Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 907.579
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

ekipa ne ulazi mi u adb mode, tj ne prpoznaje mi mobitel u control panelu.. Pise samo unknown device.. kak da to sredim?

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
skyactive kaže...
blackdragonstory kaže...
mcf kaže...
msimu666 kaže...

Pozdrav ekipa,

kupio sam ocu ovaj mobitel (mediatek verziju) i sad se on zali da mu se jako brzo trosi baterija, tipa ustao se u 6 sa 20% baterije, dok je dosao na posao u 7 mobitel se ugasio. Naravno da to nije normalno, a sad ne znam sto mi je najpametnije za ucinit, da li je itko imao slicnih problema? Možda je on instalirao neke gluposti koje mu drainaju bateriju, a mozda neke kineske gluposti ju crpe. Anyways, any idea? Bitno mu je samo sačuvati kontakte i slike...

Instaliraj zadnji rom sa xiaomi.eu, tamo imas sve upute i to je to. Ne moras nista otkljucavati na mtk.

410 kaže...
Prebaci slike na sigurno i instaliraj jedan od xiaomi.eu romova (otkljucaj bootloader) ili probaj jedan od vec navedenih..

Koji je rom gore?

Ima mtk, ne mora nista otkljucavati, samo neka prati upute na xiaomi.eu

blackdragonstory kaže...

Što da radim ako mi neće preko updatera?

Baca mi ono cant verify.

Htio bih se prebaciti sa ovog china roma na global stable rom.

Instaliraj offical global stable za sd pro verziju. Imas upute u dva posta unazad zadnjih deset postova. Pa nije valjda tolko tesko prolistati malo temu?

msimu666 kaže...

Ima li negdje step by step tutorial za isntalirat taj europski ROM? I hoce li mu se mob onda automatski updateat ili ce trebat rucno?

Ima na xiaomi.eu step by step za mtk verziju. sve u vezi updatea pise u par postova iznad. Ajde ljudi, malo truda u citanju , pa ne mozemo pisati svaki dan iste stvari.

Milan Dj. kaže...

Slicna prica, ja sam trenitno na nekom custom stabile 7.2.5 (instaliran preko Flash tool-a) i sada hocu da se vratim na zvanicnu stock verzuju. Izbacuje COULDN T VERIFY UPDATE PACKAGE. mOŽE pomoć ???

To nije originalni rom, imas upute par postova gore za instalaciju roma na sd verziju..

Možda smo si mimoišli sa postovima :)

Al ajde ponoviti ću.

Bootloader je zaključan tako da kada pokušavam flešati mi baca error.

Koristim MiFlash i kenzo_global_images_V7.1.8.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_9706e12561.

Pratim instrukcije sa ove stranice http://en.miui.com/a-234.html

Tako da izgleda jedino što mogu je čekati dok ne otključaju bootloader.

niste se mimoišli, nego ti nisi skužio što ti je napisano.

Svi smo dobili pro verziju sa zaključanim bootloaderom no bez obzira na to možeš flešat službeni global ROM u 10ak minuta, samo da pratiš instrukcije s OVE stranice:

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

nako toga preko OTA update-a ažuriraj na 7.2.3 (jer je 7.1.8. smeće) i to je sve.

Rješeno :)

Puno hvala na pomoći :)

Btw,ima li hrvatska na tom global romu?

red_bull kaže...

ekipa ne ulazi mi u adb mode, tj ne prpoznaje mi mobitel u control panelu.. Pise samo unknown device.. kak da to sredim?

Vidi na ova dva linka.

http://www.dominantwire.com/2012/11/how-to-solve-adb-device-not-found-error.html

http://www.dominantwire.com/2012/11/how-to-install-adb-and-fastboot-on.htm

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 14:30 (blackdragonstory).
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Hvala. Uspio.. sad krecem flesati...

Opet zapeo

kad skinem ROM, otvorim sa winrar-om unutra nema nikakvih fajlova.. gdje grijesim? archive size je cca 1.3 gb

(G)jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 15:05 (red_bull).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...
necemo se vrijedat, budi gospodin prije svega... iz svih tvojih postova koje sam do sad procitao, cisto sumnjam u tvoje tvrdnje, ja se brinem oko punon vaznijih stvari nego sto su lijepe teme na miui-u... a da znas imalo vise od instalacije igara s playstorea, vec bi napisao koji su nam trenutno najveci problemi na ovom uredaju....

pa nije uvreda ako kazem da nemas pojma o Androidu, mada se trudis ostavit suprotan dojam.

Za tvoj info, temu nisam promijenio, ostala je defaultna :-)

Dok sam pisao o problemima na uređaju i o bugovima u službenom 7.1.8. romu, spavao si na ušima. Ili si možda bio jedan od onih koji su takve napise doživljavali trolanjem, zaboravio sam, ne pamtim tvoje postove jer se nema što pamtiti tu...zapravo, ispričavam se, pamtim da si napisao da će battery life bit puno manji ako se surfa na mreži (??? wtf?), ha ha ha

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 14:48 (skyactive).
16 godina
neaktivan
vidis ja pamtim, zato mi i sluzi mozak, ti ocito nisi svijestan onoga sto pises... da skratimo pricu, nemas ti pojma, vec sam ti rekao da ne dajes ljudima krive informacije jer ces na taj nacin korisnika koji ima prosjecno znanje dovest u zabludu...
ajd napisi koji su kriticni problemi trenutno i kako ih rijesit, dokazi da sam u krivu ( ako neznas imas google i trazi)

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
tako je, manji ce biti... jer da surfas na 4g data a ne na wifi, brzo bi ti se istopilo tih tvojih tzv 8 sati sot

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...
vidis ja pamtim, zato mi i sluzi mozak, ti ocito nisi svijestan onoga sto pises... da skratimo pricu, nemas ti pojma, vec sam ti rekao da ne dajes ljudima krive informacije jer ces na taj nacin korisnika koji ima prosjecno znanje dovest u zabludu...
ajd napisi koji su kriticni problemi trenutno i kako ih rijesit, dokazi da sam u krivu ( ako neznas imas google i trazi)

krive informacije o bugovima koji su svi osim tebe vidjeli? I vrati se par stranica ranije na svoje postove gdje si se također žalio na kašnjenje notifikacija i na bugove. Izgleda da ti mozak ipak ne služi :-)

Kritican problem je trenutno tvoje neznanje o bilo čemu vezano za ovu temu i odsustvo argumenata. Nisi odgovorio na pitanje zašto je root bitan za ovaj uređaj, pa kad odgovoriš možemo dalje. 

razorinc kaže...
tako je, manji ce biti... jer da surfas na 4g data a ne na wifi, brzo bi ti se istopilo tih tvojih tzv 8 sati sot

nemoj se sad jalovo izvlačit, napisao si da će biti PUNO manji, što jednostavno nije istina, dapače s tele2 4g-om i sa surfanjem cca 60% na wifi-u a 40% na tele2 4g-u meni je SOT bio 7-8 sati sa romom koji je stigao s mobom. Tako da ne kenjaj, a pogotovo ne ljudima koji su skolovani i dokazani sto se tice poznavanja androida i općenito tematike. Vezano za diplomu koji si spomenuo, pozvan si na degustaciju pive na kojima si "diplomirao" pa da ti i uzivo pokazem papire i ocjene s faksa, ako te to brine.

I jedan savjet - nemoj koristiti toliko točkica u rečenicama, jer će ljudi skužit da si psihopat )

16 godina
neaktivan
ja psihopat a tebi je samozadovoljstvo druga osobnost, danas svasta primaju na fakultet...
netko s znanjem kao ti ni nemoze uocit probleme naseg uredaja, ti kazes da sam ja u krivu, onda je u krivu i primjerice member miui beta developer india teama?
necu se spustat na tvoju razinu i vrijedat te al ako kazem da nemas znanje, to nije uvreda.
usput dok ti gledas jel rade teme ja pratim skoro pa desetak foruma vezanih za nas uredaj, konkretno sd verziju

1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Hvala. Uspio.. sad krecem flesati...

Opet zapeo

kad skinem ROM, otvorim sa winrar-om unutra nema nikakvih fajlova.. gdje grijesim? archive size je cca 1.3 gb

A što želiš staviti gore tj. o kojem se romu radi?

Možda nema veze,al ja sam extractan folder stavio na drive C:

Možda će ti netko drugi pomoći pošto sam i ja begginer u ovome.

Ja sam stavio ovog - http://bigota.d.miui.com/V7.1.8.0.LHOMICL/kenzo_global_images_V7.1.8.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_9706e12561.tgz

I onda samo update na najnoviji preko updatera i tjt.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 15:25 (blackdragonstory).
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...
ja psihopat a tebi je samozadovoljstvo druga osobnost, danas svasta primaju na fakultet...
netko s znanjem kao ti ni nemoze uocit probleme naseg uredaja, ti kazes da sam ja u krivu, onda je u krivu i primjerice member miui beta developer india teama?
necu se spustat na tvoju razinu i vrijedat te al ako kazem da nemas znanje, to nije uvreda.
usput dok ti gledas jel rade teme ja pratim skoro pa desetak foruma vezanih za nas uredaj, konkretno sd verziju

zabadava ti što pratiš, kad ne razumiješ napisano a usput ne razumiješ niti da si se pokenjao samom sebi u usta i svojim ranijim komentarima.

usput, što se fakulteta tiče, primaju svašta, ali ne može svatko završit fakultet, pogotovo ne s odličnim ocjenama, to ti je valjda jasno. Iz tog razloga ti ga nisi ni završio, niti hoćeš )

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 15:25 (skyactive).
16 godina
neaktivan
obicno osobe koje studiraju su tolko pametne da ne vrijedaju ostale clanove foruma, zar ne? posebno mi je smijesno sto sam sebe uvjeravas u nesto sto nije tocno :)

2 1 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pusti ga vidis da je na ego tripu

Evo i ja sam flesao global stable i sad se stavlja update..

Uspio sam extractati i sve je proslo glatko..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Sta se tice surfanja na wifi ili mobilnom signalu, definitivno ce puno vise crpiti bateriju mobilni internet, a pogotovo 4g. Testiraj jedan dan samo na wifi i jedan samo na mobilnom pa ces se i sam uvjeriti. Kod mene je razlika do 2h sota manje na mobilnom netu.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan

ma jasno da hoce, ja na 3g (pricamo o mobilnom internetu, surfanju) jedva izvucem 7:30 do 8 sot, preko toga jos ni jednom nisam uspio... da ne spominjem zagrijavanje na 3g, 4g koje je daleko vece nego kad se koristi samo wifi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 7:13 (razorinc).

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Osobno ni ne koristim 4g jer ionako je 3g sasvim dovoljan za surfanje u vecini slucaja.. Sad sam napunio bateriju i iscrpio budem ju do kraja da vidim koliko mogu izvuci...

I nisam do sad uopce primjetio neko zagrijavanje.. Ono osjeti se malo topline ali nista vise nego do sad na drugim telefonima

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

moze pa javi rezultat, bas me zanima da mogu usporedit...

Probat ću podesit malo interactive governor, da pokušam smanjit još nešto potrošnju baterije a da promjenu ne utječu previše na performanse...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 10:07 (razorinc).

1 0 hvala 0
9 godina
Za mail app definitivno preporucam cloud magic. Podrzava screen rotatio, exchange server, sync podfoldera...koristim je za poslovni i bez greske radi. Za sms sam na starom mobu koristija Textra...mos sve zivo minjat u njoj, boju tvojih odgovora, boju druge strane, mos birat nakon koliko sekundi da se posalje sms (korisno ako os prekinit slanje)...a za kontakte, meni stoji popis imena i kad kliknem nudi mi sve podatke koje imaju, npr. 2 broja, rodjendan, email...
9 godina
Stari moj ako imas za slusalice do 200kn preporucam Soundmagic E10...kupija ih prije godinu ipo i dan danas su mi ludilo...dobile su nagradu za in ear headphones u kategoriji do 50 dolara pa sam uzeja da provam i nisam falija...kupljene priko ebaya, al malo prosurfas da nadjes sa free dostavom i mos ih nac do 25 dolara
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...

ma jasno da hoce, ja na 3g (pricamo o mobilnom internetu, surfanju) jedva izvucem 7:30 do 8 sot, preko toga jos ni jednom nisam uspio... da ne spominjem zagrijavanje na 3g, 4g koje je daleko vece nego kad se koristi samo wifi...

ovo nije točno za zagrijavanje, jedva da je nešto veće od onog na wifi-u (računam isti broj minuta surfanja, a dosta ih je kod mene u kontinuitetu).

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

recimo da sam ja u krivu... slobodno postavi pitanje u vezi toga na xda

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...

recimo da sam ja u krivu... slobodno postavi pitanje u vezi toga na xda

ne recimo nego jesi

ne moram postavit pitanje na koje znam najbolje sam odgovor, zna moja ruka, zna app koji mjeri temperaturu baterije

zapitaj se tko krivo informira ljude )

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 21:00 (skyactive).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Naručio sam prije dva tjedna od aliexpres goldway,

sad mi na tracking statusu piše Insert item into bag (Otb),

dali znate kaj to znači točno ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Brunocro kaže...

Google ti je prijatelj link

Ja i dalje prezadovoljna s mobom, ovaj novi updejt 7.2.3.0 nema nikavih bugova koliko primjećujem.

Baterija max drži 2 dana uz 4h SOT-a, ja happy 

Vidim neki pričaju o 6h SOT-a neznam kako 

edit. e šta se tiče aplikacija šta se ne mogu prebacivat na sd karticu? (kao da sam već nešto čitala o tome ali isparilo mi)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 21:50 (megan2711).
9 godina
neaktivan
megan2711 kaže...
Brunocro kaže...

Dobro to sam i ja našao, zanimalo me malo ipak detaljniji info

15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

jedno brzinsko pitanje, stigao je mob, i gore je Global Beta 6.3.31

znači da stavim normalno 7.1.8.0 odnosno 7.2.3 preko ovog: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
megan2711 kaže...
Brunocro kaže...

Ja i dalje prezadovoljna s mobom, ovaj novi updejt 7.2.3.0 nema nikavih bugova koliko primjećujem.

Baterija max drži 2 dana uz 4h SOT-a, ja happy 

Vidim neki pričaju o 6h SOT-a neznam kako 

edit. e šta se tiče aplikacija šta se ne mogu prebacivat na sd karticu? (kao da sam već nešto čitala o tome ali isparilo mi)

na koliko posto ti je bila svjetlina ekrana? koliko si se igrala na telefonu i koristila procesorski zahtjevne appove? jesi li koristila gps?

JuXo kaže...

jedno brzinsko pitanje, stigao je mob, i gore je Global Beta 6.3.31

znači da stavim normalno 7.1.8.0 odnosno 7.2.3 preko ovog: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Hvala!

da

16 godina
skyactive kaže...
Opalaa !! kaže...

sky ?
još nisi prodao mobitel ?
aj spasi nas....

sinko, ja prodajem mobitele svaki dan dok ti kako vidim nemas kinte ni da kupis jedan 

Sinko, ne znam koliko ti je godina, ali se ponašaš kao zadnji balavac. Trpio sam te, mislio smiriti će te suspenzija, ali očito ništa od toga. Hvala na smijehu, ali sad si na ignoreu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vestibul kaže...
Za mail app definitivno preporucam cloud magic. Podrzava screen rotatio, exchange server, sync podfoldera...koristim je za poslovni i bez greske radi. Za sms sam na starom mobu koristija Textra...mos sve zivo minjat u njoj, boju tvojih odgovora, boju druge strane, mos birat nakon koliko sekundi da se posalje sms (korisno ako os prekinit slanje)...a za kontakte, meni stoji popis imena i kad kliknem nudi mi sve podatke koje imaju, npr. 2 broja, rodjendan, email...

Probao sam CloudMagic, Dobar i hvaljen mail client, ali nežalost ne podržava sinkronizaciju (share) adresara i kalendara sa Office365 accounta. Također, imam i neki account na iskonu, a CloudMagic ne podržava POP3. Pokušat ću nešto treće ili ostati na ovoj stock aplikaciji...

Za SMS sam stavio Google Messanger, jednostavan i čini se da radi OK.

Svejedno, hvala na preporuci...

9 godina
odjavljen

Probaj K9 i bluemail

14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Sto se tice trajnosti baterije. Kad ga malo vise gazim izdrzi 2 dana uz oko 6.5-7 h sot. Pri normalnom koristenju oko 3.5 dana pri cemu imam oko 4.5 h sota. U pitanju je sd s automatskom svj., gps, wifi i povremenim bt radi mi banda. 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice