Canon XSi Lens error! Pomoc

poruka: 4
|
čitano: 1.907
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pozdrav.

Dakle radi se o navedenom aparatu i objektivu Sigma 28-200mm f3.5-5.6 Macro. Tijekom slikanja ako slucajno aparat okrenem prema jacem izvoru svijetlosti i okinem fotku, aparat se smrzne i na zaslonu mi napise sljedecu poruku:

"Communications between the camera and the lens is faulty. Clean the lens contacts." Naravno pokusao sam ocistiti kontakte, no problem se ponavlja. Thx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ahh da, klasičan problem komunikacije. probaj gumicom obrisati kontakte na objektivu i fotiću, namoči vatu u alkohol, ocijedi, obriši kontakte, pa pričekaj da se osuše. ne znam kaj bi drugo savjetovao, nemam canona.

ono kaj me čudi je kaj se to ne dešava at random...

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

canoni znaju praviti probleme sa objektivima nezavisnih proizvodjaca nije novost

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Canon XSi Lens error! Pomoc
Tallahasee kaže...

Pozdrav.

Dakle radi se o navedenom aparatu i objektivu Sigma 28-200mm f3.5-5.6 Macro. Tijekom slikanja ako slucajno aparat okrenem prema jacem izvoru svijetlosti i okinem fotku, aparat se smrzne i na zaslonu mi napise sljedecu poruku:

"Communications between the camera and the lens is faulty. Clean the lens contacts." Naravno pokusao sam ocistiti kontakte, no problem se ponavlja. Thx

Možda da updataš softver u aparatu i objektivu...

Atomska bubamara - Last known good rank
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice