AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 600.516
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Kod nas glede AMD-a i SLI solucije glede DDR3 i AM3 socketa možeš samo sanjati jer nema nigdje jedino eventualno AM2+ MBO i DDR2 memorija se još i da naći prve solucije nema ni za lijek jedino"vani ebay".

Ili solucija Intel P55 1156 koja je skuplja opcija ali imaš MBO za birati od 900kn na više....

Gigabyte 6850 je uskočila u kantu.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 13:33 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Može se SLI natjerati da radi na CF ploči, također i Nvidia PhysiX uz AMD karticu za video izlaz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: AMD Radeon 6xxx
stef kaže...

Može se SLI natjerati da radi na CF ploči, također i Nvidia PhysiX uz AMD karticu za video izlaz.

Može, ali je upitno kako će sve to radi, jer za poštenu CF ploču treba 800 KN, i 1000 za dobar procesor, i za grafičke za SLI treba preko 2500 KN (zavisi koje), tako da vjerovarno može na to nadodat još 500 KN i kupit intel platformu i da onda nema problema!?

Nije Ivsa, nego bi treblo biti; Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

I sam sam svojedobno tražio takvu opciju glede SLI-a ali nisam našao, prodao nVidaia MSI 460 GTX i prešao u suprotni tabor i čim malo love bude još jednu 6850 u crossfire{#} i naravno neki jači CPU da to može sve fino potjerati{#} i vrlo vjerojatno će trebati promijeniti i napajanje jer neznam može li ovo gurati sve to još malo i naclockano.Sada radi super ali..... vidjet čemo što će biti za koji 2-3mj. pa u kupovinu i nadogradnju.{#}

Gigabyte 6850 je uskočila u kantu.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marac1988 kaže...

Eto nešto malo povoljnije cijene serije 6900 u ld soft

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?part=lds5t&_command=showItem&item=sap-hd6950-2gb-fr  2660 kn

Thx.

Javi kad 6970 bude za tu  lovu.

15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...
marac1988 kaže...

Eto nešto malo povoljnije cijene serije 6900 u ld soft

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?part=lds5t&_command=showItem&item=sap-hd6950-2gb-fr 2660 kn

Thx.

Javi kad 6970 bude za tu  lovu.

hahahaha, ajde dao bog :D

14 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

A ono... to je minimum da me zaintrigira. Eventualno neki dugo najavljivani magicni Catalysti  {#}

EDIT: Nvidia magicari bi trebali izaci sutra/prekosutra. Optimizacija na 'starijim' arhitekturama, veci GPU usage etc. Bumo vidili.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 15:02 (CrapFireX).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

A ono... to je minimum da me zaintrigira. Eventualno neki dugo najavljivani magicni Catalysti {#}

hahaha, da i ja nisam skinuo vec dugo neke drivere za nvidiju, osim 260.99whql, imam i 263.00 kao whql, al nvidia ih nije stavila na stranicu, vec su sa guru3d-a.  {#}for{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 14:59 (xyan).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Može li mi neko ukratko objasnit kako funkcionira taj crossfire kod matičnih ploča.Evo npr neke gigabyteove ploče podržavaju crossfire i imaju

" -1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16) (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 2.0 standard.)

-1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)"

Sad me samo zanima moraju li oba dva PCI Express slota radit na x16 ili mogu i na x8 i x4.To me buni zato što neki govore da je svejedno a i zašto bi radili takve ploče ako nebi mogle pola snage iskoristit?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 17:13 (razorst3).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
razorst3 kaže...

Može li mi neko ukratko objasnit kako funkcionira taj crossfire kod matičnih ploča.Evo npr neke gigabyteove ploče podržavaju crossfire i imaju

" -1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16) (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 2.0 standard.)

Sad me samo zanima moraju li oba dva PCI Express slota radit na x16 ili mogu i na x8 i x4.To me buni zato što neki govore da je svejedno a i zašto bi radili takve ploče ako nebi mogle pola snage iskoristit?

ovo znači da će ti kad staviš drugu grafičku u sli/crossfire obje radit sa propusnošću X4, a to nije poželjno

ili X8  ili najbolje X16 ali te su matične skupe

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 17:45 (M4X).
15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

sve ti ovisi od matične do matične

skuplje sa jačim chipsetom ti standardno imaju oba utora x 16

jedino jeftinije ti rade 2 puta x8 u sli/crosfire, a kad je single gpu onda ti radi kao x16

16 godina
neaktivan
M4X kaže...

ovo znači da će ti kad staviš drugu grafičku u sli/crossfire obje radit sa propusnošću X4, a to nije poželjno

ili X8  ili najbolje X16 ali te su matične skupe

Potpuno krivo.

To ti znači da će Primarna grafa radit sa punom propusnošću od 16X, dok druga će raditit na četvertini ili 4X.  Dakle u tim kombinacijama PCI-E kontroler(u NB-u ili samom CPU) ima 20 PCI-E stazica, 16 stazica ide na primarni, a četri na sekundarni.

I'll be back
15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Evo ti usporedba između x16 vs x4, made by ME

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/propusnost-pcie-utora-x16-vs-x4-review/69967.aspx

15 godina
ATiGamer kaže...
razorst3 kaže...

Evo ti usporedba između x16 vs x4, made by ME

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/propusnost-pcie-utora-x16-vs-x4-review/69967.aspx

Da ali samo da napomenem ,kada je jedna grafa radi u x4 utoru ne dolazi do znacajnih gubitaka performansi, ali kada pogonis crossfire sa jednim utorom x16 a drugim x4, Bože sacuvaj...

Ne da su pale performanse nego su mi dvije hd 5770 bile sporije  od jedne, zamislite, zivi uzas...

Testiral sam dosta igara i u svima tako jedino u crysisu di su frameovi bili ok ali je stekalo na 70FPS...

Ja ne kuzim ili je to samo tako kod mene...{#}

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Mora da je do tebe jer 5770 ne bi trebala imati problema čak ni u x4 utoru.

Kada bi 5850 stavljao u CF na M3A770DE npr, jedna grafa bi radila punom snagom dok bi druga u x4 utoru bila nešto sporija, kao što stoji u testu. Tu se naravno još podrazumijeva određeni gubitak zbog skaliranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ATiGamer kaže...

Mora da je do tebe jer 5770 ne bi trebala imati problema čak ni u x4 utoru.

Kada bi 5850 stavljao u CF na M3A770DE npr, jedna grafa bi radila punom snagom dok bi druga u x4 utoru bila nešto sporija, kao što stoji u testu. Tu se naravno još podrazumijeva određeni gubitak zbog skaliranja.

Znam da bi trebala dobro funkcionirat u x4 utoru ali kad je crossfire u pitanju mozda to uzme svoje...

Neznam moral bi skoknut do bratica sa grafama pa da probamo na njegovoj M4A79XTD-EVO ploci 

15 godina
neaktivan

Radit ce ona i u x4 utoru ali imat ces manji pomak u prefomansma nego što bi trebao.... da je x8 i x8 bilo bi ok, tu su razlike minijaturne...

no ovako ne znam koliko ti je isplativo.. radije jednu ali vrijednu {#}

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Evo pojavila se i 6970 u linksa sapphireova po super povoljnoj cijeni od samo 3.649kn..... navali narode.....{#}

ja neznam gdje ovo vodi.......{#}

Google is your friend
Moj PC  
7 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Evo pojavila se i 6970 u linksa sapphireova po super povoljnoj cijeni od samo 3.649kn..... navali narode.....{#}

ja neznam gdje ovo vodi.......{#}

Štednji para.{#}{#}

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Fala svima :) Evo baš sam proćita većinu ovih reviewova novih kartica i vidim svugdi skoro isti rezultati osim na tech power up.Ja sam dosad baš milislio da su oni povjerljiva stranica al cini mi se da su vamo falili i to ne malo.Na dnu stranice je ono za pojedinačno vidit igre.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 14:06 (razorst3).

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Da ne otvarama novu temu pitat cu ovdje...

Posto vidim da su nove 69xx grafe preskupe odlucio sam se za 6850, za pocetak ce mi biti dosta a kasnije mogu dodat jos jednu...

Pa koja verzija je najbolja?

Vazno mi je da bude tiha, pa onda hladna, novac ovdje ne igra toliku ulogu...

26 Sapphire 6850 Toxic 1540kn
5 Sapphire 6850 obicna 1430kn
2 Gigabyte 6850 1525kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Fala svima :) Evo baš sam proćita većinu ovih reviewova novih kartica i vidim svugdi skoro isti rezultati osim na tech power up.Ja sam dosad baš milislio da su oni povjerljiva stranica al cini mi se da su vamo falili i to ne malo.Na dnu stranice je ono za pojedinačno vidit igre.

Šta je tu čudno?

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Ma sumnjiv mi je cili review.Kazu da je 6950 samo 2% jaca od 5870 od koje gubi u vecini igara osim metroa i par bencheva.Gubi u dirtu , codu , crysisu,alienu i jos dosta igara gdje govore da bi trebala bit jača?Možda sam ja u krivu pa je to i istina ali dosta se review razlikuje od ostalih bez obzira šta je oni hvale na kraju.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 16:12 (razorst3).

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

HD6850 od gige je 1478kn...

Sapphire i MSI su po 1370kn

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 16:15 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
razorst3 kaže...

Ma sumnjiv mi je cili review.Kazu da je 6950 samo 2% jaca od 5870 od koje gubi u vecini igara osim metroa i par bencheva.Gubi u dirtu , codu , crysisu,alienu i jos dosta igara gdje govore da bi trebala bit jača?Možda sam ja u krivu pa je to i istina ali dosta se review razlikuje od ostalih bez obzira šta je oni hvale na kraju.{#}

Grafa je u većini naslova jednako ili malo brža od 5870.

Osjetniju prednost ćeš vidjeti jedino u DX11 naslovima koji imaju nešto veći broj teseliranih objekata poput Metroa, a takvih će biti sve više. Stoga je 6950 bolji zalog za budućnost.

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Jel se to meni cini ili je 6850 toxic glasna? klik

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Jel se to meni cini ili je 6850 toxic glasna? klik

imam ju, stvarno je glasna već na 50%, a na 40% primjetiš da je tu, ispod je ok, al stvar ti je što je toliko hladna da se vent nikada nije zavrtio na toliko čak ni nakon 5-6 sati igre (ut-3) nego sam to provjerio na ccc-ovim postavkama za vent ;) grafa je prva liga  {#}

mobitel nije mobitel bez wifi-a :D
15 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

Isusa ti sta ste napravili od teme{#}, neke strane uopce ne otvora - vidim moj bodul Ivo iskalpiro pol teme{#} {#}

Btw bio sam u pravu tj. zdrava logika: chip oko 370mm i perf. u rasponu od gtx480 - gtx580, doduse neocekivano malo blize prvoj  al to je ionako do drivera - softwer i sami driveri su jos uvijek podosta neoptimizirani za 4D dizajn, kao i kod originalnog Fermija realno je za ocekivat boost od kakvih 10-15% mozda i vise, ovisi o naslovima.

Uglavnom ATI se vratio tamo gdje od preuzimanjea od strane AMD najbolji -  bang for money, doduse nasi trgovci su posebna prica, ako  zbog neceg zelim ulazak u EU onda je zbog ove krvopijske gamadi

pogledajte samo cijene u Austriji,

drzavi u neposrednoj blizini i sa slicnom stopom pdv-a (VAT-a), da nije tuzno bilo bi smjesno.

Eh da svratio sam zapravo samo da ovo postam,

a onda skoro zaboravih{#}

microman oklada je bila jasna, care cujemo se poslije Nove, sad sam preokupiran s drugim "obvezama"{#}

kao sto rekoh unaprijed - nikad lakse zaradjena cuga{#}

p.s. ako moze neka dobra dusa da mi posalje pozivnicu za Digitalnu arhiva Buga, pun mi je vec sufit starih brojeva, ne znam vise kud s njima, potpala rostilja?{#}

p.s.s. unaprijed svima sretan Bozic i Nova{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 12:18 (dado8).
Moj PC  
7 1 hvala 4
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Isusa ti sta ste napravili od teme{#}, neke strane uopce ne otvora - vidim moj bodul Ivo iskalpiro pol teme{#} {#}

Btw bio sam u pravu tj. zdrava logika: chip oko 370mm i perf. u rasponu od gtx480 - gtx580, doduse neocekivano malo blize prvoj  al to je ionako do drivera - softwer i sami driveri su jos uvijek podosta neoptimizirani za 4D dizajn, kao i kod originalnog Fermija realno je za ocekivat boost od kakvih 10-15% mozda i vise, ovisi o naslovima.

Uglavnom ATI se vratio tamo gdje od preuzimanjea od strane AMD najbolji -  bang for money, doduse nasi trgovci su posebna prica, ako  zbog neceg zelim ulazak u EU onda je zbog ove krvopijske gamadi

pogledajte samo cijene u Austriji,drzavi u neposrednoj blizini i sa slicnom stopom pdv-a (VAT-a), da nije tuzno bilo bi smjesno.

Eh da svratio sam zapravo samo da ovo postam,  a onda skoro zaboravih{#}

microman oklada je bila jasna, care cujemo se poslije Nove, sad sam preokupiran s drugim "obvezama"{#}

p.s. ako moze neka dobra dusa da mi posalje pozivnicu za Digitalnu arhiva Buga, pun mi je vec sufit starih brojeva, ne znam vise kud s njima, potpala rostilja?{#}

ma namjesten onaj graf, ko i vavijeke vjekova 

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

pogledajte samo cijene u Austriji,drzavi u neposrednoj blizini i sa slicnom stopom pdv-a (VAT-a), da nije tuzno bilo bi smjesno.

Eh da svratio sam zapravo samo da ovo postam,  a onda skoro zaboravih{#}

ooo look who's back {#}

nešto mi govori da microman neće baš tako lako iskeširat svoje bogatstvo jer na default postavkama za bench 6970 se jedva drži s 480 i 570

EDIT: Baš sam malo bacio oko na review s HW canucks i kaže da je i u performance preset razlika manja od 15%.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 15:36 (ATiGamer).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice