AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 597.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon 6xxx

@dado8

da ne trazim sad, tema ima previse stranica a promaklo mi je, koja je bila oklada? da ce 6970 bit brza od gtx 480 ili nest drugo?

narucio 6850 toxic (lol, reko bratu da mi kupi i donese kad bude dolazio u osijek) stize u petak pa napravim vjerojatno review, mozda i usporedbu sa 5850 ako je brat donese

inace, kako najlakse skupit hvala, reci sretab bozic i nova godina i svi stiscu hvala (samo se salim)

4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: AMD Radeon 6xxx
ShadoW kaže...

@dado8

da ne trazim sad, tema ima previse stranica a promaklo mi je, koja je bila oklada? da ce 6970 bit brza od gtx 480 ili nest drugo?

narucio 6850 toxic (lol, reko bratu da mi kupi i donese kad bude dolazio u osijek) stize u petak pa napravim vjerojatno review, mozda i usporedbu sa 5850 ako je brat donese

inace, kako najlakse skupit hvala, reci sretab bozic i nova godina i svi stiscu hvala (samo se salim)

Oklada je bila da će 580 biti 15% brža od 6970 u 3DMarku 11, a iz ovog što je dado dao vidimo da je cca 9% brža

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan

microman oklada je bila jasna, care cujemo se poslije Nove, sad sam preokupiran s drugim "obvezama"{#}

Oklada je važila za tvorničke postavke u 3D mark 11, dakle Preformance mod kod kojeg se testiraju sve grafe.No i u PReformance Modu je GTX580 brža za kakvih 12% tako da kako god oklada je tvoja.

No nisi bio upravu(barem ne u potpunosti), dakle Preformanse HD6970 nisu u rangu GTX580 kako si ti pisao, već su u rangu GTX570, recimo da ostaje zdravi odnos HD5870-GTX480 i GTX470, jedino gdi si bio u pravu jest Die size čipa.

Isto tako po novome GTX570 ima 19$(eura) jeftiniji MSRP od HD6970 tako da više HD6970 ni nije neki bang for buck proizvod, dakle uskoro bi se cijene gForce GTX570 grafa trebale korigirati pa će tako biti jeftinije od HD6970.

Jedino HD6950 po cijeni nema konkurenciju, no i to bi se moglo promijeniti čim izađe GTX560.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 17:38 (microman).
17 godina
AMD Radeon 6xxx

zna netko koje su maksimalne voltaze za 6850?

0 0 hvala 0
17 godina
ShadoW kaže...

zna netko koje su maksimalne voltaze    za 6850?

NAPON!!!

Za moju je 1.3V, barem toliko mogu max. postavit i s time ide na 1GHz (za jezgru)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 22:35 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
ShadoW kaže...

zna netko koje su maksimalne voltaze   za 6850?

NAPON!!!

Za moju je 1.3V, barem toliko mogu max. postavit i s time ide na 1GHz (za jezgru)

to sam mislio, zeznio sam se dok sam pisao : )) jel ide malo preko jedan ili bas na 1ghz, procitao sam po review-ima da toxic ide maksimalno na 1010MHz, ali za toxic su potrebna 2x6pin vjerovatno (tj. sigurno) samo zbog OC

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Ja sam benchao na 1060/1200 obićnu safirku na 1.3v . 

0 0 hvala 0
17 godina
imba kaže...

Ja sam benchao na 1060/1200 obićnu safirku na 1.3v . 

kazu da je 1010 uspijeva na vecini kartica i da onda moze raditi 24/7, mogle bi i vise samo za bencheve

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 23:54 (ShadoW).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Ja još uvijek imam poteškoca s 3d markom i izbaci mi error kod fizike pa nisam uspio saznati koja je granica :(

0 0 hvala 1
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Ja nebih držao više od 850/1100 za 24/7, to je sasvim dovoljno.

Samo ćete prije vrm-ove spržit.

BTW: evo upravo sam kupio i drugu HD6850 od gigabyte-a, večeras slike i napokon da upogonim taj crossfire :-)

Sada za ovih 2-2.5 tjedna praznika ima da se naigram ko malo dijete.

EDIT:

Puno ljudi se zacrni ekran kada pokrene test fizike, rješenje je jednostavno treba maknut kvačicu sa "scan system info" u help tab-u, meni radi samo kada to napravim:

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=727106&mpage=1

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 12:34 (Hyperion).
Moj PC  
11 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Da li se isplati dati 500kn više za amd 6870 ili uzeti 6850,koliko je 6870 jača i dali vrijedi tih 500kn više?

AKO SAM TI POMOGAO STISNI HVALA ! ! !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jughead kaže...

Da li se isplati dati 500kn više za amd 6870 ili uzeti 6850,koliko je 6870 jača i dali vrijedi tih 500kn više?

ni u kojem slučaju.

Uzmeš toxic verziju 6850 i klokaš ju do 1 Ghz. 500 kn znači puno za bolje kučište i napajanje( možda proc).

15 godina
neaktivan

znači isplati se uzimati amd 6850,koliko je slabija od 6870 , gleadao sam neke reviewe i vidio da je razlika samo 10fps-a jel to istina i jel ta 6850 može pokretati sve novije igrice na ultra na 1920x1080?

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

5850 većinu igara pokreće bez problema na ultra detaljima stoga ne vidim zašto ne bi i 6850.

Inače, ti misliš kupiti nešto već jednom ili ne?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Može pokrenuti sve na dosta visokim detaljima. I prestani trolat na sve strane pls.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

5850 većinu igara pokreće bez problema na ultra detaljima stoga ne vidim zašto ne bi i 6850.

Inače, ti misliš kupiti nešto već jednom ili ne?

ako dobijem 1400kn  na kladionici  sad u nedjelju

17 godina
AMD Radeon 6xxx

OMFG dogodilo se nešto neočekivano. Kada sam stavio drugu grafičku u drugi pci-e slot i dok sam zašarafljivao šarafić on mi je pao pa sam vadio grafičku van i pritom sam nekak otkino sitni kondenzator na matičnoj ploči.

Sad jel vrijedi uopće pokušavat palit comp ili bolje da nediram i sutra je odnesem u servis da mi zaleme to natrag.

Ja nemrem vjerovat korak do crossa i onda ovo {#}  EPIC FAIL

Ma ko ga hebe ako radi radi, ak ne ne.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...

OMFG dogodilo se nešto neočekivano. Kada sam stavio drugu grafičku u drugi pci-e slot i dok sam zašarafljivao šarafić on mi je pao pa sam vadio grafičku van i pritom sam nekak otkino sitni kondenzator na matičnoj ploči.

Sad jel vrijedi uopće pokušavat palit comp ili bolje da nediram i sutra je odnesem u servis da mi zaleme to natrag.

ja za takve stvari koristim magnetni sarafciger.. a nije mi se dogodilo jednom.. jbga.. 

17 godina

2x mi se dogodilo da mi je grafička radila sa probušenim kondenzatorom. na 5900 ultra i 9800pro.

ja bih probao na tvom mjestu, ionako ti garancija propala (vjerojatno)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 21:28 (nixass).
17 godina
Hyperion kaže...

odnesi da ti zaleme, pogotovo ako imas nekog prijatelja koji ima dobru lemilicu... bar bi ja... zato ja uzmem neogranicen broj sarafai kad zasarafim samo kuciste okrenem i istresem...

17 godina
nixass kaže...

2x mi se dogodilo da mi je grafička radila sa probušenim kondenzatorom. na 5900 ultra i 9800pro.

ja bih probao na tvom mjestu, ionako ti garancija propala (vjerojatno)

Dobro meni je matična koja ionako nema garancije...

Nego sada pišem s compa, radi sve ko i prije no hebe me crossfire ništa manje nisam ni očekivao.

Crossfire radi i prepoznaje drugu grafičku, ali nemogu mjenjat brzinu venta i neprepoznaje taktove.

EDIT: evo upravo se brzina venta smanjila na 20% samo od sebe koliko sam i bio postavio u CCC-u, ali prije nije reagiralo i detektiralo je temperature i clockove. I evo opet se vratilo na staro. WTF?

Možda je onaj kondenzator kriv, a možda je nešto drugo. Budem sada još nešto probao pa ću stavit slike na slike vašeg hardware-a. Nadam se da će mi Don Kihoty sredit kondenzator sutra ujutro.

EDIT2: pod hitno moram kupit dugački šarafciger sa magnetnom glavom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 21:49 (Hyperion).
17 godina
AMD Radeon 6xxx

A znam u čem je problem hebo mu ja mater, mislim uopće nije problem nego se kartica ugasi (saving power,saving the world), a vent se onda počne regulirat po biosu, a bios je sheban jer je vent stalno na 72%.

Vent se smanjio na 20% koliko sam i postavio kada sam upalio znate šta? GPU-Z, a on upali tu drugu karticu zbog detektiranja temperatura i povljačenja informacija iz nje i nakon nekog vremena ona se opet ugasi.

Sad moram naći rješenje kak to sredit.

EDIT: napokon sam ih ukrotio :-)

Nikad prije nisam čuo za ULPS (druga kartica se isključuje), sada sam to disable-ao u registry-u i sve super samo TriXX nemože regulirat vent za obje kartice(samo jednu), a clockove hoće.

Ništa probat ću afterburner još, ak neće ni on onda ću se oslonit na CCC i svaki put kada uđem u igru moram pomicat prokleti slider.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 22:19 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Šta ti i sa dvije fali soka pa moraš clockat xD

0 0 hvala 0
17 godina
imba kaže...

Šta ti i sa dvije fali soka pa moraš clockat xD

Ne neg govorim za ventilator. Napravio sam onaj profil za ventilator u TriXX-u i stavio kvačicu pod opciju da se obje kartice sinkroniziraju (taktovi, ventovi itd.), međutim profil za ventilator je radio samo na jednoj kartici dok je druga bučala na 72% venta.{#}

Idem još afterburner na brzinu probat i bacam se na neke čmarkove, igre itd. I WANT TO SEE SOME PERFORMANCE INCREASE!!!

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Zasada:

65% increase in 3DMark11

starcraft II, na ultra sa vSyncom na 60 fps-a konstantno, a prije je znalo do ispod 20fps-a pasti i ide igra puno puno glađe :-) Najviše me to iznenadilo

Crysis - OMFG nešt meni čudno bilo kak imam samo 22-24fps-a negdje i manje. Ništa skinem benchmark za crysis i pazite ovo:

Crossfire : Run #1- DX10 1680x1050 AA=4x, 64 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Overall Average FPS: 3050

Single: Run #1- DX10 1680x1050 AA=4x, 64 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Overall Average FPS: 3543,5  (krivo ispisuje rezultat, to je 35.43fps-a, a gore 30.5fps-a)

Nisam očekivao ovo za crysis? Pa na techpowerup-u su imali dobitak od oko 80-90%, a ja imam gubitak od 5 fps-a u odnosu na jednu karticu. WTF?

Sada su praznici počeli i budem se još poigrao malo sa karticama i onda ću otvorit temu: "single vs crossfire, dobitak performansi" ili tak nešt.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 2:25 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 6
15 godina
AMD Radeon 6xxx

Da li netko zna koliko dođe u Grazu 6850 ili 6950? I dali uopšte ima, ako ima neki link.

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kendo kaže...

Da li netko zna koliko dođe u Grazu 6850 ili 6950? I dali uopšte ima, ako ima neki link.

prva

druga

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 16:23 (dado8).
15 godina
neaktivan
Kendo kaže...

Imaš u ditech

http://www.ditech.at/artikel/GPH2G09/Grafikkarte_PCI-E_2.1_SAPPHIRE_Radeon_HD_6950_Full_retail_2048MB.html

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Hmm šta je jedan lik napisao:

"problem solved, reinstalling windows did the job. Crysis now 63-128 fps at all times on highest settings"

Prije je imao 30 fps-a kao što ja sad imam. Ovi što su mu probavali nešto predložit su pisali takve gluposti da bi se trebali pokopat, lik isto ima TX650 i jedan mu veli da je to preslabo za 2x HD6850 itd. OMFG koji noobovi

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

evo i ja sam si jucer piknuo HD 6850 u komp nakon sto sam se otrijeznio(2 dana pio u firmi,nikako se otrijezniti :D )....nabavio od kolege micromana za 1000 kn sto je meni bila super cijena...uglavnom pravo osvjezenje nakon HD4830 grafe....samo sto sam imao problema sa instalacijom 10.11 drivera ali sa 10.12 sve super radi.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs617.ash2/156910_1724612084235_1506361308_1702816_5588050_n.jpg

nitko ne mrzi Asrock vise od mene...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 10:05 (Snakepriest).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice