Problem sa spajanjem linije na laptop

poruka: 11
|
čitano: 5.467
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

sad za novu bi nam trebal nekakav sound system :D za muziku pustat... najprakticniji nacin je prek laptopa na hi-fi liniju kojju imam.. linija je SONY MHC-RG330.. skuzio sam da mi treba kabel sa jednom stranom ko za slusalice i to ide naprijed u ulaz ko za slusalice na laptopu a s druge strane u liniju ona crvena i bijela (i/li zuta).. problem je u tom kaj zvuk ide samo na jedan zvucnik a na drugom se cuje samo zujanje?? u cem je problem, mozda drukciji kabel treba??

hvala unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 19:59 (1986).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa spajanjem linije na laptop

jesi dobro utaknuo sve priključke?

kako ti je na laptopu postavljen balans zvučnika? moguće da ti je postavljen na samo jedan zvučnik

15 godina
neaktivan

Da li se isto događa kada puštaš zvuk sa nekog drugog uređaja (mobitel, konzola, itd) preko tog kabela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

balans je ok.. kad sviram neki cd samo preko linije sve je ok i lijevi i desni zvucnik rade.. samo kod spajanja na komp ili laptop jedan ne radi?? mozda bi trebo nekak duplo spojit na liniju al ima sam jedan ulaz za slusalice..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nevalja ti kabel najvjerojatnije

ili nisi ugurao jack u laptop do kraja

16 godina
neaktivan

ovak teorijski.. jel mi dovoljan obican kabel sa jednom stranom ko za slusalice a s druge 2 jedna crvena jedna bijela??? ovak nekaj http://www.pludeal.com/images/v/201107/13096672240.jpg  s tim sam ja spojio

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to je to sto ti treba

16 godina
neaktivan

da izgleda da je bio problem u kablu.. :D sad sam spojio s+dugi i radi sve, samo kaj ovaj koji sam sad spojio nije žuti/crveni/bijeli nego zeleni/plavi/crveni... to bi kao trebao biti za video kabel ali meni sve radi?! jel ima kakva razlika u kvaliteti zvuka izmedu standardnih i ovih RGB kablova??

0 0 hvala 0
16 godina
1986 kaže...

.. ulaz ko za slusalice na laptopu a s druge strane u liniju ona crvena i bijela (i/li zuta).. problem je u tom kaj zvuk ide samo na jedan zvucnik a na drugom se cuje samo zujanje?? u cem je problem, mozda drukciji kabel treba??

-žuta je Video (kompozitni)

1986 kaže...

da izgleda da je bio problem u kablu.. :D sad sam spojio s+dugi i radi sve, samo kaj ovaj koji sam sad spojio nije žuti/crveni/bijeli nego zeleni/plavi/crveni... to bi kao trebao biti za video kabel ali meni sve radi?! jel ima kakva razlika u kvaliteti zvuka izmedu standardnih i ovih RGB kablova??

RGB je video kabel, komponentni (te tri komponente zajedno = žuti..), ali cinchevi su identični, žica je žica.. samo zbog raspoznavanja se treba pridržavati standarda, crveno-bijelo (ili crna) je za setereo audio.

Svi cinch kablovi su 'jednaki', može i taj, ali neće biti spojen na 3.5 stereo jack (popularan-pogrešan naziv 'banana'). Ponekad se koristi na npr kamerama poseban (sličan) 'stereo' jack koji može imati 2-3-4-5.. kontakta-žica, zato se ne isplati eksperimentirati, cijena 3.5 setereo-na-2xcinch je vjerojatno 10-15kn, dok ostali kalovi mogu biti višestruko skuplji.

-ovisno o potrebnoj duljini kabla, možda je praktičnije kupiti adapter (ženski 2x cinch na muški 3.5) i cinch-cinch x2 (muške) kabele potrebne duljine. Tj, samo pripazi na muško-ženske kombinacije, postoje sve, kao i mono-jack..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 16:59 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
1986 kaže...

.. ulaz ko za slusalice na laptopu a s druge strane u liniju ona crvena i bijela (i/li zuta).. problem je u tom kaj zvuk ide samo na jedan zvucnik a na drugom se cuje samo zujanje?? u cem je problem, mozda drukciji kabel treba??

-žuta je Video (kompozitni)

1986 kaže...

RGB je video kabel, komponentni (te tri komponente zajedno = žuti..), ali cinchevi su identični, žica je žica.. samo zbog raspoznavanja se treba pridržavati standarda, crveno-bijelo (ili crna) je za setereo audio.

Svi cinch kablovi su 'jednaki', može i taj, ali neće biti spojen na 3.5 stereo jack (popularan-pogrešan naziv 'banana'). Ponekad se koristi na npr kamerama poseban (sličan) 'stereo' jack koji može imati 2-3-4-5.. kontakta-žica, zato se ne isplati eksperimentirati, cijena 3.5 setereo-na-2xcinch je vjerojatno 10-15kn, dok ostali kalovi mogu biti višestruko skuplji.

-ovisno o potrebnoj duljini kabla, možda je praktičnije kupiti adapter (ženski 2x cinch na muški 3.5) i cinch-cinch x2 (muške) kabele potrebne duljine. Tj, samo pripazi na muško-ženske kombinacije, postoje sve, kao i mono-jack..

boldano ne kuzim.. pa vec sam spojio, dobar je ulaz, obica.. pase mi i na kompu i na laptopu... i zvuk radi na obadva zvucnika sve je ok.. al ok, to me zanimalo, tak sam si nekaj i mislil da je to skoro isto nevezano za boje.. ak radi, znaci da pase :D

16 godina
1986 kaže...
..

boldano ne kuzim.. ..

- radi (OK),

.. ne mora raditi jer ne mora biti jednak raspored kao na stereo jacku, jer ima tri para žica i tri segmenta na jacku. (svaka žica, +/ -/masa) i nije jednaka dubina jacka za kontakte ali ponekad radi što ovisi o utičnici.

vidi sliku i usporedi jack s normalnim od npr slušalica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 23:21 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice