Pentax k-x problem

poruka: 7
|
čitano: 8.027
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pentax k-x problem

problem je u tome kad stavim nove baterije fotic nece upalit...tek nakon vise uzastopnih gasenja-paljenja nekako upali... tj. indikator baterije pokazuje praznu bateriju. nakon 2-3 slikanja baterija postaje zelena i onda se moze normalno koristit.   ???????????

predlozili su mi da updejtam firmware... moze neka pomoc? nisam profi u tome :) tnx pozz!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pentax k-x problem
tko je predložio? savjetujem da šalješ na servis ako imaš garanciju ili kontaktiraš njihovu službu za korisnike...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan
Pentax k-x problem

koje baterije?

K-x zna biti malo peka po pitanju baterija, one sa njim sto dosle su litiom energizer trebale bi izdrzati 1500 snimaka bez blitza, a nemoj ni pokusavati stavljati obicne baterije jednokratne, najbolje nabavi sanio eneloop ili energizerove punjive meni su se pokazale jako stabilne.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

koje baterije?

K-x zna biti malo peka po pitanju baterija, one sa njim sto dosle su litiom energizer trebale bi izdrzati 1500 snimaka bez blitza, a nemoj ni pokusavati stavljati obicne baterije jednokratne, najbolje nabavi sanio eneloop ili energizerove punjive meni su se pokazale jako stabilne.

potpisujem sve navedeno,odi u servis ili u neo-orbis i budu ti stavili novi softver (mislim 101) i onda ti bude  bolje što se tiče izbirljivosti baterija i točnosti indikatorskog pokazivanja istrošenosti istih, ili stavi eneloopice ili litijske jednokratne (naravno skroz pune) i nasnimi novi softver  i učitaj ga sam preko kartice-opis upisivanja je zakačen za softver  (tak sam ja napravio prije cca. godinu dana)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 19:48 (struić).
17 godina
neaktivan
Pentax k-x problem

koristim eneloopice i energizer 2500 i 2700 mah...nisu u pitanju baterije....niste me razumjeli u cemu je problem... fotic se ne moze upalit odmah nakon stavljanja baterije... tek nakon par minuta. predlozili su mi stavit novi firmware  1.01 koji se moze skinut sa pentax stranica...

mene zanima da li je netko imao slicnih problema i sta je napravio?

p.s. nemam garanciju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pentax k-x problem

Neznam u čemu je problem ali mislim da je bolje otići na servis nego nešto prčkat pa napraviti još gore, iako nemaš garanciju. Ipak je to vrijedna spravica da bi se igrao sam mehaničara.

Ja imam drugi problem, još je u garanciji ali mi servis nije blizu pa još razmišljam. Kad ga upalim začuje se zvuk kao škljocanje (kao "klik-klik", tj. nešto kao da struže. Zvuk dolazi negdje iz sredine. Kad aparat stoji na stolu onda se i osjeti na podlozi, kao da mehanizam unutra se miče (znam da se miče ali ne sa ovakvim zvukom). Možda je netko imao sličan problem ili zna što je u pitanju. Mršti se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
danygirl kaže...

koristim eneloopice i energizer 2500 i 2700 mah...nisu u pitanju baterije....niste me razumjeli u cemu je problem... fotic se ne moze upalit odmah nakon stavljanja baterije... tek nakon par minuta. predlozili su mi stavit novi firmware  1.01 koji se moze skinut sa pentax stranica...

mene zanima da li je netko imao slicnih problema i sta je napravio?

p.s. nemam garanciju

ak si blizu zagreba daj skokni do neo-orbisa i ljepo ih zamoli da ti ubace novi soft 101,nisam imao sličnih problena nego mi nije točno pokazivao stanje baterije (nakon kratkog vremena korištenja pokazivao je napola puno a kad sam ga ugasio i ponovo upalio onda je pokazivao skroz puno), skinuo sam novi soft, odzipao ga, pročitao upute o instalaciji,,provjerio dali su baterije skroz pune, nasnimio ga (odzipanoga) na karticu preko internog čitača,stavio karticu u aparat,pritisnuo potrebni gumb (ne sječam se više koji ali piše u privitku i mislim da je "menu") i držao ga pritisnutog u trenutku dok sam palio aparat, sljedio sam upute koje su se ispisivale na ekranu (ne sječam se što sve ali mislim da sam trebao pritisnuti samo tipku ok) i na kraju sam ugasio aparat,izvadio karticu,pritisnuo ponovo tipku menu u trenutku paljenja aparata i na ekranu mi se pojavio natpis novog softa,pričekao par trenutaka ne dirajuči ništa i aparat se postavio u stanje za uporabu,isključio sam aparat,stavio karticu,upalio aparat,otišao u meni i ponovo formatirao karticu (izbrisao softver) i nastavio sa uspješnom eksploataciom dotičnog pentax k-x sa očitim poboljšanjem pokazivača stanja baterije i novim mogučnostima u cross processingu koja su isto proširena sa novim softom,ja sam ovo napravio sam ali sam se telefonski prije konzultirao sa gospodinom Darkom iz neo-orbisa koji me je uvjerio da to nije nikakav bauk i opisao mi je postupak reprogramiranja preko kartice (može i preko usb kabla),za svaki slučaj nazovi i ti i provjeri jesam li što krivo rekao (zaboravio sam-bilo je to prije 10 mjeseci) tako da nisam 100% siguran

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 1:11 (struić).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice