Konverzija audio formata filma

poruka: 8
|
čitano: 6.837
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pozdrav!

U zadnje vrijeme skidam dosta Full HD filmova u MKV formatu koje gledam na Samsung LED televizoru serije 7000.
Filmove puštam s prijenosnog HDD-a spojenog na televizor direktno pomoću televizora, dakle s njegovim ugrađenih video i audio codecima.
Problem je što na većini datoteka televizor ne prepoznaje audio codec.

Stoga tražim neki software, po mogućnosti besplatan, kojim mogu bezbolno konvertirati audio format, ali da se pritom sačuva višekanalnost zvuka.
Svi programi koje sam do sad isprobao su višekanalni zvuk pretvarali u stereo, a i video format su konvertirali te smanjivali kvalitetu slike.

Ima li tko kakav prijedlog? Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

PopCorn MKV AudioConverter  free
1.) Converting DTS to AC3

eac3to - audio conversion tool  free

2.) eac3to - audio conversion tool

Convert E-AC3 and TrueHD audio tracks to AC3 or FLAC
For best AC3, E-AC3 and AAC decoding you need:
(1) Nero 7 (Nero 8 won't work!)
(2) Nero HD DVD / Blu-Ray plugin

For best DTS decoding you need:
(1) ArcSoft DTS Decoder - version 1.1.0.0 or newer

For DTS encoding you need:
(1) SurCode DVD DTS - version 1.0.21 or newer

For AAC encoding you need:
(1) Nero AAC Encoder

For video muxing you need:
(1) Haali Matroska Muxer

Don't ask for pirated versions of ArcSoft, Nero, Sonic and Surcode. You should buy those.

Složenija (napredna opcija)
3.) 1. avisynth
     2.WMNicEnc
     3. ac3 filter
     4.Sony Sound Forge - pay

DTS 5.1->WMA 5.1->AC3 5.1

primjer
DirectShowSource("D:\FILM\naziv filma.mkv",fps=23.976)
učitati u WMNicEnc (no video, wma lossless - VBR Quality 100, 48kHz 5.1 ch 24 bit), klik encode , prethodno konfigurirati ac3 filter
dobivenu datoteku(wma) učitati u SSF (skenirati za normalizacju) i  encode u ac3 pro 5.1 (konfigurirati ac3 pro)

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 13:33 (Verbatim).

4 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
RE: Konverzija audio formata filma

Mala digresija;

Fps je nepotrebno izkazivati u većini slučaja. A normalizacija je po meni totalno bedast i idiotski postupak obzirom da ubija dinamiku zvuka, ako je tiho treba samo pojačati..

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Mala digresija;

Fps je nepotrebno izkazivati u većini slučaja. A normalizacija je po meni totalno bedast i idiotski postupak obzirom da ubija dinamiku zvuka, ako je tiho treba samo pojačati..

Peace and Love _ Frankenstein Build
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

PopCorn MKV AudioConverter  free
1.) Converting DTS to AC3

- cut-

Ovaj program je baš ono što sam tražio, puno hvala!

Dakle, konvertira samo zvuk, a video ostavi u originalnom formatu i kvaliteti.

Pritom se i sačuva višekanalnost zvuka.

16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Nisam skontao ove sličice, pogotovo prvu sliku > scan settings? Ignoriraš sve od -Inf - 0dB ??!?

Elem, nisam radio s ovim programom, ali s onima kojima jesam - nemam dobra iskustva s normalizacijom. Mislim, ok je to za po doma, ali meni se čini da se gubi na dinamici (i to vidljivo, tj. slušljivo). A i ne vidim potrebe; sad oni u studiu ne znaju narihtati da im peek ide u nulu, pa mi maheri njih ispravljamo. Prije 5-6 g. zadnji put koristio, možda je štogod tehnika napredovala..

15 godina
neaktivan

može pomoć (ovo nema veze sa audio formatom a budući da sam početnik i neznam napravit temu....)

skinuo sam film sa torrenta kick-ass ali nece da ga pokrene ni sa jednim programom pise da mu je format Windows movie

poooooooooomooooooooooooc

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ili si skinuo neku neispravnui verziju filma (koja je oštećena, ili možda i nije taj film koji bi trebao biti nego sasvim nešto deseto - što se zna dogiditi ako skidaš s javnih stranica), ili nemaš potrebite codece za gledanje filma..ako nemaš codece skini ovdje  cijeli pack.

nova tema se radi tako da otovriš odgovarajući pod forum i klikneš na gumb "pokreni novu temu", to ti je na stranici gore lijevo

nova tema gumb nova tema gumb
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 16:12 (robisierra92).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice