Besramno jeftina HD4870X2 zaključana tema

poruka: 65
|
čitano: 9.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Besramno jeftina HD4870X2

Upravo sam gledal Linksov cijenik pošto uzimam i7 platformu i kad u oko mi padne ovo:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=galerija&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.407

Mislim stvarno je jeftina,a pogotovo kad uzmeš u obzir da GTX295 dođe 3800kn.

Ova je moja.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Besramno jeftina HD4870X2

Dobro su je smanjili

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
17 godina

Da je besramno jeftina i nije, ipak je 2.8k kuna u igri Šutim

madafaka
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad definitivno predstavlja najbolji izbor u tom segmentu.Čak je i GTX285 skuplja od ove,a slabija.A GTX295 defenitivno nema šta radit pokraj ove kad je bolja samo za max10FPS-a,a skuplja čak 1000kn.Namijeravao sam uzet baš GTX295 ali kad vidih ovo odmah je zaboravi.Osmijeh

M.C
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svakako isplativije nego GTX 295, ali ne isplati se danas dati toliko novaca za graficku... Za manje od godinu dana ces imati jace grafe koje ce biti podosta jeftinije. Najbolje uzet si jednu 4870 pa poslije kada pojeftini uzeti jos jednu i upariti u crossfire (Iako nevidim ama bas nikakav razlog zasto bi nekome trebale danas toliko skupe graficke za igranje igrica)

xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
microman kaže...

Sad definitivno predstavlja najbolji izbor u tom segmentu.Čak je i GTX285 skuplja od ove,a slabija.A GTX295 defenitivno nema šta radit pokraj ove kad je bolja samo za max10FPS-a,a skuplja čak 1000kn.Namijeravao sam uzet baš GTX295 ali kad vidih ovo odmah je zaboravi.Osmijeh

di si ti vidio tih 10 fpsa?? na testovima i reviewima? jel znas kolko u praksi je gtx295 bolja kartica od hd4870x2?? cim vise das soka gtx295 (pod to podrazumijevam dizanje frkvencije proca) tim vise ona gazi dotricnu. znam to iz iskustva. ali kao sta ti kazes 10 fpsa ali gdje?? u crysisu da.. u slabije zahtjevnim igrama je ta razlika vec..
to je ono sta ja znam iz prakse. a da ne pricam kolko je hd4870x2 vrucija od gtx295
17 godina
neaktivan

˝Besramno jeftina˝?Da su cijene pale to da ali besramno i nije.To je necija placa.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

8 0 hvala 0
16 godina

pa bila je na akciji do nedavno za oko 2400. u ADM-u ako se ne varam?

microman sigurno radi u linksu Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 16:10 (alien).

1 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...
  di si ti vidio tih 10 fpsa?? na testovima i reviewima? jel znas kolko u praksi je gtx295 bolja kartica od hd4870x2?? cim vise das soka gtx295 (pod to podrazumijevam dizanje frkvencije proca) tim vise ona gazi dotricnu. znam to iz iskustva. ali kao sta ti kazes 10 fpsa ali gdje?? u crysisu da.. u slabije zahtjevnim igrama je ta razlika vec..
to je ono sta ja znam iz prakse. a da ne pricam kolko je hd4870x2 vrucija od gtx295
 nije sve u performansama, ima nešto i u parama ;)
poanta je u tome da je uloženo/dobiveno na strani 4870X2 kartice
C'est la vie
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
microman kaže...

Kao što rekoh 10FPS-a Max.Vidi BUG(br195.strana 39).Mislim znam da svako svog konja hvali.No nisam toliko lud da tih 10FPS-a platim 1000kn više.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 16:10 (microman).
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

˝Besramno jeftina˝?Da su cijene pale to da ali besramno i nije.To je necija placa.

Da.Ali mislim za taj segment grafa.Mislim to je najača ATI-eva grafa koja je mizerno slabija od Najače Nvidine grafe a jeftinija je čak 1000kn.
M.C
17 godina
neaktivan

neki dan sam postao vlasnik jedne...graficka je stvarno i vise nego dobra...samo da se cijela iskoristi treba mrcinski procesor

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
toxic kaže...
microman kaže...

Kao što rekoh 10FPS-a Max.Vidi BUG(br195.strana 39).Mislim znam da svako svogn konja hvali.No nisam toliko lud da tih 10FPS-a platim 1000kn više.
 nah eto vidis. da 10 fpsa na vise. Sve zavisi od igre reko sam ti da znam iz prakse sve to probo sam doduse ne sa i7 kojeg sad imam ali sa quadom sam probo hd4870x2. i znam o cemu pricam.
a neke igre rade puno losije nego na nvidiji tipa the simsi 3, grid itd..
kaj bi ja falio svoga konja, meni bi bilo bolje kada niko nebi imo gtx295 nego samo ja i nagovaro bi te da kupis neku desetu karticu ali ja govorim ono sta sam vidio i sta znam.
17 godina

Gledaj,to ti nije 10 FPS-a kako ti to vidis crno i bijelo iz neke tamo tablice i iz neke igre.GTX295 je brza do 25% u fluidnijem FPS-u.Znaci ima manji frejm drop od 4870X2.Kad uzmes to u obzir i da je brza 10-15 FPS-a,to ti je skoro i 30% vise.Dalje.4870X2 se grije ko pegla i vuce vise struje.Dalje.PhysX.Dalje.3D Vision.Dalje.Ati kartice se bas i ne slazu s novijim igrama,kao recimo GTA4 na kojima je bilo brdo gresaka s Atijem kad je izasla.Sad je manje vise ok.Ali ako volis cekati po par mjeseci da ati usavrsi drajvere sa igrom koju ti zelis igrati,onda samo naprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 16:14 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
microman kaže...
toxic kaže...
microman kaže...

Kao što rekoh 10FPS-a Max.Vidi BUG(br195.strana 39).Mislim znam da svako svogn konja hvali.No nisam toliko lud da tih 10FPS-a platim 1000kn više.
 nah eto vidis. da 10 fpsa na vise. Sve zavisi od igre reko sam ti da znam iz prakse sve to probo sam doduse ne sa i7 kojeg sad imam ali sa quadom sam probo hd4870x2. i znam o cemu pricam.
kaj bi ja falio svoga konja, meni bi bilo bolje kada niko nebi imo gtx295 nego samo ja i nagovaro bi te da kupis neku desetu karticu ali ja govorim ono sta sam vidio i sta znam.
 upravo to...u far cry 2 je recimo jaca GTX-ica al u GTA IV vec bi se dalo govorit
VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
Romano kaže...

Gledaj,to ti nije 10 FPS-a kako ti to vidis crno i bijelo iz neke tamo tablice i iz neke igre.GTX295 je brza do 25% u fluidnijem FPS-u.Znaci ima manji frejm drop od 4870X2.Kad uzmes to u obzir i da je brza 10-15 FPS-a,to ti je skoro i 30% vise.Dalje.4870X2 se grije ko pegla i vuce vise struje.Dalje.PhysX.Dalje.3D Vision.

eto jos jedan sta zna pravu razliku nisam sam :D samo kaj sam ja to tako vidio i iskusio i u praksi.
no to je ono dat cu manje love a imat cu iste performanse tako to amd radi a kada nakon mjesec dana vidim na oglasniku prodaje se hd4870x2 stara 1 mjesec za 1800kn sve mi je jasno..
ja recimo sada vise nebi kupio novu grafu hd4870x2 vec kada bi kupovo pun oglasnik ti ej tih grafi do max 2000kn a sve ti imaju garanciju tako da je bolje od njih kupit ako vec gledas ulozeno dobiveno
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
microman kaže...
toxic kaže...
microman kaže...

Prvo:Mene ne zanimaju igre tipa COD2 koja radi na skoro svakoj novijoj grafi.Mene zanimaju igre poput Crysisa i Far Cry2(Upravo je to igra gdije je GTX295 brža za 10FPS-a).
Drugo:Znam da Nvidia radi bolje(ne na nekim več na večini) igra.I zato sam baš prvo piknuo oko na GTX295.No kad sam vidio cijenu ove grafe odmah zaboravih 295.
M.C
17 godina
microman kaže...
toxic kaže...
microman kaže...
toxic kaže...
microman kaže...

Prvo:Mene ne zanimaju igre tipa COD2 koja radi na skoro svakoj novijoj grafi.Mene zanimaju igre poput Crysisa i Far Cry2(Upravo je to igra gdije je GTX295 brža za 10FPS-a).
Drugo:Znam da Nvidia radi bolje(ne na nekim več na večini) igra.I zato sam baš prvo piknuo oko na GTX295.No kad sam vidio cijenu ove grafe odmah zaboravih 295.
 nebi vjerovo ali jedna hd4850 radi bolje u cod2 nego gtx 295 kad smo vec kod toga :P takoder sam isprobao.
17 godina
neaktivan

Neki od vas imaju previše slobodnog vremena i taticu dubokog novčanika. 2800kn za grafičku koja za 4 mjeseca nece vrijediti 1000kn.

Tko se pali na x2, ima u diskontu24 4850x2 za 1500kn.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Stare igre ne rade sasvim dobro u skladu sa novijem hardweru to bi vec trebao i golub na grani znati

17 godina
Gilbert kaže...

Neki od vas imaju previše slobodnog vremena i taticu dubokog novčanika. 2800kn za grafičku koja za 4 mjeseca nece vrijediti 1000kn.

ma vec je sada na oglasniku imas za 1500-2000kn, a gtx 295 sa garancijom nesto skuplje max 2500kn mozes kupit i to sa garancijom.
16 godina
microman kaže...
 Kao što rekoh 10FPS-a Max.Vidi BUG(br195.strana 39).Mislim znam da svako svog konja hvali.No nisam toliko lud da tih 10FPS-a platim 1000kn više.
 Sa pcgameshardware.com
The Geforce GTX 295 is victorious in the five games with 4x and 8x anti-aliasing. The advantage of 25 percent with 4x FSAA is decreased to 18 percent with 8x FSAA, but the difference to the HD 4870 X2 is still noticeable. The Radeon prevails in at very high resolutions only, but this is almost irrelevant because the actual fps are too low.
Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Kao prvo:nemam taticu nego vrlo marljivo radim da dođem do para.Kao drugo prosvijetlio si mi pamet kad si napisao da za četri mijeseca neče vrijedit 1000kn(Stvarno nisam znao).
A kao treče moja je osobna stvar i briga dal se palim na x2.I ako nemaš niš pametnog za napisat NEMOJ!
M.C
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 16:26 (microman).
17 godina

2800 kn dat za graficku  karticu je bacen novac u vjetar i to je tak to nema nikakvog smisla kad se za 1.500 kuna moze kupit graficka s kojom mozes igrat bez problema na 1680-1050 i nema frke onda a to se odnosi na normalnog korisnika zapravo igraca a to je vise nego dovoljno!Cool

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni je dovoljna ova moja od 1000 kn...dobro ta je puno bolja ali je i skuplja...

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko para ,toliko muzike.

Nije to nikakvo bacanje novca .

A ovo "besramno" u naslovu je cak i razuman pridjev s obzirom da su do nedavno high end kartice kostale 4000 kn u vecini slucajeva.

Serenity Now!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao što se može vidit:Moj PC.Imam konfu koja i nije preskupa.I opčenito kad si slažem konfu gledam na balans preformanse/cijena.No evo ovaj mijesec me nešt piklo i uzet ču par komponentica koje su van mojeg pravila.A to je u prvom redu grafa.Ja sam prvo zabirijao na GTX295 no kad sam vidio cjenu XFX-ove HD4870x2 ušao sam u dilemu.Znam da Nvidia pruža stabilniji i jači FPS.Isto tako znam da je hladnija,štedljivija i tiša.No ova cijena od 1000kn više bi svakoga dovela u situaciju da se zapita dal je to vrijedno.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...

2800 kn dat za graficku  karticu je bacen novac u vjetar i to je tak to nema nikakvog smisla kad se za 1.500 kuna moze kupit graficka s kojom mozes igrat bez problema na 1680-1050 i nema frke onda a to se odnosi na normalnog korisnika zapravo igraca a to je vise nego dovoljno!Cool

Pitam se što je "bačen novac"?
Na grafičku koja dođe 2800kn i slijedeće 3 godine ću moći vrlo vjerojatno vrtit sve na njoj (ok danas na max. postavkama, za 3 godine na min postvkama, ali ću, vrlo vjerojatno, moći) ili dati u te tri godine tri puta 1500 kn za grafičku???
Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Upravo sam gledal Linksov cijenik pošto uzimam i7 platformu i kad u oko mi padne ovo:

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=galerija&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.407

Mislim stvarno je jeftina,a pogotovo kad uzmeš u obzir da GTX295 dođe 3800kn.

Ova je moja.

da, cijena je pala zbog recesije
svejedno pošto je recesija svejedno je skupo
s time možeš hranit četveročlanu obitelj barem 2 tjedna sa 200 kn dnevno a to je puno
17 godina
microman kaže...

...Ja sam prvo zabirijao na GTX295 no kad sam vidio cjenu XFX-ove HD4870x2 ušao sam u dilemu.Znam da Nvidia pruža stabilniji i jači FPS.Isto tako znam da je hladnija,štedljivija i tiša.No ova cijena od 1000kn više bi svakoga dovela u situaciju da se zapita dal je to vrijedno.

Uopće ne želim ulaziti u raspravu Nvidia-ATi, ali me fascinira jedna stvar - kako to da je 2.800 Kn 'besramno jeftino', a 1000 Kn razlike je 'nevjerojatno mnogo'? Pa pogledaj samo što si sve nabrojao kao plus i onda ti se 35% cijene više čini puno (jača, stabilnija, hladnija, štedljivija, tiša)?
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 17:33 (Veliki Brat).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice