DVD convertiranje

poruka: 17
|
čitano: 11.654
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
DVD convertiranje
prihvaćeno rješenje

Evo ga Pocketdivxencoder mali ali odlican programcek za rekodiranje inace omiljen kod ljudi na Demonoid.com, samo kad ga otvoris u Advanced Options stavis kvacicu na XVID kao izlazni video codec, po potrebi ukljucis 2-pass encoding  ili VHQ i to je to mozes fino podesavat bitrate sa strelicama za audio i video a konacni bitrate ti pise dole u dnu  pitaj ak ti jos kaj treba!!!Cool

http://www.pocketdivxencoder.net/EN_index.htm

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2009 20:46 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DVD convertiranje

Klikni na Mirror 1 Stable Download i to je to mora ic samo prije na stranici gore klikni na download!!!Cool

http://www.pocketdivxencoder.net/EN_index.htm

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2009 20:56 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: DVD convertiranje
Alex55 kaže...

Pozdrav opet...

Htio bih se zahvaliti "rambox"-u na prijedlogu, ali sam tek sada shavtio da to nije ono što ja trebam...

Može li mi netko preporučiti neki program pomoću kojega ću moći film sa orginalnog DVD-a (imam ih u privatnom vlasništvu) pretvoriti u nexi DivX sa hrvatskim podnaslovima???

Dakle, da ja mogu izabrati kvalitetu videa i zvuka, te podnaslove koje želim skinuti (da ne skidam sve), a da je usto i jednostavan za korištenje... Slobodno predložite i programe koje i vi koristite...

Unaprijed hvala...

Nažalost, program koji bi tebi trebao je komercijalnog tipa, nisam naišao na freeware koji bi radio tako nešto kao ovaj kojeg sam ja koristio nekad davno (No1 DVD Ripper).
 Prilog screenshot.
Pretvorba Pretvorba
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 22:49 (Kalea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Imam doma par orginalnih filmskih DVD-ova i hoću ih convertirati u neki format da ih mogu normalno gledati na računalu (kroz GOM Player ili WMP), ali i da ih mogu staviti na svoj iPod Touch.

Molio bih da mi pomognete i da mi predložite neki besplatni program pomoću kojega bih to mogao!!!

Molim brz odgovor i unaprijed hvala...

Besplatan t je gomencoder ,jedino što ima "vodeni žig" na prvih deset sekundi.
Ali u njega možeš ubaciti VOB file pojedinačno iz svakog DVD-a i svaki taj VOB file pretvoriti u .avi ili koji hočeš....
Nakon toga možeš sve te .avi datoteke po chapter-ima spojiti u jedan u Windows Movie maker-u.UI tom slučaju neka ti izlazi
budu u WMV dat.Ja sam DVD-filmove od po 6-7 giga tako lijepo stavio i DiVix oblik od 700mb lijepo i spojio u jedan takav s Nero 9.
Prvo u Gom-u a zatim sve po poglavljima koje želim u Neri.
na Ipod ako konvertiraš u MP4 koji također možeš u GomEncoderu...tako imam na svom mobu par videa s youtouba iz flv u mp4
i sve ok.
Private
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 22:51 (Private).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DVD convertiranje

tija bi filmove s comp gledati na tv

filmovi su u avi file i tija bi ih convertirati u dvd da mogu gledati u tv,sto nije problem vec titlovi

pa eli neko mozda znan neki dobar convert a da mogu ubaciti i titlove

0 0 hvala 0
16 godina
labrovic kaže...

filmovi su u avi file i tija bi ih convertirati u dvd da mogu gledati u tv,sto nije problem vec titlovi

Probaj sa VS ConvertxtoDVD ,ja ga koristim i odličan je samo što nije free.Ali to ti ne bi treblo bit problem

16 godina
neaktivan
labrovic kaže...

Program je također komercijalni i zove se ConvertXtoDVD. Titl se mora isto zvati kao i film i mora imati ekstenziju .srt. Nemoj dalje tražiti jer je ovo najbolje. Spoji ti titl na film, pretvori ga u DVD format i gledaš na telki bez problema. Kodiranje filma traje cca 1h. Jednostavno klikneš na +, otvoriš odredišnu mapu u kojoj je film, a on če sam priključiti titl što možeš i provjeriti. Mislim da je program preveden i na Hrvatski. I nije skup u odnosu na kvalitetu. U prilogu slika.
ConvertXtoDVD ConvertXtoDVD
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ja sada ništa ne razumijem... Plač

Ja ne želim gledati film na TV-u (za to imam DVD Player), ego ja hoću taj DVD film pretvoriti (ripati, kao što audio CD pretvorite u mp3-ce) u neki format koji pretvorim u format gledljiv na iPod-u... Ovaj dio sa konvertiranjem za iPod je rijšeno, te mene sada zanima kako DVD film pretvoriti u DviX, AVI, MOV ili WMV, bez nekih mudrolija...

Hvala...

#1 DVD Ripper. Program je toliko jednostavan da jednostavniji ne može biti. Sam biraš sve opcije uključujući i titl, format slike, format audio zapisa itd. Kaj ti nije jasno? Jedino kaj je program komercijalni. Moraš ga kupiti. Free ili trial ripaju samo 30% filma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sa GomEncoderom možeš skinuti VOB po VOB file s tvog originalnog DVD-a ..ako ne ide baš s DVD-a tad ga samo presnimi na Hard i onda tamo

VOB po VOB prebaci u GOMEncoder i namjesti da ti pretvara u koji hočeš oblik(WMV,.avi,mpge4 što već hočeš) jedino imaš desetak sekundi

vodeni žig na početku a sve ostalo je ok....tako sam ja par DVD-a lijepo skinuo.Ako ti je zaštićen tad idi s DVDFab free editon samo ga skineš na hard i opet

isti postupak ali sad lijepo nije pod zaštitom da tako kažem....i eto postupka..stavrno ne znam kako više reći jer tako možeš

sve filmove koje želiš pretvoriti u oblik koji želiš i sve je besplatno...dakako sve ovo govorim kao savjet za backup tvojih originalnih filmova da ne bi bilo zabune

da dajem savjete za piratiziranje...ne već za vlastite potrebe samo.Kasnije sve to možeš snimiti na jedan CD ili DVD s opet nekim besplatnim programom.

Tvoj originalni DVD će sigurno ripati DVD Fab gold ili platinum koji prvo dobiješ u trial verziji a kasnije imaš samo opciju koja ti skida samo glavni film ili
cijeli film ali to je dovoljno za tebe i tako ga skini na hard!!! Eto...i link

za Fab i ripaj koliko te volja...

Private
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2009 14:15 (Private).

0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

Hvala svima na prijedlozima, ali...

Ja nemam kreditnu karticu i ne želim kupovati DVD Ripper-e, nego ja hoću koristiti besplatne... Skinuo sam pa njih sada (Easy DVD Ripper, Magic DVD Ripper, Xilisoft DVD Ripper Ultimate SE 5) i niti jedan nije htio rippati moji orginalni DVD!!!

Ja ne želim piratizirati, nego samo svoji DVD film prebaciti na svoji iTouch (već imam alat pomoću kojega convertiram videe za svoji iTouch)...

Unaprijed hvala, i nadam se da nisam dosadan...

Probaj sa DVDFab prekopirat i skinut zastitu sa originalnog dvd filma na hard disk.

http://www.dvdfab.com/free.htm

A onda ako hoces konvertirati u avi/Xvid koristi AutoGK (Gordian Knot)

http://www.autogk.me.uk/modules.php?name=Downloads

Sve besplatno...

Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda nemoj toliko mudrovati nego pitaj kako da skineš zaštitu sa originalog DVD-a koji je vjerovatno iz videoteke.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kalea dakle instalira san convertvtodvd3 dakle napravija san onako kako si reka

dakle on mi je sam ocitao titloce koji su u .srt ,ali kad konvertiram titlovi mi ne pisu

eli mozda znas u cemu je problem

17 godina
neaktivan
ako si ga dobro ubacio a ne prikazuje ga odmah onda moras ukljucit titlove na DVD playeru
16 godina
neaktivan

rješeno

16 godina
neaktivan
labrovic kaže...

kalea dakle instalira san convertvtodvd3 dakle napravija san onako kako si reka

dakle on mi je sam ocitao titloce koji su u .srt ,ali kad konvertiram titlovi mi ne pisu

eli mozda znas u cemu je problem

Dok radi konverziju u DVD format titlovi se ne prikazuju u dotičnom programu i to nije greška. Ali zato, kad je sve gotovo, oni su tu. Nema nikakvih problema. Jedino ti je zadaća da film i titl budu istog naziva i da titl ima ekstenziju .srt. Čačkaj malo po programu, genijalan je. Konvertiraj uvijek u 4:3 formatu bez obzira na format TV-a (npr. 16:9).
16 godina
neaktivan
DVD convertiranje

pozz htjeo bi dual layer nekako prebaciti na dva obična dvd-a, ali neznam kako pa vas molim za pomoć

hvala!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice