Clock speed (Catalyst) za Ati 4850

poruka: 11
|
čitano: 1.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam velikih problema sa grijanjem grafičke, i što je zanimljivo, grije se jednako bez obzira na postavke u igrama (Low, medium, high). Prije nego što možda odnesem u servis da mi naprave nešto u vezi toga, samo jedno pitanje:

je li normalno da mi dok radi u windowsima, catalysti prikazuju ovakav clock :  500MHz za GPU i  750Mhz za memoriju ?  (dok je u igri gpu bude 625 a memory 993MHz)

Inače temperatura mi je u windowsima oko 85-89C, a u igrama 100-119C, nekad se čak i resetira koliko je vruće (prašine nema nikakve u kućištu nigdje)

e da i fanspeed mi je u windowsima oko 40% a u igrama 70-90%.   A čak sam i skinuo bočnu stranicu kućišta radi boljeg prozračivanja.

pa eto ako mi možete reći koliko vam se to čini pretjerano.

I da li bi možda bolja situacija bila ako bih ja ručno ograničio taj clock a i ventilator na neke manje vrijednosti ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 19:23 (goldt).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Clock speed (Catalyst) za Ati 4850

Da, normalno je da pokazuje 500 s 750.

Temperatura koju ti imaš u Windowsima ti je velika i da je pod max opterečenjem a kamo li samo u Windowsima.

A ovo što kažeš u igrama do 119, to me čudi kako ti ta kartica još uvijek radi.

Ono što trebaš napraviti je dobro očistiti karticu (njen hladnjak) i zamijeniti termalnu pastu na njoj.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
neaktivan

da, to sam i ja mislio.  a je li mi puno isplativije kupiti pastu i  to sam napraviti ili odnijeti u servis ?

0 0 hvala 0
17 godina

U servisu će ti za to uzeti barem 100-150 Kn (pasta i sat-dva rada) dok to sam napraviš za samu cijenu paste. Naravno ako se želiš time zabaviti i ako se smatraš dovoljno stručnim da to i uradiš, u protivnom bolje dati na servis.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

samo da javim, izvadio sam grafu van da je usisam, i ispostavilo se da  je  unutar ventilatora postojalo neke vataste prašine koja mu je vjerojatno onemogućavala pravilan rad.

po novome, temperatura u windowsima je 78-80C, fan 24-29%,   a u igrama  81-89C, fan  30- 45%   -   jesu li takve vrijednosti ok ?

(igranje je sada jedno 5 puta ugodnije nego prije)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I to ti je previsoka temperatura, u windowsima ti treba oko 40, max 50. Da li mozda vidis na ventilatoru nekakva ostecenja, jel se slabije vrti ili nesto?

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj mu rucno postavit vecu brzinu okretaja venta ,al da mozes podnijet buku , pa prati temp. !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zapravo je oduvijek radio na ovakvim temperaturama koliko se sjećam, otkad je kupljen.  Nikakvih oštećenja na hladnjaku nije bilo osim spomenute prašine koja ga je sigurno blokirala, a brzinu okretaja radije ne bih podizo jer sam dosad trpio 70% svaki put kad upalim bilo kakvu igru i moram priznati da nije nimalo ugodno. A s druge strane sasvim sam zadovoljan sada s radom grafe i razinom buke koju stvara dok sam u igri (s obzirom na prije), tj. sad se skoro i ne čuje.

ne znam, možda je takva neka vrsta grafičke napravljena za rad na višim temperaturama od uobičajenih

0 0 hvala 0
15 godina

Ja svoju hd4890 drzim vent na 50% naviknuo sam se na buku a koristim i slušalice idle je oko 45-50 a load oko cca 80... probaj i ti staviti na 50 vent...

Suha krpa na dnu mora.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 14:16 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

4850 je predviđena da radi na toj temperaturi (kao što si i sam reko ), ako radi normalno u igrama nemoj se uopce zamarat s time  .

Pošto je to dosta stara grafička ako ce ti po ljeti stvarati probleme , samo staviš novu pastu i recimo svakih 2-3 mjeseca usisaš i nece bit problema .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Clock speed (Catalyst) za Ati 4850
Bubabug kaže...

4850 je predviđena da radi na toj temperaturi (kao što si i sam reko ), ako radi normalno u igrama nemoj se uopce zamarat s time  .

Pošto je to dosta stara grafička ako ce ti po ljeti stvarati probleme , samo staviš novu pastu i recimo svakih 2-3 mjeseca usisaš i nece bit problema .

120 stupnjeva nikako nije normalno za tu grafu. ja sam imao 4850 nije temperatura presla 70.

pero
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice