Šta se nesiplati !!! Pa jeftinija je oko 240 kn, dok su performanse IDENTIČNE na rezama do 1080p uključujuči i tu rezu !!!
dobro kažeš ali taj xfx ima neku igračkicu od hladnjaka,tako da treba vidit kakva cijena je safire
Šta se nesiplati !!! Pa jeftinija je oko 240 kn, dok su performanse IDENTIČNE na rezama do 1080p uključujuči i tu rezu !!!
dobro kažeš ali taj xfx ima neku igračkicu od hladnjaka,tako da treba vidit kakva cijena je safire
Ne misliš valjda kupiti HD7850 sa samo 1GB? Ne budi lud..
za 180kn više se dobije sapphire dual fan 7850 2GB (adm.hr). bez obzira kaj daju iste performanse do 1080p, isplati se na malo skuplju sapphire
Da, treba čekat ove sa boljim hladnjacima ( čitaj tišim ). Ma de to sa GB vrama je marketing. AMD grafe imaju još od 2010. 2GB rama, a igre i sad 2012 lete na rezama koje ima 95% gamera sa 1GB rama. Mislim, netko tko će imat grafu koju sad kupi naredne 32 godine, nek uzme sa što više rama. Ja sigurno je neću imat 3 godine .
Da, treba čekat ove sa boljim hladnjacima ( čitaj tišim ). Ma de to sa GB vrama je marketing. AMD grafe imaju još od 2010. 2GB rama, a igre i sad 2012 lete na rezama koje ima 95% gamera sa 1GB rama. Mislim, netko tko će imat grafu koju sad kupi naredne 32 godine, nek uzme sa što više rama. Ja sigurno je neću imat 3 godine .
e vidiš, ima onih koji kupuju karticu jednom u 5 godina
Nemoj nikako ić na 1GB model ako imaš 1080p rezu .. Ja sam imao HD6950 1Gb i GTX 560 1Gb i ostjetiš da na obje fali memorije !
Ubacis recimo visoke texture u C2, DX11 paket i opalis sve na maximum pa ces vidjeti kako stuca ta sa 1GB videomemorije, bio bi glupan kada bi ustedio tih 140 HRK radi kojih cu u naredne 2 godine morati mijenjati karticu, ovako imam karticu sa boljim coolerom i automatski vecim potencijalom, te sa gigom vram-a vise.
Ubacis recimo visoke texture u C2, DX11 paket i opalis sve na maximum pa ces vidjeti kako stuca ta sa 1GB videomemorije, bio bi glupan kada bi ustedio tih 140 HRK radi kojih cu u naredne 2 godine morati mijenjati karticu, ovako imam karticu sa boljim coolerom i automatski vecim potencijalom, te sa gigom vram-a vise.
radi toliko mizerne razlike ne bih upće razmišljao o 1gb verziji. a definitivno ti neće smetati u igrama pa čemu štediti na praktični najbitnijoj komponenti za igranje a 1 gb memorije vrlo lagano popapaju današnje igre i kako je krenulo nove igre imat će tendenciju da gutaju sve više.
Pa sve je to OK, samo ja u zilijun testova nevidim nikakvu spomena vrijednu razliku 2GB vs 1GB na normalnim monitorima. Razlika je 200 kn i nekom će to bit možda taman na knap koliko može dat. Ja ću uzet 2GB kad budem kupovao, samo sam mislio reći da neće nitko pogriješiti niti s ovim 1GB. A to sa memorijom ide polako, pa kad bude trebalo više rama uzmeš takvu grafu i amen.
počele su stizat safirke 7850 1gb i imaju jednaku cijenu kao sa 2gb pa tko ne obrati pažnju mogao bi se zayebat pri kupovini
U nekim trgovinama cu cak i par kuna skuplje od 2GB modela !
Pa za HD 7950 nisu lagali što se tiče pojeftinjenja kod nas. HD 7850 je nakon pojeftinjenja skuplja nego što je bila prije 1 mjeseca s druge strane.
Pa za HD 7950 nosu lagali što se tiče pojeftinjenja kod nas. HD 7850 je nakon pojeftinjenja skuplja nego što je bila prije 1 mjeseca s druge strane.
hd7850 će razdrmat obična gtx660
Pa bio bi red, jel ove cijene od oko 1900 kn su puno previše za takve grafe. Ona mora opast na 1500 kn da bude iole prihvatljiva cijena. Nekako sumnjam da će je gtx 660 uzdrmati. Nvidija je još gora od AMD-a po pitanju cijena i grafi. Izdaju grafe jedna sporija od druge 10%, s cijene su od 2600 pa do 4000 kn. GTX 660 neće bit ispod 2200 kn, sudeći po cijeni Ti verzije, tako da neznam kako će baš uzdrmat HD 7850 koju možeš za keš kupit za sitno iznad 1800 kn. Sve komplet grafe su preskupe.
Pa bio bi red, jel ove cijene od oko 1900 kn su puno previše za takve grafe. Ona mora opast na 1500 kn da bude iole prihvatljiva cijena. Nekako sumnjam da će je gtx 660 uzdrmati. Nvidija je još gora od AMD-a po pitanju cijena i grafi. Izdaju grafe jedna sporija od druge 10%, s cijene su od 2600 pa do 4000 kn. GTX 660 neće bit ispod 2200 kn, sudeći po cijeni Ti verzije, tako da neznam kako će baš uzdrmat HD 7850 koju možeš za keš kupit za sitno iznad 1800 kn. Sve komplet grafe su preskupe.
Slažem se, samo bih se nadovezao ... pored rabljenih grafa sve su ostale preskupe :) Pa zašto ne kupite generaciju prije rabljenu grafu i pravite se kao da nove nisu tu ?
Izasao novi 7970ghz BIOS za moju XFX7970 pa reko da probam zasto ne.Jedinu vaznu napomenu kod flashanja (bar kod mene) je da bas moraju biti driveri 12.7 beta (ja iso logikom da 12.8 su noviji i imaju sve sto i 12.7 beta sto je rezultiralo sjebnm biosom).
Uglavnom sve je na kraju zavrsilo uspijesno i evo par bencheva iz 3dmarka11.
Proc je I7-2600k 4000mhz ( 4 slika cpu 4600mhz),
a grafa je na stock voltagu i overclokirano je preko CCC.
Ma ne moraju biti 12.7 driveri. Ja sam uspješno flashao i sa 12.8 driverima. Samo što sam se vratio na originalni bios jer ghz bios samo poveća mogućnost oc iz cc. Ispravite me ako griješim. Jedina napomena je kad se vraća originalni bios da se ipak mora to učiniti sa flashom iz dos boota jer winflash baca mismatch error.
Izasao novi 7970ghz BIOS za moju XFX7970 pa reko da probam zasto ne.Jedinu vaznu napomenu kod flashanja (bar kod mene) je da bas moraju biti driveri 12.7 beta (ja iso logikom da 12.8 su noviji i imaju sve sto i 12.7 beta sto je rezultiralo sjebnm biosom).
Uglavnom sve je na kraju zavrsilo uspijesno i evo par bencheva iz 3dmarka11.
Proc je I7-2600k 4000mhz ( 4 slika cpu 4600mhz),
a grafa je na stock voltagu i overclokirano je preko CCC.
Na kolikom naponu radi HD7970 sa tim novim biosom?
Gledam malo 7970, jako mi se svidja, prodal bi ove svoje i cak kupil nju. Isao bi na nereferentnu. Al fakat nasi prodavaci precjenjuju. Obicna 1GHz edition se dala za 3k nabaviti, a nereferentna je preko 1000kn skuplja, ono stvarno preveise je previse. I da se osvrnem na ovaj SOC hladnjak - kaj se mene tice smece nad smecem. Prebucno. Bas su ga shebali. Ne kuzim, masovnom pojavom closed loop vodenih, "kvazivodenih" tipa Asetek i Corsair, koji su i jeftini, sta se ne moze napraviti jedna kartica sa takvim hladenjem? Naravno osim PNY, koji radi to vec...
Gledam malo 7970, jako mi se svidja, prodal bi ove svoje i cak kupil nju. Isao bi na nereferentnu. Al fakat nasi prodavaci precjenjuju. Obicna 1GHz edition se dala za 3k nabaviti, a nereferentna je preko 1000kn skuplja, ono stvarno preveise je previse. I da se osvrnem na ovaj SOC hladnjak - kaj se mene tice smece nad smecem. Prebucno. Bas su ga shebali. Ne kuzim, masovnom pojavom closed loop vodenih, "kvazivodenih" tipa Asetek i Corsair, koji su i jeftini, sta se ne moze napraviti jedna kartica sa takvim hladenjem? Naravno osim PNY, koji radi to vec...
Ostavi to sto imas, moj dobri savjet, i meni je zao sto sam otisao sa GTX 570 SLI setupa.
Ako vec silno zelis HD 7970 i neces ici na jos jednu kasnije, kupi referetnu i Accelero na nju nabaci.
Kupis si HD7970 3X Windforce sa tvornicki podignutim taktom sa 925 na 1000MHZ, na 1100 imas GHZ Edition a clocka se bolesno pod ovim coolerom te ima jako dobro VRM hladenje.
Kupis si HD7970 3X Windforce sa tvornicki podignutim taktom sa 925 na 1000MHZ, na 1100 imas GHZ Edition a clocka se bolesno pod ovim coolerom te ima jako dobro VRM hladenje.
a lol. sta nije GHz edition 1000 MHz? uglavnom kuzim sta oces reci, hvala :D
ja bi nekaj ovakvo. Steta sta cijene divljaju, bila je 3,7k, pa je na 4,2k skocila pa sad opet pala na 3,9k, i to sve u protisu...Jedino me malo muci performance u BF3 iste grafe,al najvjerojatnije su za to driveri krivi...
Ne, ona(GHZ 7970) ima boost do 1050MHZ, pa na 1050MHZ imas GHZ Edition.Sto ce ti Lightning model, on u prosjeku ima bolji OC memorije a preko 1600-1700MHZ za memoriju ti ne treba za 24/7 uporabu, i to je previse.BF3 je sreden, 12.8 driveri su dali boost i sada ti je ovakva 7970 jednaka GTX680.
Ne, ona(GHZ 7970) ima boost do 1050MHZ, pa na 1050MHZ imas GHZ Edition.Sto ce ti Lightning model, on u prosjeku ima bolji OC memorije a preko 1600-1700MHZ za memoriju ti ne treba za 24/7 uporabu, i to je previse.BF3 je sreden, 12.8 driveri su dali boost i sada ti je ovakva 7970 jednaka GTX680.
na lightningu se dade postelati sve kaj zelis, svaki zivi parametar kaj postoji mozes pratiti. a da ne govorim da je hladjenje vrhunsko, ova moja ko iz p.... skoci na 900MHz uz truncicu napona. Zao mi je sta je nisam probao ove zime koliko ide na minusu...mislim da bi je mogao preko GHz-a pogurnuti...
ovaj novi bios ide samo na referentne modele hd7950?
ovaj novi bios ide samo na referentne modele hd7950?
Moze na sve ja mislim.