DVD kamera

poruka: 7
|
čitano: 3.810
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DVD kamera

Pozdrav. Imam jedan problemčić. Radim u foto-video studiju, bavim se uglavnom foto i video montažama. Dobio sam DVD snimljen sa nekom kamericom, najvjerojatnije je Sony pošto je Sony imao dosta modela kamera koje snimaju na DVD. E sad, problem je taj što taj disk nije finaliziran na kameri, tj. ubacivanjem u DVD player ili računalo jednostavno ne dobivam ništa pošto ni DVD ni računalo ne može prepoznati taj disk. Prepoznaje ga ali naočit izgleda prazan. Postoji li neki software pomoću kojega bih s tog DVD-a mogao iskopati video pa ga kasnije editirati i staviti na DVD?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: DVD kamera

Probaj doci do sadrzaja programom IsoBuster. Ako ti racualo vidi DVD kao prazan - ne mozes tu nista previse napraviti. Mozda je netko slucajno obrisao DVD ili tako nesto, ili je ostecen.

15 godina
neaktivan

ma nije obrisan, dvd je obični DVD-R, mini size, fora je u tome što nije "finaliziran". E sad, kada bi postojao neki programčić koji bi to mogao "finalizirati" to bi bilo dobro, ali sve mi se čini da tako šta ne postoji. I prije sam se susretao sa takvim DVD-ima, ali u tom slučaju bi jednostavno rekao da donesu kameru, ja ga "finaliziram" i dalje radim s njim šta hoću. Ovako sve mi se čini da ništa od toga.

17 godina
moderator

Cini mi se da ne razumijes sto znaci da DVD nije finaliziran. To samo znaci da nije snimljena zadnja sesija kod koje je definirano da se vise ne mogu dodavati datoteke - dakle, finalna sesija. Ispravan nefinaliziran DVD moze se pogledati u racunalu - ako nikako drugacije, onda programom IsoBuster, pomocu kojeg mozes izvuci datoteke iz pojedinih sesija. Ako IsoBuster nista ne vidi, onda je DVD moguce obrisan, ostecen ili sadrzava neke nestandardne strukture u zapisu. Ili ti mozda driver za paketno zapisivanje ne dopusta normalan pristup. Prouci malo ovo: http://support.microsoft.com/kb/321640

BTW nadam se da imas WinXp SP2 ili noviji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 18:18 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Cini mi se da ne razumijes sto znaci da DVD nije finaliziran. To samo znaci da nije snimljena zadnja sesija kod koje je definirano da se vise ne mogu dodavati datoteke - dakle, finalna sesija. Ispravan nefinaliziran DVD moze se pogledati u racunalu - ako nikako drugacije, onda programom IsoBuster, pomocu kojeg mozes izvuci datoteke iz pojedinih sesija. Ako IsoBuster nista ne vidi, onda je DVD moguce obrisan, ostecen ili sadrzava neke nestandardne strukture u zapisu. Ili ti mozda driver za paketno zapisivanje ne dopusta normalan pristup. Prouci malo ovo: http://support.microsoft.com/kb/321640

BTW nadam se da imas WinXp SP2 ili noviji.

Ma jok, probao sam sa IsoBusterom - nula bodova. Probao sam sa Nerom - nula bodova.

BTW imam Windows 7.

17 godina
moderator

Onda je upitno je li DVD ispravan, odnosno nestecen, odnosno je li sadrzaj obrisan. Probaj medij staviti u neko drugo racunalo, po mogucnosti s drugim operacijskim sustavom i da nema instaliran Nero. Ako to ne pomogne, nemas previse izbora. Nabavi miniDVD kameru ili reci osobi koja ti je dala DVD nek ti donese kameru kojom je snimila medij, spoji kameru na kompjuter, instaliraj drivere od kamere ako je potrebno i prekopiraj sadrzaj DVD-a na disk.

Dakle, prvo utvrdi (dokazi) da je DVD ispravan - onda mozes ici rjesavat softverske probleme. Finalizacija medija s koristenjem preko racunala ne bi trebala imati nikakve veze - racunala gledaju sve (neobrisane) sesije, dok linijski DVD uredjaju (navodno - moguce je da neki modeli mogu vidjeti sve sesije) gledaju samo zadnju sesiju ili mozda uopce odbijaju citati nefinaliziran medij.

15 godina
neaktivan

rješio sam problem, nabavio sam Sony DVD kameru, finalizirao na njoj i obavio posao.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice