Molim vas pomozite - s PC na TV (HDMI)

poruka: 17
|
čitano: 4.517
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz, imam graficku Nvidiu 9600GT (podrzava HDCP), Asusovu maticnu I LG LCD...

kupio sam HDMI kabel i imam adapter za njega, ali kad spojim sa TV-om slika je perfektna ali nema zvuka...

trazio sam o  problemu na internetu i nasao sam nekoliko solucija:

-Instalirati Realtek Audio codec kako bi dobio Digital Output Device (SPDIF) na postavkama za zvuk --- to sam napravio ali mi je nestao realtek audio manager, al ko ga j***

-Spojio SPDIF- onaj cudni mali tanki kabel kako bi povezao maticnu (nezinu zvucnu karticu) sa grafickom u kucistu

http://i40.tinypic.com/oa17ph.jpg

-Skinuo neke od programcica: EDID, AC3 filter...nisam bas neki strucnjak za to al sam nesto probao

...i uglavnom i dalje nema ni "z" od zvuka

aj ako je netko rijesio ovaj problem neka posalje prijedlog

PS nemojte mi slati neke prijedloge vezane uz ATI kartice samo saljite za Nvidiu!

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Molim vas pomozite - s PC na TV (HDMI)
15 godina
neaktivan

A vidio sam to ali treba mi bas link za taj update, znam o tome nesto: kao da TV detektira hd signal pa bi trebalo iskljuciti tu detekciju kako bi mu slao analogni signal...

ali moja comp i TV podrzavaju hd signal a meni samo treba popraviti tu vezu...

...ali hvala ti svejedno :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 15:28 (Juki007).
17 godina
neaktivan

Pa imas link u jednom od postova. DLPfix i dlpfix64.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa imas link u jednom od postova. DLPfix i dlpfix64.

al probao sam sa "enable HDMI output" al opet nema promjene,...nisam probao ovo sam analognim al zahtijeva jos koji kabel za zvuk jel tako?

17 godina
neaktivan

Koliko sam ja skuzio ne. Usotalom ta ti opcja uvijek ostaje.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Koliko sam ja skuzio ne. Usotalom ta ti opcja uvijek ostaje.

sad sam probao tu opciju al nema promjene :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 15:59 (Juki007).
17 godina
neaktivan

Dovuci zvuk drugim kabelom, i postedi se muka.

17 godina

Za početak moraš spojiti grafičku iznutra sa tim malim kabelom na unutarnje spdif konektore matične (kao koristiš zvučnu od matične). I onda u Windowsima kao default audio device staviš Digital output (ili možda piše SPDIF i sl.). To bi trebalo biti to.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vido kaže...

Za početak moraš spojiti grafičku iznutra sa tim malim kabelom na unutarnje spdif konektore matične (kao koristiš zvučnu od matične). I onda u Windowsima kao default audio device staviš Digital output (ili možda piše SPDIF i sl.). To bi trebalo biti to.

a da je bar tako lako :P....

napravio sam to vec odavno, prvo nisam bio siguran jesam li dobro spojio taj kabel al nisam pogrijesio...

17 godina

Lako se dogodi da spojiš naopako. Imaš li još nešto spojenao na vanjske digitalne izlaze? Probaj to izvaditi ako imaš. Ako ništa drugo spoji 2xcinch na 3.5mm kabelom normalno, televizor bi trebao imati posebne ulaze za zvuk. Kod prijatelja je i tako sasvim ok radilo, ako koristiš televizorove zvučnike neku posebnu razliku nećeš primjetiti. To bi ti barem bilo privremeno rješenje dok središ sa HDMIjem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A i zvuk sa tih zvucnike je ionako katastrofa. Ako imas imalo bolje zvucnike na PC-u bolje da ti zvuk ide na njih.

15 godina
neaktivan
Vido kaže...

Lako se dogodi da spojiš naopako. Imaš li još nešto spojenao na vanjske digitalne izlaze? Probaj to izvaditi ako imaš. Ako ništa drugo spoji 2xcinch na 3.5mm kabelom normalno, televizor bi trebao imati posebne ulaze za zvuk. Kod prijatelja je i tako sasvim ok radilo, ako koristiš televizorove zvučnike neku posebnu razliku nećeš primjetiti. To bi ti barem bilo privremeno rješenje dok središ sa HDMIjem.

a imam spojen LCD monitor al nemogu bez njega jer mi je TV u drugoj prostoriji iza zida a moram vidjet kako micem misom i sta radim na desktopu...koristim onu postavku na Nvidia control panel "clone display"...

al uglavnom kazes da kupim obicni 3.5mm pa preko njega...onda trebam ovaj hotfix postaviti na "disable digital audio over HDMI" pa bi trebalo radit :P

hvala na savjetu

17 godina

Mislio sam na digitalne izlaze od zvučne :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vido kaže...

Mislio sam na digitalne izlaze od zvučne :)

aaa :D,... a nemam. heh

17 godina

Si probao spojit na drugi DVI izlaz?

Koji dvi-> hdmi adapter koristiš, čuo sam da kod ati-a samo original adapteri prenose zvuk,a ostali baš i ne.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Si probao spojit na drugi DVI izlaz?

Koji dvi-> hdmi adapter koristiš, čuo sam da kod ati-a samo original adapteri prenose zvuk,a ostali baš i ne.

jesam ali i dalje isto, koristim adapter koji sam dobio uz paket kad sam kupio kompjuter

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice