Memorijska kartica za HD snimanje

poruka: 8
|
čitano: 8.625
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Trebao nam je hitno aparat pa smo kupili jedan jeftiniji: Praktica DCZ 14.Z4.

Stvar je u tome što se ne može enable-ovati HD video. Da li je to zato što je za HD video (720p) potrebna SDHC kartica?

Ja imam neku Samsung od 2GB koja je bila praaaavo jeftina, pa vjerovatni nije ni visoke klase, a uz to je samo SD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Memorijska kartica za HD snimanje
Onjegin kaže...
Stvar je u tome što se ne može enable-ovati HD video. Da li je to zato što je za HD video (720p) potrebna SDHC kartica?

Ne bi trebalo imati veze je li SD ili SDHC kartica, prije bi razlog bio brzina memorijske kartice. Mada, mi ne možemo znati kako se tvoj fotoaparat ponaša, zar ne?

Onjegin kaže...
 Ja imam neku Samsung od 2GB koja je bila praaaavo jeftina, pa vjerovatni nije ni visoke klase, a uz to je samo SD.

Jel piše na njoj oznaka klase/brzine?

Uglavnom, ako ti ne radi s tom karticom, nabavi drugu - nabavi SDHC barem klase 4 (dakle, možeš i 6 ili 10) pa onda probaj.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže... 
Onjegin kaže...

Jel piše na njoj oznaka klase/brzine?

Uglavnom, ako ti ne radi s tom karticom, nabavi drugu - nabavi SDHC barem klase 4 (dakle, možeš i 6 ili 10) pa onda probaj.

Piše:

SL2GLC

LSBM2G9C4

FNA761D

MADE IN KOREA

To je sve što piše.

I hvala na odgovoru.

17 godina
moderator
Onjegin kaže...
Piše:

SL2GLC

LSBM2G9C4

FNA761D

MADE IN KOREA

To je sve što piše.

I hvala na odgovoru.

Na Internetu se pod oznakom "SL2GLC" može naći samo LG-eva SD memorijska kartica, a ni za nju ne pišu nikakvi konkretni podaci što se tiče brzine. Tako da je vjerojatno to u pitanju. Nabavi drugu (probaj posuditi prvo tek toliko da vidiš - možda ti nešto nije u redu s fotoaparatom) - napisao sam ti kakva mora biti u prošloj poruci.

16 godina

nemožeš HD video snimati na sd karticu, mora biti sdhc class 6 minimalno. Preporučam da uzmeš odmah class 10 jer je razlika u cijeni minimalna. Ja sam baš jučer kupio 16gb class 10 u centro.hr za 85kn. Bagatela.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Probaj s drugom karticom (u postu receno koje klase), ako mozes posudi i isprobaj, problem najvjerojatnije u kartici ne u uredjaju

17 godina
moderator
dastefan kaže...

nemožeš HD video snimati na sd karticu, mora biti sdhc class 6 minimalno.

Ne mora. Tipično mora biti barem klase 4, jer kartica klase 4 garantira minimalnu brzinu zapisivanja od 32 megabita/s. Praktički ni jedan "konzumerski" fotoaparat ili kamera ne dostiže tu brzinu ni na FullHD-u (mislim da su u ovom trenutku maksimalni bitrateovi 28 Mbit/s za FullHD pri 50/60p). Koliko sam vidio, postoje i SD kartice klase 4, iako najvjerojatnije njegova to nije - kako nema oznaku klase, njegova je prilično stara, nastala prije nego su počeli brzinu zapisivanja obilježavati na taj način.

13 godina
neaktivan

Evo samo da se javim.

Našao sam stock MicroSD karticu (Samsung-ovu) koja dođe u HTC Wildfire i ubacio je u adapter pa potom u aparat.

Da, kartica je bila problem, radi HD na ovoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice