Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 918.275
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
kdokma kaže...

Ali ono što skyactive kaže i mislim da je u suštini u pravu, to bi sve trebalo biti podešeno u startu i nakon neznam kojeg već updeta raditi kako treba, zašto je na prijašnjim (npr.7.2.3.0.) radilo sve ok, nije bilo problema s potrošnjom baterije u mirovanju... odmah nakon update mi se 7.3.nešto.0 baterija se počela duplo brže prazniti. Ajde sad dolazi 7.5.nešto.0, valjda će se riješiti više taj problem. Nego ja bi te pitao jel ti možda imaš china developer rom na svom mobu. jel se isplati prelaziti na taj china developer rom... I još jedno, imam varijantu 2/16 i sd karticu od 64GB koju vjerojatno ne mogu iskoristiti i polako mi nestaje prostora (još mi je ostalo 3gb slobodno). Idem na put i skinuo sam si here aplikaciju i neke karte.... jel ima neko riješenje da se here aplikacija s kartama prebaci na sd? bez otključavanja, rootanja.... pretpostavljam da nema, ali pitam?

Ja sam uvijek na China Developer ROM-u zato jer moram biti, a na Global/Stable nikad nisam ni pomišljao...

Ako ti odgovara trenutni ROM, ostani na njemu, no ako imaš vremena i volje možeš probati i China Developer ROM.

Bez roota na žalost ništa 

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
11 godina
Koja je razlika izmedju china beta i global stable (koji je u mene sad)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
kdokma kaže...

Ali ono što skyactive kaže i mislim da je u suštini u pravu, to bi sve trebalo biti podešeno u startu i nakon neznam kojeg već updeta raditi kako treba, zašto je na prijašnjim (npr.7.2.3.0.) radilo sve ok, nije bilo problema s potrošnjom baterije u mirovanju... odmah nakon update mi se 7.3.nešto.0 baterija se počela duplo brže prazniti. Ajde sad dolazi 7.5.nešto.0, valjda će se riješiti više taj problem. Nego ja bi te pitao jel ti možda imaš china developer rom na svom mobu. jel se isplati prelaziti na taj china developer rom... I još jedno, imam varijantu 2/16 i sd karticu od 64GB koju vjerojatno ne mogu iskoristiti i polako mi nestaje prostora (još mi je ostalo 3gb slobodno). Idem na put i skinuo sam si here aplikaciju i neke karte.... jel ima neko riješenje da se here aplikacija s kartama prebaci na sd? bez otključavanja, rootanja.... pretpostavljam da nema, ali pitam?

Ja sam uvijek na China Developer ROM-u zato jer moram biti, a na Global/Stable nikad nisam ni pomišljao...

Ako ti odgovara trenutni ROM, ostani na njemu, no ako imaš vremena i volje možeš probati i China Developer ROM.

Bez roota na žalost ništa 

znači i da ne trebaš biti na china Developeru opet bi bio, jel google apps kad ih stavis normalno rade, negdje sam procitao da nekad ne ragiraju ili tako nešto pa moraš reboot-ati mob. ?

Koji je postupak za prelaz na sa global stable roma na china dev. Prvo preko mi flasha moram preći na china global, pa skinuti china dev na memoriju telefona i onda preko updatera instalirati?

14 godina
thebatman kaže...
Koja je razlika izmedju china beta i global stable (koji je u mene sad)

China Developer ROM se updata svaki tjedan, nema Gapps.

Global Stable se updata svakih 4-6 tjedna, ima Gapps.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Oce china dev i global dev rom dobiti hrv jezik,  ako ne koji od njih ce dobit hrv 

0 0 hvala 0
14 godina
kdokma kaže... 

znači i da ne trebaš biti na china Developeru opet bi bio, jel google apps kad ih stavis normalno rade, negdje sam procitao da nekad ne ragiraju ili tako nešto pa moraš reboot-ati mob. ?

Koji je postupak za prelaz na sa global stable roma na china dev. Prvo preko mi flasha moram preći na china global, pa skinuti china dev na memoriju telefona i onda preko updatera instalirati?

Samo odeš u Mi App Store i ukucaš u search "Google", zatim stisneš na Baidu (plava ikona) i odmah ti je prvi Google Installer (163kb apliakcija).

Zatim to pokreneš i on ti sam počme instaliravati sve što je potrebno, ti moraš samo stisnuti iinstall par puta i to je to.

Prilikom prvog launcha aplikacije, javit će ti vjerovatno "Couldn't retrieve information from server" ali samo stisnes refresh i sve uredno radi.

Probaj direktno preko Mi Flasha CN Dev instalirati.

Nikola_Cro kaže...

Oce china dev i global dev rom dobiti hrv jezik,  ako ne koji od njih ce dobit hrv 

U China Developer ROM-u se nalazi samo EN+CN jezik, dok u Global ROM-u dolazi HR i još mnogo drugih jezika.

13 godina
Samo kina, custom romovi i ljubav. Nista global ovo ono :*
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
skyactive kaže...

Tako da te navodno napredne opcije smatram nepotrebnima. 

znao sam da ćeš napisat te korake :-)

1. bio uključen

2. bio uključen

3. bilo uključeno (mada ne vidim zašto bi to uključivao, obzirom da dodatno pije bateriju, vjerojatno bi dobio još više wakelock-a)

uz to, naravno treba uključit "tap to translate" unutar google translate app-a, a ja sam uključio i show notifications.

i dalje ne radi.

Mogućnost da si ja mogu odabrabrati koje notifikacije želim automatski, a koje kad god ja hoću je jako dobra stvar, a ne fail, a to što nisu omogućene sve po defaultu je još bolja stvar, jer me potakne da si namjestim onako kako hoću. A to što ih ti smatraš nepotrebnima je totalno nebitna stvar. A što se tiče tap to translate meni radi stalno. Bez iznimke. Tako da si očito nešto zeznuo ili ne znaš ga koristi, pametnjakoviću ;).

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 12:39 (NITRO_100).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav svima 

Odlučila sam se kupiti ovaj mobitel, pa usput gledam i ovu temu prije nego što naručim da vidim hoće li biti problema.

Vidim da većinu teme pričate o nekakvim problemima s ROM-om, nekakve notifikacije, baterija?

Može li mi možda netko ELI5, nije mi baš jasno u čemu je problem, i što se treba napraviti... :/

Važno mi je samo da traje baterija, i ne treba hrvatski. Naručila bi s Grossoshopa, ako to išta znači. 

Usput, kakva su iskustva s Grossoshopom? 

0 0 hvala 0
9 godina
Kod mene nije bilo nikakvih problema, stavio global stable rom, baterija mi drzi 9h sot uz dan i pol - 2 dana, ovisno kolko je wifi a kolko 3g i jel koristim gps puno..
Obavijesti mi normalno dolaze s gmaila, facebooka, whatsappa.. Jedino mi aliexpress dolazi tek kad ga otvorim, al to je zato kaj nije u autostartu(ove ostale mi je samo ubacilo u autostart).. Grossoshop je dobar shop, kolega Sasha ce bolje o tom rec posto je njihov predstavnik za hr ili kak bi se to vec zvalo..

0 0 hvala 1
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Kupio sam prije par mjeseci na Giztopu Redmin Note 3 Pro i sada mi treba u obitelji još jedan takav.

Vidim da je na Giztopu još uvijek 219 $ : http://www.giztop.com/xiaomi/redmi-note3/xiaomi-redmi-note3-pro.html

Dok je na Honorbuy 166 $ : http://www.honorbuy.com/706-xiaomi-redmi-note-3-pro-16gb-gray.html

Da li ja to nešto krivo gledam? Stavio sam opciju EU Direkt, pa pretpostavljam da je bez carine i Pdv-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nemoj s GizTop-om imat posla. To su seljaci i lopovi.

Sta ce mi potpis imam 15
12 godina
neaktivan

Ali ako te zanima na GizTopu je svaki shipping cak i EU "free" ali zato je cijena moba velika. Na honorbuyu je jeftiniji ali je shipping 40$.

Nemoj narucivati na giztop zajebat ce te za "no vat" i tako to

Sta ce mi potpis imam 15
12 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

E ljudi sta je ovo na grosshopu kad ides narucit ima dole izbornik dodatne opreme "Bluetooth"? Ponudeno mi bude Bluetooth mono.

Sta ce mi potpis imam 15
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozz, jedno "brzinsko" pitanje. Fleshao sam neke rom-ove prema uputstvu http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html i uvijek sam "odstrihirao" opciju preloader (jer se za te rom-ove posebno naglasavalo). Znaci, koristim neotkljucan mtk redmi note 3 uredjaj, a zelim instalirati http://en.miui.com/thread-294318-1-1.html ovaj global rom sa navedene stranice, ali na ovom uputstvu je sve "strihirano" sve? Valjda nije konfuzno pitanje :)

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

radi quick charge 2.0, umjesto na dosadašnjih 2A, sada puni na 3A (nije za miui).

kernel tema

rom tema

2 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Narucia san jucer mob sa groososhopa i jos mi nije dosla nekakva prouka da je zaprimljena narudba a na stranici isto nema nikakvih poruka,  niti je pod naruceno nema nista

Edit: evo email san provjeria i zaprimljena je :) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 18:47 (Nikola_Cro).

0 0 hvala 0
13 godina
razorinc kaže...

radi quick charge 2.0, umjesto na dosadašnjih 2A, sada puni na 3A (nije za miui).

kernel tema

rom tema

Ovo je jedna lipa vijest :) Sad naruciti novi charger i idemo :P

10 godina
neaktivan
NITRO_100 kaže...
skyactive kaže...

Tako da te navodno napredne opcije smatram nepotrebnima. 

znao sam da ćeš napisat te korake :-)

1. bio uključen

2. bio uključen

3. bilo uključeno (mada ne vidim zašto bi to uključivao, obzirom da dodatno pije bateriju, vjerojatno bi dobio još više wakelock-a)

uz to, naravno treba uključit "tap to translate" unutar google translate app-a, a ja sam uključio i show notifications.

i dalje ne radi.

Mogućnost da si ja mogu odabrabrati koje notifikacije želim automatski, a koje kad god ja hoću je jako dobra stvar, a ne fail, a to što nisu omogućene sve po defaultu je još bolja stvar, jer me potakne da si namjestim onako kako hoću. A to što ih ti smatraš nepotrebnima je totalno nebitna stvar. A što se tiče tap to translate meni radi stalno. Bez iznimke. Tako da si očito nešto zeznuo ili ne znaš ga koristi, pametnjakoviću ;).

prvo ne znam s kime razgovaraš jer odgovor nije bio upućen tebi.

drugo, to što je odabir notifikacija koje želiš automatski za tebe dobra stvar, nikoga ne zanima, najmanje mene.

nisam ništa zeznuo, ako znaš čitat, a vidim da ne znaš, uključio sam sve što se može uključit vezano za to i nije radilo. Sad nakon restarta radi (zasad) svaki put, no vidjet ćemo dokle. Ono što je dobro je da je awake ok nakon što sam kemijao s isključivanjem nekih postavki (koje btw ne uzrokuju wakelock na drugim kineskim smartfonima koje sam koristio), jedino je preko noći bio budan (što je čudno), moguće da ima neki bug vezano za airplane mod jer njega uključujem preko noći.

blackeagle29 kaže...
Kod mene nije bilo nikakvih problema, stavio global stable rom, baterija mi drzi 9h sot uz dan i pol - 2 dana, ovisno kolko je wifi a kolko 3g i jel koristim gps puno..
Obavijesti mi normalno dolaze s gmaila, facebooka, whatsappa.. Jedino mi aliexpress dolazi tek kad ga otvorim, al to je zato kaj nije u autostartu(ove ostale mi je samo ubacilo u autostart).. Grossoshop je dobar shop, kolega Sasha ce bolje o tom rec posto je njihov predstavnik za hr ili kak bi se to vec zvalo..

drži ti toliko vjerojatno zato jer si na 3G-u (ne 4G-u) i wifi i to vjerojatno povremeno, nisu stalno uključeni. Meni, nakon što sam riješio problem wakelocka (bio stalno prisutan) drži blizu 8h (vjerojatno i više ali ne praznim bateriju do kraja pošto to nije dobro za bateriju), ali imam uključen često 4G i/ili wifi. I to je gornja granica trajanja baterije, češće je 6-7 sati SOT-a. U principu mob koristim 1 dan na bateriji, ne idem u drugi dan bez punjenja preko noći (ili na poslu u toku dana) jer gledam da mi baterija ne padne ispod 30-40% (što je prema mnogim navodima idealna donja granica ispod koje ne bi trebalo praznit bateriju, zbog gore navedenog).

Tako da mi je svejedno da li baterija drži 6-7 sati SOT-a (uz 1 dan korištenja mobitela) ili 8-9 sati. Mob koristim relativno intenzivno, ovaj mob je dobar za igranje igara pa ih igram barem sat vremena u danu, youtube clipovi (oko 45 minuta do sat u danu), nekad koristim gps, kameru ne toliko (jer nije nesto :-) ), surfanja bude dosta poslije posla. Kvaliteta baterije, odnosno izdržljivost prilikom heavy use-a mi je dakle bitnija od SOT brojke koja je samo orijentir koliko je baterija izdržljiva.

Ubacio ti je mob u autostart možda par appova koji se najviše koriste (tipa wiber, whatssapp mada nisam ziher za oba dal su u autostartu po defaultu), ali meni dosta appova koje koristim nije ubacio, tako da sam morao pouključit sve što se treba uključit da bi stizale notifikacije (koje su na ovom mobu btw primitivne). 

ako bi softver moba bio riješen ovih bugova i gnjavaža s petljanjem po postavkama (pogotovo za prosječno neupućenog korisnika), bio bi dobar mob, čak za cijenu vrlo dobar mob ali ne lažimo se kamera mu je čisti prosjek (daleko ispod očekivanja za 16mp kameru), tako da kome je to bitno taj će tražit dalje, za ne tako veliku nadoplatu u cijeni dobija se puno bolja kamera (obje zapravo), kvalitetniji ekran (ovaj me se nije naročito dojmio iako nije niti loš, vidljivost na suncu mu je dosta loša), ljepši dizajn, brže punjenje po defaultu, više ram-a .

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 21:54 (skyactive).
9 godina
Da, na 3g i wifi, vecinom 3g.. 4g sam iskljucil jer mi je nepotreban, ukljucim po potrebi(na 3g mi otvara puno brze nego na 3g na prijasnjem tclu), i kad je iduci dan radni punim ga prek noci, kad nije onda ostavljam da se isprazni do kraja.. Na 3g se puno brze prazni neg na wifi pa i to dosta ovisi.. Na starom tclu bez kartice sad, 3 sata sot u 4 dana koristenja, stalno na wifiu i skoro 2 sata igranja na njemu mi je baterija 45% isto na miui romu.. I zas je lose permission i notification manager? Imao viber na mobu, nisam koristio neko vrijeme i odjednom me trazilo koristenje kamere od strane vibera, cemu to? Usred surfanja, viber neotvaran tjednima i tak trazi... Da nije permission managera nebi to ni znal da mu u random vrijeme treba kamera, a prije sam uvijek mislio da u messengeru zasteka kamera pa ju nemogu koristit u drugim aplikacijama

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Jel netko uspio otključati BL (službenim alatom) na china stable ROM-u?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
skyactive kaže...

prvo ne znam s kime razgovaraš jer odgovor nije bio upućen tebi.

drugo, to što je odabir notifikacija koje želiš automatski za tebe dobra stvar, nikoga ne zanima, najmanje mene.

nisam ništa zeznuo, ako znaš čitat, a vidim da ne znaš, uključio sam sve što se može uključit vezano za to i nije radilo. Sad nakon restarta radi (zasad) svaki put, no vidjet ćemo dokle. Ono što je dobro je da je awake ok nakon što sam kemijao s isključivanjem nekih postavki (koje btw ne uzrokuju wakelock na drugim kineskim smartfonima koje sam koristio), jedino je preko noći bio budan (što je čudno), moguće da ima neki bug vezano za airplane mod jer njega uključujem preko noći.

...ali ne praznim bateriju do kraja pošto to nije dobro za bateriju

Kako ne znaš s kime razgovaram pa jesam tebe citirao ili ne ? Šta mi se moraš direktno obratiti ?? To što ja želim tako da bude zanima 97% posto korisnika, ostalih 3% u koje spadaš i ti Miui ne zanima pa da bi za tebe radili drugačije. Odi malo na miui forum pa vidi koliko ljudi to ne zanima. Ja znam čitati ali ti ne znaš, ja i dalje tvrdim da si nešto zeznuo ili zaboravio (a vidim da si nešto zabravio napraviti/uključiti pa ti zato vjerojatno radi ako ti uopće radi nakon restarta, a s obzirom da ne dozvoljavaš da ti neko nešto kaže jer si veliki znalac onda si sam otkrij) jer kod mene radi bez prekida ili bilokakvog buga. A ovo što si napisao za bateriju potvrđuje tvoju količinu znanja, bravo, nisi se maknuo od 20. stoljeća. I kad si već toliko opsjednut usporedbom ostalih kineskih takozvanih smartphone-ima onda bolje da imam wakelock na Xiaomiju nego da mi se ekran raspadne, umre matična, otkaže zvučnik ili sl. na drugim kineskim wannabe mobitelima koje sam koristio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 2:06 (NITRO_100).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ekipo,

da li netko koristi već ovaj rom (7.5.3.0.global beta)

http://xiaomiadvices.com/download-miui-8-global-beta-rom-for-redmi-note-3-redmi-2-prime-mi34-redmi-1s/

te kako ste zadovoljni ?

0 0 hvala 0
14 godina
VedroVis kaže...

Ali ako te zanima na GizTopu je svaki shipping cak i EU "free" ali zato je cijena moba velika. Na honorbuyu je jeftiniji ali je shipping 40$.

Nemoj narucivati na giztop zajebat ce te za "no vat" i tako to

U tome je trik sa Honorbuy. Na kraju je cijena ista kao na Giztopu.

Imatko tko iskustva sa Alliexpres: http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-Snapdragon-650-Hexa-Core-5-5-2GB-RAM-16GB-ROM/32596065322.html?spm=2114.01020208.3.110.0WrgKB&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_3_10057_10056_10055_10049_10017_405_404_10059_407_10058_10040_10060,searchweb201603_7&btsid=442ec4d3-cf7e-496a-82ed-1e7f3185bb92

Izgleda da ako se uzme ipsoruka sa DHL-om, nema dodatnih plačanja?

To bi bila ukupna cijena oko 180$, što je jeftinije od Giztopovih 210$. Ili opet ima neka caka?

10 godina
neaktivan

Ja sam svoj redmi note 2 narucio sa alia top one trgovina, 

Sve je uredu proslo,  to je bilo u 10 mjesecu prisle godine nisam carinu plac itd. 

Groososhop mi je posla tracking broj i link da provjerim di je paket,  ali samo pise da je destinacija Hrvatska

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Pozz, htio sam instalirati ROM sa ovog linka http://en.miui.com/thread-312562-1-1.html. Koristim MTK verziju roma, sa zakljucanim bootloaderom. Jel' mogu to uraditi po ovom upustvu (za MTK) http://en.miui.com/thread-294318-1-1.html , sto znaci sa svim obiljezenim stavkama (preloader, lk, boot, recovery, secro, .....) u flash tool aplikaciji a da ne brickam telefon? Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
Kod top one se placa 26$ dhl shipping, paket ide u uk, tam se placa pdv i salje kupcu, nema troskova dodatnih, bar nije bilo prije oko mjesec dana, i manje :D
14 godina
blackeagle29 kaže...
Kod top one se placa 26$ dhl shipping, paket ide u uk, tam se placa pdv i salje kupcu, nema troskova dodatnih, bar nije bilo prije oko mjesec dana, i manje :D

Dakle, cijena sa linka: 150$ + 26$ dhl-a i to je to?

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

apk za kontrolu napajanja, mislim da je ovo odlična stvar, ja primjerice ionako punim uređaj preko noći pa mi nisu potrebni visoki A, s ovime ih dodatno spustim da sačuvam bateriju. tko koristi qc2.0 opet može dići A. apk se koristi u kombinaciji s radon kernelom (post više).

kenzo charge control

1 0 hvala 1
13 godina
razorinc kaže...

apk za kontrolu napajanja, mislim da je ovo odlična stvar, ja primjerice ionako punim uređaj preko noći pa mi nisu potrebni visoki A, s ovime ih dodatno spustim da sačuvam bateriju. tko koristi qc2.0 opet može dići A. apk se koristi u kombinaciji s radon kernelom (post više).

kenzo charge control

Stavio sam Radon kernel ali mi se cini da mi je pre energican nekako, mob je smooth al naoko mogu vidit kako baterija pada. Napravio sam sada wipe dalvika i cachea pa cu viditi ocu li restorat na regularni od RR roma. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 16:34 (Bombilakus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice