Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 907.608
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav ekipa,

kupio sam ocu ovaj mobitel (mediatek verziju) i sad se on zali da mu se jako brzo trosi baterija, tipa ustao se u 6 sa 20% baterije, dok je dosao na posao u 7 mobitel se ugasio. Naravno da to nije normalno, a sad ne znam sto mi je najpametnije za ucinit, da li je itko imao slicnih problema? Možda je on instalirao neke gluposti koje mu drainaju bateriju, a mozda neke kineske gluposti ju crpe. Anyways, any idea? Bitno mu je samo sačuvati kontakte i slike...

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 17:24 (msimu666).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
Prebaci slike na sigurno i instaliraj jedan od xiaomi.eu romova (otkljucaj bootloader) ili probaj jedan od vec navedenih..

Koji je rom gore?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

vidio sam kako je netko pisao kako često dobije poruku da dobije poruku o propuštenom pozivu iako mu mobitel nije zvonio.

evo mogućeg rješenja ukoliko koristite 4G/LTE signal i naravno spojeni ste na njega:

kako RN3 ima omogućen VoLTE ( voice over LTE, znači poziv preko data prometa) može se dogoditi da mobitel u suradnji sa mrežom ne napravi rollback sa 4G-a na 3G ili 2G u slučaju dolaznog poziva pa se dobije poruka nakon nekog vremena da imate propušten poziv.

ono što je potrebno jest isključiti VoLTE u postavkama mobitela gdje to neće biti omogućeno na njemu. 

Settings/SIM cards & mobile networks/VoLTE  - opciju isključiti.

meni se navedeno par puta dogodilo, nisam ni sam znao zašto, ali sada sam se sjetio mogućeg rješenja. 

iako sam testirao navedeno nekoliko puta i mobitel je uredno zazvonio svaki put.

ako imate problema ništa vas ne košta to isključiti, dapače preporučam isključenje opcije jer VoLTE još nije implementiram u našim mrežama. za VIPnet sam siguran, a za ostale 99,99 %

1 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
dapintar kaže...

vidio sam kako je netko pisao kako često dobije poruku da dobije poruku o propuštenom pozivu iako mu mobitel nije zvonio.

evo mogućeg rješenja ukoliko koristite 4G/LTE signal i naravno spojeni ste na njega:

kako RN3 ima omogućen VoLTE ( voice over LTE, znači poziv preko data prometa) može se dogoditi da mobitel u suradnji sa mrežom ne napravi rollback sa 4G-a na 3G ili 2G u slučaju dolaznog poziva pa se dobije poruka nakon nekog vremena da imate propušten poziv.

ono što je potrebno jest isključiti VoLTE u postavkama mobitela gdje to neće biti omogućeno na njemu. 

Settings/SIM cards & mobile networks/VoLTE  - opciju isključiti.

meni se navedeno par puta dogodilo, nisam ni sam znao zašto, ali sada sam se sjetio mogućeg rješenja. 

iako sam testirao navedeno nekoliko puta i mobitel je uredno zazvonio svaki put.

ako imate problema ništa vas ne košta to isključiti, dapače preporučam isključenje opcije jer VoLTE još nije implementiram u našim mrežama. za VIPnet sam siguran, a za ostale 99,99 %

super ako je to riješenje

samo je čudno da se to većini ne dešava

16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

volte mi je uvijek isključen... međutim mislim da naš uređaj ima jako loše modem fileove (mislim da to treba doradit, nisam pratio kako su izbacivali update dal su šta mijenjali)... jel možete vidjet kolko vam često prebacuje među network frekvencijama, odnosno kolko često traži signal?

usput fingerprint radi na aosp... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 19:22 (razorinc).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
tipsy kaže...
@ skyactive, cura sam ;)

Za sad mi stoji da mi je screen potrosio 23% baterije a 54 min je on.

Imam global stable 7.2.3.0

oh sorry, nisam znao da si cura )

battery life bi ti morao biti s tim ROM-om (ako sam shvatio, radi se o službenom globalu) 7-8 sati SOT-a (screen on time - vrijeme za koje je ekran upaljen) i 2 dana čistog korištenja telefona (skoro 3 radna dana ako računam tako) . Ovdje ti je screenshot mojeg SOT-a - preko 8 sati mi je baterija trajala, wifi surfanje, 4G stalno uključen, izuzev perioda od 23-7h (spavanje - tu je uređaj automatski prelazio u airplane način rada), povremeno gledanje i youtubea i igranje igara (ne puno doduše). 

http://s30.postimg.org/mwicdk8f5/Screenshot_2016_04_16_18_00_47_com_miui_security.png

http://s24.postimg.org/blsutlx39/Screenshot_2016_04_16_18_00_55_com_miui_security.png

ako nisi, makni automatsko namještanje svjetline ekrana i ručno manji svjetlinu ekrana na 35-50%, meni je na 35% ekran svijetao, a tako ti manje troši baterije. Ako baš želiš uključit automatsku svjetlinu ekrana, tu možeš stavit na 50%, pa i više jer je na toj postavci ekran (najčešće) čak i tamniji nego kad namjestiš ručno svjetlinu ekrana na cca 35%. Jasno ako koristiš ekran na jakom suncu, povećat ćeš svjetlinu ekrana za to vrijeme, ali to više crpi bateriju. Isto tako, nadam se da kužiš da igranje igara i pokretanje procesorski zahtjevnih appova crpi bateriju puno više no surfanje na wifi-u primjerice.

još jedan eventualan razlog zašto ti baterija traje kraće je da je još nisi razradila (da je novi mob), ali mislim da tu ne treba tražit razlog, već u gore napisanom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 19:41 (skyactive).
10 godina
neaktivan
tipsy kaže...
@ skyactive, cura sam ;)

Za sad mi stoji da mi je screen potrosio 23% baterije a 54 min je on.

Imam global stable 7.2.3.0

i da dodam, što znači da je on :-)

meni se potoši 11% u sat vremena surfanja i listanja novosti na Flipboard app-u (na cca 35% svjetline ekrana).

ako igraš igre i gledaš clipove moguće je da ti se potroši toliko u 54 minute.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 19:42 (skyactive).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Probaj malo surfat na mreži ne samo na wifi pa ćeš vidjet kolko će ti onda sot biti, isto tako da ti nije ugašen (ili u airplane modu) 1/3 vremena, bit će puno manje od ta 2 dana...

Upravo čitam na 4pda forumu, najvjerojatnije problem u modemu, čovjek stavio ss od rn2 i rn3, uređaji se nalaze praktički na istom mjestu, rn2 ima konstantan signal, dok ga rn3 mijenja i gubi dosta često, što vrlo vjerojatno ubija bateriju...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 19:53 (razorinc).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Što da radim ako mi neće preko updatera?

Baca mi ono cant verify.

Htio bih se prebaciti sa ovog china roma na global stable rom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...

Probaj malo surfat na mreži ne samo na wifi pa ćeš vidjet kolko će ti onda sot biti, isto tako da ti nije ugašen (ili u airplane modu) 1/3 vremena, bit će puno manje od ta 2 dana...

Upravo čitam na 4pda forumu, najvjerojatnije problem u modemu, čovjek stavio ss od rn2 i rn3, uređaji se nalaze praktički na istom mjestu, rn2 ima konstantan signal, dok ga rn3 mijenja i gubi dosta često, što vrlo vjerojatno ubija bateriju...

surfao sam i na mreži, možda ne toliko ovaj put (nema potrebe da plaćam bon za privatni broj kada se spajam preko mobilnog wifi spota na 4g mrežu tcoma, odnosno preko službenog moba gdje imam preko 5GB prometa), ali kad sam ranije (s prvim romom) mjerio trajanje baterije tijekom korištenja Tele2 4g mreže koja inače u Zagrebu ima jak signal i download brzinu od 10Mbps na najjeftinijoj smart tarifi bonova, surfao sam dosta na tele2 4g mreži i na wifi-u i SOT je bio isto tu negdje 7-8 sati uz cca 1 dan i 10ak, 15 sati korištenja. 

Zašto bi bio u normal (ne airplane) modu ako spavam? ne kužim...to je trošenje baterije bezveze, ionako kad se probudim mob me čeka u normal modu i sve notifikacije, mailovi i poruke će me čekati.

blackdragonstory kaže...

Baca mi ono cant verify.

instaliraj preko uputa za flešanje romova na RMN3 pro, linkove ćeš nać na više mjesta a upute su vrlo jasne, na engleskom jeziku. Ja sam skinuo sve i flešao u roku 10 minuta,dalje čekao da se podigne sustav, još cca 5-10 minuta

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 21:30 (skyactive).
15 godina
410 kaže...
Prebaci slike na sigurno i instaliraj jedan od xiaomi.eu romova (otkljucaj bootloader) ili probaj jedan od vec navedenih..

Koji je rom gore?

Gdje  to mogu vidit?

Verzija sustava android 5.0.2 LRX22G

MIUI verzija MIUI 7.0 | Stavilno 7.0.19.0.0(LHNCNCJ)

Ima li negdje step by step tutorial za isntalirat taj europski ROM? I hoce li mu se mob onda automatski updateat ili ce trebat rucno?

11 godina
neaktivan
skyactive kaže...
razorinc kaže...

surfao sam i na mreži, možda ne toliko ovaj put (nema potrebe da plaćam bon za privatni broj kada se spajam preko mobilnog wifi spota na 4g mrežu tcoma, odnosno preko službenog moba gdje imam preko 5GB prometa), ali kad sam ranije (s prvim romom) mjerio trajanje baterije tijekom korištenja Tele2 4g mreže koja inače u Zagrebu ima jak signal i download brzinu od 10Mbps na najjeftinijoj smart tarifi bonova, surfao sam dosta na tele2 4g mreži i na wifi-u i SOT je bio isto tu negdje 7-8 sati uz cca 1 dan i 10ak, 15 sati korištenja. 

Zašto bi bio u normal (ne airplane) modu ako spavam? ne kužim...to je trošenje baterije bezveze, ionako kad se probudim mob me čeka u normal modu i sve notifikacije, mailovi i poruke će me čekati.

blackdragonstory kaže...

Baca mi ono cant verify.

instaliraj preko uputa za flešanje romova na RMN3 pro, linkove ćeš nać na više mjesta a upute su vrlo jasne, na engleskom jeziku. Ja sam skinuo sve i flešao u roku 10 minuta,dalje čekao da se podigne sustav, još cca 5-10 minuta

U međuvremenu sam pronašao te neke upute za flešanje,ali mi je izbacilo da mi mob ima bootloader lockan tako da sada moram čekati a vidim hoće li mi ga otključati ili ne.

Koje slušalice za mob preporučujete?

Htio bi si uzeti neke da lijepo stanu u uho da ih mogu imati u ušima kada spavam.

Slušalice koje imam za vip racer 3 su mi super,ali se preko ovog slabo čuju tj isti k kao kada ih uštekam u laptop.

9 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Slicna prica, ja sam trenitno na nekom custom stabile 7.2.5 (instaliran preko Flash tool-a) i sada hocu da se vratim na zvanicnu stock verzuju. Izbacuje COULDN T VERIFY UPDATE PACKAGE. mOŽE pomoć ???

0 0 hvala 0
14 godina
msimu666 kaže...

Pozdrav ekipa,

kupio sam ocu ovaj mobitel (mediatek verziju) i sad se on zali da mu se jako brzo trosi baterija, tipa ustao se u 6 sa 20% baterije, dok je dosao na posao u 7 mobitel se ugasio. Naravno da to nije normalno, a sad ne znam sto mi je najpametnije za ucinit, da li je itko imao slicnih problema? Možda je on instalirao neke gluposti koje mu drainaju bateriju, a mozda neke kineske gluposti ju crpe. Anyways, any idea? Bitno mu je samo sačuvati kontakte i slike...

Instaliraj zadnji rom sa xiaomi.eu, tamo imas sve upute i to je to. Ne moras nista otkljucavati na mtk.

410 kaže...

Koji je rom gore?

Ima mtk, ne mora nista otkljucavati, samo neka prati upute na xiaomi.eu

blackdragonstory kaže...

Baca mi ono cant verify.

Instaliraj offical global stable za sd pro verziju. Imas upute u dva posta unazad zadnjih deset postova. Pa nije valjda tolko tesko prolistati malo temu?

msimu666 kaže...

Ima li negdje step by step tutorial za isntalirat taj europski ROM? I hoce li mu se mob onda automatski updateat ili ce trebat rucno?

Ima na xiaomi.eu step by step za mtk verziju. sve u vezi updatea pise u par postova iznad. Ajde ljudi, malo truda u citanju , pa ne mozemo pisati svaki dan iste stvari.

Milan Dj. kaže...

Slicna prica, ja sam trenitno na nekom custom stabile 7.2.5 (instaliran preko Flash tool-a) i sada hocu da se vratim na zvanicnu stock verzuju. Izbacuje COULDN T VERIFY UPDATE PACKAGE. mOŽE pomoć ???

To nije originalni rom, imas upute par postova gore za instalaciju roma na sd verziju..

11 godina
neaktivan
mcf kaže...
msimu666 kaže...

Pozdrav ekipa,

Instaliraj zadnji rom sa xiaomi.eu, tamo imas sve upute i to je to. Ne moras nista otkljucavati na mtk.

410 kaže...

Koji je rom gore?

blackdragonstory kaže...

Baca mi ono cant verify.

Instaliraj offical global stable za sd pro verziju. Imas upute u dva posta unazad zadnjih deset postova. Pa nije valjda tolko tesko prolistati malo temu?

msimu666 kaže...

Ima na xiaomi.eu step by step za mtk verziju. sve u vezi updatea pise u par postova iznad. Ajde ljudi, malo truda u citanju , pa ne mozemo pisati svaki dan iste stvari.

Milan Dj. kaže...

To nije originalni rom, imas upute par postova gore za instalaciju roma na sd verziju..

Možda smo se mimoišli sa postovima :)

Al ajde ponoviti ću.

Bootloader je zaključan tako da kada pokušavam flešati mi baca error.

Koristim MiFlash i kenzo_global_images_V7.1.8.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_9706e12561.

Pratim instrukcije sa ove stranice http://en.miui.com/a-234.html

Tako da izgleda jedino što mogu je čekati dok ne otključaju bootloader.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 9:26 (blackdragonstory).
10 godina
neaktivan
blackdragonstory kaže...
mcf kaže...
msimu666 kaže...

Pozdrav ekipa,

410 kaže...

Koji je rom gore?

blackdragonstory kaže...

Baca mi ono cant verify.

msimu666 kaže...

Milan Dj. kaže...

Možda smo si mimoišli sa postovima :)

Al ajde ponoviti ću.

Bootloader je zaključan tako da kada pokušavam flešati mi baca error.

Koristim MiFlash i kenzo_global_images_V7.1.8.0.LHOMICL_20160129.0000.14_5.1_global_9706e12561.

Pratim instrukcije sa ove stranice http://en.miui.com/a-234.html

Tako da izgleda jedino što mogu je čekati dok ne otključaju bootloader.

niste se mimoišli, nego ti nisi skužio što ti je napisano.

Svi smo dobili pro verziju sa zaključanim bootloaderom no bez obzira na to možeš flešat službeni global ROM u 10ak minuta, samo da pratiš instrukcije s OVE stranice:

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

nako toga preko OTA update-a ažuriraj na 7.2.3 (jer je 7.1.8. smeće) i to je sve.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 9:29 (skyactive).
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Da li se isplati razlika izmedju modela PRO 16 GB il PRO 32 GB.  Ako dobro razumem razlika je u 1GB ROM-a i 16 GB RAM-a , a cenovno 70-80$. Da li je dovoljna slabija varijanta za obicno korisenje (bez igranja igrica), da nema nekog seckanja , bug-ovanja itd.?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

RN3 pro

Koju aplikaciju za mail koristite?

Smeta me sto defaultna aplikacija ne podrzava screen rotation.

Koju aplikaciju za sms koristite?

Defaultna takoder ne podrzava screen rotation.

Koju aplikaciju za telefoniranje/kontakte koristite?

Smeta me sto defaultna app u listi kontakata prikazuje samo ime i ev. sliku, ali ne i broj. Tako da.. osobe za koje imam dva ili vise kontakta (npr. poslovni office365 i privatni gmail) se pojavljuju dva ili vise puta u listi pa kad pozelim nazvati treba redom otvarati kontakte dok se ne otvori onaj pravi... Mislim, u listi ima dovoljno prostora da se ispod imena prikaze i broj (barem defaultni ako ih je vise u istom kontaktu). Tako sam imao na starom telefonu i to je funkcioniralo super.. 

0 0 hvala 0
15 godina

Svi smo dobili pro verziju sa zaključanim bootloaderom no bez obzira na to možeš flešat službeni global ROM u 10ak minuta, samo da pratiš instrukcije s OVE stranice:

nako toga preko OTA update-a ažuriraj na 7.2.3 (jer je 7.1.8. smeće) i to je sve.

Pozdrav, gledam sad ovu temu i znači prvo što trebam napraviti je staviti taj ROM po ovim uputama

iduće što se treba napraviti je zahtjev za otključavanje bootloadera i onda root? Hvala

10 godina
neaktivan
gredence kaže...

Da li se isplati razlika izmedju modela PRO 16 GB il PRO 32 GB.  Ako dobro razumem razlika je u 1GB ROM-a i 16 GB RAM-a , a cenovno 70-80$. Da li je dovoljna slabija varijanta za obicno korisenje (bez igranja igrica), da nema nekog seckanja , bug-ovanja itd.?

cjenovno je razlika kada sam ja kupovao svoj rmn3 pro (16gb) bila samo 200ak kuna. Isplati se dati za prime (32gb) verziju, ako instaliravaš puno appova i igara, kao ja. Ja još imam cca 4gb slobodno, ali ako mi bude zatrebalo prostora, prodat cu ovaj i kupit si 32gb verziju.

kkrajnik kaže...

RN3 pro

Koju aplikaciju za mail koristite?

Smeta me sto defaultna aplikacija ne podrzava screen rotation.

Koju aplikaciju za sms koristite?

Defaultna takoder ne podrzava screen rotation.

Koju aplikaciju za telefoniranje/kontakte koristite?

Smeta me sto defaultna app u listi kontakata prikazuje samo ime i ev. sliku, ali ne i broj. Tako da.. osobe za koje imam dva ili vise kontakta (npr. poslovni office365 i privatni gmail) se pojavljuju dva ili vise puta u listi pa kad pozelim nazvati treba redom otvarati kontakte dok se ne otvori onaj pravi... Mislim, u listi ima dovoljno prostora da se ispod imena prikaze i broj (barem defaultni ako ih je vise u istom kontaktu). Tako sam imao na starom telefonu i to je funkcioniralo super.. 

kako to mislis koju aplikaciju za mail koristimo? za mail se koristi Gmail, to je danas standard za androide.  I Gmail app podržava landscape prikaz?

što se tiče kontakata, ako imaš dva unosa u imeniku, jedan sa mail adresom a drugi sa brojem mobitela, ili pak dva unosa sa dve email adrese, njih možeš mergat (spojit u jedan), ima za to opcija. Tako da imaš na kraju samo jedan unos. Dva unosa si dobio jer je imenik automatski importao podatke o osobi iz više izvora. Jednom kada mergaš, to će zauvijek biti jedan unos, jednom kada napraviš backup imenika (mislim da se to automatski radi).

meni je imenik odličan, brzo se učitava (bez obzira na 400ak unosa) i pregledan je, te se vrlo lako pretražuju unosi (preko polja za pretraživanje koji se stalno nalazi iznad unosa), po tome je najbolji imenik koji sam ikad koristio. Dobra mi je fora i da možeš lako napravit prečicu za neki kontakt, tako da kad je klikneš odmah zove (može se napravit i prečica na način da dohvati karticu kontakta, pa da onda sam biraš hoćeš li ga kontaktirat na prvi ili drugi mail, na 1. ili 2. broj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 12:37 (skyactive).
10 godina
neaktivan
JuXo kaže...

Pozdrav, gledam sad ovu temu i znači prvo što trebam napraviti je staviti taj ROM po ovim uputama

iduće što se treba napraviti je zahtjev za otključavanje bootloadera i onda root? Hvala

Odgovor na prvu rečenicu je da. Zašto bi root-ao mob ako si flešao vrlo dobar ROM na mob? Nemaš bloatware na tom ROM-u, battery life je odličan, sve radi kako treba, hardware je jak, nema potrebe za overclockom, miui ti daje lijepe teme..čemu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 12:33 (skyactive).
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

znači nema potrebe za rootom, a što se tiče unlock bootloadera, da li je to potrebno obaviti? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
JuXo kaže...

znači nema potrebe za rootom, a što se tiče unlock bootloadera, da li je to potrebno obaviti? hvala

ne trebaš ništa osim flešat taj ROM po uputama iz linka 

9 godina
neaktivan
Ak oces imat TWRP moras zatrazit otkljucavanje bla..

Ak nijedoslo do promjene
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

ima uputa i iza TWRP na MIUI forumu

ali što će mu root, kad postoji brži i jednostavniji način za flešat službeni stable ROM na taj mob. A i općenito nema nekog razloga za rootanje ovog moba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 13:20 (skyactive).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
u ovom trenutku itekako ima potrebe za rootom...

1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...
u ovom trenutku itekako ima potrebe za rootom...

zbog čega?

16 godina
neaktivan
reci ti svima nama, posto se prezentiras kao strucnjak za android...

1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
razorinc kaže...
reci ti svima nama, posto se prezentiras kao strucnjak za android...

pa obzirom na to da sam diplomirao na izradi Android aplikacija za razliku od tebe koji si diplomirao u obližnjoj birtiji na degustaciji žuje, ja bih ipak pričekao tvoju argumentaciju na moj komentar koji sam usput i argumentirao )

dakle, zašto je root na ovom mobu potreban?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 14:00 (skyactive).
16 godina
neaktivan
necemo se vrijedat, budi gospodin prije svega... iz svih tvojih postova koje sam do sad procitao, cisto sumnjam u tvoje tvrdnje, ja se brinem oko punon vaznijih stvari nego sto su lijepe teme na miui-u... a da znas imalo vise od instalacije igara s playstorea, vec bi napisao koji su nam trenutno najveci problemi na ovom uredaju....

1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice