DSLR za pocetnika

poruka: 9
|
čitano: 16.843
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
DSLR za pocetnika

Pocelo me pomalo zanimati fotkanje pa bih volio kupiti neki dslr... 
na raspolaganju imam oko 5k kuna ali nezz jeli se uopce isplati toliko trositi u mom slucaju :D
koliko sam gledao po forumima, najvise mi se svida:

eos 550d + 2 objektiva za cca 4700
nikon d5100 za oko 5k
pentax k-r za isto 5k (po recenzijama mi se on cak i najvise svida)

ili rabljeni 5d mk1 koji mogu na oglasniku ubrat

sad...pentax ne mogu kupiti u hrvatskoj jer ga nema po ducanima (morao bih skociti do slovenije ili oglasnik/ebay) a ovaj dvojac mogu gotovo svugdje nac i isprobat...

volio bih naravno imati 2 objektiva da mogu skuziti sto mi se uopce svida

bih li trebao ici mozda na neki jeftiniji model kao sto je 1100d ili npr neku sony alphu?

thx... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: DSLR za pocetnika

5d ti je full frame , ostalo su "crop" tijela....sam time je isti u velikoj prednosti; pa sad ako mislis uciti i ako ces znati to iskoristiti odgovor koji kupiti se namece sam od sebe.....

...opet, ova sva tijela su takodjer odlicna i ako uzmes bilo koji neces pogrijesiti (ili ces svakako pogrijesiti- ovisi kako gledas :) )

canon je super sto u startu dobivas 2 objektiva pa odmah mozes "na posao" :)

nikon je odlican po svim recenzijama

pentax nudi jaaaako puno za ne toliko velike novce; on bi bio best-buy

....i na kraju, a ne toliko nevazno.....NE KUPUJE SE TIJELO VEC SUSTAV......dakle ako odaberes nikon, nadalje kupujes samo dodatke koji idu na nikon tijela, pa moras pogledati i cijene ostale opreme vezane uz pojedini "brand" - prije svega cijene objektiva, bljeskalica.....

eto toliko od mene....

da se mene pita redoljed bi bio:

5d

550d

d5100

k-r

....mozda sam subjektivan jer imam canon koji me odlicno sluzi, al eto - to bi bio moj izbor :)

...do onda dok ne kupis nesto, počniJAAAKO PUNO UČITI, ČITATI, PROUČAVATI sve vezano uz ovaj krasan hobi zvan - fotografija

sretno u odabiru !

16 godina
neaktivan
DSLR za pocetnika

kazes pocelo te zanimati fotkanje ....  u kojem smislu , od ovih bi ti preporucio ako je samo hobi da ides na pentaxa zbog sirokog pristupa objektivima , sto se tice canona sa 5d mk1 nemozes pogrijesiti i uz njega si uzmes 50 1.8 i /ili 17-50 2.8 i bices vise nego zadovoljan jer i ako shvatis da nezelis fotkat s time uvijeg ga mos prodat za realno istu cijenu koju si ga i platio manje vise , ako samo gledas na to da ces dobiti bolje fotke i nemislis dalje unaprijedjivati sustav onda ti je i 1100 d dobar , ali od tih sto si naveo ja bi isao bas tim redom da se odlucujem i da imam novaca za uloziti , moja preporuka ti je pentax jer ce ti kao pocetniku jako izaci u susret zbog pristupacnosti objektiva koje ces najvjerojatnije poceti kupovati , 5d je pro aparatura starije genaracije ali i dan danas obavlja odlicno posao (i sam ga lovim), ako zelis da ima i video onda idi na 550 d jer ima full hd snimanje i tako to .... 

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da se mene pita redosljed bi bio:
1.- 5d ako misliš zarađivati na fotografiji jer FF brzi objektivi su jako jako skupi (mada to možeš i sa Pentax K-r i ostalima ali sve ima svoje prednosti i mane)
2.- pentax K-r jer pruža najviše od ovih koji se spominju i objketivi su jeftiniji
3.- 550d jer ima izbor objektiva od jeftinih/lošijih na svakom večem kiosku/oglasniku do skupih/dobrih u fototrgovinama
4.- nikon d5100 ako te zanima kamera/nema af motor u tijelu,nema stabilizaciju,objektivi skupi

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 19:03 (struić).
15 godina
DSLR za pocetnika

Ja sam početnik i kupujem si za kojih mjesec dana 600D jer mi je snimanje jako bitno pa čak snimanje u pokretu za što mi je zakretni display izvrstan. Savjetovao bi ti 550D od navedenog. Šta se tiće objektiva a poćetak cu koristit 18-55 iz kita a s vremenom cu zamijenit.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DSLR za pocetnika

Pozdrav svima!

Nova sam u svijetu fotografije (izuzev škljockanja kompaktnim lošim benqom).
Pa bih kao amater voljela kupiti neki fotoaparat na kojem ću moći naučiti nešto više o fotografiji.
Pošto sam studentica planiram kupiti polovan fotoaparat jer mi je budžet ograničen.
Mogu izdvojiti do 300 €, nadam se da je s tim budžetom moguće kupiti pristojnu napravicu za amatera.

Pronašla sam neke fotoaparate u ponudi koji mi se čine uredu, ali bih vas molila za kritiku i savjet.

1. Sony alpha 200, s objektivom Minolta 18-55 - 1800kn
2. http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/canon-eos-350d-18-55mm-case-logic-torbica-oglas-5711113
3. http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/canon-eos-1000d-objektiv-dvije-kartice-stativ-filter-oglas-4611529
4. http://www.njuskalo.hr/dslr-fotoaparati/canon-eos-400-d-ef-18-55-kit-oglas-4672721

Molim vas za pomoć, hvala :) 

[Postala sam isto u 'Koji fotoaparat kupiti', jer nisam sigurna gdje bih trebala :D] 

0 0 hvala 0
15 godina
DSLR za pocetnika

Prvo se naući koristit forum i ne upadat s pitanjima u tuđe teme. Ovaj 1000D izgleda kao izvrstan izbor za te pare, ako je dobro očuvan.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 13:30 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DSLR za pocetnika

od pocetka mi se najvise svidao Pentax k-r, imaju ga u svijetu medija (pise da je u dolasku pa ce valjda i doc, volio bih ga probat kako mi stoji u ruci) te mu je cinema oko 4200kn(bez objektiva)...
sad, posto on ima IS u tijelu pretpostavljam da mi je pametnije kupovat ovjektive bez is-a jer sam pocetnik i nece mi biti toliko velika razlika...
sta bi mi preporucili onda kao pocetniku da kupim od objektiva i za koliko bih mogao proc u ducanima/njuskalu da proracunam izmedu njega i 550d-a sta mi je isplativije...

druga opcija je 550d na kraju jer ima 2 objektiva za 4700kn i snimanje u 1080p sto ce mi sigurno ponekad biti korisno... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 13:40 (blow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ispričavam se. :)
Bilo mi je glupo otvarati novu temu, pošto ih je hrpa.
Hvala na odgovoru. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice