CF konfiguracija

poruka: 18
|
čitano: 1.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
CF konfiguracija

Razmišljam se o CF konfiguraciji tj. 5870x2 ali me brine što su mi PCI-E utori jako blizu i bojim se da će doći do pregrijavanja jer će jedna kartica u potpunosti biti uz drugu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CF konfiguracija

Ne brini se, nece biti pregrijavanja ako je kuciste an nivou.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: CF konfiguracija

Naravno da će se gornja kartica pregrijavati ako je preblizu donje. Mislim da sam u nekog temi pročitao da je temperatura gornje kartice bila dosta viša od donje (preko 15/20 stupnjeva).

Sad opet ovisi koliko bi bile udaljene jedna od druge možda bi mogao staviti neki vent da puše prema njima i tako daje dodatni zrak karticama, tako će sigurno biti niže temperature.

Inače, za što bi koristio CF?

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Naravno da će se gornja kartica pregrijavati ako je preblizu donje. Mislim da sam u nekog temi pročitao da je temperatura gornje kartice bila dosta viša od donje (preko 15/20 stupnjeva).

Sad opet ovisi koliko bi bile udaljene jedna od druge možda bi mogao staviti neki vent da puše prema njima i tako daje dodatni zrak karticama, tako će sigurno biti niže temperature.

Inače, za što bi koristio CF?

Grafičke bi bile jedna uz drugu. Gotovo nikakvog razmaka...

Ukazala mi se prilika nabaviti full povoljno još jednu 5870 pa zato. Ne bih poslije toga imao potrebe kupovati novu grafu sigurno 3-5 godina...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 14:07 (TracerCPP).
15 godina
neaktivan
CF konfiguracija

Pa ako je povoljno nemaš šta izgubit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Naravno da imam ako se pregrije i krepa.

15 godina
odjavljen
TracerCPP kaže...

Razmišljam se o CF konfiguraciji tj. 5870x2 ali me brine što su mi PCI-E utori jako blizu i bojim se da će doći do pregrijavanja jer će jedna kartica u potpunosti biti uz drugu?

Kupi jo jednu HD 5870 i imaš jači grafički sustav od GTX 580(dosta jači).

Skaliraju dobro. Temperature će biti ok, ali me zanima o kojem je modelu riječ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 14:18 (MARKOZD15).
17 godina

To je već problem ako ne bi bilo nikakvog razmaka. Gornja bi se sigurno pregrijavala.

Iako, ako bi ih mogao probati i staviš onda neki vent da puše u njih, moguće je da bi bile niže temperature.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina
neaktivan

Zvao sam HG Spot. Nešto sam kupovao kod njih pa su rekli da usput mogu donijeti i tu grafičku da ju probaju i testiraju (u mom kućištu) da vide koliko će se grijati..

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 14:22 (TracerCPP).
17 godina

To bi ti bilo najbolje. Samo neka testiraju u zatvorenom kućištu pod Futurmarkom i OCCT-om, pa ćeš najbolje vidjeti.

Pa javi onda kolike su temperature.

15 godina
neaktivan
CF konfiguracija

Sve ovisi o kucistu, gornja ce bi bila nekih cca 10C toplija ako je kuciste, dobro, a to je jos daleko od RV870 termalnog maximuma koji je 100C.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 14:26 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CF konfiguracija

Sredi cable managment i par boljih ventova pa problema nece biti.O kojim se modelima tocno radi?Bilo bi pametno staviti model sa boljim i tisim hladnjakom iznad pa ga opaliti na nekih 60% i vidjeti kako se ponasa sto se tice temperatura u CF-u.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CF konfiguracija

Saphire oba

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
TracerCPP kaže...

Saphire oba

Vapor-x,referentna?Malo vise podataka molim.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
CF konfiguracija

Nije vapor-x, to znam :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Naravno da imam ako se pregrije i krepa.

A šta ti neznaš sam pratit temperature?

14 godina
neaktivan

Ne kanim platiti karticu pa onda zaključiti da se previše grije. Zato sam i otvorio ovaj topic. Karticu ću tek naknadno dobiti da ju isprobam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 20:14 (TracerCPP).
15 godina
neaktivan
Opicis fan manualno na 100% dok igras i to je to, nema pregrijavanja :D
Battlelog ~ UrbanFsk
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice