VHS na DVD

poruka: 9
|
čitano: 10.296
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
VHS na DVD

Dali ima netko na forumu iskustvo sa prebacivanjem VHS sadrža na DVD. Kakav je postupak i što treba imati od opreme i koji program. Bio sam kod fotografa koji to rade ali traže 80 kn po satu videa. Imam preko dvadeset sati videa i mislim da bi mi se isplatilo naučiti kako se to radi. Isključivo za osobnu upotrebu :-)

Gledao sam na forumu postoji slična tema ali datirana iz 2009. Sigurno se dosta toga promijenilo od tada.

Thx

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
VHS na DVD

Vrlo jednostavno. Treba ti VHS player i TV kartica u kompu. Spojiš player sa TV karticom i uz neki softver, vjerujem da ih ima i besplatnih "hvataš" vido sadržaj, te ga kasnije prebaciš u klasični DVD video format ili neki drugi poput MKV, MP4 i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: VHS na DVD

Treba ti TV kartica sa nekim video-in ili video capture kartica (na njuškalu od 50 do 500kn), dobar videorekorder (sa ispravnim glavama i video izlazima!) i neki program za video editing. Ima besplatnih, ima plaćenih. Nekad je dovoljno samo snimiti stream sa kartice i rekodirati ga za DVD bez puno petljanja. U ostalim slučajevima (loša snimka), imaš virtualDub i ovakve uputice.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
VHS na DVD

Zahvaljujem na brzini odgovora.

Spajanje analognog (VHS) i digitalnog (DVD) na komp, to mi je nepoznanica. VHS ima činč izlaze a komp USB. Ako uspijem iskemijati takav kabel kako će ga komp prepoznati? 

Ili je to posao programa za obradu video signala.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa sad smo ti gore napisali da ti treba TV kartica ili video capture kartica! Ta kartica ide u komp (u PCI slot) -> na kartici imaš Svideo ulaz -> spojiš VHS sa svideo-chinch adapterom na karticu -> pokreneš program i stisneš Play na VHSu

Kakvi božji USBovi...

My name is Legion... For we are many!
16 godina
moderator
VHS na DVD
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na trudu, pogledao sam i odabrao (kupio) a kako će ispasti kad se spoji i pokrene u slijedećem nastavku :-)

Svakako ću svoje iskustvo nakon cijelog posla rezimirati na forumu, možda kome pomogne.

Hvala svima!

16 godina
neaktivan
VHS na DVD

Rezime:

kupio sam u Chipoteci LogiLink USB po cijeni tristotinjak kuna. U kompletu se dobiju kablovi (USB-činč + scart konverter sa činč konektorima), na pratećem CD-u je driver za Win (od XP na ovamo, za Linux ništa) i program za obradu videa sa osnovnim mogućnostima obrade i opcija snimanja sadržaja na DVD. Ripanje video sadržaja trajalo je duuuugo iz dva razloga: 1-materijal se ripa u realnom vremenu što znači VHS kaseta od 180 minuta se ripa TRI SATA. Poželjno je sjediti kraj kompa jer se znaju desiti iznenađenja.  2-radio sam sa prosječno slabim laptopom ( Intel® Core™2 Duo CPU T9300 @ 2.50GHz × 2 , Gallium 0.4 on NV92, 4GB RAM), Digitaliziran video materijal sam prebacio na drugi komp (istih tehničkih karakteristika) preko USB-a i radio pripremu i opremu DVD-a prije snimanja (menu, dodatno slike i tekst opisa materijala....) dok je prvi komp ripao drugi VHS. Urađenim poslom sam više nego zadovoljan. DVD su svi uspjeli i dobro su opremljeni po prihvatljivoj cijeni. U gradu (Zg) foto studiji nude uslugu digitalizacije video materijala po cijeni 70-100 kn za sat materijala. Imate li pitanja o ovoj temi rado ću pojasniti detaljnije.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Daj molim te napiši koji je model uređaja, kupujem definitivno !!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice