Pomoć kod spajanja pc-a i av recivera

poruka: 8
|
čitano: 2.946
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav.dosad sam imao spojen komp sa reciverom(pioneer vsx-417) preko spdif kabela,koji je spojen na zvucnu karticu xonar dg.

kupio sam novi reciver(denon avr x2400h) koji ima hdmi ulaze.zanima me da li je bolje spojiti na stari nacin ili preko hdmi-a.

ako je bolje preko hdmi-a gdje spojiti, u maticnu ili graficku.

graficka je asus strix gtx970 DC20C 4G5D a matina je msi h97 pc mate s1150.

preko graficke mi je spojen monitor dvi to dvi i tv dvi to hdmi.imam po jedno slobodno hdmi mjesto i na grafi i maticnoj.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć kod spajanja pc-a i av recivera
tonica78 kaže...

Pozdrav.dosad sam imao spojen komp sa reciverom(pioneer vsx-417) preko spdif kabela,koji je spojen na zvucnu karticu xonar dg.

kupio sam novi reciver(denon avr x2400h) koji ima hdmi ulaze.zanima me da li je bolje spojiti na stari nacin ili preko hdmi-a.

ako je bolje preko hdmi-a gdje spojiti, u maticnu ili graficku.

graficka je asus strix gtx970 DC20C 4G5D a matina je msi h97 pc mate s1150.

preko graficke mi je spojen monitor dvi to dvi i tv dvi to hdmi.imam po jedno slobodno hdmi mjesto i na grafi i maticnoj.

Je li ti i TV spojen na taj receiver ili koja kombinacija? Ako je, HDMI s grafičke na receiver, drugi HDMI kabel iz receivera u TV.

HDMI je bolji od spdif-a, podržava višekanalne lossless formate itd. I možeš jednim kabelom i sliku i zvuk prenijeti umjesto da imaš odvojeno.

16 godina

reciver i tv su spojeni preko hdmi avr i zvuk spdif

spojio sam preko graficke pa je to sve pomijesano.strelica od misa se vidi preko recivera a nevidi se nis drugo.

na monitoru i tv-u nemogu nista.sad sam iskljucio reciver da mogu radit nesto.bit ce izgleda bolje preko spdif-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2018 17:59 (tonica78).

0 0 hvala 0
16 godina

mozda bi bilo pametno da iskljucim ovaj kabel sto ide u tv dvi-hdmi.

pa da ostanu samo pc i reciver i onda duplicate ekran

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tonica78 kaže...

mozda bi bilo pametno da iskljucim ovaj kabel sto ide u tv dvi-hdmi.

pa da ostanu samo pc i reciver i onda duplicate ekran

Pa da, ako imaš spojeno i preko DVI i preko HDMI-a preko receivera vjerojatno ti PC misli da imaš tri monitora. Spoji samo HDMI i to ti je to. Možeš i ostaviti da ti bude Extend umjesto Duplicate, kad ugasiš TV bi ti komp sam trebao to prepoznati I staviti Duplicate da ti ne može miš pobjeći na ekran kojeg nema itd., tako kod mene funkcionira. 

Šta ćeš bezveze imati 4 kabela kad možeš isto dobiti s 2?

16 godina

upravo to mi se desava.sad sam iskljucio kabel iz tv-a.jedino sto mi je sad problem rezolucija na reciveru.

morat cu se pozabaviti u opcijama na reciveru.

0 0 hvala 0
16 godina

nastimao sam sve radi odlicno. na tv-u sam u opcijama rezoluciju nastimao.jel zna netko jel ima kod nas ovakav kabel za kupiti.

https://www.amazon.de/KabelDirekt-3m-Cinch-Kabel-PRO/dp/B00FQK2ZWU/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1520793573&sr=8-9&keywords=rca%2By-adapter%2Bdigital%2Baudio%2Bfor%2Bsubwoofer&th=1

za subwoofer od 5m u komadu

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2018 21:25 (tonica78).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tonica78 kaže...

nastimao sam sve radi odlicno. na tv-u sam u opcijama rezoluciju nastimao.jel zna netko jel ima kod nas ovakav kabel za kupiti.

https://www.amazon.de/KabelDirekt-3m-Cinch-Kabel-PRO/dp/B00FQK2ZWU/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1520793573&sr=8-9&keywords=rca%2By-adapter%2Bdigital%2Baudio%2Bfor%2Bsubwoofer&th=1

za subwoofer od 5m u komadu

Zašto Y kabel? Imaš tih svih kablova u Chipoteci, a i u običnim dućanima s el. uređajima, Elipso i slično. A i u informatičkim vjerojatno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice