Program za masovni edit

poruka: 15
|
čitano: 3.805
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Program za masovni edit

Treba mi program koji moze da masovno editira videa.
treba mi za slijedece.

ubacim video od 5 minuta i da renda taj video u  par videa npr prvi rend 4:59duzina videa  drugi 4:58 treci 4:57 i tako dalje.....

Koristim sony vegas i to sve rucno moram radit a ovo radim svaki dan za 20-30 videa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Program za masovni edit

Prvi put čujem da netko takvo što treba raditi na dnevnoj bazi. Mislim da ti treba nekakva skripta u VirtualDub-u il slično, ne znam koji program bi mgoao podesiti da radi tako.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Program za masovni edit

ja razmisljam da pokusam s macro recorderima, ali neznam koliko ce to ici jer koristim razlicite duzine videje

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 0:11 (#GaMerr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Program za masovni edit

Nisam baš skontao što hoćeš, a još manje zašto ti to treba.. Možda ovako; napraviš kompozicije po željenoj dužini trajanja. Svaka kompozicija ima istu instancu-video koji želiš kasapiti. Zamijeniš postojeći video s kojim želiš (novim svaki puta) i renderiraš sve kompozicije.

Edit: samo sam zaboravio napomenuti program - AE (he,he)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 0:19 (bed).
17 godina
moderator
#GaMerr kaže...

Treba mi program koji moze da masovno editira videa.
treba mi za slijedece.

ubacim video od 5 minuta i da renda taj video u  par videa npr prvi rend 4:59duzina videa  drugi 4:58 treci 4:57 i tako dalje.....

Koristim sony vegas i to sve rucno moram radit a ovo radim svaki dan za 20-30 videa

Nisi baš najjasniji. Imaš jedan video i njega bi onda izrenderirao tako da bi se s kraja rezala po jedna sekunda ili što? To ti je najlakše napraviti pomoću AviSyntha - napravio bi si .AVS skripte koje će ti dati video željene duljine i onda bi jednostavno te skripte zakodirao.

Imao bi prvu skriptu npr. sadržaja:

AviSource("c:\blabla\video.avi")

Pa drugu skriptu, koja bi odrezala 1 sekundu s kraja:

Trim(0, last.framecount-1*25)

Pa treću skriptu, koja bi odrezala 2 sekunde s kraja:

Trim(0, last.framecount-2*25)

14 godina
neaktivan
Program za masovni edit

ovo  s avs skriptama kuzim, ali jel svaka skripta ide posebno ili mogu zajedno ici ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svaka skripta ide posebno. I u tom slučaju bi početni video trebao biti uvijek identične dužine u frame. Inače ćeš dobiti dužinu videa umanjenu za onoliko koliko si specificirao.  +avisynth ne čita sve vrste datoteka, pa je neke potrebno i dekodirati. I moraš svaki puta pisati u skripti putanju/ime filea. Kod načina koji sam spomenuo iznad napraviš jedan projekt s kompozicijama kakve želiš i kad imaš novi video kojeg želiš 'obraditi', samo ga zamjeniš stari novim i u svim kompozicijama je novi video. > Render..

A što bi ti stvarno želio, daj malo detaljnije..

17 godina
moderator
bed kaže...

Svaka skripta ide posebno. I u tom slučaju bi početni video trebao biti uvijek identične dužine u frame. Inače ćeš dobiti dužinu videa umanjenu za onoliko koliko si specificirao.

Nisam ovo baš skužio. Odrezat će sekundu, dvije s kraja, bez obzira koliko dugačak videozapis bio, jer u obzir uzima duljinu videozapisa.

bed kaže...

+avisynth ne čita sve vrste datoteka, pa je neke potrebno i dekodirati.

AviSynth otvara AVI-je za koje imaš VfW kodek. Za sve ostalo može se iskoristiti funkcija DirectShowSource, koja otvara većinu toga što otvara i Windows Media Player, jer koristi isti engine.

bed kaže...

I moraš svaki puta pisati u skripti putanju/ime filea.

Ne moraš. Napraviš si jednu .AVS(I) datoteku u kojoj ćeš definirati putanju do datoteke i onda u sve ove AVS(I) datoteke uključiš tu .AVS(I) skriptu. {#}

I da - najbolji program za otvaranje AVS skripti je VirtualDubMod. Za uređivanje imaš specijalizirane editore koji bojaju sintaksu, ali praktički svaki editor teksta/koda je OK.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 16:29 (mbaksa).
17 godina
koliko sam ja shvatio, on želi imat video za svaku sekundu jednog videa ?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
moderator
Mitch kaže...

Ako je tako, najbolje bi mu bilo da si napravi programčić koji će mu izgenerirati sve te skripte (i ujedno ih pravilno imenovati) i onda jednostavno skripte drag'n'dropa u neki enkoder - SUPER, MediaCoder... Ili da si napravi skriptu za ffdmpeg koja će mu enkodirate sve datoteke unutar neke mape.

17 godina
mbaksa kaže...
Mitch kaže...

Ako je tako, najbolje bi mu bilo da si napravi programčić koji će mu izgenerirati sve te skripte (i ujedno ih pravilno imenovati) i onda jednostavno skripte drag'n'dropa u neki enkoder - SUPER, MediaCoder... Ili da si napravi skriptu za ffdmpeg koja će mu enkodirate sve datoteke unutar neke mape.

ili jednostavno nek uzme onaj tvoj primjer skripte i onda samo onaj broj kod framecounta (1*25) editira u svakoj liniji za koju mu je potrebno...naravno to bi trajalo jako dugo....al mislim da sa super-om moze napravit nesto za izgeneraciju vise skripti odjednom

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Program za masovni edit

ev sad cu malo detaljnije napisati:

Skinem video s interneta pod imenom "bugforum.avi" Duzine 4:00
Odem u program i ubacim video pod nazivom "buforum.avi" i idem rendati prvi video "bugforum2.avi" Duzine 3:59 ,
idem jos jedan rend  "bugforum3.avi" Duzine 3:58 , idem jos jedan rend "bugforum4.avi" Duzine 3:57 ,

Dali sad kuzite.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ideš izrenderirati cijeli video (buforum.avi), pa video kojem će faliti jedna sekunda s kraja (buforum2.avi), pa video kojem će faliti dvije sekunde s kraja (buforum3.avi), pa video kojem će faliti tri sekunde s kraja (buforum4.avi) - jel je to to? Za to sam ti već sve objasnio. {#}

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nisam ovo baš skužio. Odrezat će sekundu, dvije s kraja, bez obzira koliko dugačak videozapis bio, jer u obzir uzima duljinu videozapisa.

Nisam ni ja skužio što on hoće. Da li želi da mu uvijek isti klipovi budu ili bez obzira na dužinu početnog materijala ili da ih 'kreše' po sekundu bez obzira na dužinu početnog.

mbaksa kaže...
AviSynth otvara AVI-je za koje imaš VfW kodek. Za sve ostalo može se iskoristiti funkcija DirectShowSource, koja otvara većinu toga što otvara i Windows Media Player, jer koristi isti engine.

Nije nigdje napisao da je avi. Mpeg, h264 nije neka sreća za directshow, premda prvi kao vari, nemam neka dobra iskustva s time. Pa onda zvuk..

mbaksa kaže...
Ne moraš. Napraviš si jednu .AVS(I) datoteku u kojoj ćeš definirati putanju do datoteke i onda u sve ove AVS(I) datoteke uključiš tu .AVS(I) skriptu. {#}

Šala. Ja sam si odavno napisao programčić za te potrebe. Ali gdje ćeš to preporučati neiskusnom korisniku. Nekako imam osjećaj da se traži par klikova, sve ovo je za većinu SF. Vidiš da se ne zna točno niti što se hoće..

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Nije nigdje napisao da je avi. Mpeg, h264 nije neka sreća za directshow, premda prvi kao vari, nemam neka dobra iskustva s time. Pa onda zvuk..

Treba probati. Ovisno o instaliranim dekoderima, može sve proći bez problema. Samo je bitno da se kod DirectShowSourcea specificira fps.

A općenito, glede toga je li ili nije AVI - s obzirom da renderira video, može ga izrenderirati u AVI. {#} Preporučam lossless kodeke Lagarith ili FFV1 (dio ffdshowa). FFV1 radi manje datoteke, ali je sporiji i neki programi odbijaju raditi s njim.

bed kaže...
mbaksa kaže...

Šala. Ja sam si odavno napisao programčić za te potrebe. Ali gdje ćeš to preporučati neiskusnom korisniku. Nekako imam osjećaj da se traži par klikova, sve ovo je za većinu SF. Vidiš da se ne zna točno niti što se hoće..

Mislim da bi za ovo svatko trebao biti sposoban. Ako si nije sposoban napraviti programčić koji će mu generirati skripte, sve što mora napraviti je ručno u svakoj skripti definirati koliko sekundi treba s kraja odrezati - znači, malo kuckanja i klikanja po Notepadu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice