Ne kupujem za sebe, a i baš se ne razumin u DSLR aparate.
Treba mi aparat, DSLR za početnika.
Znači bilo bi dobro da je jednostavan za korištenje.
Ne kupujem za sebe, a i baš se ne razumin u DSLR aparate.
Treba mi aparat, DSLR za početnika.
Znači bilo bi dobro da je jednostavan za korištenje.
Pentax K-x, samo taj ti se aparat prodaje ko lud, dođe i rasproda se u roku keks :-)! Odlične performanse, a košta manje nego što bi trebao s obzirom na to što sve može!
Ako se radi samo o tijelu za 4000 onda je izbor relativno velik.
Ako bi za 4000 i objektive, karticu itd... Upravo sam snimio u HGspotu za 3999 Oly E420 s 2 objektiva, karticom i blicem. Also sam na naslovnoj pročitao da se može užicati popust od 10% (jer mislim da ne vrijedi više akcija od 30%).
Imače nisam ljubitelj Olympusa, ali za početnika bu ovo čist u redu.
Samo što Oly 420 nema stabilizaciju u tijelu- dosta veliki nedostatak!
Ne kuzim kako se moze kupovat za nekog drugog dslr,prvo pravilo moras znat sto hoces od aparata,zatim pokusat isprobat kako ti lezi u ruci (dosta ljudi je zbog ovog promijenilo prvobitnu odluku i uzelo drugi aparat).Ako vec kupujes gledas da model bude novijeg datuma jer svaka generacija donosi neka poboljsanja. Pentax K-x stvarno izgleda ok (jedina zamjerka na testovima su mu bile Ni-Mh baterije al neko bas to i voli da ih moze kupit na svakom cosku ako mu zatreba).Moze snimit 720p video sto nekome isto nesto znaci.
Necu ga dalje hvalit jer bi morao ponavljat o objektivima koji se mogu nasrafit od starih 35mm Pentaxa(mogu se nac povoljno) pa do danasnjih modela.Ali sto ljudi sto cudi,ni ostale marke nisu za bacit.
kupija sam olympus e450. Piše na njemu da ima stabilizaciju u tjelu. Ovaj u kitu sa 2 objektiva.