Kvalitetan bicikl

poruka: 122
|
čitano: 55.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Kvalitetan bicikl
autorov komentar
Oly_E3 kaže...
gamer2400 kaže...
Matatata krele od zanata kaže...
gamer2400 kaže...

za 1500 kuna nemožeš kupiti bike sa svim stvarima koji želiš, jedino ako kupiš polovan

a daj čitaj postove, id**te gl*pi. kaj vam je to tak teško??????????
 sada vidim za 2 soma i bez disk kočnica može se naći novi bike
 Samo takvi bicikli imaju loš okvir od neke legure metala pitaj boga koga (ipak sam ja navikao na trostruko butirani Al pa mi nemojte zamjeriti)
 kakve legure??? 
@ gamer2400 sry zbog uvreda al danas sam malo osjetljiv. lol
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Ako nije aluminij ja odmah gunđam. Nekih jeftinih legura (stvarno neznam kojih). Iako mislim da su novije bicikle većino su rađene od aluminije (možda ne baš najfinije izrađenog). Čuj ja vozim XC (cross country MTB) bicikl iz 1999. Uskoro kupujem novi pa sada ponovno gledam tehničke specifikacije i zato sam malo zarđo.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
17 godina
Kvalitetan bicikl

najvažnije stvari kod kupnje bicika (bar kod mene) su gume, mjenjač i kočnice... eventualno kvaliteta kostura... pitaš jednostavno prodavača u nekom poznatijem bike dućanu i on ti preporuči...

Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 20:36 (leo_819).
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl
autorov komentar

super, super, ali ljudi plz jel može koji određeni model, a ne pitaj ovog pitaj onog. thx. Nevinašce

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Da samo recimo Deore XT radi loše na nekoj jeftinijoj kaseti, dok na kvalitetnoj radi kak spada. Zato treba sve gledati od pogona, kaseta, mjenjača, vilice i kostura, kočnica, i važo veličina okvira. Meni koji sam 1.95m paše samo XL veličina, na manjima (m, s) krivim tijelo i to nije uredu (nije zdravo) zato i tu trebamo posvetiti pažnju. Samo S i XL koriste iste gume 26"

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Evo jedan

LINK

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Evo jedan

LINK

ovakav ima moj prijatelj odlican je (bar meni) kocnice su odlicne,brzine isto,sic udoban,i da se lagano vozit stvarno odlican za mene.
AMD Phenom X3 2.1GHz | 2gb ram | HD4650 1024MB |ASUS M2N Motherboard
16 godina
neaktivan
Jebasu123 kaže...
Oly_E3 kaže...

Evo jedan

LINK

ovakav ima moj prijatelj odlican je (bar meni) kocnice su odlicne,brzine isto,sic udoban,i da se lagano vozit stvarno odlican za mene.
 Mislim da je ovo best buy "vikend" bicikl
17 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Za 1500 ne očekuj dobar bic, nego neki prosječni.

Nemaš šta tu puno razmišljati... Disk kočnice ti apsolutno ne trebaju jedino ak ne želiš biti faca među bike-n00bovima. Obične kočnice se ne kvare ni ne trgaju, a ionako ti ne treba snaga disk kočnica.

Rama ti se nemre strgati il tak nešto, kvaliteta se procjenjuje jedino prema materijalu. Što je materijal lakši, rama je skuplja.

Amortizeri su bitni, nemoj uzeti neki bike sa šrot amortizerima jer amortizeri ti najviše doprinose udobnosti tijekom vožnje.

Jedino na što trebaš paziti je sustav prijenosa. Na tome nemoj štediti jer s lošim prijenosom zaboravi ugodnu vožnju (od samog mjenjanja brzina pa do škripavih zvukova, a na kraju i do padanja lanca). Probaj uzeti bilokoji Deore prijenos - najbolji za mountain bikeove...

Ja imam bike sa Deoreovim prijenosima i cijeli proces mjenjanja brzina teče fluidno, normalno okrećem pedale i dok mjenjam brzine, a može prebaciti i 3 brzine odjednom bez problema. Lanac ni jednom nije pao...

Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

1)Za 1500 ne očekuj dobar bic, nego neki prosječni.

Nemaš šta tu puno razmišljati...2) Disk kočnice ti apsolutno ne trebaju jedino ak ne želiš biti faca među bike-n00bovima. Obične kočnice se ne kvare ni ne trgaju, a ionako ti ne treba snaga disk kočnica.

Rama ti se nemre strgati il tak nešto, kvaliteta se procjenjuje jedino prema materijalu. 3)Što je materijal lakši, rama je skuplja.

4)Amortizeri su bitni, nemoj uzeti neki bike sa šrot amortizerima jer amortizeri ti najviše doprinose udobnosti tijekom vožnje.

Jedino na što trebaš paziti je sustav prijenosa. Na tome nemoj štediti jer s lošim prijenosom zaboravi ugodnu vožnju (od samog mjenjanja brzina pa do škripavih zvukova, a na kraju i do padanja lanca).Smijeh Probaj uzeti bilokoji Deore prijenos - najbolji za mountain bikeove...

Ja imam bike sa Deoreovim prijenosima i cijeli proces mjenjanja brzina teče fluidno, normalno okrećem pedale i dok mjenjam brzine, a može prebaciti i 3 brzine odjednom bez problema. Lanac ni jednom nije pao...

1) Lijepo rečeno. I točno.

2) Diskovi su nepotrebni i skupo je održavanje (mijenjanje pločica, brzo se troše...), ja imam na svome Tigeru MTB obični V-Brake i koći bolje od diskova, a jeftinije je i manje se troši.

3) Ako vozaš po gradu ili po ravnici - nemoj da te rama i njena masa previše brine. Bitno je da rama odgovara tvojim leđima (udaljenost volana od sjedala itd), ako ideš po brdu - traži što

lakše i po mogučnosti od titana (ne od karbonskog čelika - jako je težak, ali i jako tvrd). Titan je "mekši", laganiji i praktički neuništiv i zato idealan za brdo. Aluminij mi nije predrag, možda

legure aluminija...

4) Uzmi tzv "hardtail" biciklo ili biciklo bez stražnjeg amortizera. Stražnji je uglavnom nepotreban, a i diže cijenu u nebeske visine. (ako je kvalitetno...)
Asus M3A79 Deluxe, AMD Phenom II 940 @ 3,8 GHz, 4GB RAM Corsair Dominator, ATI Radeon 4870 X2, 2x WD Raptor RAID 0 + 1TB WD, Tagan 800W
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

1)Za 1500 ne očekuj dobar bic, nego neki prosječni.

Nemaš šta tu puno razmišljati...2) Disk kočnice ti apsolutno ne trebaju jedino ak ne želiš biti faca među bike-n00bovima. Obične kočnice se ne kvare ni ne trgaju, a ionako ti ne treba snaga disk kočnica.

Rama ti se nemre strgati il tak nešto, kvaliteta se procjenjuje jedino prema materijalu. 3)Što je materijal lakši, rama je skuplja.

4)Amortizeri su bitni, nemoj uzeti neki bike sa šrot amortizerima jer amortizeri ti najviše doprinose udobnosti tijekom vožnje.

Jedino na što trebaš paziti je sustav prijenosa. Na tome nemoj štediti jer s lošim prijenosom zaboravi ugodnu vožnju (od samog mjenjanja brzina pa do škripavih zvukova, a na kraju i do padanja lanca).Smijeh Probaj uzeti bilokoji Deore prijenos - najbolji za mountain bikeove...

2) Diskovi su nepotrebni i skupo je održavanje (mijenjanje pločica, brzo se troše...), ja imam na svome Tigeru MTB obični V-Brake i koći bolje od diskova, a jeftinije je i manje se troši.

3) Ako vozaš po gradu ili po ravnici - nemoj da te rama i njena masa previše brine. Bitno je da rama odgovara tvojim leđima (udaljenost volana od sjedala itd), ako ideš po brdu - traži što

lakše i po mogučnosti od titana (ne od karbonskog čelika - jako je težak, ali i jako tvrd). Titan je "mekši", laganiji i praktički neuništiv i zato idealan za brdo. Aluminij mi nije predrag, možda

legure aluminija...

4) Uzmi tzv "hardtail" biciklo ili biciklo bez stražnjeg amortizera. Stražnji je uglavnom nepotreban, a i diže cijenu u nebeske visine. (ako je kvalitetno...)
Asus M3A79 Deluxe, AMD Phenom II 940 @ 3,8 GHz, 4GB RAM Corsair Dominator, ATI Radeon 4870 X2, 2x WD Raptor RAID 0 + 1TB WD, Tagan 800W
16 godina
neaktivan
autorov komentar
2029.MN4 kaže...
...

legure aluminija...

prvo, daj si pročitaj prijašnje postove a ne samo prvi.
drugo, hvala na savjetima, ali ja vas ljudi nisam tražio ovakav onakav, nego točan model.
treće, i mislio sam uzeti hardtail bajk.
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl
autorov komentar

a šta kažete na ovoga, malo je skuplji, ali...

Bajk

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
gamer2400 kaže...
gamer2400 kaže...

za 1500 kuna nemožeš kupiti bike sa svim stvarima koji želiš, jedino ako kupiš polovan

a daj čitaj postove, id**te gl*pi. kaj vam je to tak teško??????????
 sada vidim za 2 soma i bez disk kočnica može se naći novi bike
 Samo takvi bicikli imaju loš okvir od neke legure metala pitaj boga koga (ipak sam ja navikao na trostruko butirani Al pa mi nemojte zamjeriti)
 kakve legure??? 
@ gamer2400 sry zbog uvreda al danas sam malo osjetljiv. lol
 ja nisam spomenio legure, oly_e3 je
17 godina
moderator

Imao sam prosle godine dilemu kao ti, limit mi je bio nekih 2k kuna. Kupio sam Merida matts sub-10.

Ima kvalitetan aluminijski ram sa meridinim shotgun oblikom i zbog toga je cvrst i lagan. Buduci da nisam zahtjevan biciklist a i limit je bio nizak, ovo mi je bila idealna kupovina.

V brake je odlican, mjenjaci su neprecizni samo dok ne odvojis pola sata i ne ustimas im hod, nakon toga su odlicni i nemam zamjerke (al opet kazem, nisam zahtjevan).

Prednja vilica je suntour, sto zahtjevniji bajkeri odmah popljuju, ali meni i ne treba vise od toga.

Bitno mi je da je kvalitetan ram (cito sam recenzije, kazu da se ovaj ram mogao prije par godina naci i na skupljim modelima), ako razvalim nesto od opreme, lako cu zamjeniti skupljim/kvalitetnijim dijelom.

16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Par savjeta (koje su već drugi naveli), ako tražiš najjeftiniji bicikl a želiš da te služi bez problema za veći broj kilometara:

- zaboravi diskove, uzmi V-brake

- zaboravi bilo kakve suspenzije (i prednje i zadnje) - za te novce prednje suspenzije su smeće i nemaš skoro nikakve koristi od njih

- uzmi ramu koja ti je odgovarajuća veličini, a materijal nije toliko bitan. Čak i stare krom-moli rame nisu loše. Težina isto nije toliko bitna, ako se ne penješ puno

- uzmi kvalitetne mjenjače, pogone, kasete i dobar sic

Puno ti se više isplati kupiti dobar polovni bicikl (koji je nov koštao 5000 kn ili više), nego loš novi. Na polovnom biciklu često treba promijeniti samo prednji pogon i gumice na kočnicama, te dobro poštelati mjenjače.

Ako gledaš novi bicikl, na popustima se ponekad može nešto solidno naći za 2800-3200 kn, sve ispod toga se ne isplati kupovat.

Ali najbitniji je način kako češ koristiti bicikl, tj. da li ćeš voziti tjedno po par stotina km ili ćeš ga koristit za otić na posao ili u dućan. Ako želiš jednom mjesečno s ekipom otići na dužu biciklijadu, po 50-100 km, onda ipak razmisli o malo više novca.

17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...
 prvo, daj si pročitaj prijašnje postove a ne samo prvi.
drugo, hvala na savjetima, ali ja vas ljudi nisam tražio ovakav onakav, nego točan model.
treće, i mislio sam uzeti hardtail bajk.
 E sad! Pročitao sam sve postove.

Ne budi baba, nego slušaj! Ne možemo mi umjesto tebe kupiti bicikl! Ti moraš sam otići u trgovinu i sjest na biciklo! NEMOŠ kupiti bike preko neta! (Osim ako ga već nisi vidio ili provozao.)

Scott je dobar za lovu koju daš za njega.

a šta kažete na ovoga, malo je skuplji, ali...

Bajk

Bicikl je dobar, ima mi ga frend. ALI - brzo je mijenjao mašinicu (mjenjač) - ne znam zašto, ako te zanima mogu ga pitat. Eto, samo da znaš.
17 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Evo malo linkova za slinjenje: Bike 1 - jednom sam ga vidio kod svog profe, uvezen iz Češke i to polovni. Bilo me strah dotaknut ga, a KAMOLI ga provozat. Na kraju i nisam, šmrc, šmrcPlač

Budući se približava početak ljeta, a kraj školske godine - ja već 3 mjeseca "kupujem" bike - budući da je to veoma ozbiljna stvar - Bike 2 , Bike 3 , Bike 4 , Bike 5 .

Bicikli su jako ozbiljna stvar, hahaSmijeh

http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Evo u novom broju Bikera (4. i 5. mjesec) imaš turbo sprot katalog i ima par bicikala od 1000-2000. Kupi ga pa pogledaj

16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl
autorov komentar

ovako izgleda da će komp malo pričekati s nadogradnjom. Belji se

ova dva su opcionalna, pitanje je koji:

Kandidat 1

Kandidat 2

prema opremi pitam, ostatak ću uzeti na svoju osobnu procjenu. lol

16 godina
neaktivan

ovako izgleda da će komp malo pričekati s nadogradnjom. Belji se

ova dva su opcionalna, pitanje je koji:

Kandidat 1

Kandidat 2

prema opremi pitam, ostatak ću uzeti na svoju osobnu procjenu. lol

Ovaj prvi ti je neka imitacija Downhill/ Freeride bicikla i loša geometrija za vožnju, ali ako ti se više sviđa... Prst gore za kandidata 2
17 godina
protjeran
Kvalitetan bicikl

ovaj prvi definitivno

dovoljan je pogled na zadnji mjenjač

acera...to govori sve

na onom 200 kn jeftinijem je dosta lošiji altus

AMD Athlon X2 7750BE 3.2Ghz, XFX HD4850, 4GB Crucial 800Mhz, Creative Labs Audigy4, ASRock 780GM, Tagan SuperRock 400W
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2009 21:38 (doxy).
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

ovaj prvi definitivno

acera...to govori sve

Acera (RD 360) i Altus (RD 310) su isti samo je drugačiji materijal izrade (kao Deore RD 510 i Deore LX RD 570-ako se u brojke ne varam)
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Oly_E3 kaže...
doxy kaže...

ovaj prvi definitivno

acera...to govori sve

Acera (RD 360) i Altus (RD 310) su isti samo je drugačiji materijal izrade (kao Deore RD 510 i Deore LX RD 570-ako se u brojke ne varam)
 da li onda postoji razlika u kvaliteti ili ne?
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

Ma kakvi inače Shimano je poznat po svojoj finoj mehanici pa tako i Acera (Altus) su dobar izbor za takav bicikl.

16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl

uzmi drugi kanditat to je moj izbor

16 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

uzmi drugi kanditat to je moj izbor

Da on ti ima prirodniju geometriju za vožnju po gradu
16 godina
neaktivan
Kvalitetan bicikl
autorov komentar

ok izgleda da će biti 2.

16 godina
neaktivan

Ovako: tražim bic koji nije baš pevecikl, koji je kvalitetan, i ne košta preko 1500 kn. koristio bih ga za vožnju po šljunku i cesti, 26", po mogućnosti, ali ne i obavezno:

disk kočnice

prednji suspenzor

blatobrani

metalne pedale

18 brzina

ručice na volanu

mekani podlošci za ruke na volanu

to bi bilo to. ako dobijem sve to i još nešto gore, super, ako ne pogledat ću.

btw. po mogučnosti da je shop u zg, ili ima besplatnu dostavu za zg. thx.

E ovak ja sam probao razne bicikle od pevecikla pa sve do vrhunskih bicikla iz keindl-a. Ti zelis all terrain bike tj. bike s kojim mozes i po pjesku, soderu, blatu, cesti i tak? Ako sam pogodio preopucam ti da pogledas bicikle iz dsg-a, keindla, rog-joma i fumic bicikla. Istina je da su bicikli skupi ali to su bicikli koje kad kupis miran si jako dugo. Ja svoj bicikl imam 1god svaki vikend idem na sljeme, bio sam u Mariji Bistrici i tako. Dosada sam presao preko 3000km i nisam trebao ici ni na jedan servis. Za tvoju upotrebu uopce ti netrebaju disk kocnice. Sto se tice blatobrana i ručica na volanu ona su dodatna oprema i kupuju se zasebno. Da ti slikovito objasnim diskovi i v-brake razliku izmedu njih mozes uociti samo pri velikim brzinama kao kad ides nis sljeme.
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2553
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2009 8:22 (here2try).
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Pa MTB imaju maksimalno 9x3. Najjeftiniji mjenjači za 27 brzina su Shimano Deore ili SRAM x7. Samim time kako su finije mehanike koštaju više i oni i sami prijenosni mehanizmi. Jednio cestovi sportski bicikli imaju 10 (10x2 najčešće) zupčanika na kaseti (stražnji zupčanik). Imače ako želiš kvalitetnije imaš Shimano Alivio ali i on ti ima 8x3

Uhh...malo si se zeznuo......deore i sram x7 je dooosta skuplji od alivio mehanike...ispod alivia je jos samo acera...(one sis-ove ne vrijedi ni spominjati)..
Svejedno...ako nemas gotovine..uzmes na nekoliko rata....imas  turbo sportu proslogodisnjih modela i do 50 % snizeno......ko da je vazno koja je godina ako je novi ili je solidan...a ovo sto si naveo da zelis od opreme...hmmm..neces proci ispod 2500 kn...i to na snizenju...ne kupuj jeftino..(kako ti kazes ''pevecikl''...)neces se daleko odvesti.
bebe007
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice