AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.386.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Navi

AMD je čekao da vidi kako će Nvidia cijenovno postaviti Amper seriju, a drugi je problem što ne mogu dovoljno NAVI 2 gpu proizvesti u TSCM.

Ono što za sad zanmo da tzv. Big Navi treba biti između 3070 i 3080 i vram do 24Gb. Cijenovno bi trebao biti negdje između 450 do 499$

Sigurno da će imati hardverski Ray tracing, što se tiče AMD-ovog DLSS bi trebao biti dostupan sa Navi 3. Dok neki lekaovi govore da bi mogao doći

sa Navi 2, ali je to jako upitno."ovo su samo leak-ovi"

Glavni problem je da izlazi negdje u 11. mj izgleda da će ove godine samo izaći tzv. Big Navi, dok početkom sljedeće godine možemo očekivati i ostale modele.

Sigurno ne ćemo odmah vidjeti AIB modele.

Ono što je dobro za AMD što Nvidia neće moći imati dovoljene kolićine da zadovolji tržište

https://wccftech.com/report-nvidia-geforce-rtx-30-gpus-to-be-in-short-supply-until-2021/

BF3:fluffy_inside
11 godina
neaktivan

Eh ali ako se svi sagnemo i samo prihvacamo cijene rast ce jos i jos. Tako da -da definitivno imamo sta kukat, kad bi ljudi bili manji konzumeristi bi mogli imat normalnije cijene hardwarea.
Vođeni tvojom logikom za 10 godina ce mid tier koštat 5k€.

Mid tier mislim na 3070.

Battlelog: D3lBoy-00
7 godina
D3lBoy kaže...

Eh ali ako se svi sagnemo i samo prihvacamo cijene rast ce jos i jos. Tako da -da definitivno imamo sta kukat, kad bi ljudi bili manji konzumeristi bi mogli imat normalnije cijene hardwarea.
Vođeni tvojom logikom za 10 godina ce mid tier koštat 5k€.

Mid tier mislim na 3070.

ali nece, postoji neka granica gdje pocine padati prodaja i onda se radi regulaciju cijena, kao i kod svakog proizvoda

problem je u GPU segmentu, sto nema konkurencije pa to malo sporije ide ili ne ide nikako

da recimo imas proizvodaca koji, kao nvidia, koji radi samo GPU, bila bi drugacija prica, i cijena i proizvoda

medutim imamo AMD koji nema niti konkurentan proizvod, a u onom segmentu u kojem ga i ima je los u odnosu na neznatno skuplju nvidiju, mislim na softver pogotovo, i onda im ostane udio na trzistu ispod 20% i ne mogu nista napraviti

od kukanja nema nista, ne kupovat je jedini nacin za dobiti nekakvu reakciju od onoga ko prodaje, a nekako mislim da nema sanse da se ne kupuju ovakve grafike, ako mozes to platiti 

pogledaj najkonkurentnije trziste na svijetu, mobiteli, tamo isto sve ide samo prema gore i nema kraja, a za razliku od GPU, dobivas manje, izbacuju se malo po malo opcije, a naplacuje se sve vise i vise, totalno kontra svakog pravila, a onda skuzis da su "flagship" telefoni postali ekskluzivna roba, jer za pola cijene danas imas mobitele koji su na 90% mogucnosti ovih top, pa ljudi sve vise i vise njih kupuju

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 13:18 (3dfx).
11 godina
neaktivan

To stoji, no Nvidia je i prije dominirala high end pa nisu cijene bile tako abnormalne. Sjecam se kad je prvi Titan bio 1000$ pa su svi mracili, al' ono titan pa toboze smije takva cijena bit. Sad je debelo preko 1000$.

Navi se pokazao prilicno dobar, 5700XT je parirao 2070 Super koja je 1000kn skuplja. No nema Ray Tracing - ok, no te ray tracing performanse su blagi ocaj bile. Tako da ako novi Navi bude parirao 3070 onda odlicno, ako bude parirao 3070 super - onda fantasticno. Ne racunam na high end od AMDa jos od 290X

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 13:23 (D3lBoy).
6 godina
protjeran
AMD Navi

Evo AMD-ov sef game dizajna je cestitao nvidiji na uspjesnom launch-u amper-a i spomenuo kako jedva ocekuje nove radeon proizvode i da je ovo odlicna godinma za nas gejmere...znaci ima AMD nesto, nemora to biti 3090killer dovoljno je da bude izmedju 3070 i 3080 za malo manje para neko konkurencija i to je to. A AMD suti jos uvijek samo zato jel su cekali cijene i kolicinu vram-a od nvidije. Budemo zivi pa vidjeli.

https://twitter.com/AzorFrank/status/1301173699974967296

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

To stoji, no Nvidia je i prije dominirala high end pa nisu cijene bile tako abnormalne. Sjecam se kad je prvi Titan bio 1000$ pa su svi mracili, al' ono titan pa toboze smije takva cijena bit. Sad je debelo preko 1000$.

Navi se pokazao prilicno dobar, 5700XT je parirao 2070 Super koja je 1000kn skuplja. No nema Ray Tracing - ok, no te ray tracing performanse su blagi ocaj bile. Tako da ako novi Navi bude parirao 3070 onda odlicno, ako bude parirao 3070 super - onda fantasticno. Ne racunam na high end od AMDa jos od 290X

Pa ja od pocetka big navija mislim da on nece opet moc konkurirat top top endu, znaci vjerovatno ce big navi bit negdje rang 3070/3080 i ni makac dalje, no opet za dosta manju lovu. 

Ali opet, kao sto kaze jedan od komentara na gornjem twitter postu, "Don’t wait too long or else your fans will lose interest and just buy Nvidia.. they have something at 499 range that is very compelling". 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 13:26 (hahhaajaads).
10 godina
AMD Navi

Kako tehnologija i kompleksnost proizvoda ide gore tako i cijena prati (ne baš linearno ali...). Pogledaj autoindustriju... nekad si mogao kupiti "normalan auto za 20k DEM... sad je 20k €... i nije da proizvođači zarađuju 50%. Jednostavno cijena rada ide gore, brdo tehnologije unutra, vrijednost novca pada...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa to su odlicne performanse ako bude tako. I onako ne planiram nikad iskesirat preko 3.5k za grafu taman i da imaju konkurentnu.

Što se tiće izbacivanja novih kartica, ne znam zašto ocekujete da je AMD stojao na prstima i samo cekao da nvidia launcha da mogu i oni. Postoji neki datum koji je namjenjen launchu od prije, za kojeg oni znaju kad i zašto. Po mojoj procjeni to je u vrijeme izlaska PS i Xboxa, dakle neovisno o novim Nvidia karticama.

14 godina
protjeran

Dusebriznici kao Megatama i ostali koje misle samo nesto "pametovat", demantirat i govorit nema sanse, nista od toga, AMD je propao i slicno neka prosetaju iz teme...Nisam tu da citam njihove zalopojke nego nesto novo o Amd Navi grafama...Jos manje bi trebali biti tu i pisat gluposti ako nemaju Navi grafu...

T.L. - za zahvalu udri hvala // WoT and pubg: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 15:07 (Tomo53nja).
14 godina

Kad se uopće očekuje službeno predstavljanje novih grafa?

15 godina
Kupujem 5700xt po cijeni od 100€ ne dam više.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ako je izlazak kartice najavljen u 11. mj onda su moja očekivanja kraj 10. mj ili početak 11. mj

BF3:fluffy_inside
12 godina
dreadmoore kaže...
Kupujem 5700xt po cijeni od 100€ ne dam više.

Mozemo se mijenjat 5700XT za 2080ti ? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 16:17 (qwertYxoZ).
15 godina
Pa 5700xt 100-150€ to ce joj biti realna cijena za razliku od 2080ti bi se trebala krecati oko 250-300€.Sve iznad je preskupo.Kad za 500€ imas 3070.
12 godina
dreadmoore kaže...
Pa 5700xt 100-150€ to ce joj biti realna cijena za razliku od 2080ti bi se trebala krecati oko 250-300€.Sve iznad je preskupo.Kad za 500€ imas 3070.

Ide tvoja 1070 za nekih 20ak € ?

7 godina
AMD Navi

Ništa to, kad I7 3. gen polovni ide za 100 ojra. Ići će u ropotarnicu povijesti, zajedno sa polovnim 1080ti sa njuškala po 500 ojra. Pljuc, i onome tko prodaje i tko kupi po toj cijeni.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Nek spuste 5700xt na 2k kn i ne treba nam jače za 1080p. Ebeš big navi i ampere.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Nek spuste 5700xt na 2k kn i ne treba nam jače za 1080p. Ebeš big navi i ampere.

Blizu 300eu za grafu koja je bila zastarijela na dan svog izlaska??

Pa tko bi dao tolike novce u ovoj situaciji sa Ampere gdje ce doc i rtx3060,rtx3050......

15 godina
D3lBoy kaže...
R3nchi kaže...

D3lBoy  Voltaze i ostalo mi je na stock... Samo sam fan curve namjesto po svom..

Eto ti problem, XT verzije su stock 1.2V a ta XFX ne znam kakva je sa hlađenjem. Tako da spusti na 1.1 pa probaj

Moja je obicna ne xt verzija.. Ona prva sto su se grijale, al sam ja skido debil one plastike ko GN stevica.. 

Stavio na 1085  108c je sad..Al opet nije ni vruce ko nekidan..

R33mba#2892
14 godina
MEGATAMA kaže...
dery kaže...

Pa tko bi dao tolike novce u ovoj situaciji sa Ampere gdje ce doc i rtx3060,rtx3050......

NFH, ali ti polako ulaziš u teritorij Ramboxa u količini svršavanja po Nvidiji, samo kaj on svršava po AMD-u.

16 godina

3060 ako bude 4k kn onda je 5700xt za 2k kn odlićno.Ali to su samo želje.

kradem mine iz minskog polja
12 godina
Promster kaže...
MEGATAMA kaže...
dery kaže...

NFH, ali ti polako ulaziš u teritorij Ramboxa u količini svršavanja po Nvidiji, samo kaj on svršava po AMD-u.

Daj mi reci cemu bih se trebao veselit kod Navia?Nema nista sto ja zelim,ne moze vrtit 4k igre koje ja igram,nema raytrace nema dlss doslovno nema nista sto ja zelim.

Apsolutno me ne zanima to sto je jeftin to mi nije kriterij.

17 godina
Nitko ne zna što big navi nosi osim nvidijinih vojnika :)
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Alfredo nr.2 kaže...
Nitko ne zna što big navi nosi osim nvidijinih vojnika :)

Ja pricam o trenutnom Naviu.

15 godina
Ni 1660ti se nece dobro provesti
14 godina
MEGATAMA kaže...

Daj mi reci cemu bih se trebao veselit kod Navia?

Zastarijela? Konzole još nisu ni izašle pa su zastarijele, kaj onda? Prodavat će se u milijunima. 3080 čim izađe će bit zastarijela jer će doći 3090 koja je jača. Nije baš neka logika.

Nema nista sto ja zelim,ne moze vrtit 4k igre koje ja igram,nema raytrace nema dlss doslovno nema nista sto ja zelim.

Apsolutno me ne zanima to sto je jeftin to mi nije kriterij.

E pa nisi jedina osoba na svijetu, a bome nemaju ni svi iste želje i kriterije ko ti, i 2000kn je nekome/većini prihvatljivo dati za taj GPU, jer opet, ne igraju svi tih 6 igara koje podržavaju RT.

3060 neće biti ni blizu 2000kn, a bome neće ni tako skoro jer nije ni najavljen.

14 godina
AMD Navi

3060 ce biti 450eura kod nas znaci 3300kn u najboljem slucaju bude malo iznad 3k kn.

Tko ima Rtx 2xxx ubiti se ne isplati prodavati ako je koristena samo za gaming...Tko je rudario ili isplatio grafu sa renderingom i treba mu daleko jaca ampere tad se isplati prodat.

Kada se nadoda na napisano da ti treba novo napajanje i nova mbo sa PCI-e 4.0 , ovaj Ampere je stvoren za saku ljudi na ovom forumu.

Sa laptopima vec pocinju problemi ,  rtx 2080s grafa chilla na 60%.Sada bi ubiti svi proizvodaci laptopa trebali stavit 4k panel pod "must be" da se to i iskoristi , samo na sta ce to licit na 17incha...

Da se vratimo na temu AMD je najavio da bi RDNA 2.0 trebala biti 50% jaca od rtx2080.Naravno to su sve puste price . no ako ponude takvu grafu po cijeni 3060 3500kn iliti sadasnje 5700xt to ce biti super.

EDIT: 3050 ne bude ni dosla jer nema ni rtx 2050 , vjerovatno bude GTX 2660.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 22:38 (MGloc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
MEGATAMA kaže...
dery kaže...

Ja bih dao, ja bih dao, danas bih dao za novu iz dućana.

12 godina
dreadmoore kaže...
Ni 1660ti se nece dobro provesti

Neka nece, da je prodam za 1000kn zaradio sam 

14 godina

Realno najbolja kartica uz rx 580 i gtx 1080.Bilo tko je uzeo jednu od 3 navedene dobro je prosao ,to su kartice svoje klase RX 580 za zganjanje 60fps-a , 1660ti perfektna za zganjanje visokog FPS-a za esport naslove a 1080ti dovoljno je rec da je ta kartica na vrhu par godina uzastopono sada ce past sa trona.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2020 22:48 (MGloc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice