AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 602.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Nekada smo u Austriju išli po kavu i deterđent a danas po grafe i slično.

Uvijek kaskamo na začelju ! 

{#}

baster
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 17:55 (baster177).
Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: AMD Radeon 6xxx
sokre kaže...

lol pa nvidija može ići ispod cijene grafama čisto zato jer ih gotovo niti ne izbacuje van lol dok ati ih štanca ko lud i razlika je ići ispod cijene na 579 komada ili na 10 000 komada lol... pa ti konkuriraj količinom i cjenom proizvodu kojeg nema na tržištu naravno mislim za široke mase.

Velika, jaka, brza ko Jeti svi su čuli za njega ali ga nitko nije vidio{#}

ROFL

2010 Q3 market overview:

Desktop discrete (shipments in millions)

1)   7.67

2)   11.0

Nagradno pitanje: Tko je isporučio 7.67, a tko 11 milijuna grafi??

Ili hoces ovako? Pogledaj na Neweggu i usporedi broj reviewa za 5870 i GTX 480, a svi znamo koliko je ranije izasao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 18:35 (CrapFireX).
17 godina
CrapFireX kaže...

ROFL

2010 Q3 market overview:

1)   7.67

2)   11.0

Ili hoces ovako? Pogledaj na Neweggu i usporedi broj reviewa za 5870 i GTX 480, a svi znamo koliko je ranije izasao.

Moze neki link gdje si dosao do tih podataka (ovo na neweggu apsolutno nista ne znaci). A i btw oni pricaju o gtx 580a ne 480

15 godina
protjeran
M4X kaže...

baš gledam i imam više bodova od 6970 u 3dmarku 11 sa ocanom 5850 grafičkom

stvarno je amd podbacio

Koliko imaš bodova ?

17 godina
odjavljen
Gradonačelnik kaže...
M4X kaže...

baš gledam i imam više bodova od 6970 u 3dmarku 11 sa ocanom 5850 grafičkom

stvarno je amd podbacio

Koliko imaš bodova ?

5125

14 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
CrapFireX kaže...

ROFL

2010 Q3 market overview:

1)   7.67

2)   11.0

Moze neki link gdje si dosao do tih podataka (ovo na neweggu apsolutno nista ne znaci). A i btw oni pricaju o gtx 580a ne 480

http://tinyurl.com/34trjbu

Kako ne znaci ako sokre zakljucuje da se 580 nije prodala po tome sto je out of stock na neweggu. Ako ne po cemu onda?

btw ima je i na .tigerdirect-u i amazonu

15 godina
protjeran
M4X kaže...

5125

Baš sad radim na kupovini 3dmark dx11 pa ću istestirati moju 6870

15 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

Moji rezltati  Run extreme proc i5 760 2.8 default, kartica default.

Ti si vjerojatno opalio srednju težinu opterećenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gradonačelnik kaže...

Moji rezltati  Run extreme proc i5 760 2.8 default, kartica default.

Ti si vjerojatno opalio srednju težinu opterećenja.

basic performance

15 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

Eh, vjerojatno su oni tu 6970 testirali kao i ja na najvećim postavkama pa imaš zato veći score.

Idem sad bacit jedan basic bez dizanja procesora i taktova grafičke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gradonačelnik kaže...

Eh, vjerojatno su oni tu 6970 testirali kao i ja na najvećim postavkama pa imaš zato veći score.

Idem sad bacit jedan basic bez dizanja procesora i taktova grafičke.

nisu,gledao sam rezultate za basic performance i 6970 bez OC-a ima oko 4900-5000

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Iznenađenje me dočekalo sa HD6850 od gige, ista stvar kao i kod XFX-a vent na 73% cijelo vrijeme se vrti. Srećom da se podešavat u CCC-u i ostalim programima.

Budem reinstalirao drivere i prebacio se na 10.12. možda se sredi...

Ak ništa bum radio profil sam za bios, grafa do 40% ventilatora vrlo tiha.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Može taj link ? Znaima me koji su proc koristili. Onda sam i ja dosta blizu sa OC-anom 6850 i 1055t na 3.4 :S Nije valjda baš takav promašaj kartica za te novce. Koliko je onda 6850 CF jaći i isplativiji od 6970 smješno je pričati. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Iznenađenje me dočekalo sa HD6850 od gige, ista stvar kao i kod XFX-a vent na 73% cijelo vrijeme se vrti. Srećom da se podešavat u CCC-u i ostalim programima.

Budem reinstalirao drivere i prebacio se na 10.12. možda se sredi...

Ak ništa bum radio profil sam za bios, grafa do 40% ventilatora vrlo tiha.

WTF? Za 3.0Ghz ti na procesoru treba 1.37v? il ti maticna debelo Overvolta ili je jako,jako los batch. I da kod moje XFX-ice vent se ne vrti stalno na 73%, već ima auto regulaciju u BIOS-u, u idile,u je na 25%
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 20:55 (microman).
17 godina
microman kaže...

WTF? Za 3.0Ghz ti na procesoru treba 1.37v? il ti maticna debelo Overvolta ili je jako,jako los batch.

Matična daje prevelik napon... Piše da je "Normal" 1.4250V WTF?

I nemrem smanjit napon uopće. I da 1.360V je bila dosta likova na netu napon, samo na onoj asusici ROG je bio 1.260V.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
17 godina
odjavljen
imba kaže...

Može taj link ? Znaima me koji su proc koristili. Onda sam i ja dosta blizu sa OC-anom 6850 i 1055t na 3.4 :S Nije valjda baš takav promašaj kartica za te novce. Koliko je onda 6850 CF jaći i isplativiji od 6970 smješno je pričati. 

odi na 3dmark 11 stranicu i klikni na results i unesi parametre(procesor,grafička itd...samo ponudi kad upišep par slova) i onda traži

neki 6970 vs moj (za 69** seriju piše da driveri nisu odobreni...neznam zašto)

15 godina
Hyperion kaže...
microman kaže...

WTF? Za 3.0Ghz ti na procesoru treba 1.37v? il ti maticna debelo Overvolta ili je jako,jako los batch.

I nemrem smanjit napon uopće. I da 1.360V je bila dosta likova na netu napon, samo na onoj asusici ROG je bio 1.260V.

To ti je Gigabyte ploča...I meni je ista stvar pisala stalno, normal i 1.425. al to niš ne znači.

Inače smanjit ga možeš tamo odmah ispod ili oko toga, i to tako da joj daješ vrijednosti + ili - u odnosu na normalni napon...a to je 1.3 ako se ne varam.

Ali računaj da dok god ti je uključen C&Q da će ti ploča sama tokom rada dizat i spuštat napon.

Tako da fino isključiš C&Q (Cool and Quiet, a ne Comand & Conquer...hehe) onda odeš i podesiš napon i onda ostaje taj fixni koji je. Samo znaj da računa + i - u odnosu na nomalnih 1.300. Ako budeš imao pitanja daj u neku drugu temu ili u private da ne spamamo temu.

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Ne budite smješni, 5850 i 6970 se nikako ne mogu uspoređivati. Na stranu taj score u čmarku sa 5850 ocijeđene do krajnijih granica. Usporedi Crysis ili neku drugu igru na Full HD + AA gdje bi 5850 čak i OC-ana na 1GHz poprilično kaskala za Caymanom jer sirovo podizanje takta ne može zamijeniti arhitekturalne nedostatke, posebice kod vispkih detalja i uključenih filtara. Isto tako imajte na umu da se i 6970 jednako tako može klokati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
miki1981 kaže...
Hyperion kaže...
microman kaže...

To ti je Gigabyte ploča...I meni je ista stvar pisala stalno, normal i 1.425. al to niš ne znači.

Inače smanjit ga možeš tamo odmah ispod ili oko toga, i to tako da joj daješ vrijednosti + ili - u odnosu na normalni napon...a to je 1.3 ako se ne varam.

Ali računaj da dok god ti je uključen C&Q da će ti ploča sama tokom rada dizat i spuštat napon.

Tako da fino isključiš C&Q (Cool and Quiet, a ne Comand & Conquer...hehe) onda odeš i podesiš napon i onda ostaje taj fixni koji je. Samo znaj da računa + i - u odnosu na nomalnih 1.300. Ako budeš imao pitanja daj u neku drugu temu ili u private da ne spamamo temu.

Uf nisam bio ohoho na phoenix biosu, AMI mi više odgovara. Samo problem je što ja nemam "-"(minus) vrijednosti, samo "+"(plus). Idem sada OC-at malo no neću isključivat C&Q jer nije ništa smetao kod ASRocka i x3 720.

Isključivao sam ga i uključivao u windowsima putem windows power profila (high performance ga isključi, balanced ga uključi). C&Q nije uopće dirao napon u high performance modu, dok je u power saver takt pao na 800MHz/1.05V. Nisam ja noob što se tiče oc-anja no ova matična mi je čudna što nemogu smanjit napon.

Bar nemogu smanjit napon u onom izborniku, to sa +,- ću probat.

16 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

neznam cemu tolko cudjenje oko cijena.. uvijek bilo i bit ce..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dokly kaže...

neznam cemu tolko cudjenje oko cijena.. uvijek bilo i bit ce..

Ne, čuđenje je tu jer je ATi vani jeftniji za 30€ od GTX570, a kod nas skuplji za 50€.

17 godina

a da stvarno pretjeruju,ja nasao 6950 za 265 eura s postarinom to je oko max 2000 kn a u adm-u je oko 2750 kn,znaci dobrih 100 eura veca cjena,ja kupujem vani izgleda.

darkness is my friend
17 godina
CrapFireX kaže...

Kako ne znaci ako sokre zakljucuje da se 580 nije prodala po tome sto je out of stock na neweggu. Ako ne po cemu onda?

btw ima je i na .tigerdirect-u i amazonu

Htjeo sam reci da broj reviewa nista ne znaci...

16 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

a da stvarno pretjeruju,ja nasao 6950 za 265 eura s postarinom to je oko max 2000 kn a u adm-u je oko 2750 kn,znaci dobrih 100 eura veca cjena,ja kupujem vani izgleda.

A tko ti garantira da ti tako neće opalit carinu. Zapravo ako ideš preko dostave 90% šanse su da ti opali carinu, što te nakraju izađe u najboljem slučaju isto kao u ADM-u. Plus tome kad uzimaš izvana možeš zaboravit na garanciju naših uvoznika, dakle ako ti se nešt pokvari moraš slat direktno distributeru.

Pomirite se sa cijenama kakve jesu i pričekajte da u igru uđu i drugi distributeri poput VTX-a i Gigabyte-a koji bi trebali biti jeftiniji.

I'll be back
16 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

LOL. I onda mi obijasnite ko tu koga. Nakraju ispada da je Nvidia isporučila 50% više Diskretnih Grafičkih čipova za Desktop tržište nego AMD,a AMD veću zastupljenost zahvaljuje prodanim čipovima za prijenosnike.

I'll be back
17 godina
AMD Radeon 6xxx

A i CrapFireX, koliko ja znam AMD ima 80% trzista diskretnih DX 11 grafickih kartica tako da one brojke nista ne govore o kolicini gtx 480 i 580 na trzistu...

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
microman kaže...
ljubo2mad kaže...

A tko ti garantira da ti tako neće opalit carinu. Zapravo ako ideš preko dostave 90% šanse su da ti opali carinu, što te nakraju izađe u najboljem slučaju isto kao u ADM-u. Plus tome kad uzimaš izvana možeš zaboravit na garanciju naših uvoznika, dakle ako ti se nešt pokvari moraš slat direktno distributeru.

Pomirite se sa cijenama kakve jesu i pričekajte da u igru uđu i drugi distributeri poput VTX-a i Gigabyte-a koji bi trebali biti jeftiniji.

Nema carine na informatičke proizvode i opremu. Ima PDV ;)

15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

ROFL

2010 Q3 market overview:

1)   7.67

2)   11.0

Tu se priča o udjelu DX11 grafi na tržištu i sveukupnom broju prodanih primjeraka. AMD je stvorio veliku prednost nakon izlaska 5xxx serije kada su pola godine bili bez konkurencije. Zatim je stigao Fermi koji znamo nije oduševio i jasno je ko dan tko ima najveći dio kolača u tom segmentu. GF104 ih je uspio donekle izvući no kompleksnost Fermi čipa opet dovodi do manjeg yielda i zastoja u proizvodnji. Kristalno je jasno da AMD drži veći udio u tržištu DX11 grafa.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
CrapFireX kaže...

ROFL

2010 Q3 market overview:

1)   7.67

2)   11.0

Tu se priča o udjelu DX11 grafi na tržištu i sveukupnom broju prodanih primjeraka. AMD je stvorio veliku prednost nakon izlaska 5xxx serije kada su pola godine bili bez konkurencije. Zatim je stigao Fermi koji znamo nije oduševio i jasno je ko dan tko ima najveći dio kolača u tom segmentu. GF104 ih je uspio donekle izvući no kompleksnost Fermi čipa opet dovodi do manjeg yielda i zastoja u proizvodnji. Kristalno je jasno da AMD drži veći udio u tržištu DX11 grafa.

Tebi je možda kristalno jasno, ja sam naveo zadnje dostupne pokazatelje prodaje gdje Nvidija ima znatnu prednost u desktop segmentu, a AMD u mobileu.

Inače ne znam o kojem DirectX 11 kolaču pričaš. Od njega se ne živi. I premda za razliku od HR, u svijetu Nvidia sigurno ima vecu bazu korisnika od AMD-a, nitko ne živi od toga koliko vanka ima njegovih DX 11 ili DX9 kartica. Bitno je koliko će prodati sutra.

A ta priča kako Nvidia gubi na svakom čipu, slab yield... sta nije to old news i passe?

I nitko da odgovori na sljedece pitanje. Kako to da sa svojim ekonomicnim proizvodnim ciklusom, AMD za karticu jednakih performansi trazi 20$ vise od Nvidije.

Nvidia GTX 570 MSRP - 349$

AMD     6970 MSRP - 369$

Tim prije sto znamo da je Nvidia vs AMD isto kao i Intel vs AMD.

U prevodu, u slucaju jednakih preformansi vecina je spreman platiti MALO vecu cijenu i uzeti tradicionalnog trzisnog lidera, tj. Nvidiju/Intel, odnosno AMD se kupuje onda kada nedvosmisleno ima bolje performanse/superioran proizvod, tj. kada je jeftiniji.

Dakle kako to da ekonomicni AMD ima vecu MSRP od komplicirane Nvidije?

17 godina
CrapFireX kaže...

Tebi je možda kristalno jasno, ja sam naveo zadnje dostupne pokazatelje prodaje gdje Nvidija ima znatnu prednost u desktop segmentu, a AMD u mobileu.

Inače ne znam o kojem DirectX 11 kolaču pričaš. Od njega se ne živi. I premda za razliku od HR, u svijetu Nvidia sigurno ima vecu bazu korisnika od AMD-a, nitko ne živi od toga koliko vanka ima njegovih DX 11 ili DX9 kartica. Bitno je koliko će prodati sutra.

A ta priča kako Nvidia gubi na svakom čipu, slab yield... sta nije to old news i passe?

I nitko da odgovori na sljedece pitanje. Kako to da sa svojim ekonomicnim proizvodnim ciklusom, AMD za karticu jednakih performansi trazi 20$ vise od Nvidije.

Nvidia GTX 570 MSRP - 349$

AMD    6970 MSRP - 369$

Tim prije sto znamo da je Nvidia vs AMD isto kao i Intel vs AMD.

U prevodu, u slucaju jednakih preformansi vecina je spreman platiti MALO vecu cijenu i uzeti tradicionalnog trzisnog lidera, tj. Nvidiju/Intel, odnosno AMD se kupuje onda kada nedvosmisleno ima bolje performanse/superioran proizvod, tj. kada je jeftiniji.

Dakle kako to da ekonomicni AMD ima vecu MSRP od komplicirane Nvidije?

Kao prvo, zasto bi mene bilo briga koliko tko zaraduje od njih, meni je vazno po kojoj oni cijeni to prodaju...

Kao drugo, u svakoj je drzavi cijena razlicita, recimo u austrij je 6970 30 eura jeftinija od gtx 570

Kao trece, cak i ako nvidia ne gubi po cipu AMD svejedno poprilicno vise zaraduje

Kao cetvrto, do ovoga je dosla zbog raspravljanja koliko gtxica 580 ima na lager i zato se prica o kolicini prodanih dx 11 grafa... Ili su mozda gtxice 580 i 570 dx 10 ili nesto drugo... ne skreci sa offtopic teme : ))

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice