire: ivan01992 / msn: ivanpijepivo@hotmail.com
16 godina
protjeran
BORG kaže...

Probaj klokat preko overdrive-a znaci preko drivera od graficke ili preko Att-sa.
A sa voltazom se ne igraj ostavi ju na stocku da grafa nebi zavrsila u kontenjeruSmijeh.
 uspio sam doc do 655-1050 i sve dobro....igram coh znaci dx10 jako optercenje i srusi se dojde bsod i restartam i onda je dobro pa sam vratio na staro sad me zanima zbog ceg to jer to nije neki preveliki clock
e da i to sam radio preko ati tt
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 0:23 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
BORG kaže...

uspio sam doc do 655-1050 i sve dobro....igram coh znaci dx10 jako optercenje i srusi se dojde bsod i restartam i onda je dobro pa sam vratio na staro sad me zanima zbog ceg to jer to nije neki preveliki clock
 Spusti frekvencije na memoriji i jezgri graficke kartice za 10mhz pa ces onda vidit pa ako jos zeza onda spusti jos za 10 pa ce bit onda ok valjda!Cool
17 godina
 Meni se jos nikad komp nije restarto zbog graficke, jedino mi je znao izac iz igre i onda bi pisalo ''drivers stop working'' ali to
samo ak je velik OC  btw uvjek OC-am preko Overdrive-a, prije sam probo preko Att-a ali mi je on rusio neke igre pa sam ga
prestao koristit.
xfire: ivan01992 / msn: ivanpijepivo@hotmail.com
16 godina
protjeran
rambox kaže...
BORG kaže...

Spusti frekvencije na memoriji i jezgri graficke kartice za 10mhz pa ces onda vidit pa ako jos zeza onda spusti jos za 10 pa ce bit onda ok valjda!Cool
 da al ak cu tak smanjivat necu nista napravit...idem probat preko overdrive-a
17 godina
Club 3D HD4850 cooler

Preko Ati Overdrive se to i kloka obicno kad vec imamo taj alat na rasplolaganju treba to onda i iskoristit samo  je pozeljno uvijek spustit malo od onog kaj je ponudio automatski Ati Overdrive i onda ne bi trebalo bit problema. Meni Automatski Ati Overdrive nudi za jezgru 790mhz a za memoriju 890mhz no ja sam to spustio malo i nikad problema nije bilo s tim!Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 0:59 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
rambox kaže...

Preko Ati Overdrive se to i kloka obicno kad vec imamo taj alat na rasplolaganju treba to onda i iskoristit samo  je pozeljno uvijek spustit malo od onog kaj je ponudio automatski Ati Overdrive i onda ne bi trebalo bit problema. Meni Automatski Ati Overdrive nudi za jezgru 790mhz a za memoriju 890mhz no ja sam to spustio malo i nikad problema nije bilo s tim!Cool

napravio sam tako i cnini se da je sad sve uredu hvala
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice