Razmišljam se o CF konfiguraciji tj. 5870x2 ali me brine što su mi PCI-E utori jako blizu i bojim se da će doći do pregrijavanja jer će jedna kartica u potpunosti biti uz drugu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne brini se, nece biti pregrijavanja ako je kuciste an nivou.
Naravno da će se gornja kartica pregrijavati ako je preblizu donje. Mislim da sam u nekog temi pročitao da je temperatura gornje kartice bila dosta viša od donje (preko 15/20 stupnjeva).
Sad opet ovisi koliko bi bile udaljene jedna od druge možda bi mogao staviti neki vent da puše prema njima i tako daje dodatni zrak karticama, tako će sigurno biti niže temperature.
Inače, za što bi koristio CF?
Naravno da će se gornja kartica pregrijavati ako je preblizu donje. Mislim da sam u nekog temi pročitao da je temperatura gornje kartice bila dosta viša od donje (preko 15/20 stupnjeva).
Sad opet ovisi koliko bi bile udaljene jedna od druge možda bi mogao staviti neki vent da puše prema njima i tako daje dodatni zrak karticama, tako će sigurno biti niže temperature.
Inače, za što bi koristio CF?
Grafičke bi bile jedna uz drugu. Gotovo nikakvog razmaka...
Ukazala mi se prilika nabaviti full povoljno još jednu 5870 pa zato. Ne bih poslije toga imao potrebe kupovati novu grafu sigurno 3-5 godina...
Pa ako je povoljno nemaš šta izgubit.
Naravno da imam ako se pregrije i krepa.
Razmišljam se o CF konfiguraciji tj. 5870x2 ali me brine što su mi PCI-E utori jako blizu i bojim se da će doći do pregrijavanja jer će jedna kartica u potpunosti biti uz drugu?
Kupi jo jednu HD 5870 i imaš jači grafički sustav od GTX 580(dosta jači).
Skaliraju dobro. Temperature će biti ok, ali me zanima o kojem je modelu riječ?
To je već problem ako ne bi bilo nikakvog razmaka. Gornja bi se sigurno pregrijavala.
Iako, ako bi ih mogao probati i staviš onda neki vent da puše u njih, moguće je da bi bile niže temperature.
Zvao sam HG Spot. Nešto sam kupovao kod njih pa su rekli da usput mogu donijeti i tu grafičku da ju probaju i testiraju (u mom kućištu) da vide koliko će se grijati..
To bi ti bilo najbolje. Samo neka testiraju u zatvorenom kućištu pod Futurmarkom i OCCT-om, pa ćeš najbolje vidjeti.
Pa javi onda kolike su temperature.
Sve ovisi o kucistu, gornja ce bi bila nekih cca 10C toplija ako je kuciste, dobro, a to je jos daleko od RV870 termalnog maximuma koji je 100C.
Sredi cable managment i par boljih ventova pa problema nece biti.O kojim se modelima tocno radi?Bilo bi pametno staviti model sa boljim i tisim hladnjakom iznad pa ga opaliti na nekih 60% i vidjeti kako se ponasa sto se tice temperatura u CF-u.
Saphire oba
Saphire oba
Vapor-x,referentna?Malo vise podataka molim.
Nije vapor-x, to znam :D
Naravno da imam ako se pregrije i krepa.
A šta ti neznaš sam pratit temperature?
Ne kanim platiti karticu pa onda zaključiti da se previše grije. Zato sam i otvorio ovaj topic. Karticu ću tek naknadno dobiti da ju isprobam.
Battlelog ~ UrbanFsk