Prijelomna ili šokantna vijest,
eto uz sitan nagovor svoje žene nepoderevi Skotič je ipak tek u 2026 godini kupio svoji prvi novi auto.
Izbor je sasvim očekivan, što če drugo danas pametna glava i izabrat/kupit nego "provjerenu Toyotu Hybrid sa pravim rezervnim kotačem u pakentregeru".
Srečom pa ima za biber, pa da hoče može si svake godine od Jubitu love kupit dva nova auta i ne bi skoro ništa osjetio na novčaniku.
https://socialblade.com/youtube/handle/scottykilmer
Prijelomna ili šokantna vijest,
eto uz sitan nagovor svoje žene nepoderevi Skotič je ipak tek u 2026 godini kupio svoji prvi novi auto.
Izbor je sasvim očekivan, što če drugo danas pametna glava i izabrat/kupit nego "provjerenu Toyotu Hybrid sa pravim rezervnim kotačem u pakentregeru".
Srečom pa ima za biber, pa da hoče može si svake godine od Jubitu love kupit dva nova auta i ne bi skoro ništa osjetio na novčaniku.
https://socialblade.com/youtube/handle/scottykilmer
Neko vrijeme je imao ok videje(prije 5-6god), nakon toga, počeo je samo srati na usta umjesto na onom mjestu dole, clickbait, itd... Malo bih rekao da nisam ništa njegovo pogledao sigurno 5god. Youtuber ko svaki drugi komercijalaš... Dajem ruku u vatru da je dobio na poklon ili nekakav deal koji je sklopio samo da ne govori da je dobio auto đabe. Svi su oni u istom košu.
Baš sam neki dan gledao, kod nas Corolla Sport 1.8 hybrid košta oko 32.000 €
Baš sam neki dan gledao, kod nas Corolla Sport 1.8 hybrid košta oko 32.000 €
To ti je to... Godisnje kamiondzije zarade cca 100k $ i sigurno sa svim troskovima blabla za 2 godine imaju za novi camry, a kod nas, ajoj 
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Jesu, ali opet - sve što kupiš možeš odbiti od poreza; njihove porezne prijave su nešto sasvim drugo (govorim za "normalne 9/17 radnike").
Čini mi se kao best buy ispod 30k eura u Veloce opremi. I ne, ne zanima me što Alfisti zamjeraju da nije prava Alfa. Zanima me općenito pouzdanost, mjenjač, prostranost, ubrzanje?
Iskreno, do sada nisam nikada global Alfu, ali ovo mi je baš wow auto kad sam ga vidio nedavno na cesti. A iznutra je baš po mom guštu što nije sve digitalno
gdje je točno taj auto novi 30k?
Dačija Duster 4x4 razvaljuje na snigu,
i to na nekakvim dobrih klasičnim zimskim gumama kolko ja vidim.Nema nikakvih lanaca, a to čak nisu one gume sa metalnim šiljcima.Dačija u ulozi grtalice, ili Dačija plovi kroz hm kolko skoro pola metra sniga fučkaj ga sad.
https://www.instagram.com/reel/DTFeS2gAQDP/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Čini mi se kao best buy ispod 30k eura u Veloce opremi. I ne, ne zanima me što Alfisti zamjeraju da nije prava Alfa. Zanima me općenito pouzdanost, mjenjač, prostranost, ubrzanje?
Iskreno, do sada nisam nikada global Alfu, ali ovo mi je baš wow auto kad sam ga vidio nedavno na cesti. A iznutra je baš po mom guštu što nije sve digitalno
Iskreno, kolega... Ne znam gdje je nađe (pogotovo u Veloce opremi) ispod 30k €.
Volim Alfe i donekle dobro poznajem cijene... Koliko mi je poznato, Veloce (nov) nećeš naći ispod 40k, a većina ih je i skuplja.
Kao rabljeni... Hmmm. Ako ti ne smeta što nije prava Alfa, zašto ne!? Ne moraju svi voziti VAG i druga generička vozila. U svakom slučaju, osvježenje u odnosu na konfekciju koju nudi konkurencija.
gdje je točno taj auto novi 30k?
Iskreno, kolega... Ne znam gdje je nađe (pogotovo u Veloce opremi) ispod 30k €.
Volim Alfe i donekle dobro poznajem cijene... Koliko mi je poznato, Veloce (nov) nećeš naći ispod 40k, a većina ih je i skuplja.
Kao rabljeni... Hmmm. Ako ti ne smeta što nije prava Alfa, zašto ne!? Ne moraju svi voziti VAG i druga generička vozila. U svakom slučaju, osvježenje u odnosu na konfekciju koju nudi konkurencija.
Mobile DE, ima ih nekoliko do 25k eura. A ispod 30k ih ima koliko hoćeš. Da, u Veloce opremi.
Svi automobili do 2 godine starosti i ispod 50k km.
iz nekog razloga sam imao dojam da si napisao novi za 30k, my bad
Znaci gradake slubzbe su uzas, slavonska, jedna od glavnih ulica grada nije uopce ociscena, al uopce.
Jos sto je najgore ovo i nije neki veliki snijeg, nista posebno. Uzas kakva nesposobnost
Znam da nije nikakva utjeha već debeli off topic... Ni ovdje u Njemačkoj nije bolje, samo je (srećom) palo manje snijega.
Ulice danima nisu očišćene (Paderborn, 150.000 stanovnika), na 90% ulica ugaženi snijeg se zaledio i stvorio bob stazu. Švabe ne znaju voziti ni po suhom, a kamoli u takvim uvjetima. Liboriberg (jedan od nekoliko brežuljaka u gradu preko kojeg ide jedna od važnijih prometnica) je poprište barem deset prometnih nesreća na dan (srećom lakših, pošto je riječ uglavnom o proklizavanju na semaforu gdje brzina ionako nije velika).
Tako da...
Ali da totalno ne bježim s teme, ima li netko od vas Daciju Bigster?
Kako sam prije par mjeseci na forumu najavio, naručio sam svoj primjerak krajem rujna. Isti je već prije gotovo mjesec dana proizveden i stigao u Njemačku, ali nikako da ga dovezu do trgovca kod kojeg sam ga naručio.
Već me pomalo nerviraju pošto mi je auto zaista potreban.
Ja se ne zalim sto nije ocisceno, s obzirom da ima sve manje i manje auti na cesti, sve zanimljivije i zanimljivije je prednji pogon zanest sa rucnom i onda ga sa gasom uvest u zavoj (naravno ne velike brzine nego onak, 20-30kmh) 
Znam da nije nikakva utjeha već debeli off topic... Ni ovdje u Njemačkoj nije bolje, samo je (srećom) palo manje snijega.
Kako sam prije par mjeseci na forumu najavio, naručio sam svoj primjerak krajem rujna. Isti je već prije gotovo mjesec dana proizveden i stigao u Njemačku, ali nikako da ga dovezu do trgovca kod kojeg sam ga naručio.
A sto reci, da sad ne zvucim kao da serem po autu. Upgrade od starog Dustera/Joggera, ali sve u svemu krcat tvrde plastike. Ovisno o modelu kojeg si uzeo, 1.8 je kinez, a bome taj "novi 1.2" ne ulijeva nesto previse pouzdanja. Oba motora su nova, pa nitko ne zna sto ocekivati od njh. Potrosnja je meni bila iznad 6l u 1.2, kako god vozio.
Automatik je ok i to je to. Osjeca se trzaj hibrida, kao kod prvih Yaris Hybrida npr. Malo nervira sto je dio stvari jos iz starih modela, ali ok ako rade... Ja nisam volio ni Captur Hybrida jer imao visok CO2 i potrosnju, komplikacija u pogonu za k.
Osobno, Dci je bio majka u Daciama.
Ja sinoć stigao iz Slavonije, bio kod ženinih roditelja, krenuo nešto prije 19h. Obično kad uđeš na A3 (ulaz Županja) ima gastarbajtera koji voze ~200km/h. Sad sam bio daleko najbrži iako nisam vozio osobito brzo. Max brzina 123km/h, uglavnom tempomat na 110. Ljudi sa AWD SUVovima voze 80-90, smiješno. Svaki put kad mijenjaš traku, malo te zanese promjena gripa (kolotrazi u snijegu i 5-10cm snijega između traka) i to je vjerojatno mnoge preplašilo. Do Kutine se moglo fino voziti, a od tamo su bile zakrčene obje trake sporim vozačima i povremeno se čak i stajalo. Negdje oko Popovače je bilo malo bolje pa onda prije Ivanića opet usporenje na cca 40km/h. Kad sam vidio da fast ENC ne radi morao sam se seliti preko 15 traka u desno, ali to nije bio problem, kao da je na naplatnima gužva jednostavno nestala. Na naplatnim sam uočio RR Cullinan (CH pločice). Nisam ga nikad prije vidio u živo. U gradu (oko 22h30) sam par puta otišao u oversteer, ali sve kontrolirano. Iako nije očišćeno moglo se normalno voziti na tih 5-10cm ugaženog snijega. Problem mi je bio na parkingu ženine firme (išla ostavit neke stvari) gdje je na ulazu bilo cca pola metra neugaženog snijega. Zaštitar digne rampu, a ja ne mogu krenuti, odem metar nazad, a rampa se spusti... Unutra sam se normalno vozio iako je bilo 30+cm neugaženog, a auto je dosta nizak (Eibach Pro ovjes).
Zaključak: auto RWD, naprijed Dunlop WS5, iza GY UG Performance. Normalno se moglo voziti sinoć, ali vjerojatno ne i po nekim većim strminama.
P.S. jedna zanimljivost: kad se prođe ispod onog novog (budućeg) naplatnog portala ENC napravi zvuk očitanja iako sustav još nije u funkciji.
Imam 100+ kvadrata kocki u dvorište koje nisu očišćene kako treba par godina, uzeo bih miniwash sa onom kružnom četkom da mogu to odraditi.
Je li Karcher K4 za 280€ dobar za to ili je preslab?
K5 u sličnoj opremi je 323€, to je isto ok opcija ako je razlika relevantna.
Imate iskustava?
Imam 100+ kvadrata kocki u dvorište koje nisu očišćene kako treba par godina, uzeo bih miniwash sa onom kružnom četkom da mogu to odraditi.
Imate iskustava?
Nisam cistio kocke, prao sam beton u dvoristu i terasu sa K5.
Ocisti odlicno, nakon pranja izgleda kao nov beton. Brijem da je i za kocke isto.
Jedino koliko se sjecam za te hobby modele (K serija) se savjetuje ne prati vise od nekih 20-30m2 u komadu (ne sjecam se tocno, ali tako je nekako bilo) kao da se ne preoptereti ili takvo nesto.
Pa istrazi to malo...
Jedan savjet - prije nego pereš s miniwashem, pošpricaj s nekim sredstvom od kojeg će ti sva ta prljavština malo "otpustit".
Ja sam tako prao beton oko kuće, sve sam našpricao sa nekim sredstvom iz bauhausa i ostavio da stoji 15 minuta, nakon toga je sve išlo dolje bez problema, beton je izgledao kao nov ;)
Budem pošpricao naravno :)
Evo pitao je neko za Bridgestone Turanza All Season (5, stare godinu i pol kod mene) prije X stranica.
Sporedne ulice, neočišćene i -4°C, 95% ko prije par godina s full zimskim. Snijeg i led ko snijeg i led, full gas ili kočnica bude naravno proklizavanja, ali da se lako kontrolirati. Kod držanja brzine, bez problema kroz zavoje. Uzbrdica, laganini.
Ulice danima nisu očišćene (Paderborn, 150.000 stanovnika), na 90% ulica ugaženi snijeg se zaledio i stvorio bob stazu.
U Frankfurtu vec par dana pada pa stane, pa pada.
Jeli dobro ocisceno ili ne sami procijenite...
Iako me iznenadio snijeg nakon prve nocne smjene, nije trebao padati pa je bilo malo napeto vozit doma s motorom :D
Hladnoca nije nikakav problem al povlacim crtu kad je snijeg na cesti :)
Imate iskustava?
Parkside phd 170 d2 je po svemu bolji, bude 130eur u lidlu, 20eur cetka za oplocnike (ako mozes cekati).
Imao sam i ocisti, oko kuce je ok za te pare.
Prije 2-3mj sam imao priliku ugrabiti veceg brata phd 180 za 200eur i to je vec nesto ozbiljnije.
170 se cini kao igracka naspram 180, dobijes i 5god garancije. Veci, tezi, jaci, ima par modova i nekakav top. Dobijes sa njime i malo jacu cetku za oplocnike, svi addoni za 170 pasu i na 180.
Uglavnom, 170d2 je odlican entry, ako naletis na 180d2 za 200eur to je vjerojatno dovoljno za sve oko kuce. 180d2 bi bio kao neki karcher k6-k6.5 da to postoji.
Imate iskustava?
Nakon pranja opločnika/kocki bi bilo dobro nasipati pijesak jer "agresivne" četke izbace i pijesak između njih.
Ulice danima nisu očišćene (Paderborn, 150.000 stanovnika), na 90% ulica ugaženi snijeg se zaledio i stvorio bob stazu. Švabe ne znaju voziti ni po suhom, a kamoli u takvim uvjetima. Liboriberg (jedan od nekoliko brežuljaka u gradu preko kojeg ide jedna od važnijih prometnica) je poprište barem deset prometnih nesreća na dan (srećom lakših, pošto je riječ uglavnom o proklizavanju na semaforu gdje brzina ionako nije velika).
Tako da...
Ali da totalno ne bježim s teme, ima li netko od vas Daciju Bigster?
1. lose...ovdje kod mene su cistili odmah u 7 ujutro cim je nocu padalo (grad 20.000)...a tijekom proslih dana je padalo popodne i cistilo se aktivno...a ja na poslu i gledam vani kako pada i pitam se dal cu imat gdje zabocit, nasao srecom parking jednog sportskog terena na otvorenom, ocito svabe smatraju da gdje se ne ide, ne cisti se...i tamo malo bocio, koliko god mi zena i auto dozvolili (jebena elektricna rucna)
2. bigstera neki dan prvi put vidio, odlicno djeluje, zeni je gadan kao svaki SUV doduse...ocekujem slikice tvojeg :) ja si gledam clia 6 kod lokalnog dilera, uskoro je rendezvous iduci vikend pa ga ciljam ic pogledat i probat, ako stignem od posla :)
Parkside phd 170 d2 je po svemu bolji, bude 130eur u lidlu, 20eur cetka za oplocnike (ako mozes cekati).
Imao sam i ocisti, oko kuce je ok za te pare.
Prije 2-3mj sam imao priliku ugrabiti veceg brata phd 180 za 200eur i to je vec nesto ozbiljnije.
170 se cini kao igracka naspram 180, dobijes i 5god garancije. Veci, tezi, jaci, ima par modova i nekakav top. Dobijes sa njime i malo jacu cetku za oplocnike, svi addoni za 170 pasu i na 180.
Uglavnom, 170d2 je odlican entry, ako naletis na 180d2 za 200eur to je vjerojatno dovoljno za sve oko kuce. 180d2 bi bio kao neki karcher k6-k6.5 da to postoji.
Ne gori mi da moram odmah kupiti, tamo 3,4 mjesec je ok, tako da budem pratio onda Lidl/Kaufland pa uzeo 170/180 verziju. Hvala ti
Nakon pranja opločnika/kocki bi bilo dobro nasipati pijesak jer "agresivne" četke izbace i pijesak između njih.
Ma znam sve, sredstvo za čišćenje netom prije pranja, pijesak nakon, samo su me zanimala iskustva koji miniwash kupiti :)
Imate iskustava?
Karcher ti je postao teško precjenjeno smeće s preskupim i nekvalitetnim nastavcima, bježi od tog.
Odi u lidl i dobiš odličan parkside performance za 200€ , daleko bolji od K4 ili K5 , rekao bi u rangu K7, ima metalne spojn ice i sl, za razliku od plastičnih na Karcheru.
Ja imam K7, kartastrofa loši i nekvalitetni nastavci.