Canon EF 50mm f/1.8 II

poruka: 15
|
čitano: 13.840
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

Pozdrav svima,

uskoro namjeravam kupiti navedeni objektiv. Čitao sam dosta recenzija o njemu itd. pa mislim da bi mi mogao poslužit. Zanima me ima li netko iskustva s njim da kaže koju riječ (pročitao sam da ima ponekad problema s AF-om). I isplati li se možda uzeti skuplji 50mm f/1.4? Bolje je građen, ima još veći otvor blende i USM fokus, ali i dođe skoro 3 puta više.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Canon EF 50mm f/1.8 II

Objektiv je OK za tu lovu koju košta ali brzo češ poželjet f/1.4,zato je moj savjet skuplji model ako imaš love.

16 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

Imam love al ne baš previše :P ... Ma daa.. f/1.4 je bolji. Još jedna stvar koja mi se kod njega sviđa je što ima navoj za filter veličine 58mm a to mi paše jer već imam polarizirajući filter te veličine. Nisam još siguran što ću..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

Ja ga imam. Ono sto mene dosta muci je nekako spor autofokus pri slikanju. Ti taman pomislis da je slika fokusirana i slikas ju, da bis na kraju na kompu vidio da je dosta zamucena. Treba dosta dugo drzati okidac da se fokusira, no ja sam se vec ispraksirao tako da mi to nije problem. Ali opcenito fotke sa njim su odlicne. 

EDIT: govorim o f/1.8

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 22:51 (Dodge_167).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

To i slaba kvaliteta izrade su mu vjerojatno jedini problem. E da, i ima 5 "listića" blende (neznam kako da to kažem na hr., na engl.: aperture blades) što daje malo slabiji bokeh, manje kvalitetniji od f/1.4...

No bez obzira na sve te boljke, još uvijek mi se nekako taj 1.4 čini preskup.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

1.8 je Canonov najbolji objektiv,što se tiče omjera cijene i performansi.
Odličan je,ali 1.4 ne daje toliko kvalitetnije slike od njega,

ali ima prednosti u drugim aspektima,kao kvaliteta izrade,Aperture Blades,USM autofokus i sami f/1.4!

Znaš da objektivi slabo gube  na vrijednosti,pa ti je moj savjet ako nemaš novaca za 1.4 uzmi si 1.8.

WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Canon EF 50mm f/1.8 II

krivi (zastarjeli) savjeti...uzmi 40mm f2.8 objektiv, neces pozaliti, ostrina je bolja na f2.8 od 50mm na f2.8, ali i ne samo ostrina, vec i kontrast, a najvise bokeh, izuzetno bitan za takav tip objektiva.

uz to, objektiv ima metal mount, daleko je bolje izrade, te je i manji (najmanji Canonov).

Imao sam 50mm f1.8 II i prodao ga, imao izuzetno neprecizan AF (na dva tijela, jedno je isto kao i ovo koje sada imam - znam fokusirat btw :-) ), mekan i nekontrastan sve do f2.8 (naravno, moguce je da sam barem sto se AF-a tice imao los primjerak ali nekako sumnjam u to obzirom da je net pun takvih primjera) , a onda sam se zapitao sto ce mi f1.8 i prodao ga nadajuci se da ce ovaj biti kakav treba bit od pocetka (proslo je dosta godina, Canon je valjda morao napredovati u optici). i bam, pun pogodak, objektiv ima cak i daleko ucestaliju primjenu na FF tjelima od 50mm jer je 40ak mm dijagonala FF senzora ilitiga savrsen standardni objektiv za po gradu, putovanja itd. (50mm je na FF, a po meni cak i na cropu preusko/presiroko)...da ima i brzi i daleko tisi AF od 50mm f1.8 II - zvuk AF-a 50mm f1.8 II je vrlo iritantan, vec samo zbog toga i metalnog mounta dao bih ovu razliku u cijeni (300ak kuna). Canon opcenito u zadnje vrijeme radi sjajne objektive, ne vise samo telce....

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 15:35 (1DX).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

skupi za 1,4.

bolji u svakom pogledu,ako se mozes rasirit do 2.5k kuna onda uzmi

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa tesko da ima novaca za f1.4 kad se raspituje za najeftiniji objektiv od Canona uopce:-) samo taj 50mm f1.4 i nije bog zna sto sve do f2.8 (pogotovo kako se ide od centra prema rubovima kadra) a onda opet dolazimo na istu pricu kao i ovaj 40mm.

+ sto ce Canon vjerojatno skoro izdati mark II 50mm f1.4 jer Sigma daje vise za te novce. na danasnjim FF tijelima  (i super high ISO performansama) f1.4 blenda za te novce ima smisla jedino ako se covjek bavi profi fotografijom i ima tijelo koje moze postelavati AF koji je cesto neprecizan na ogromnim blendama kao sto je ta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 12:20 (1DX).
17 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

od 1.4 do 2.8 je cijela jedna blenda razlike u jacini svijetlosti,ne mislis mozda da bi ti bilo bitnije da uhvatis vazni trenutak nego da se mozes hvaliti okolo kako ti je objektiv ostar na 2.8,i imati podeksponirane fotografije u losijim svjetlosnim uvjetima?

između ostalog,sigmu i canon nemoj usporedjivat,jer je sigma nadaleko poznata po problemima s autofokusom,jer im canon/nikon ne daju informacije o svojoj tehnologiji,nego oni reverse engineeraju AF. znaci pljuga.

isto tako,taj 40 ne bi nikad kupio,jer je jednostavno pre malen,i izgleda smijesno,a i nemas gdje stavit ruku u tom slucaju.

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Canon EF 50mm f/1.8 II

Jucer sam imao priliku se igrat s ovim objektivom, Stavio sam ga na svog 600D. Super je i zakon je sto se blenda moze otvorit na 1.8 sta je puno uspoređujuci sa 3.5 na mom 18-55. Ali je 50mm problem, to je prakticki veliki zoom. Ako se radi o fiksnom objektivu bilo bi idealno da je 18 ili 24mm, ovo mi je previše i ne moze ga sekoristit nigdje nego na otvorenom :/

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

pogledaj si 35mm f2,to ti dodje na isto kao i 50mm na full frame... fora objektiv,bolje napravljen od 50mm,ali i malo skuplji

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nick kaže...

pogledaj si 35mm f2,to ti dodje na isto kao i 50mm na full frame... fora objektiv,bolje napravljen od 50mm,ali i malo skuplji

Nemam sad para za to al kasnije bi jedan 24mm / 1.8 bilo lijepo imat. Mislim neznam zasto prozvode 50mm za 800kn a ne 24mm.

17 godina
neaktivan
Canon EF 50mm f/1.8 II

jer je teze napraviti kvalitetan širac od 24mm nego plastičnu igračku od 50mm. isto tako,ako gledas 28 1.8,vidjet ces da je taj objketiv bar 3 klase iznad 50,jer je bolje napravljen,ima usm etc etc

www.vodopija.net
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 13:20 (nick).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
nick kaže...

jer je teze napraviti kvalitetan širac od 24mm nego plastičnu igračku od 50mm. isto tako,ako gledas 28 1.8,vidjet ces da je taj objketiv bar 3 klase iznad 50,jer je bolje napravljen,ima usm etc etc

Aha, jasno {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice