Begginer dSLR

poruka: 122
|
čitano: 24.866
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Begginer dSLR

Sta mislite, da li bi bilo isplativo kupiti neki od jeftinijih sonyjevih alphi, mozda 300 ili 350 i umjesto ovog loseg kit objektiva 18-70 ubaciti dt 16-105mm? Citao sam jutros review za njega, ima kompromisa pri izradi, kromatske aberacije su jedna od posljedica. Ali dobio je recommended ocjenu i kazu da je dobar izbor za alpha usere.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2009 17:11 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Begginer dSLR
DrNasty kaže...

Sta mislite, da li bi bilo isplativo kupiti neki od jeftinijih sonyjevih alphi, mozda 300 ili 350 i umjesto ovog loseg kit objektiva 18-70 ubaciti dt 16-105mm? Citao sam jutros review za njega, ima kompromisa pri izradi, kromatske aberacije su jedna od posljedica. Ali dobio je recommended ocjenu i kazu da je dobar izbor za alpha usere.

na dpreview sve dobije ocjenu recommended, tak da to možeš slobodno zanemariti.
baš gledao review, na sve preko 50mm je izrazito jako mekan, tek na f/8 postaje prihvatljiv. raspon je jako zanimljiv, ekvivalentno 24-155 mm, što je vrlo vrlo praktično za nekakve izlete, putovanja i slično. dal se isplati il ne je čisto tvoja odluka, ovisi o kolko love se radi. sonyjeve alphe su odlični fotići, niti s a300 niti s a350 nećeš pogriješiti. no 16-105 objektiv mi se čini kao stvarno vražji kompromis - dobiš raspon za oštrinu. na preko 35mm je sonyjev kit objektiv čak i oštriji, na 50-70mm kit objektiv odnosi pobjedu. nema apsolutno nikakvog problema dok god ima relativno puno svjetla. ne znam, možda da kupiš taj DT16-105 + 50/1.4 za loše svjetlosne uvjete?
btw, uzmi u obzir da je to sve testirano na a700, koja je poprilično nemilosrdna prema lošijem staklovinju, 10mpx (a200, recimo) senzori bi trebali biti osjetno bolji.

(uzmi u obzir da nisam imao niti a300/a350 u rukama, niti sam isprobao taj objektiv, ovo zaključujem na osnovi mjerenja, usporedbi i vlastitog iskustva s drugim sustavima ;))

Oly_E3 kaže...
 Da govori sam o kormatskim abercijama, samo nisam znao da li će me čovjek razumjeti.

yup, samo sam te nadopunio. Namigiva
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice